Solicitare CMR / ROMÂNIA - #TURISM MONTAN

Cazare pe traseu sau imprejurimi Transalpina

Trimisă în 17.07.17 08:40
de Dana2008AU [Tîrgu Mureş]
» VIZUALIZĂRI: 3844

De la Strandul Therme din Bucuresti vrem sa ajungem cateva zile pe Transalpina. Ne intreseaza o cazare buna si un loc de luat masa bun. Noi pornim dimineata din Venus, vrem sa intram 3 ore la Therme si apoi obositi sa o luam spre Transalpina. Cazarea cea mai potrivita ar fi cat mai aproape pe traseul dinspre Bucuresti, urmand ulterior sa ne mutam si la o alta cazare de pe traseul Transalpina sa vizitam cat mai multe obiective din zona, va rog frumos sa ma sfatuiti.


 • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 3
 • BUGET: 1000 -- TRANSPORT: auto
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 9

Răspunsuri la solicitare

liviu49PA[Brăneşti [IF]]27r[17.07.17 09:13]

Eu v-as sugera o cazare in Baia de Fier, cum ar fi Casa Iancului (unde veti gasi un centru Spa lipit de pensiune, sau o alta pensiune in zona pesterii Muierilor. Va sugerez aceasta zona pentru a putea merge, macar, cativa kilometri si in cheile Galbenului si vizita si pestera. Pentru masa v-as recomanda pensiunea Andreea, situata in mijlocul comunei.

Pentru vizitarea Transalpinei va sugerez sa alocato o zi intreaga, pentru a vedea in liniste, fara graba, toate frumusetile pe care vi le ofera acest drum. La iesirea de pe Transalpina va sugerez o cazare in zona Oasa, sau in apropiere de Sebes. de unde ziua urmatoare sa va indreptati spre casa.

Atentie! Nu faceti greseala pe care am vazut-o la mai multi membri AFA, de a considera ca Transalpina este intre Ranca si Obarsia Lotrului. De la Obarsie spre Sebes, chiar daca drumul nu mai urca la 2100 de metri, traseul nu este cu nimic mai putin frumos.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

tata123TIT[București]595r[17.07.17 09:21]

@Dana2008: Bună dimineața,

Ai ales o zonă bogată în peisaje, mănăstiri și alte obiective istorice superbe: zona Olteniei de sub Munte. Și bineînțeles traversarea pe „șoseaua dintre nori” – Transalpina.

Pornind de la Buftea către arealul Horezu-Baia de Fier veți avea de parcurs circa 255 km. O bază bună pentru explorarea zonei ar fi localitatea Baia de Fier. Aici pot recomanda Pensiunea Andreea (vezi impresii), dacă găsiți locuri. Gazdele sunt minunate, calitatea cazării bună, mâncarea gustoasă. Dacă doriți să continuați bălăceala începută pe litoral la Venus, diversificată la Therme București, puteți alege unitatea de cazare cu spa recomandată de @krisstinna: Casa Iancului (vezi impresii). Bineînțeles că poți explora întreaga rubrică dedicată zonei Horezu sau Baia de Fier-Polovragi pentru a alege o cazare de măcar 2 nopți.

De asemenea, vă puteți caza o noapte undeva pe traseul Transalpinei: ori în Rânca (de ex. Pensiunea Tara recomandată de @Safta Radu – vezi impresii), ori după ce traversați Transalpina, la Dobra (o unitate drăguță recomandată de @traian. leuca: Pensiunea Silva - vezi impresii).

Obiectivele sunt multiple și diverse; știu că iubiți natura: nu ratați Cheile Oltețului, Cheile Bistriței de la Costești, urcați la Peștera Sf. Grigorie Decapolitul și la Mănăstirea Arnota (aveți aici câteva repere: vezi impresii).

Vacanță plăcută în continuare și alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

Dana2008AU[Tîrgu Mureş]221r[17.07.17 13:03]

@liviu49: Multumesc frumos pentru sfaturi! Cheile Galbenei sunt un obiectiv pe lista de asteptari de mult timp, noi am mai trecut prin zona cu masina, veneam de la Herculane, acum aproximativ 10 ani.


Dana2008AU[Tîrgu Mureş]221r[17.07.17 13:05]

@tata123: Multumesc frumos pentru sfaturi! Am citit la sfaturi ca ai trecut prin zona si ma bucur foarte mult ca mi-ai raspuns, dandu-mi multe obiective de vizitat, multe optiuni pentru unitati de cazare si de servit masa.


CostiCO[Piteşti]68r[17.07.17 13:07]

@Dana2008:

Răspunsul la întrebarea ta poate fi cel al colegilor de sait, dat în ecourile anterioare, sau poate fi altul, pentru că, de la București, mai ales de la Therme, aveți și posibilitatea să mergeți pe traseul nordic, adică spre Brașov, conform traseului de pe această hartă: Traseu 1.

În acest caz, vă recomand să căutați cazare în zona Sebeș. Pot să vă și recomand Nicky Hotel (vezi impresii)

Transalpina începe de la Sebeș și, trecând prin Șugag, Obârșia Lotrului, Rânca, se termină la Novaci.

Cealaltă variantă este cea de pe această hartă: Traseu 2.

Eu vă sugerez să mergeți pe un traseu și să vă întoarceți pe celălalt.

În funcție de timpul avut la dispoziție, puteți să vă opriți în diferite puncte. Pe primul traseu, e vorba de întreaga Vale a Prahovei, Brașov, Sibiu, iar pe al doilea, Trovanții de la Costești, comuna Horezu, eventual și Măldărești, salba de mănăstiri între Horezu și Novaci, peștera Polovragi, Peștera Muierilor.

Ați putea face, de asemenea, o combinație și cu Transfăgărășanul, așa cum am făcut eu și am povestit aici: vezi impresii.

În privința ambelor trasee, puteți remarca faptul că sunt destul de lungi și vă iau destul de mult timp. la traseul al doilea, aveți în vedere că, în zona Pitești - Râmnicu Vâlcea, sunt mai multe puncte de lucrări, deci timpul de aproape 4 ore trebuie corectat (prin adaus!).

Primul traseu poate fi și el puțin dificil din cauza posibilei aglomerații și a traficului îngreunat pe Valea Prahovei, în anumite zile ale săptămânii (început de weekend, mai ales).

L. E.

Înainte de a posta acest răspuns, mi-am aruncat o privire la caseta tehnică și am văzut că ești din Târgu Mureș și atunci mi-am dat seama că voi veniți din sejurul petrecut la mare și că nu vă mai întoarceți. În acest caz, râmăne valabilă pentru voi varianta pe traseul 2. Totuși, dacă vreți să vedeți cât mai multe obiective din zonă, atunci vă sugerez să vă opriți în prima zi undeva în zona Horezu și să continuați a doua zi, până la Rânca, unde puteți sta la munte, la înălțime mare...

Călătorie plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Dana2008AU[Tîrgu Mureş]221r[17.07.17 13:17]

@Costi: Multumesc frumos pentru sfaturi! Da, varianta 2 este cea care ni se potiveste ca ar trebui in final sa ajungem la Tg Mures. Peștera Polovragi, Peștera Muierilor, le-am vizitat mai demult, acum am putea sa il ducem si pe baiatul nostru sa le vada. Pe Transfagarasan am fost anul trecut de doua ori, anul acesta nu mai intra in programul de calatorii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Safta RaduPR[Rosiorii de Vede]78r[17.07.17 13:56]

Bună ziua,

O variantă de cazare ar fi pensiunea Conacul Boierului din Rânca. Este o pensiune modernă, cu restaurant, proprietarul este foarte amabil.

Dacă veţi ajunge în Baia de Fier, vă recomand pensiunea Tobo, care de asemenea are restaurant, şi este amplasată destul de aproape de principalul obiectiv turistic din zonă, Peştera Muierilor.

Cum foarte bine a punctat şi @tata123, zona este bogată în obiective turistice, pentru a le vizita pe toate sunt necesare câteva zile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

liviu49PA[Brăneşti [IF]]27r[17.07.17 16:59]

@Safta Radu: Ioteteeee, ca la mine pe laptop apru recomandarea la aproape trei ore de la depunere. Dar mai bine mai tarliu, decat niciodata. Pensiunea Tobo e peste drum de Casa Iancului, dar mai sunt si altre locuri de cazare in parcarea de la intrarea in pestera. Sper sa nu dea cineva cu pietre dupa mine, dar eu nu prea (vorba olteanului) as recomanda cazare in Ranca. Poate prima mea meserie, cu apucaturi de arhitectura, sa ma faca sa gandesc asa, dar Ranca nu este si nici nu cred ca va deveni vreodata o statiune montana. Nu am vazut pe nicaieri prin tara atata balamuc in constructii ca in Ranca. Pacat de zona in care se afla! Nu face decat sa comfirme spusele lui Dumnezeu catre Sf. Petru, cand acesta din urma i-a reprosat ca a dat romanilor toate frumusetile pamantului. Replica lui Dumnezeu: Sa vezi conducatori le dau! se adevereste la Ranca. Gata, ma opresc, pentru ca iar devin rautacios.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Dan&EmaTIT[Bucuresti]389r[17.07.17 22:09]

@Dana2008:

Si eu recomand Pensiunea Andreea din Baia de Fier despre care am scris candva daca nu gresesc.

Noi am fost acolo de mai multe ori. In general e ocupata in sezon dar incercati-va norocul. Conditii de cazare ok, curatenie cu produse eco, mancare buna, aer curat si doamna Mihaela o draguta.

In zona aveti Horezu si Manastirea Hurezi, Pestera si Manastirea Polovragi, Pestera Muierilor si... Transalpina si... altele.

Succes in alegere!

Numai de bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Vasile SPM[Alba Iulia]4r[20.07.17 14:10]

Dacă aţi primit o grămadă de informaţii referitoare la cazarea dincolo de munţi, în partea nordică, nimic. Aşa că nu îmi rămâne decât să vă recomand, aproape de Alba Iulia, două pensiuni, în afara oraşului:

- Hotel Allegria (fost Mercur) de la intrarea dinspre Sebeş în Alba Iulia, la sensul giratoriu, în dreapta, e vizibil din şosea. Hotelul e Ok, se mănâncă foarte bine, are şi piscină exterioară mare, interioară, SPA.

- Pensiunea Domeniile Mar'tinutzi din Vinţu de jos, cu o curte superbă, loc de joacă pentru copii, condiţii foarte bune.

Ambele locaţii organizează evenimente aşa că, dacă sosiţi la sfârşit de săptămână e recomandat să rezervaţi, de fapt e reconandat oricum, pentru a fi siguri de cazare.

În oraş mai sunt: hotel Mariss - nou, hotel Transilvania - renovat total, Hotel Parc şi altele pe care le găsiţi pe net.

Asta dacă doriţi să poposiţi şi la Alba Iulia, să vizitaţi Cetatea cu obiectivele interioare. Vacanţă plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Dana2008AU[Tîrgu Mureş]221r[21.07.17 17:19]

@Vasile S: Mulțumesc frumos! În Alba Iulia am fost de curând, la 1 mai și nu intenționăm să ne mai oprim in zonă.


Dana2008AU[Tîrgu Mureş]221r[21.07.17 21:30]

@Dan&Ema: Am făcut rezervare la Pensiunea Andreea. Mulțumesc frumos!


Dana2008AU[Tîrgu Mureş]221r[21.07.17 21:37]

@liviu49: Mulțumesc frumos pentru răspuns! Am rezervat la Pensiunea Andreea in Baia de Fier și la Rânca căteva zile că să ne deplasam să vizităm pe îndelete zona.

Cu toate că stiam bancul am râs iar. Haz de necaz, la asta ne pricepem! Din păcate fiecare plus este însoțit de un minus.

Călătorii plăcute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dana2008AU[Tîrgu Mureş]221r[21.07.17 21:41]

@Safta Radu: Mulțumesc frumos pentru răspuns! Am ales Pensiunea Andreea pentru două zile și în Rânca încă câteva zile.

Călătorii plăcute!


krisstinnaAU[București]64r[25.07.17 05:46]

@Dana2008: Bine ai făcut, o să fii încântată.

Transmite-i salutări doamnei Mihaela, spune-i că ești colegă cu mine, pe AFA.

Am fost de multe ori acolo, am scris și un articol, l-au pus și pe FB-ul pensiunii.

Vacanță frumoasă, aștept impresiile tale

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

 • [15] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 27.05.20 -- 23:50:52 (acest segment de cache se va actualiza în 28.05 07:50:52)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 1.8275680542 sec
  ecranul dvs: 1 x 1