ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JUL-2017
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Storceag de morun delicios la restaurantul pescăresc 'Cherhana Venus'

TIPĂREȘTE URM de aici

Deodată cu cheia camerei, de la recepție, am primit și două vouchere care ne ofereau un discount: unul pentru șezlonguri pe plaja Perla Venusului și celălalt pentru Cherhana Venus, unde beneficiam de o reducere de 9% din total consumație. Bucurie mare, eu de acasă mi-am exprimat dorința de a servi câteva din preparatele de la Cherhana.

Vlia Călțun (vezi impresii), unde am fost cazați, se află pe strada Gheorghe Țuțuianu nr. 1B. Cherhanaua Venus este pe aceeași stradă, la numărul 1. Este foarte ușor de reperat, fiind chiar lângă intrarea hotelului Vulturul.

Restaurantul cu specific pescăresc, a fost fondat în anul 2006. Acesta este compus dintr-un restaurant închis și o terasă - ponton, pe lacul Razelm.

Programul de funcționare este de luni până duminică, între orele 10:00 a. m. - 02:00 a. m.

În prima zi am servit prânzul la Cherhana. Lacul Razelm este înconjurat de multă verdeață, sălcii, stuf. Pe stradă, lângă ponton sunt amenajate decorațiuni din trunchi de lemn peste care se revarsă flori colorate, un car, arbuști decorativi. Din stradă, se observă pe lac, o fântână arteziană, rățuște înotând, bărci care pot fi folosite pentru plimbări pe lac și pescuit.

Noi am intrat în Cherhana din partea laterală, printr-un tunel din iederă, am ajuns în sala de restaurant de unde am ieșit pe terasa foarte mare, în aer liber.

Terasa în sine este un spațiu care eu cred că merită vizitat. Este compusă din trei părți, construită din lemn masiv și multe piese de mobilier, de asemenea. Aici lemnul este expus în starea lui naturală, neprelucrat, regăsindu-l sub forma trunchiurilor de copac care susțin blatul mesei, sub formă de bușteni în loc de scaune peste care sunt așezați bureți pentru confortul consumatorilor.

Terasa oferă locuri cu multă intimitate, mici spații izolate, fiecare fiind decorat altfel. Eu am ales într-o zi, să stăm la o masă din lemn masiv sprijinită pe doi butuci mari, cu butuci în loc de scaune, cu scrumiere din lemn, flori ornamentale așezate pe butuci... cred că îmi era dor de munte!

Multe decorațiuni din lemn sub forma măștilor, sunt amplasate pe terasă din loc în loc. Peștișorii decorativi colorați atârnă din plafonul căptușit cu stuf, printre plasele pescărești, alături de lustre cu globuri asemănătoare texturii stufului. Pe lângă măștile din lemn, pe pereți sunt multe tablouri. Televizoare mari și un acvariu fac de asemenea parte din decor, alături de florile așezate în vaze pe mese sau în ghivece pe jos.

Totul este amenajat cu mult bun gust și emană senzația de căldură, de bun- venit.

Terasa se acoperă la prânz, cu copertine, pentru a păstra răcoarea și confortul consumatorilor.

Noi am luat prânzul aici în două zile și am fost de fiecare dată foarte mulțumiți.

În prima zi, pentru că nu eram familiarizați cu preparatele, ne-am lăsat pe mâna chelnerului, care ne-a recomandat să alegem platoul cu Gustarea Pescarului. Acesta este compus din porții mici din fiecare preparat, cu rol de aperitiv, urmând apoi în funcție de ceea ce ne place, să comandam o porție întreagă. A fost o recomandare foarte bună, noi având astfel posibilitatea sa alegem ce dorim să consumăm, în cunoștință de cauză. Acest platou cuprindea: icre așezate decorativ pe bucăți de lămâie, ceapă, măsline, zacuscă de pește, pateu de pește, chifteluțe din pește, hamsii marinate și scrumbie marinata.

Pe lângă acest platou, Gustarea Pescarului (35 lei), am mai comandat saramură de crap (33 lei), o porție de salată de icre de crap (13 lei), două porții de felii de pâine prăjită (în total 6 lei). Totalul a fost de 87 lei, din care am avut dicount 9%, adică 7 lei, și noi am plătit 100 lei, cu bacșiș. Cred că nu mai aveam nevoie de discount!

Chelnerul ne-a cucerit, el schimbându-și de fiecare dată când venea palariile.

În cealaltă zi când am servit prânzul, eu am comandat, după părerea mea, cel mai gustos preparat, storceag de morun (25 lei). Nu am mai mâncat niciodată până acum, dar de acum nu îl voi mai rata!

Am mai consumat: zacuscă de pește (22 lei), degețele de pui (24 lei), cartofi prăjiți (8 lei), pâine prăjită (3 lei). Am plătit, cu bacșiș cu tot, 80 lei.

Aici găsiți pe lângă mâncarea delicioasă, servirea promptă și amabilă, răcoarea mult râvnită la orele amiezii. Va recomand sa gustati preparatele de la terasa – ponton Cherhana Venus.

 

P. S. inca ceva...

Cherhanaua Venus dispune de trei apartamente pentru închiriat, cu o suprafață de 45 mp, cu micul dejun inclus, șezlong și umbrelă pe plajă și pescuit sportiv pe lacul Razelm, toate acestea fiind incluse în prețul cazării.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 22.08.17 21:24:07
Validat / Publicat: 22.08.17 22:11:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VENUS.

VIZUALIZĂRI: 6440 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Cherhana Venus, storceag de morun delicioscu marar, smantana, ardei iute, sos de rosii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

elviramvio [22.08.17 22:19:35] »

@Dana2008:

Buna recomandare la peste. Ramane sa si ajung acolo, asta-i problema!

Dana2008 [22.08.17 22:57:37] »

@elviramvio: Buna, Elvira! Mu7ltumesc de vizita, pozele abia acum le-am terminat de incarcat! Sa vezi ce bine arata mancarea si terasa!

Cred ca esti mai aproape de Venus decat mine.

Calatorii Placute!

Dan&Ema [23.08.17 08:29:17] »

@Dana2008:

Abia astept sa fie validate pozele sa vad si eu storceagul de morun!

Fain articolul! Felicitari!

Dupa ce am citit de viata la cort si pe creste inalte in articole dragi publicate de alti useri, a venit la tanc articolul tau.

O combinatie reusita de lecturi pentri mine in vacanta la o cura de bai termale. Mult spus, cura!

Inca o data felicitari pentru articol si pofta buna!

????????????

Dana2008 [23.08.17 08:59:05] »

@Dan&Ema: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Fotografiile sunt validate!

Concediu plăcut!

Mi-ai urat poftă bună, dar din păcate nu mai pot lua incavo porție de storceag delicios de la Cherhana... m-am întors acasă, concediul s-a terminat!

Voi mai scrie încă nimic nu articol despre și cu mâncarea turcească pe care am consumat-o 5 zile la Venus.

buterfly* [23.08.17 12:05:09] »

Foarte tare articolul, dar ce e ala storceag? O fi un morun stors in blender? O fi smoothie de morun? hihihihi....O fi bun?

Cesere [23.08.17 15:28:51] »

Un comentariu... lacul este Venus.

Lacul Razelm este in nord spre delta Dunării. ????

Dana2008 [23.08.17 17:23:49] »

@Cesere: Așa de cheamă lacul din Venus.

Dana2008 [23.08.17 17:29:47] »

@buterfly: Nu știu dacă o să îți placă, e o ciorbă pescărească. În primă fază, uită-te la fotografie și adulmecă-o din priviri! Dacă trece testul, urmează pasul următor, proba organoleptică propriu-zisa, pe la o Cherhana vestită!

Bia710 [23.08.17 17:37:07] »

Foarte bun articol. Și venit la momentul potrivit, pentru că la începutul lui septembrie voi fi în Venus, pe aceeași stradă, doar pensiunea diferă.

Am mai fost, dar mereu în septembrie, lume mai puțină, Cherhanaua mereu cam goală și am mers pe ideea aceea că dacă nu e lume, nu mă risc.

Acum știu. Voi veni cu impresii noi despre storceag! E o ciorbă de morun? Pare ciorbă...

Articol pofticios! Felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna [23.08.17 21:22:10] »

@Dana2008: Hmm

După plăcintele Mișului am aterizat la pozele tale

Aș mânca pește în fiecare zi, de trei ori pe zi

Super bucate, super prețuri! Voi ține cont de recomandarea ta, mulțumesc

Dana2008 [23.08.17 23:28:26] »

@krisstinna: multumesc pentru vizita si aprecieri!

Abia astept sa imi spui ca a fost totul delicios!

te pup!

Dana2008 [23.08.17 23:35:39] »

@Bia710: multumesc pentru vizita si aprecieri!

Arata ca in p. 17, este o ciorba de peste.

Sa stii ca si eu am avut aceeasi suspiciune pentru ca din drum se vede goala terasa, pentru ca este foarte mare. Intra si ai sa vezi suficienti oameni.

Am inteles ca in weekenduri este plin, nu ajungi numai cu rezervare. Seara de asemenea am auzit ca se umple de oameni.

Mergi cu incredere!

Concediu placut!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia Pestis [26.08.17 20:42:32] »

Neeah, stai așa, că, te-am prins!

Dă-ne, dom'ne, rețeta cu storceagul, ce e aia, ciorbă, tochitură, saramură?!

Apoi, ca articolul să fie complet, vreau prenumele celui de-al treilea copil al ospătarului și anul în care bucătarul a făcut armata!

Păi, ne jucăm, așa, cu reviewurile???!!!

Dana2008 [26.08.17 21:04:10] »

Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

E o ciorbă delicioasă de morun in cazul de față!... dar nu mă îndoiesc că nu cunoști despre ce este vorba????

Călătorii plăcute!

mishu [28.08.17 22:05:53] »

@Dana2008: Au ce doare! rau de tot, dar ce frumos arata atat localul cat si produsele

Felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Bia710, buterfly*, Dan&Ema, Dana2008, elviramvio, mishu, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Venus? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069246053695679 sec
    ecranul dvs: 1 x 1