ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
PREȚ 37,50lei ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 10

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

O zi în Dumbrava Sibiului - Complex Muzeal Astra, Zoo Sibiu

Cu bicicletele prin Muzeul Astra din Sibiu, am văzut în sfârșit totul într-o zi, am gustat chiar și din cel mai mare taur la proțap

TIPĂREȘTE

Pe la ora 14:30 am plecat spre Rășinari, unde altundeva decât la Pensiunea Bendorfeanu unde ne-am simțit foarte bine acum doi ani și acum la fel, ca la bunicii grijulii. Despre pensiune nu mai scriu pentru că nu mai am nimic de adăugat față de ceea ce am scris acum doi ani vezi impresii.

Ne-am hotărât să ieșim cu bicicletele toată familia pe o pistă, într-un loc frumos.

Muzeul Astra din Sibiu a fost alegerea care, pe lângă plimbarea pe biciclete, ne transpunea automat într-o altă lume, arhaică, liniștitoare, fascinantă, minunată. E un loc de are nu poți să te mai saturi.

A doua zi dimineața la ora 8:30, după ce am mâncat micul dejun la pensiune, am pornit toți trei spre Muzeul Astra, pe biciclete.

Pista de biciclete este în stare bună, marcată, nu este aglomerată și se întinde de-a lungul Parcului Natural Dumbrava Sibiului. Venind dinspre Rășinari, există o ușoară urcare până la Muzeul Astra, panta nu este mare, traseul este ușor.

Noi când am fost acum doi ani în vizită la Muzeul Astra, am văzut bicicliști pe aleeile muzeului, și ne-am dorit de pe atunci să ne reîntoarcem să vizitam și noi vasta suprafață a muzeului, pe biciclete. Așa că iată-ne în postura de vizitatori cicliști ai Muzeului Astra.

Cu toate că am mai fost de două ori, nu am reușit niciodată să parcurgem în totalitate întreaga suprafață, care este foarte vastă și epuizanta de parcurs pe jos, alături de un copil mic, care întreabă într-una cât mai este, se plânge că îl dor picioarele, că îi este sete, apoi foame, etc.

De această dată am parcus întreaga suprafață a Muzeului Astra, ba chiar unele trasee le-am repetat, am vizitat chiar și Grădina Zoologică.

Este mult mai ușoară vizita pe două roți. Am văzut gospodării noi, o biserică, fântâni, cumpene, troițe, porți din lemn, la care nu am ajuns până anul acesta. Erau chiar din zona ardealului, le-am fotografiat, cu celelalte exponate am postat fotografii în articolul scris acum doi ani vezi impresii

La un moment dat, cum am luat curba, ce să vezi, un ansamblu de dansatori și instrumentiști de muzică populară, de femei care chiuiau. Femei, bărbați și copii îmbrăcați în costume populare dansau o horă pe pajiște. A fost un moment emoționant de manifestare a tradiției populare.

O altă surpriză a fost, fără să știm înainte, să vedem Angus Steak, Mega Show: "Cel mai mare taur la proțap din Romania, 1700kg!!! " Acesta era preparat live de către maeștrii bucătari de la Masters of Flames. Angusul din Transilvania de Sud era întors la proțapul uriaș de către bucătari foarte puternici, muschiuloși, de parcă făceau antrenamente la sala de forță.

În perioada 11-12 august 2018 se derula o avanpremieră la Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Felii din taurul uriaș erau vândute doritorilor și erau mulți oameni așezați la rând.

Eu am făcut fotografii și văzându-mă atât de interesată de ceea ce făceau bucătării de la Masters of Flames, Culinary Division, Live Cooking Show, mi-au dat și mie câteva bucățele să gust. Gustul era foarte bun, dar eu am mestecat carnea mult ca pe o gumă de mestecat, după care am aruncat-o pentru că nu era fragedă.

Ne-am continuat apoi plimbarea prin muzeu. Exponatele sunt foarte frumos semalizate cu panouri din lemn pe care sunt trecute denumirile exponatelor, direcția cu săgeți și distanța în minute pană la acestea.

Programul

Programul de vizitare al muzeului este cuprins între orele 10:00-18:00.

Accesul cu bicicletele este permis între orele: 8:00 - 10:00 și 18:00-20:00.

Noi la ora 9 eram în Muzeul Astra, așa că, în porțiunile în care nu erau vizitatori ca să îi deranjam, am rămas pe biciclete și după ora 10.

Recomandarea

Recomand vizitarea Muzeului Astra pe biciclete, sunt mult mai ușor de parcurs distanțele mari și puteți vizita integral exponatele.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Dana2008 in 24.11.18 12:41:32
Validat / Publicat: 24.11.18 13:29:52
VIZUALIZĂRI: 672INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ROMÂNIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29450 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

AZE [24.11.18 19:25:49] »

@Dana2008: În calitate de sibian mulțumesc pentru acest articol.

Adevărat, muzeul satului din Sibiu este mare iar la pas un pic mai greu, cu bicicletele mai ușor.

Idee bună să luați bicicletele, ați văzut tot, ați câștigat timp. Așa a rămas mai mult timp și pentru masă la hanul descris în următorul articol (consideră acesta ecou și pentru următorul articol și așa sînt mai zgârcit la ecouri)

Ceea ce am mai înțeles din articol că ați nimerit și în timpul unui eveniment organizat acolo.

Mă bucur că ați vizitat, și v-a plăcut, călătorii faine vă doresc

Dana2008 [24.11.18 19:51:25] »

@AZE: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Ne place foarte mult la Muzeul Astra, ne rupe de cotidianul tumultos, acolo parcă timpul s-a oprit... recumosc satul și ograda bunicilor mei, unelte agricole, utilaje -bunica mea avea o batoza pentru treierat cereale, fântânile cu cumpănă, etc., ... multă nostalgie pentru un trecut care s-a încheiat definitiv, odată cu plecarea bunicilor de printre noi.

Acum pot doar acolo să îi mai arăt copilului meu cum era în trecut la bunici.

Mă bucur că ți-a plăcut weekend-ul nostru la Muzeul Astra din Sibiu.

Mai am un articol de scris din județul Sibiu.

Pe curând!

krisstinna [24.11.18 20:03:27] »

@Dana2008: Foarte frumoasa plimbarea, super idee!

Normal că tot iarna am fost acolo, normal ca n-am văzut tot pentru ca era un ger îngrozitor, bătea și vântul

Dar vara când? Timpul e atât de zgârcit

Felicitări, sunteți tare frumoși

Dana2008 [24.11.18 20:10:48] »

@krisstinna: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Mulțumesc frumos pentru compliment!

Călătorii plăcute!

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.11.18 21:30:34] »

@Dana2008:

Eu am făcut fotografii și văzându-mă atât de interesată de ceea ce făceau bucătării …, mi-au dat și mie câteva bucățele să gust.

Cam asta mi s-a întâmplat și mie în urmă cu câțiva ani în Croația. O minicroazieră în Opatija, popas într-un sat de pescari. În piața principală, la mese simple de lemn, se mâncau scoici cu usturoi. Doi bucătari în ținută de marinar, ofereau celor care așteptau la rând, una sau două palete mari cu scoici dintr-un vas imens de inox, cu diametrul de vreo 2 m, în care sfârâiau scoicile stropite din când în când cu mujdei de usturoi.

Când mă uitam și eu mai bine, unul din bucătari mi-a oferit - gratuit - o porție.

mihaelavoicu [24.11.18 22:30:05] »

O frumusețe de muzeu! Eu l-am văzut într-o primăvară, mai precis într-o lună de martie. Era... nu ca vara. Despuiat de verdeață, vizitatori zero, căsuțele închise, dar mi-a plăcut enorm.

Ce băiat frumos, ai!!

Dana2008 [25.11.18 07:39:39] »

@iulianic: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Se pare că are și părți bune curiozitatea, unele persoane apreciază interesul manifestat pentru ceea ce fac ele, nu e numai cu repercusiuni negative ca în zicala:" curioșii mor repede".

Ce bune sunt scoicile cu vin și usturoi!!! Este unul dintre preparatele mere favorite pe care îl comand întotdeauna în Grecia.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dana2008 [25.11.18 07:51:03] »

@mihaelavoicu: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Băiatul e frumos ca mama, bun și inteligent ca tata!!! 😄

Hai că am zis-o cu maximă modestie! 😏

Mulțumesc frumos pentru compliment!

@Krisstinna scria că a fost de 1 decembrie si era ger și vânt puternic de a înghețat, nu a putut să se plimbe prea mult pe afară. Tu spui ca ai fost primăvara și nu a fost tocmai asa cum îți doreai.

Eu am fost de trei ori la Muzeul Astra din Sibiu in timpul verii si a fost superb de fiecare dată. Cred că vara e cel mai bine să faci o vizită la Muzeul Astra din Sibiu.

Călătorii plăcute!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, Dana2008, iulianic, mihaelavoicu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.130878925323 sec
ecranul dvs: 1 x 1