Răspunsuri încărcate @AFA [p.1 /258]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Yoda, 18.06.21 13:42»@ariella: Ca sa nu va mai complicati cu oficiul PTT de la intrarea pe autostrada, si daca intrati pe la Hamzabeyli, la a doua benzinarie pe sensul vostru de mers, este un oficiu PTT. O sa-l vedeti usor, are un stegulet galben. Plata se face numai in lire, si cred ca suma minima este 70 lire atunci cand achizitionati prima data stickerul. Pe urma puneti cat vreti voi, dar 70 lire va ajunge si va mai si ramane daca mergeti doar la Istanbul.
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Cri1959, 18.06.21 13:41»@ariella: După achitionarea stickerului, descărcați aplicația HGS, și vedeți ce suma aveti în cont. Trecerea prin bariere se va face pe culuarul HGS, nu treceți prin OGS. Descărcați pe telefon aplicația MAPS ME și harti offline pt Turcia și Bulgaria. Căutați locul de cazare pe MAPS ME, veți vedea coordonatele GPS, introduceți în GPS și veți ajunge ușor. Android Auto ce folosește Google Maps e o gluma.

HGS se poate plăti timp de 15 zile parca.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Cri1959, 18.06.21 13:29»@ariella: Pt Istanbul la achiziționarea stickerului vei plății parca 60 tl, suma ce reprezinta stickerului și suma minima. La întrare pe autostrada spre Istanbul pe partea opusa găsești un oficiu PTT, plata numai tl, nu card... Dacă treci prin Edirne sunt câteva oficii postale.
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
gushpi, 18.06.21 13:29»Surpriză!

Nu ne-a cerut nimeni dovada de vaccinare

Iar codul primit la completarea formularului guvernamental a fost cerut la recepția hotelului.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nrs, 18.06.21 12:18»@ariella:

daca e prima data iti spun ei cat e minimul, nu poti pune cat vrei. parca 60-70 tl care iti ajung cu prisosinta pentru un drum pana la Istanbul

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
ariella, 18.06.21 11:20»@Cri1959: Plecam si noi pe 24 iunie la Istanbul si am o rugaminte la dumneavoastra, sa imi spuneti cat ar trebui sa incarc HGS-ul? E prima data cand mergem cu masina in Turcia si nu am cumparat nici stickerul.
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
georgel, 18.06.21 10:09»Ca tot vorbeam de amenzi in Bulgaria... Se pare ca prescriptia merge si la ei. De ce spun asta. pt ca, pe 17.06.2021, am trecut pe la Giurgiu - Ruse. Toate bune si frumoase pana la controlul de frontiera, efectuat de echipa mixta romano-bulgara. Politistul bulgar, a verificat doar certificatul de inmatriculare in baza de date si a spus sec "la masina asta are amenda"🤣. Ei drace, am spus si m-am dus cu gandul imediat la cea din 2018. Dar, nu, nici vorba de asa ceva. In 2020, pe 10.01., am fost la Pleven si o camera de supraveghere, la intrarea in Grivitsa, m-a surprins cu 63km/h in loc de 50. Ce sa mai comentezi cand iti pune in fata hartia din care reiese ca ai comis-o. Am fost indrumat la un alt ghiseu, unde mai erau 4 masini cu nr. de Romania, tot pt. aceeasi problema. M-i s-a adus la cunostiinta fapta, vorbeau romana, cu document unde erau mentionate data, ora, viteza, marca auto, nr inmatriculare si numele Stoean George Manuel. Au fost draguti, mi-au spus ca pot face "jalba", contestatie. Ce sa mai contesti, am platit cu cardul, 35 de leva, am primit documentul unde se aducea la cunostiinta ca am depasit viteza legala si chitanta😏
LA CMR Amenda noul sistem - scris de cloverina în secțiunea [CMR BULGARIA]
Dragos, 18.06.21 08:59»@AURICULUM: Și eu recomand traversarea Bucureștiului în locul centurii ocolitoare. Deși, dacă o luați pe partea nordică, e posibil să aveți parte de un mic avantaj, dar numai până la intersecția cu drumul spre Moldova, de unde centura se „îngustează” la doar o bandă pe sens și fără prioritate...

În ceea ce privește drumul până la București - eu aș sugera să alegeți o variantă ceva mai „ocolitoare” , dar cu drum bun și mult mai liber: prin Tg. Jiu. Pe acolo am mers eu toamna trecută dus-întors când am fost la Herculane și am fost foarte mulțumit de alegere.

LA CMR Severin-Mamaia — pe unde sa mergem? - scris de AURICULUM în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
webmaster, 18.06.21 08:20»Ieri seară au fost actualizate listele

- Grecia a trecut pe lista verde! = nu mai e necesar test la întoarcerea din Grecia, la intrarea în România (pt cei NEvaccinați sau pentru copii)

- Franța, Belgia, Olanda au devenit și ele „verzi”

- Marea Britanie rămâne „roșie”

- dintre destinațiile populare de vacanță, doar Tunisia și Emiratele Arabe mai sunt „galbene”

Listele pot fi consultate aici: cnscbt.ro/index.php/liste ... -06-2021-1/file

Reamintesc că listele definesc condiții de INTRARE în ROMÂNIA -- pt cond de intrare în țările respective consultați MAE

LA CMR Lista roșie, lista galbenă, lista verde - situația „la zi” - scris de Admin în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
k-lator, 18.06.21 08:16»@AURICULUM: Având în vedere că drumul de la Drobeta Turnu Severin la Mamaia se parcurge în minim 8 ore și jumătate 9, se presupune (deși nu ai menționat) că plecați cândva seara-noaptea, pentru a ajunge la mare în timpul zilei în care începe sejurul vostru.

În aceste condiții, probabil că veți fi în zona Bucureștiului dimineața, când circulația pe centura Bucureștiului este foarte intensă, de aceea vă recomand să tranzitați orașul. De asemenea, trebuie să știți că în București este probabil să găsiți la fel de aglomerat, întrucât mitul ”orei de vârf” s-a cam spulberat și sunt puține perioade de timp în care se circulă mai liber peste zi. În orice caz, fiind aproape la fel de aglomerat, drumul prin oraș este mai scurt decât pe centură.

În ceea ce privește drumul până la București, dacă îl parcurgeți pe timp de noapte, eu l-aș alege pe cel prin Filiași, Balș, Slatina, Pitești.

Călătorie ușoară și vacanță plăcută!

LA CMR Severin-Mamaia — pe unde sa mergem? - scris de AURICULUM în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Nasshu, 17.06.21 18:57»@LV: vacanta placuta, fara peripetii. Asteptam impresii si la cald (despre traseu/conditii) si la final (despre sejur/conditii)
LA CMR Varianta drum pentru vacanta in Makarska, plecare din V tarii - scris de LV în secțiunea [CMR CROAȚIA]
LV, 17.06.21 18:10»@Nasshu: mulțumesc! Stiam informatia asta dar cu ultimele schimbari am ignorat-o. E foarte bine ca mi-ati amintit.
LA CMR Varianta drum pentru vacanta in Makarska, plecare din V tarii - scris de LV în secțiunea [CMR CROAȚIA]
Nasshu, 17.06.21 17:46»@LV: pe firul de discutie de aici amfostacolo.ro/sol-cmr.ph ... id=12010#110030 ai spus ceva de genul

Nu putea sotul sa faca testul luni ca laboratoarele sunt inchise, fiind a 2a zi de Rusalii.

Asta insemna ca nu este vaccinat si daca plecati fara sa-si faca test trebuie sa respectati anumite trasee de tranzit (probabil ca stii lucrul asta, dar nu strica sa-l amintesc) stabilit de autoritatile din Ungaria, de asemenea nu aveti voie sa opriti pe acel traseu decat in anumite locuri. In plus sa aveti la voi dovada rezervarii din Croatia.

AIci gasesti harta cu traseele de tranzit si puntele unde aveti voie sa opriti/alimentati.

police.hu/hu/hirek-es-inf ... t%C3%A1rszakasz

LA CMR Varianta drum pentru vacanta in Makarska, plecare din V tarii - scris de LV în secțiunea [CMR CROAȚIA]
Licurici10, 17.06.21 11:20»Multumesc pentru ajutor. Am ales Delphin Be Grand, sper sa fie o alegere buna pe care sa nu o regretam 😊
LA CMR Resort Antalya similar cu Gural Premier Belek - scris de Licurici10 în secțiunea [CMR TURCIA]
ux118966, 17.06.21 11:17»@moraru marian:Selectum este un hotel f bun; servicii impecabile.
LA CMR Resort Antalya similar cu Gural Premier Belek - scris de Licurici10 în secțiunea [CMR TURCIA]
webmasterX, 17.06.21 08:38»@arub: AȘa este, cf prevderilor legale în vigoare în acest moment, la întoarcerea din Turcia, la intrare în România turiștilor nu le sunt solicitate teste, nu intră în carantină etc (chiar dacă NU SUNT vaccinați)

Există informații că unele companii aeriene încă mai solicită teste la îmbarcarea de pe aeroporturile din Turcia (de ex la Aeroportul Istanbul) - dar acest lucru este ABUZIV.

La îmbarcarea din Antalya (înspre România) nu am cunoștință de asemenea practici.

LA CMR Lista roșie, lista galbenă, lista verde - situația „la zi” - scris de Admin în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
nicole33, 16.06.21 23:30»@Kavarnap:

Fara a dori sa polemizez cu tine pe tema penibilei Planete, pentru ca văd ca explicația mea anterioară nu a fost suficient de clară, voi reveni:

Eu am verificat prețurile pe mai multe alte site-uri specializate și văd că inclusiv google a aflat despre steaua pierdută.

Putine hoteluri bulgărești au fost declasificate de-a lungul anilor și acesta mi se pare un indiciu clar ca lucrurile nu merg acolo cum ar trebui, altfel pare greu de explicat cum a pierdut o stea din cele cinci oricum ruginite taman după ce a deschis și Aquaparkul .

Pentru că minunatul cel mai consultat site de rezervări dă chix încă o dată la hoteluri în Bulgaria și nu a aflat că Planeta are mai nou 4 stele.

Nu m-as grăbi sa acuz Booking.com de nimic cât timp nici măcar saitul propriu al hotelului nu este actualizat de vreo trei ani, cred eu, și încă se lauda cu cele cinci steluțe. Vezi sigla hotelului cu globul și cele cinci stele deasupra acestuia sau video-ul propriu de prezentare cu stelele de pe firma, filmat doar ei știu când.

Nu conteaza ce hoteluri îmi aleg eu in vacantele mele, da, am fost luna trecută la unul de patru stele cu pretenții și apoi la unul de cinci, mai ieftin, dar mult mai pe gustul meu.

Ideea era alta ca experiența m-a învățat sa nu alerg după chilipiruri și sa nu aleg prețul cel mai mic, deseori o suta doua de euro in plus putând face diferența dintre o vacanța ok și una ratata. Articolele citite pe AFA au venit doar ca o confirmare. An de an citesc review-uri cu titluri gen "horror", "fugiți ", "evitați " etc. și mai mereu de la bombe ieftine.

Eu ma gândesc mereu ca dacă mâncarea este necorespunzătoare și copilul sau adultul zace in pat sau mai grav la spital din cauza toxiinfecțiilor alimentare, cu certitudine numărul toboganelor sau al piscinelor chiar nu mai conteaza.

LA CMR Hotel cu A. I. care accepta 2 adulti si 2 copii de 13 ani - scris de marinescudinu în secțiunea [CMR BULGARIA]
arub, 16.06.21 22:29»Bună seara plec din Turcia in 18.06 cu Tarom să inteleg conform celor prezentate in liste că nu mai avem nevoie de teste. Turcia fiind zonă verde. Menționez NU suntem vaccinați
LA CMR Lista roșie, lista galbenă, lista verde - situația „la zi” - scris de Admin în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
arub, 16.06.21 22:20»@nicole33: bună seara da este deschis aquaparkul si am vazut si cazați in vile
LA CMR Resort Antalya similar cu Gural Premier Belek - scris de Licurici10 în secțiunea [CMR TURCIA]
ioana1976, 16.06.21 21:49»@nicole33: perfect adevarat! Solicitant si drumul si solicitanta distractia acolo in soare puternic. Adevarat si in ce priveste costurile pentru mancare/bautura. Noi am avut in grup si familie cu copii mici 4-6 ani si au fost nevoiti sa inchirieze acolo o "casuta" pe durata sederii de cateva ore pentru a se feri de soare.
LA CMR Resort Antalya similar cu Gural Premier Belek - scris de Licurici10 în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0088050365448 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM