ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.12.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăneşti [IF]
ÎNSCRIS: 30.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2009
DURATA: 7 zile
prieteni
8 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Hai cu noi in Bucovina!

TIPĂREȘTE

Veni şi ziua plecării într-unul din cele mai frumoase concedii de odihnă petrecute de mine.

Dupa o noapte de sămbătă petrecută la o nuntă intr-un local pe lângă ştrandul Tineretului, pe o ploaie sănătoasă, care nu prea mai avea chef să se oprească, deşi era 11 iulie, nu noembrie, după un somn de numai doua ore (de la 8 la 10 dimineaţa), dupa o ciorba de potroace, aproape de seară ne aducem aminte că a doua zi plecăm in concediu. Ne apucăm de treabă, ne facem bagajele, pentru că urma să plecăm pentru o săptămână la munte şi, la culcare cu noi.

A doua zi, luni 13 iulie, la prima oră (6,00) ne sculăm, ne echipăm de drum, ne facem cafeaua, ne punem să mai avem şi pe drum, verificam bagajele încă o data şi plecăm spre locul de întalnire. Copiii, sa fie siguri ca plecam pentru o saptamana, ne duc cu masina pana la halta, unde era locul de intalnire al grupului. Ne strangem cu totii in cele doua masini, un Logan (sofer fratele mai mic al sotiei) si o Solenza (sofer fratele mai mare al sotiei, de fapt singurii soferi) si cum se facuse deja ora 7, cu Dumnezeu inainte! Intram pe centura si de la podul de la Afumati la dreapta si tot inainte pe DN 2.

Prima oprire o facem la Cosereni, la crucile lui Doina si Ion Aldea Teodorovici, unde fumatorii fac prima pauza de tigara, iar ceilalti gasim un motiv de a ne aduce aminte de cei doi mari muzicieni. Pana la Draguseni, unde aveam planificata prima oprire mai mare, dorul de tigara ii determina pe soferi sa mai oprim la Podul Turcului si la Hanul Ancutei, de unde se mai fac cumparaturi de la un meserias din parcare (seturi de scaune pliante). La ora 11 ajungem la Draguseni, unde cei din Solenza aveau niste neamuri si pe care voiau sa le vada. Acolo suntem intampinati ca o delegatie de oaspeti insemnati si nu scapam pana nu ne asezam la masa.

Doamna @mishu e rugata sa nu citeasca aceste randuri care urmeaza!

Promitem ca stam doar cateva minute sa ciocnim o tuica si sa gustam din niste aperitive care ne asteptau deja pe masa. Mare greseala! Nu am apucat sa gustam din toate aperitivele, pentru ca asa pe sest, apar niste castroane cu ciorba al carei miros si aburi ne tranteau jos. Impotrivirile noastre sunt sortite esecului, mai ales ca dupa ciorba, pana se ne inchinam si sa ne saltam de la masa, apare o friptura de gasca la tava, pe care o zarisem in cuptorul taranesc, din pamant, din curte si al carei miros il simtisem de la intrarea in curte, dar nu gandeam ca era pentru noi. Si dupa o friptura gustoasa merge obligatoriu un pahar cu vin. Soferii se uitau la noi, dar nu i-am uitat si am baut un pahar si pentru ei. Dupa cafea si binemeritata tigara, intr-un sfarsit ne hotaram sa plecam, mai ales ca mai aveam si de mers.

Acum poate citi!

Intram in DN2 si ne continuam drumul spre Vatra Dornei unde aveam cazarea asigurata in vila unei cunostinte a unei cumnate. Nu intram in Falticeni, o luam la stanga spre Gura Rasului, pardon, Humorului, oras pe care il salutam din mers si ii promitem ca revenim in cateva zile, aceasi promisiune o facem si in Campulung Moldovenesc si uite asa din promisiune in promisiune ajungem la Mestecanis, unde nu putem sa nu ne oprim sa nu admiram peisajul. Ii promitem si lui ca vom reveni, ca doar nu ne doare gura si din vorba in vorba ajungem la intrarea in Vatra Dornei, unde facem o scurta pauza pentru, ati ghicit, o tigara, cat dureaza convorbirea telefonica cu proprietara vilei. Ni se explica in ce fel ajungem la vila, iar in drum remarcam un super magazin, iar mai aproape de vila, piata, doua repere importante pentru viitor.

Ajungem la vila, suntem invitati sa o vizitam si sa ne alegem camerele. Urma sa ocupam etajul si mansarda. La primul etaj erau trei dormitoare, un hol mare, o baie mare, cu incapere separata pentru dus, un loc de servit masa, unde am incaput comod 8 persoane cate am fost, o mica bucatarie dotata cu tot ce trebuie si un balcon cu foarte multe muscate curgatore si petunii, pe care il vor ocupau fumatorii. La mansarda erau doua dormitoare, o baie si o bucatarie mare cu loc de servit masa.

Ne-am ales camerele, ne-am carat bagajele in camere, le-am desfacut si aranjat in sifonier, apoi am stat la o cafea de vorba si ne-am facut planuri pentru zilele urmatoare. Pentru ca incepusera sa ne cam doara picioarele de atata stat pe scaune, am hotarat sa facem o mica plimbare prin oras, sau statiune, cum vreti sa-i spuneti.

Vila fiind foarte aproape de parc primul drum il facem prin parc. Traversam parcul, vizitam Izvorul Sentinela, Foisorul Japonez, admiram berzele pe un cos de fum, ne jucam cu veveritele, admiram din exterior cladirea Catedralei Sf. Treime, apoi iesim din parc.

In stanga parcului vedem o cladire aflata in plin proces de reparatie capitala, care pare ca nu se mai sfarseste. Este cladirea Cazinoului, se pare cel mai vechi cazinou din Romania. In fata iesirii din parc era organizata o manifestare de educatie medicala, prin prezentarea de carti medicale de prevenire a unor boli, cu corturi unde, gratuit, se lua tensiunea, glicemia. Traversam un pod peste apa Dornei, calea ferata, o alta strada si apoi ne plimbam pe o strada asemanatoare cu Lipscaniul bucurestean, cu magazine pe o parte si alta a strazii si cu terase pe mijloc.

Ajungem apoi in str. Mihai Eminescu, strada principala a statiunii, mergem spre iesirea spre Bistrita, ne intoarcem apoi spre centrul statiunii, admirand cladirile vechi, dar si unele mai noi. Ne surprinde, placut, curatenia strazii si bogatia florilor. Si asa, admirand cladirile si florile, ne facem niste poze cu care sa ne laudam acasa cu ce-am vazut noi, ajungem la un nou pod peste Dorna, il traversam si ne continuam drumul spre vila unde eram cazati. Dar pentru ca ni s-a parut prea devreme pentru a pune „cornu” in perna, am luat-o la dreapta pe langa piata, pe str Oborului, apoi pe faleza Dornei, unde se mai face un popas pentru cuvenita otrava, ocazie cu care constatam ca ne este foame.

Cum trecusem de hotelul Maestro, langa parc, ne continuam drumul, cu gandul de a ajunge sa mancam la Bradul sau Calimani. Chiar pe colt cu strada care merge la hoteluri, vedem pensiunea Calimanel, aranjata frumos, cu o terasa la care pe langa mancare, era posibil si fumatul.

Dupa ce ne potolim foamea, dar si fireasca, mai ales pentru soferi, sete, ne intoarcem la vila pentru a ne face programul pentu a doua zi. Soferii fiecare cu harta lui, dar si cu ideile lui, dar cu totii mancatori de pietre in Bucovina (unde erau pentru prima oara). Pentru ca aveam cele mai multe drumuri in zona le stric programul la amndoi si hotaram ca a doua zi sa mergem la Moldovita, Sucevita, Putna, asa ca de inceput. Cum cumnatul cel mic, cu Loganul cu care mergeam si eu cu sotia, nu vrea sa se intoarca pe acelasi drum, vede pe harta lui un drum de la Brodina la Moldovita, care nu apare pe cealalta harta si sa hotaraste sa ne intoarcem pe acolo.

Pentru ca eu nu stiam de acel drum, insist sa ne intoacem pe acelasi drum, el nu e de acord, dar reusesc sa obtin de la el ca in Vicov, la intoarcere sa ne interesam de starea drumului si sa ne hotaram, acolo, pe loc. Si pentru ca ne stabilisem in amanunt programul pentru a doua zi, toata lumea in scutece!

Branesti, 14 oct 2015.

Pozele facute pe drum, pe care le atasez sunt facute din masina, din mers. Daca este vre-o poza care nu vi se pare reusita, dati vina pe cine vreti, dar fi-e-va mila de mine, cel care le-a facut.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de liviu49 in 10.12.17 15:02:46
Validat / Publicat: 10.12.17 18:10:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 914 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Primul drum in oras la biserica, dar numai pe langa ea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[10.12.17 18:21:30]
»

@liviu49:

Bucovina ofera peisaje frumoase si obieciuri nealterate de lumea contemporana. Astept continuarea cu vizia propriu-zisa. Numai de bine!

danaeldreny*
[11.12.17 00:18:51]
»

În unire e putere!

Votat!

Mi-a plăcut.

mishu
[11.12.17 21:47:59]
»

@liviu49:

Doamna @mishu e rugata sa nu citeasca aceste randuri care urmeaza!

din pacate prea tarziu, a citit si inca de doua ori sa fie sigura ca nu a scapat nimic. Rezultatul? inghit in sec la greu mai ales ca urmeaza in cateva minute sa mananc ceva, insa sigur nu va fi a fel de savuros ca aceste bucate.

Sa va fie de bine si nu pot decat sa ma bucur ca articolele au fost salvate.

Este inca un motiv pentru care ma bucur ca exista AFA, oricate calculatoare mi-ar pierde informatia, aici o voi gasi mereu.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[12.12.17 21:06:42]
»

@Dan&Ema: Multumesc pentru vizita, vot si mai ales pentru ecou. Dulcea Bucovina, asa cum i-am zis dupa prima vizita pe aceste meleaguri (la scoala de Ghizi in 1969), este, pentru mine un loc fasscinant unde totul pare natural si adevarat, unde istoria e prezenta la tot pasul. Am recitit acum o ora, cand atasam pozele la articolele salvate din calculatorul defectat, primul articol din lectia de istorie a Bucovinei si mi-au lacrimat ochii din nou. Am si a doua lectie de istorie a Bucovinei salvata, dar inca ma gandesc daca merita sa o public. Poate noaptea asta sau cele care vor veni vor fi un sfetnic bun si vor invinge indoiala din sufletul meu. Nu legata de ce am scris ci cat de pregatiti vor fi multi sa citeasca aceste randuri.

Gata, ma opresc cu tristetea.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[12.12.17 21:13:36]
»

@danaeldreny: Cati mai sunt dispusi sa accepte acest adevar? Cei mai multi se simt mai bine daca suntem dezbinati, iar proverbul acela latin e mai actual ca niciodata. Nu stiu, pare-se ca suntem facuti ca la distante mari de timp sa ne vina mintea la cap tuturor, sau macar celor mai multi.

Am reusit acum o ora sa ajung in fata calculatorului si am atasat pozele la articolele salvate si am recitit cateva articole, printre care si cele despre istoria Bucovinei, Cum au putut acei oameni, in conditii foarte grele, sa fie uniti, iar noi acum nu stim cum sa aruncam pe geam sau sa bagam sub pres toata istoria noastra, de care parca ne e rusine.

Ma opresc pentru ca ies din subiect si sa nu ma trezesc exmatriculat. Ce nu am patit in liceu, s-ar putea sa patesc acum la batranete.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[12.12.17 21:24:28]
»

@mishu: Prima data, pana nu ma apuca bunatatea, te cert. Inca de acum doi prevazusem acest incident si subliniasem cu un rosu foarte aprins interdictia de a citi, iar la sfarsitul celor interzise primeai un verde fosforescent pentru continuarea lecturii. Pentru faptul ca nu au aparut culorile de semafor, cearta-i pe cei cu cenzura ca nu au mai pus culorile. Tu daca ii certi nu patesti nimic, poate, dar eu risc sa vad un cartonas, cel putin galben.

Eu daca as spune ca Bucovina dovedeste ca istoria acolo nu a putut fi schimbata, ca natura si obiceiurile din prezent sunt ramase de la parintii si bunicii actualilor locuitori vei spune ca am mai zis asta de multe ori. Indiferent ce vor spune altii despre locul si rolul turismului, eu voi ramane un inapoiat si voi spune ca turismul inseamna in primul rand Bucovina, Trasfagarasan, Apuseni, Carpati si apoi celelalte locuri.

Voi incerca sa ma conving ca merita sa public si celelalte articole despre Bucovina, deja scrise. Om trai si-om vedea!

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DOINITA
[24.11.18 12:34:53]
»

Frumos articol! Desi descoperit tarziu, mi-a placut foarte mult. Este o oda adusa Bucovinei, oamenilor, locurilor si bineinteles mancarii.

Imi pare rau de "mishu", dar ea este deja obisnuita cu atacurile AFA, asupra papilelor gustative.

Felicitari si ma bucur ca am adus si superbonusul cu votul meu!

Numai bine!

liviu49AUTOR REVIEW
[24.11.18 14:03:30]
»

@DOINITA: Multumesc pentru vorbele frumoase, ca si pentru votul acordat. Anul trecut, dupa ce am facut eforturi deosebite pentru a recupera articolele despre concediul din Bucovina, am inceput sa le public pe AFA. Din pacate, indiferenta cu care au fost primite m-a determinat sa ma opresc cu publicarea in continuare a acestor articole. Iar faptul ca s-a considerat ca un articol despre istoria Bucovinei este mai putin important decat descrierea unei farfurii cu ciorba m-a facut sa cred ca nu e locul unde sa public aceste articole. Asa ca m-am oprit cu publicarea lor. Multi prieteni, adevarati, care le-au citit mi-au spus ca e pacat sa nu public, sa le pastrez doar pentru mine. Unora le-am dat pe stick articolele si pozele sa le pastreze, sau sa le dea si altora care sunt interesati de Bucovina, dar cu promisiunea sa nu le faca publice. Peste trei zile se va implini un veac de la revenirea Bucovinei la Patria mama, dar se pare ca pe AFA nu prea e cineva interesat de acest lucru. Nu am pretentia ca articolele mele sunt niste capodopere literare sau stiintifice. Ele prezinta, asa cum m-am priceput eu sa astern pe hartie, trairile si amintirile mele din acel concediu, cum am vazut eu atunci Bucovina cu frumusetile ei, cum s-au pastrat ele in memoria mea. M-as fi bucurat sa le pot publica in aceasta perioada, dar...

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, danaeldreny*, DOINITA, liviu49, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bucovina:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058383941650391 sec
    ecranul dvs: 1 x 1