Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Hanul Dragodana - merită să opriţi aici / impresii Unde mâncăm în Târgoviște și împrejurimi, TÂRGOVIȘTE [DB] #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Roșiorii de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
LUNA
AUG-2016
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
93.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hanul Dragodana - merită să opriţi aici

TIPĂREȘTE URM de aici

Civilizaţia umană este într-o permanentă mişcare. Că o fac în interes turistic, profesional sau în alt scop, oamenii călătoresc, iar aceste călătorii sunt înlesnite de mijloacele moderne de deplasare din zilele noastre. Nu e mai puţin adevărat faptul că atunci când călătorim, ne lărgim aria de cunoaştere, întâlnim oameni şi locuri noi, în fond călătoriile reprezintă şi un mod de a ne îmbogăţi cultura. Numai că şi călătoriile depind uneori de alţi factori, cum ar fi timpul, distanţa, sau posibilitatea de a te hrăni. Dacă drumul e lung, trebuie să te opreşti să mănânci ceva, fie că o faci din pacheţelul de acasă, fie că o faci într-o locaţie de profil. Hrana e un element care poate contribui decisiv la menţinerea unui tonus bun pe parcursul deplasărilor, fie ele mai lungi sau mai scurte.

Cred că am luat-o puţin pe arătură şi m-am abătut de la subiect, astăzi am să vă spun câte ceva despre un loc unde am oprit şi am mâncat noi la întoarcerea de la Fundăţica, unde am petrecut două zile minunate.

La întoarcerea către casă am urmat acelaşi traseu, bineînţeles în sens invers, cu trecere prin Târgovişte, continuându-ne drumul spre Găeşti. Se facuse deja ora 14.30, foamea începuse să-şi arate colţii, şi nu e bine să te pui cu foamea când e înverşunată! Drumul nu era aglomerat, mergeam liniştiţi, şi după ce ieşim din localitatea Picior de Munte, pe partea dreaptă a DN 72 observăm un panou publicitar, cu hanul Dragodana, şi câteva numere de telefon, pentru cei interesaţi, menţionându-se că mai avem de parcurs câţiva kilometri până vom ajunge la acesta. Nici n-a fost nevoie să discutăm dacă oprim sau nu, de regulă mă înţeleg cu soţioara mea dintr-o singură privire, cei 22 de ani de convieţuire şi-au lăsat amprenta asupra noastră.

Hanul Dragodana este situat pe partea dreaptă a DN 72, în sensul de mers spre Găeşti, într-o pădurice, mai precis între localităţile Picior de Munte şi Dragodana, distanţa până la Găeşti fiind de doar 5 km., iar până la Târgovişte de 15 km.

Lăsăm maşina în parcarea destul de mare din faţa hanului, lângă şosea, şi ne aşezăm la o masă de pe terasa acestuia, nerăbdători să ,,halim" ceva bun. Observăm că pe terasa destul de încăpătoare sunt mulţi clienţi, puţine mese sunt libere, forfota e-n floare, unii mănâncă liniştiţi, alţii sunt mai gălăgioşi, ospătarii aleargă de zor printre mese, încărcaţi cu bunătăţuri, îmi plăcea atmosfera, până la urmă era duminică dupa-amiază şi oamenii se relaxau.

Am primit destul de repede câte un meniu, trecând cu repeziciune la fotografierea acestuia, fiindu-mi teamă că aparatul foto se va descărca. Ospătăriţa a revenit după câteva minute, pentru a lua comanda, recomandându-ne să nu luăm şi ciorbă şi felul doi, că n-o să putem mânca tot, deoarece porţiile sunt mari. În cele din urmă ne-am decis să luăm câte o porţie de varză călită cu ciolan afumat cu mămăliguţă şi ardei iute, veţi vedea fotografia cu aceasta, porţiile fiind destul de mari, suficiente să ne facem plinul, dar şi gustoase, ştim cu toţii că mâncarea de cazan e cea mai gustoasă. Greşesc cumva? Deoarece eram şoferul personal al doamnei Safta, n-am putut să comand de băut decât o bere fără alcool, iar stimabila mea doamnă a cerut un Santal de piersici. Am încheiat apoteotic cu o cafea Jakobs la ibric, foarte bună, nici prea tare, nici prea slabă, făcută parcă pe gustul nostru. Nota de plată, undeva la 58 de lei.

Ce am mai observat? De luni până vineri, între orele 10.00 - 15.00, se poate lua meniul zilei, oferit în trei variante, undeva în jur de 15 lei, veţi vedea în poze. Preţurile, atât la mâncare cât şi la băuturi, comparativ cu cele de la restaurantul pensiunii Ghiocelul, despre care am scris în februarie, sunt ceva mai mari, dar nu sunt exagerate, mai pe scurt nu sunt nici prea-prea, nici foarte-foarte!

Timpul de aşteptare a fost de circa 30 de minute, iar personalul mi s-a părut destul de amabil, zâmbitor, la cererea mea mi-au oferit şi un pliant cu hanul Dragodana. Pentru cei interesaţi, aici se pot desfăşura nunţi, botezuri, cumetrii, majorate sau alte evenimente, oferindu-se reduceri de preţuri, asta şi în funcţie de numărul participanţilor.

Programul de funcţionare al hanului este zilnic, între orele 08.00 - 22.00.

În sală am observat că nu era nimeni, oricum era amenajată pentru o nuntă, toată lumea sta pe terasă, afară era mai plăcut.

Vizavi de han este amenajat un ansamblu format din mici cascade şi o moară de apă, unde cei dornici de amintiri făceau fotografii de zor.

Drumeţilor, dacă veţi avea drum prin zonă, iar foamea nu se va lăsa convinsă cu una cu două, hanul Dragodana poate fi o alegere destul de bună, personalul este amabil, mâncarea este bună, timpul de aşteptare este scurt. Poftă bună!


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 01.09.16 16:32:16
Validat / Publicat: 01.09.16 18:26:06
VIZUALIZĂRI: 9259INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÂRGOVIȘTE [DB].
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Ansamblul situat vizavi de han.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

27 ecouri scrise, până acum

webmasterX [01.09.16 18:25:44] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante în Târgoviște și împrejurimi, TÂRGOVIȘTE [DB]" (deja existentă pe sait)

elviramvio [01.09.16 19:19:46] »

@Safta Radu:

Bun de tinut minte. Poanta cu "nu luati ciorba ca nu puteti manca tot" am patit-o la Nessebar si asa a fost, portiile au fost enorme ca a si ramas ceva pe masa neterminat.

Stii cum zic eu: sa repetati isprava cat mai des!

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [01.09.16 19:42:38] »

În drumul meu spre vest, sau prin ţară, s-a întâmplat să trec aproape în fiecare an pe la Dragodana.

Este un loc care îmi aduce aminte de o perioadă de mult apusă şi cu multe neajunsuri. Între 1988 şi 1989 mergeam de două ori pe lună la Piteşti şi de fiecare dată opream la Dragodana şi comandam un platou cu măruntaie de vită sau porc.

În acea perioadă asemenea "delicatese" nu se găseau pe toate drumurile.

Safta Radu [01.09.16 20:09:08] »

@elviramvio: Am ,,păţit-o" şi eu prin alte locuri cu recomandări de acest gen, totuşi asta denotă că oamenii sunt corecţi, puteau foarte simplu să recomande şi ciorbă şi preparat de bază, noi nu puteam mânca tot iar ei îşi luau banii. Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.

Safta Radu [01.09.16 20:17:25] »

@traian. leuca: Eeeeeeee! S-au dus acele vremuri, dom' Traian! Aşa este, erau vremuri mai grele, cu multe neajunsuri, aveam bani dar n-aveam ce să cumpărăm cu ei, azi n-avem bani dar găsim de toate. Mulţumesc pentru vot.

ANILU [01.09.16 20:47:09] »

@Safta Radu: După așa excursie merita încheiată cu masă gustoasă.

Pe vremuri era popasul în drumurile noastre la Târgoviște, în zonă este foarte cunoscut.

Cu ceva ani în urmă am fost la o nuntă unde pot spune că a fost foarte frumos.

Uitandu-ma la poze am remarcat că arată mai bine decât ultima data când am trecut pe acolo.

Să vă fie de bine.

Aștept povești din următoarele escapade.

Toate cele bune.

Safta Radu [01.09.16 21:12:33] »

@ANILU: Sincer, nu ştiu cum arăta înainte, dar acum cred că arată destul de bine, e prima dată când am fost acolo. Cu siguranţă vor urma şi alte escapade. Mulţumesc pentru urări şi pentru vot.

Mihai18 [01.09.16 22:26:54] »

Am avut plăcerea să acord votul care asigură acel superbonus, desigur meritat.

Colegul de sit și cocidadinul meu, d-ul Traian Leuca, în recentul ecou face afirmația că reviewul îi aduce aminte de o perioadă de mult apusă. Pentru mine este și mai de mult timp apusă.

Știu de această locație din prima mea tinerețe, când am trecut pe lângă ea, val-vârtej, în timpul unei curse cicliste. Nici nu ași fi știut de ea dacă înaintea startului (din București str. Ioan Coravu, din zona Pipera), la ședința tactică, antrenorul ne reamintea să fim atenți că în fața acelui motel era sprint intermediar cu premii. Premiile constau în puncte, nu în bani, iar punctele însemnau minute ori secunde bonus adăugate la timpul general pentru stabilirea clasamentului final (pe atunci sportul se făcea din pasiune, nu din interse materiale). Gata cu sportul.

Ulterior, cu mașina am trecut de mai multe ori prin fața acestui complex turistic dar niciodată nu am oprit pentru că, fie era prea aproape de la momentul plecării din Ploiești ori, la întoarcere, ne spuneam că mai este un pic și gata, ajungem acasă.

Așa cum îl descrieți cât și din fotografii este frumos. Apreciez munca dv. pentru compunere și fotogtafiile postate. Cu adevărat, este un loc bun pentru un popas.

Cu bine.

Safta Radu [01.09.16 22:47:24] »

@Mihai18: Aveţi mare dreptate, înainte de 1989 sportul se practica din pasiune, şi asta se vedea cu ochiul liber la concursurile internaţionale la care participau sportivii noştri, ne situam mereu pe locuri fruntaşe, dar în zilele noastre, ce să mai zicem, dovada o avem la ultima Olimpiadă, locul 48 în clasamentul final. Trist, foarte trist.

Chiar vă recomand să opriţi într-o bună zi la hanul Dragodana, este curat, au mâncare bună, servire promptă, într-un cuvânt se merită.

Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru vot. Toate cele bune!

irinad [02.09.16 00:28:06] »

Deşi nu vreau să repet ceea ce au spus ceilalți colegi, fiind de prin partea locului, nu mă pot abține să nu zic şi eu ceva. De acest han mă leagă multe amintiri precum banchet la final de liceu, aniversări, dar mai ales nunți. De fapt, în ultimii ani, patronii s-au axat, în principal, pe organizarea de nunți, în acest sens construind trei saloane suplimentare, pe lângă cel clasic: două pe partea opusă (unde ai văzut moara) şi unul alături de cel vechi. Există şi un motel care asigură cazare destul de bună şi nu scumpă.

Pentru cei ce ajung pe aici, o oprire la hanul Dragodana, va fi destul de plăcută.

Eu chiar mă bucur că ai adus în "discuție" un loc şi un local amândouă dragi mie. Felicitări!

Zoazore [02.09.16 21:36:01] »

@Safta Radu: A dat Bunul Dumnezeu s-ajung si eu la un net functional, sa pot zice si eu doua vorbe p-aici!

Cunosc popasul asta din 1991, cand, stagiara fiind la Poeni de Teleorman, in libere, ma luau colegii cu masinile spre Bucuresti. Tot la 10 zile mergeam aici! Din 1991 pana in 1996, iarna sau vara, pe-acolo trecea drumul nostru. O ciorba de burta mai buna ca aici am mai mancat in 1988 la Piatra Arsa.

Acum, privind pozele, recunosc unele locuri, dar totul e schimbat in si mai bine! Frumos era si-atunci, frumos e si-acum. Mi-e dor de Dragodana... O recomand din tot sufletul!

Sa va fie de bine, dragii mei!

elviramvio [03.09.16 17:52:37] »

@Zoazore:

Adica o recomanzi cu toate papilele gustative si olfactive!!!

Safta Radu [03.09.16 18:32:30] »

@irinad: Da, este un loc plăcut, se mănâncă bine, este destul de frecventat. Mulțumesc pentru completari, aprecieri si vot.

Safta Radu [03.09.16 18:36:56] »

@Zoazore: Eu cunosc popasul doar de câteva zile, dar m-a convins, cine dorește se poate convinge la fața locului. Mulțumesc pentru urare, toate cele bune!

mprofeanu [15.09.16 19:53:30] »

@Safta Radu: Am poposit și eu aici, adică am citit reviewul tău. Am poposit și în realitate pentru că de la Pitești se merge pe șoseaua veche spunem noi la Găești și apoi la Sinaia, prin Târgoviște. Este un loc bun de popas!

Safta Radu [16.09.16 08:13:06] »

@mprofeanu: Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.

DanielG&Family [16.09.16 15:08:05] »

@Safta Radu: Felicitari pentru ecou.

Am trecut si eu pe aici cu foarte multi ani in urma.

Aici am mancat prima ciorba de burta din viata mea si am ramas pe deplin multumit. Pana aici nu am avut curajul sa incerc o ciorba de burta dar curatenia din restaurant, prezenta de spirit al ospatarului care ne-a servit la acel momnt si inspiratia colegului de drum de a ne convinge ca se merita sa poposim aici, a condus la faptul de ma ma risca sa servesc pentru prima data in viata mea o ciorba de burta.

A ramas pentru mine o frumoasa amintire.

Vacante frumoase si pline de poveste!

DanielG&Family

Safta Radu [16.09.16 15:57:31] »

@DanielG&Family: Felicitari pentru ,,ecou''? Poate pentru review .

Datorită faptului că este un loc frumos, curat, unde se mănâncă bine, hanul Dragodana merită adus în atenţia celor care intră pe saitul AFA, poate fi o opţiune pentru cei care circulă în zona respectivă şi vor să ia masa undeva. Legat de ciorba de burtă, aşa ceva am mâncat prima dată în 1999, la un restaurant din Sinaia, însă nu pot să spun că m-a dat pe spate, şi ca atare nu mă dau în vânt după acest fel de ciorbă. Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.

Toate cele bune!

Safta Radu

Zoazore [16.09.16 21:26:20] »

@DanielG&Family: Esti inca unul care laudam ciorba de burta de la Dragodana! Tare ma bucur ca mi-ai intarit spusele!

VACANTE INSORITE!

@Safta Radu : Radule, merita sa-i mai dai o sansa acestei ciorbe! Dar... la Dragodana!

DanielG&Family [19.09.16 13:44:21] »

@Safta Radu: Scuze daca am gresit!

Dar felicitarile le meriti oricum.

@Zoazore: Pe cuvantul meu ca aici am mancat prima ciorba de burta din viata mea si serios ca de atunci am mai mancat si prin alte parti si de fiecare data ma gandesc la ciorba de burta de la Dragodana.

A ramas pentru mine ca un reper si sincer va spun ca nu consum aceasta mancare in orice local.

DanielG&Family

Zoazore [19.09.16 13:59:01] »

@DanielG&Family: Pai eu am zis "de bine"! Si mie mi-a placut! Dovada ca 5 ani la rand asta "prestam" acolo! N-am mai ajuns de multa vreme si tare mi-e dor! Ti-am multumit c-ai fost la unison cu mine!

DanielG&Family [19.09.16 15:21:46] »

@Zoazore: Inseamna ca e cel putin la fel de buna ca atunci cand am avut eu "curajul" sa ma lupt pentru prima data cu ea.

Toate cele bune!

mishu [17.10.16 12:11:23] »

@Safta Radu: Asa o recomandare buna si mie imi scapase. Noroc ca pana la urma tot am dat de ea. Pot sa comentez ceva, nu cred ideea ca se mananca bine, la drum si la preturi acceptabile e o informatie cat se poate de utila. Felicitari, votat cu placere. Mai bine mai tarziu decat niciodata

Safta Radu [17.10.16 20:30:00] »

@mishu: Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.

Yersinia Pestis [06.12.16 15:42:11] »

Nu, este clar, aveți ceva cu mine: de câte ori mi-e foame de mă ia cu leșin, voi postați numai chestii cu mâncare și nu orice mâncare, ci numai din aia bună!

Bine, când ți-e foame, orice mâncare e bună, cred eu!

Safta Radu [07.12.16 16:46:25] »

@Yersinia pestis: Păi ce-am postat bre aici, doar o poză cu păpică! Asta nu e nimic, dacă vrei cu adevărat să salivezi, intră pe alte review-uri de-ale mele, în special pe cele din Mărginimea Sibiului, şi ai ce să vezi! Dacă ţii post, ia o gură de biscuiţi din ăia de le face reclamă Mihai Bobonete, nu le dau numele că mă ceartă web-ul!

popa.ioan [20.02.19 21:15:05] »

Fasole cu ciolan la Dragodana și nu veți regreta.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, DanielG&Family, elviramvio, irinad, Mihai18, mishu, mprofeanu, popa.ioan, Safta Radu, Yersinia Pestis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.11737608909607 sec
ecranul dvs: 1 x 1