ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 38 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Pensiunea Pasul Clăbucetului, sub Vârful Clăbucetului

TIPĂREȘTE

O zi, două, trei la munte nu strică nimănui, ba din contră aduc vitalitate, bucurie și destresare. Weekend-ul pe Valea Prahovei presupune o doză de răbdare în ceea ce privește parcurgerea drumului E 60 (DN 1) între localitățile Comarnic și Predeal. Drept urmare pentru o detașare totală am ales să plecăm puțin mai înainte de sfârșitul săptămânii pentru a scăpa de ambuteiajele rutiere – și bine am făcut, sâmbătă (la întoarcere spre București) coloanele de autoturisme ce urcau spre munte se întindeau pe kilometri întregi.

După o analiză destul de intensă a unităților de cazare, a impresiilor despre ele, a obiectivelor ce vroiam să le vizităm am ales Pensiunea Pasul Clăbucetului, situată în Predeal. Prețul foarte bun (am găsit pe Internet niște prețuri aberante la unele locuri de cazare în zona Văii Prahovei), micul dejun inclus, părerile și cotațiile bune pe saiturile de profil, apropierea de obiectivele turistice vizate au contat în alegerea efectuată. Odată primită confirmarea rezervării am trecut la organizarea traseelor zilnice și la o minimă documentare privind țintele turistice propuse.

Ziua stabilită a sosit rapid, am parcurs fără grabă și alte probleme șoseaua către Valea Prahovei având ca țintă localitatea Predeal. Amplasarea pensiunii, exact la poalele pârtiei de ski Clăbucet, pe str. Telefericului nr. 13B face din această unitate de cazare un loc foarte accesibil. Venind cu autoturismul dinspre Azuga se traversează podul peste calea ferată, se depășește intersecția cu drumul DN 73A către Râșnov și la 1,5 km distanță facem dreapta pe sub pasajul de cale ferată. Doar 400 m ne mai despart de pensiunea aleasă, din care momentan vreo 200 m sunt neasfaltați – până la telescaun s-a pregătit șoseaua pentru turnarea covorului asfaltic (proprietarul a spus că în 2-3 săptămâni ar trebui să aibă loc lucrările de asflatare).

Pensiunea Pasul Clăbucetului oferă 29 de locuri de cazare împărțite în 7 camere duble, o cameră triplă și 3 apartamente. Găsiți pe saitul oficial al pensiunii toate amănuntele dorite (pasulclabucetului.ro). Într-una din lateralele pensiunii este amenajat un loc de parcare pentru 5-6 autoturisme. Regimul de înălțime este undeva între mic și mediu, imobilul fiind compus din parter, două etaje și o mansardă. Fațada era îmbrăcată în piatră la nivelul parterului, vopsită în alb în dreptul etajelor, iar balcoanele de lemn dotate cu jardiniere întregeau aspectul plăcut al clădirii (din păcate nu erau amplasate flori, cum am văzut în fotografii mai vechi; nici celelalte pensiuni din zonă nu erau împodobite cu flori, posibil din cauza prafului ridicat de pe strada încă neasfaltată).

Camera. Imediat după sosire formalitățile de cazare s-au desfășurat rapid în Recepție (un desk micuț de lemn situat pe holul de acces spre scara interioară și sala de mese) de unde am primit cheile camerei de la etajul 1 și parola de conectare la Internet wi-fi. Cheile cu breloc personalizat erau în număr de două: una de la cameră, cealaltă de la ușa de intrare în pensiune care se încuie la o oră târzie din noapte. Am urcat la etajul 1, am descuiat și am pătruns în camera cu vedere la stradă. Am fost plăcut impresionat de mobilierul din lemn, de lenjeria albă de pe pat și lumina suficientă ce pătrundea pe fereastră. Dotări arhisuficiente: pat dublu, noptiere cu trei sertare, veioze, oglindă pe perete, șifonier dotat cu umerașe, cuier încăpător, măsuță cu două taburete, o comodă pe care era amplasat lcd-ul cu diagonală mare, minibar încastrat într-un corp de lemn, pahare. Camera este mochetată și există suficiente prize (și chiar triple) pentru încărcarea diverselor gadget-uri. Balconul destul de spațios pentru a te putea învârti pe lângă măsuța și cele două scaune de plastic – priveliștea de dimineață către culmile stâncoase din zona Pârâul Rece e superbă.

Baia. Potrivită ca dimensiuni, baia este prevăzută cu cabină de duș (un picuț cam îngust accesul pentru persoanele corpolente), bine izolată. Setul de prosoape albe era nelipsit, există dozatoare de săpun și gel de duș, o priză se află pe perete, lângă oglindă, un gemuleț asigură aerisirea cu exteriorul.

Spații comune. Mi-a plăcut mult cum e organizat spațiul interior în pensiune. Lângă Recepție se află un fotoliu și o măsuță pe care găsiți diverse materiale infoturistice; de aici pornește și scara cu balustrade de lemn ce urcă în spirală până la mansardă. Scările și spațiile de trecere sunt mochetate, pe pereți sunt înrămate numeroase vederi, mai vechi ori mai noi, cu imagini din stațiunile montane aflate pe Valea Prahovei. La etajul 1 este amenajat un spațiu de socializare compus dintr-o masă lungă și bănci de lemn, loc perfect pentru serile lungi de iarnă. Un grilaj de lemn izolează acest spațiu de casa scărilor, iar pe o etajeră se află mai multe trofee/cupe primite de pensiune-proprietar în perioada competițiilor de iarnă. La etajul 3 se află alt spațiu de socializare asemănător, aici găsim și o chiuvetă. Pe holuri și scară lumina funcționează pe bază de senzori.

Mic dejun. Sala de mese și barul sunt poziționate la parter, cu intrare de lângă Recepție ori direct din parcare. Pereții din piatră aparentă, mesele și scaunele de lemn, desk-ul lung de lemn unde erau aranjate produsele pentru mic dejun, corpurile de iluminat, perdeluțele de la ferestre creează o ambianță plăcută. Produsele propuse dimineața sunt suficiente pentru a asigura energia necesară drumețiilor și vizitelor până la masa de prânz. Servit în regim de bufet suedez, micul dejun cuprinde: salam uscat, șuncă presată de două feluri, brânză, măsline, cașcaval, ouă (făcute la comandă: ochi ori omletă), roșii, unt + margarină (ambalate), gem (capsule de mai multe sortimente), triunghiuri de brânză topită, ceai, cafea, lapte, suc de portocale (de la cutie), cereale de două feluri (porumb, cu cacao). Doritorii au la dispoziție și un prăjitor de pâine pentru 4 felii. Pe perete este prins un lcd de mari dimensiuni. La bar, înțesat cu o mulțime de trofee, găsiți câteva băuturi alcoolice și cafea.

Din sala de mese se poate ieși direct în parcare ori pe micuța terasă amenajată pe malul pârâului Poliștoaca, loc unde se află și un grătar zidit. Această terasă în aer liber te îmbie să savurezi o cafea dimineața sub razele blânde ale soarelui și ascultând susurul apei.

Concluzii. Cred că pensiunile din zona pârtiei Clăbucet se ocupă integral iarna; acum o parte din ele erau închise. Aspectul lor exterior te duce cu gândul la casele de vacanță și pensiunile din stațiunile montane occidentale. Unitățile de cazare din Predeal „trăiesc” și din închirieri echipamente pentru sporturi de iarnă sau lecții de ski. Chiar la parterul pensiunii noastre se află un centru de închiriere skiuri, săniuțe și alte asemenea obiecte necesare practicării sporturilor de iarnă. Lângă pensiune se află câteva terenuri de tenis, cu instalație de iluminat. Pensiunea Pasul Clăbucetului a constituit o bază perfectă pentru excursiile ce le-am efectuat în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei. Raportul calitate/preț este unul corect, curățenia la superlativ, micul dejun îndestulător – sunt atu-urile unității de cazare. Altă dovadă a condițiilor bune: pensiunea era ocupată integral sâmbătă.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 09.08.16 09:58:21
Validat / Publicat: 09.08.16 11:53:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1853 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Vedere din balcon (zoom) - Pensiunea Pasul Clăbucetului, Predeal.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 38.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [09.08.16 10:31:11]
    »

    @tata123 - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    mishu
    [09.08.16 12:01:06]
    »

    In fine, aici a trebuit sa ma multumesc cu votul numarul doi, iar pensiunea mi-a placut tare mult.

    Pare primitoare si se vede ca este ingrijita iar muntii vazuti din balcon iti ofera relaxare maxima.

    Lasand la o parte camerele care sunt simple dar ingrijite, spatiile comune mi s-au parut inspirate. Aranjate cu gust si placut ochiului, iar daca esti un grup ceva mai mare existenta spatiilor cumune pe etaj asigura momente de distractie.

    Felicitari, votat si acest articol cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [09.08.16 12:06:30]
    »

    @webmaster26 - Poziționarea pe hartă este corectă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mishu, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Pasul Clăbucetului:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066135168075562 sec
    ecranul dvs: 1 x 1