ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.10.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Roșiorii de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
LUNA
OCT-2017
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 16
PREȚ ----- ?

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Baia de Fier?

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurantul VIP din Baia de Fier - simplu, rapid, gustos

TIPĂREȘTE URM de aici

Un român se întoarce în ţară după 20 de ani, şi merge la restaurantul preferat pentru a lua masa.
Intră în local, se aşează la o masă, şi imediat apare ospătarul cu meniul, dar românul nostru ia repede o lingură de pe masă, o miroase şi spune:
- Astăzi aveţi ciorbă de burtă, nu-i aşa?
- De unde ştiţi?
- Se simte pe lingură. Adu-mi te rog o porţie.
După ce mănâncă ciorba de burtă, ospătarul vine din nou cu meniul, dar omul nostru ia o furculiţă, o miroase şi spune:
- La felul de bază aveţi sarmale cu afumătură, nu?
- Incredibil, de unde ştiţi?
- Se simte pe furculiţă. Adu-mi te rog o porţie de sarmale.
Contrariat, ospătarul ia o lingură, se duce la tanti Lenuţa, bucătăreasa, şi i-o bagă în chiloţi. Merge din nou la masa clientului său, pune lingura pe masă, întrebându-l dacă doreşte desert.
Românaşul nostru ia lingura de pe masă, o miroase, şi uimit îl întreabă pe ospătar:
- Lenuţa mai lucrează aici?

Am dorit să fac o scurtă introducere umoristică la subiectul meu de astăzi, şi anume restaurantul VIP din comuna Baia de Fier.

În ziua plecării noastre de la pensiunea, La Moară'' din Peştişani, nu am dorit să luăm micul dejun acolo, intenţionând să mâncăm ceva pe traseu, un restaurant, o dugheană, un birt, ceva-ceva trebuia să găsim noi pe drumul de întoarcere.

Conduceam eu aşa liniştit pe DN 67, cu muzica dată la un nivel acceptabil, nu de alta dar mă mai întreba câte ceva nevasta, şi-i mare deranjul să nu-i răspunzi :), nu vă sfătuiesc să faceţi aşa ceva :), trec de comuna Bumbeşti-Piţic în direcţia Râmnicu Vâlcea, când observ de la distanţă, pe partea dreaptă, o pancartă cu restaurantul VIP Baia de Fier. I-am întrebat repede pe-ai mei ce părere au, şi la foamea pe care o aveau singura soluţie a fost să opresc.

Ce-i drept, ceasul arăta aproape ora douăsprezece, era cam devreme, nu era nimeni în restaurant, dar noi am intrat totuşi. Ne-au întâmpinat chiar proprietarii, foarte amabili, despre care ulterior am aflat că sunt pensionari, domnul - fost pilot la Tarom dar şi la alte companii aeriene, decât vreo 40 de ani, iar doamna - cadru didactic, cam tot atâţia ani.

După ce am aruncat o privire în sala restaurantului, curată, cu feţe de masă curate, mirosea frumos, ne-am aşezat la o masă şi imediat ne-au fost aduse meniurile. Acu', să nu vă aşteptaţi la cine ştie ce super mâncăruri sofisticate, cu reţete din bucătăriile internaţionale, nu, meniul era simplu, cu reţete româneşti arhicunoscute, dar şi cu mai multe sortimente de pizza.

Consoarta mea a comandat un sniţel din piept de pui cu cartofi prăjiţi şi castraveţi acri, eu am comandat o tochitură de porc cu mămăliguţă şi castraveţi acri, dar şi o bere fără alcool, iar juniorul nostru a optat pentru o pizza cu ton. Cât a durat prepararea celor comandate de noi, am aruncat o privire şi la toaleta restaurantului unde era o curăţenie lună, dar şi afară, observând că în parcare au loc destule maşini.

Nu am aşteptat prea mult, ne-a fost adusă mâncarea, şi pune-te pe treabă, nene!

Ce pot să spun? Ne-a plăcut tot ce am comandat, şniţelul fraged, gustos, cartofi prăjiţi exact cât e necesar, tochitura mea foarte bună, proaspătă, castraveţii de belea! Lovitura a dat-o însă băiatul meu, pizza cu ton, ceapă, roşii şi pătrunjel a fost delicioasă, având un blat subţire, puţin crocant, după ce a fost în prealabil întrebat de patron cum îl doreşte, ce să spun, ne făcea cu ochiul rău de tot, parcă ne venea să luăm şi noi câte o bucată.

Referitor la pizza, proprietarii ne spuneau că în urmă cu ceva timp au avut un bucătar italian, specialist în prepararea diverselor sortimente de pizza, de la care au învăţat meserie, şi recunosc că nu s-au lăudat, pizza cu ton chiar a fost bună. La final, nota de plată, puţin peste 68 de lei, dar nu-mi cereţi să o arăt, am uitat-o pe masă la restaurant. Am făcut şi câteva fotografii cu meniul dar şi cu restaurantul, pe care le voi ataşa review-ului.

Pentru cei interesaţi, sunt şi locuri de cazare la această locaţie, dar nu am să intru în detalii, eu fiind doar în trecere.

Concluzia? Ne-am simţit bine la restaurantul VIP, ne-am potolit foamea cu mâncăruri simple dar gustoase, gătite cu pricepere şi pasiune, preţurile nu sunt mari, timp de aşteptare scurt, e linişte, curat, ambianţă plăcută, proprietarii sunt drăguţi, comunicativi, vă invit să le treceţi pragul când ajungeţi în zonă.

Vacanţe frumoase vă doresc!


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 20.10.17 16:56:46
Validat / Publicat: 20.10.17 20:11:38
VIZUALIZĂRI: 2444INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Restaurantul VIP Baia de Fier.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59800 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmasterX [20.10.17 20:09:45] »

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Baia de Fier?, BAIA DE FIER / POLOVRAGI" (nou-creată pe sait)

webmaster [20.10.17 20:13:11] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau alte impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZE [20.10.17 20:41:05] »

@Safta Radu: De la mine un vot dublu (WM un vot dublu te rog unul pentru articol si unul pentru bancul de la inceput )

Safta Radu [20.10.17 21:07:53] »

@AZE: Mulţam fain!

Zoazore [20.10.17 22:24:18] »

@Safta Radu: Aaa, voi ati trecut în urma noastră!

Și după voi a trecut @mishu. Am făcut un trenuleț!

Arată totul foarte bine, proaspăt și curat. Ba chiar și eu m-aș epezi în pizza lui Octav! Dar și-n cartofii ăia prăjiți, care-s din cartofi!

Să vă fie de bine!

Safta Radu [20.10.17 22:49:38] »

@Zoazore: Da' ce-au mai circulat AFA-iştii pe DN 67, domnule, în acea frumoasă zi de duminică!

Da, am trecut în urma voastră, nu ţi-am spus că-mi caut jante pentru maşină?

Cu restaurantul chiar am nimerit-o, mâncare bună, curăţenie, am să mai trec pe-acolo.

Mulţumesc pentru vizită şi vot.

doinafil [20.10.17 23:10:03] »

@Safta Radu:

Da, Dom'le, de acord cu @AZE! Bancul de la început a fost bun de tot, ar merita două voturi de la fiecare...

Mi-a plăcut articolul și locul, iar dacă mâncarea a fost faină, cu atât mai bine pentru prețul pe care l-ați achitat, care, după părerea mea nu a fost deloc mare, ba chiar a fost decent!

Am votat pentru că a meritat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Safta Radu [21.10.17 16:00:18] »

@doinafil: Mulţumesc mult pentru aprecieri şi pentru vot!

Zoazore [21.10.17 17:53:41] »

@Safta Radu: Vrusăi să te-ntreb dac-ai și găsit jante!

Daa, mulți AFA-iști pe DN 67. Mulți și buni!

elviramvio [23.10.17 07:46:13] »

@Safta Radu:

Nu pot da decât un vot, acum unde s-o duce nu știu, poate se împarte în mod egal între VIP și banc. Interesant meniul olfactiv, aș comenta eu mai multe dar nu vreau să mă atenționeze vre-un web așa, de luni dimineață 🤣 Un loc de ținut minte în caz că am drum pe acolo. De fapt tu ești cel ce trebuie consultat obligatoriu de cei ce merg într-o anumită zonă din țara asta și drept să spun, uneori chiar vă invidiez puțin.

Safta Radu [23.10.17 16:39:09] »

@elviramvio: Dacă pot ajuta cu ceva, o voi face cu toată plăcerea, atât cât mă pricep eu, cum se spune cu ce mai ştie persoana care-mi cere ajutorul, cu ce mai ştiu eu, o scoatem la capăt, deşi sunt multe locuri în ţară unde nu am mai ajuns de foarte mult timp, starea de fapt pe care o ştiam eu poate nu mai e de actualitate.

Mulţumesc pentru apreciere şi pentru vot.

mishu [24.10.17 16:20:56] »

@Safta Radu: Nu prea intelegeam eu ce este cu avioanele prezente pe langa denumirea restaurantului insa in final am inteles pasiunea proprietarului asa ca trecem de la aerian la terestru.

Cred ca de cele mai multe ori ne trebuie un motiv banal ca sa oprim sa luam masa, desi nu prea cred ca la ora 12.00 chiar va era foame, insa asa e la drum.

Noi obisnuim cand plecam la drumpe vreme mai rece sa facem sandvisiuri cu omleta si pot spune ca le-as manca cum am pornit din loc, insa ma abtin cu greu si asa cam dupa vreo 100 km zic ca as manca ceva .

O motivatie buna, la pizza mi-a ramas si mie gandul si mai ales la blat dar trec mai departe si spun, felicitari, votat cu mare placere.

Safta Radu [27.10.17 18:11:31] »

@mishu: Da, proprietarul restaurantului are o pasiune aparte pentru avioane, a fost pilot, mulţi, foarte mulţi ani.

Cu foamea, să ştii că ne cam dădea târcoale, chiar dacă era ora 12.00, dimineaţa nu am mâncat la pensiune, am plecat de acolo cu gândul că vom opri pe drum să mâncăm ceva, şi uite-aşa am găsit acest restaurant.

Pizza cu ton a fost excelentă, am gustat şi noi din ea, cei de acolo sunt pricepuţi la aşa ceva, aveau mai multe sortimente de pizza.

Mulţumesc pentru vizită şi vot.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, doinafil, elviramvio, mishu, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0870671272278 sec
ecranul dvs: 1 x 1