ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.12.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
NOV-2020
Cuplu
PREȚ Puțin lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Sinaia?

Aromele turcești din Sinaia

TIPĂREȘTE URM de aici

Departe de centrul orașului, într-o zonă mută, turcii de la Green Palace au deschis în urmă cu doi ani un restaurant, într-un cort, o „casă din pâslă” , o iurtă. Uimită, plăcut impresionată, am pipăit pereții cortului vesel, au un schelet din lemn, cred că pereții-s dubli, căptușiți cu paie. Sau, cam așa am simțit eu la pipăială.

Restaurantul se numește Green Grill și se află pe str Tirul cu porumbei nr 2, Sinaia, la 500 m de hotel Internațional, la 300 m de telegondolă.

Ce mi se pare interesant la acest cort turcesc este lipsa unui stâlp de susținere pentru acoperiș.

Podeaua este acoperită cu carton asfaltat, acesta este îmbrăcat cu mochetă și gătit cu travese și covoare persane.

Spațiul este mobilat cu 12 mese și 24 de băncuțe iar geamurile din plastic au fost înlocuite cu termopane pentru o mai bună izolație. Încălzirea în anotimpul friguros se face cu ajutorul unei butelii cu încălzitor, cu flacără. Nu pot afirma că mi-a fost cald în interior dar nici n-am murit de frig, am stat cu puloverele pe noi și a fost ok.

Pe timp de vară, terasa restaurantului este amenajată în partea stângă a hotelului, pe trotuar, am văzut poze pe net.

Parcarea nu e foarte mare dar se găsesc suficiente locuri în împrejurimi, v-am spus că locu-i izolat, departe de agitația și înghesuiala centrală.

Toaleta este la marginea cortului, lângă cort, era curată, avea consumabile, era un loc modest, nimic elegant.

Spațiul pentru fumători, pentru sezonul rece, este amenjat la intrarea stradală a restaurantului.

Barul l-am zărit la intrarea în cort, cea din recepția hotelului. Acesta nu era foarte aprovizionat, din cauza pandemiei și a lipsei de turiști. Vitrinele frigorifice, pline altă dată cu diverse salate/preparate (așa-am văzut pe net), acum erau goale. Produsele ușor perisabile nu mai sunt pe lista de priorități a proprietarilor, nu toate mâncărurile sunt pregătite în perioada aceasta, astfel încât lipseau din meniu destule preparate, proprietarii fac o aprovizionare minimă în perioada actuală.

Meniul este exclusiv turcesc, oferta e super bogată, în vremuri normale găsiți toate preparatele. În noiembrie 2020 noi nu le-am găsit pe toate și totuși n-am simțit vreo lipsă, tot ce am comandat a fost excepțional și nu exagerez cu nimic.

Prețurile sunt absolut normale pentru un restaurant turcesc, noi am mâncat acolo un prânz și două cine, nu am făcut rabat de la nimic și am achitat 373 lei (75 euro) în total pentru cele trei mese. Am achitat cash și am primit și factură pentru toată consumația. Se poate achita și cu cardul.

Porțiile erau mari, ne chinuiam să mâncăm tot din farfurii, lipiile turcești (lavas) erau demențiale, 6 lei costa una și era îndestulătoare pentru două persoane.

Cafeaua era delicioasă, vinul casei a fost neașteptat de gustos și echilibrat, ciorbițele de pui au fost o minune, total necunoscute/negustate de noi până atunci.

Baclavaua cu unt și fistic a fost excelentă, cotletele de berbecuț se topeau în gură, kebapul casei a fost prea mare pentru mine iar bărcuța cu pizza turceasă era plină de brânzică, e preferata mea.

În interiorul cortului există și o scenă, în fiecare weekend e muzică live, au loc petreceri dansante, proprietarul mi-a arătat filmulețe de la diverse evenimente ce-au fost organizate în restaurant.

Doritorii de narghilea vor fi încântați, se pot răsfăța acolo cu aburul turcesc.

Pentru că anul 2020 ne-a ținut departe de Turcia dar și de multe alte plăceri nevinovate, am fost inspirată să aleg acest loc turcesc din Sinaia, încântarea noastră a fost maximă, a fost surpriza pe care i-am oferit-o soțului meu, turcaleții care ne-au găzduit l-au răsfățat maxim, nu-mi venea să cred că suntem în România. E drept că am fost doar noi și gazdele în acel weekend dar totuși, am citit numai de bine despre acest restaurant.

Ideea e că am avut chimie cu acei oameni amabili și politicoși, ne-am plăcut și respectat încă de la prima vedere.

Sincer, nu cred că Green Grill și Green Palace e pentru ciudați, ciufuți și pretențioși, recomand cu inima deschisă doar celor nepretențioși, iubitori de Turcia.

Aș vrea să menționez că în aceste vremuri se poate comanda mâncare la acest restaurant, cu condiția să mergi să ridici tu preparatele. Mă gândesc că sunt turiști care rezervă cazare fără mâncare, poate închiriază un apartament pentru a petrece sărbătorile (și nu numai) împreună cu familia, poate merg la o pensiune sau hotel/vilă fără restaurant și preferă să mânânce în cameră. Pentru a ușura munca doamnelor puteți comanda mâncare turcească și astfel nu va găti/spăla vase nimeni, tot familionul se va relaxa.

Alegeri savuroase vă doresc, oricare ar fi acestea!


despre SERVICII

Amabiltate, ospitalitate turcească, curățenie și promptitudine, pe toate le-am găsit la acest restaurant.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Bucătarul ne-a vizitat la masă de fiecare dată, ne întreba dacă ne-a plăcut mâncarea, dacă a fost ok, în ultima seară a fost mirat să vadă că nu am putut mânca tot, credea că a fost ceva în neregulă. Noi doar eram sătui, n-am putut să terminăm tot din farfurii.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cadrul natural e plăcut, liniștea înconjoară locul, restaurantul e departe de agitația orașului Sinaia.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de krisstinna in 16.12.20 12:11:11
Validat / Publicat: 16.12.20 12:58:11
VIZUALIZĂRI: 2514INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Pe fundal se vede bucătăria
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47000 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

Mika [16.12.20 13:09:07] »

@krisstinna:  Si mie mi-e dor de Turcia, nu am mai fost de ceva vreme. Mancarea arată bine, mai ales cea a d-lui. Mi s-a făcut o mare poftă! De reținut locul, poate poposim candva prin Sinaia la o masă turcească.

krisstinna [16.12.20 13:27:52] »

@Mika:  Cred că vara ar fi mai indicată o vizită, să vă bucurați și de liniște, nu numai de preparatele turcești.

Într-adevăr, mâncarea domnului soț i-o alegeam pe măsura lui, am fost bucuroasă că nu exista snițel în meniu iar cartofii prăjiți i-am eliminat din start, nu se potrivesc cu aromele turcești.

Sărbători minunate vă doresc!

Ioan Raita [16.12.20 14:09:58] »

Un articol foarte bun și util inclusiv pentru sinăieni. Mai află și ei noutăți. Vorbesc de mine acum.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [16.12.20 16:47:51] »

@krisstinna:  Of, ce poftă mi-ai făcut nu neapărat de Turcia și de preparatele ei tradiționale, cât de Sinaia, Bușteni, Azuga... În fiecare an, de o vreme încoace, ca doi pensionari ce suntem, luam trenul (cu bilete reduse, firește) și făceam o plimbare pe sub codrii verzi, de brad. O masă undeva - chiar și numai cu câte o pizza - ne bucura nespus. Anul acesta... pas! Restricții, autoizolare, ... știți voi!

Mă bucur că ați prins o perioadă propice unei ieșiri și că totul v-a priit! ​

krisstinnascris / TELEFON [16.12.20 16:55:49] »

@Ioan Raita:  Vai,   ce surpriză plăcută mi-ai făcut cu vizita ta! ​​

Mă bucur că am adus noutăți din orașul vostru, sper să faceți o vizită restaurantului, in vremuri normale.

Tare mult m-a bucurat ecoul tău, transmite-i salutări și doamnei, vă doresc sănătate și sărbători liniștite, vă îmbrățișez cu drag!

La următoarea noastră vizită in frumoasa Sinaia, poate ne întâlnim toți patru pentru a sta la povești, îmi face o deosebită plăcere să stau cu voi de vorbă.

Toate cele bune vă doresc! Mulțumesc pentru surpriză!

krisstinnascris / TELEFON [16.12.20 17:09:52] »

@iulianic:  Pentru plimbare am fost și noi, una distanțată de data aceasta, știam că va ninge a doua zi și in loc de târg de Crăciun am căutat zăpadă, a fost o ieșire foarte reușită. ​​

​​Știu de plimbările voastre, puteați merge cu mașina in loc de tren, găseați un loc curat pentru cazare, in 20 noiembrie era stațiunea aproape goală, multe hoteluri erau închise dar erau terase deschise și se putea comanda mâncare la multe dintre ele. ​​​​

Castelul era deschis, erau câțiva turiști, noi l-am vizitat doar la exterior, ne-am plimbat prin împrejurimi.  Telegondola funcționa dar mi-a fost teamă să mă urc in ea, neamurile mele de la Brăila au vizitat castelul in interior și au fost și cu telegondola (la început de noiembrie) și când s-au întors de la munte au apărut simptomele covidului la toți 6, au fost pozitivi.  ​​

Toate cele bune vă doresc, mulțumesc de vizită, sărbători linistite să aveți!

​​

Ioan Raita [16.12.20 17:22:51] »

@krisstinna:  Mulțumim foarte mult. Ne este foarte dor de vremurile  normale. Noi iernăm la Vălenii de Munte. E clima mai blândă și mai potrivită pentru noi. Mă bucur că ți-am făcut o surpriză.

​Sărbători fericite și multe bucurii la acest sfârșit de an.

irinad [16.12.20 20:29:25] »

Sincer, nu cred că Green Grill și Green Palace e pentru ciudați, ciufuți

și pretențioși, recomand cu inima deschisă doar celor nepretențioși,

iubitori de Turcia.

Mă înscriu şi eu aici, e perfect pentru atunci când ţi se face dor de Turcia şi de mâncărurile ei.

De fapt, minivacanţa voastră mi s-a părut că aduce mult cu cea pe care am avut-o şi noi tot în noiembrie în alt colţ de ţară, tot în condiţii cât de cât asemănătoare.

Să vă fie de bine!

mishu [16.12.20 21:19:42] »

@krisstinna:  Vreau si eu niste lipii si niste miel. Daca stiam faceam comanda si il puneam pe flacaul meu sa ridice comanda ca tot a fost la Azuga in weekend.

Inghit in sec, dar voua sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag. ​

krisstinnascris / TELEFON [17.12.20 07:24:29] »

@irinad:  Știu că nu sunteți pretențioși și ca iubiți Turcia, știu și că sunteți plimbăreți și Green Palace e un loc numai bun de relaxare dar și de plecare in diferite drumeții.  Aromele turcesti v-ar încânta maxim, sunt convinsă.  Au și oferte pentru Revelion dar nu mă atrage faptul că la ora 23 se inchide restaurantul ​​și ar trebui să beau gura de șampanie in cameră, ca apoi să mă culc

Aștept să văd pe unde v-ati plimbat​​ in noiembrie, ești o sursă de inspirație pentru mine. ​​

Sărbători frumoase și linistite vă doresc!

​​

krisstinnascris / TELEFON [17.12.20 07:28:14] »

@mishu:  Of, ce pofticioasa ești ​​

​​De-aia i-am și făcut reclamă separată, restaurantului: in vremuri virusate se poate comanda mâncare, iar in vremuri normale, in special vara, putem savura aromele turcesti stand pe mica lor terasa din fața hotelului.  

irinad [17.12.20 07:38:09] »

@krisstinna

Aștept să văd pe unde v-ati plimbat​​ in noiembrie, ești o sursă de inspirație pentru mine. ​​

Păi, şi reciproca este valabilă! De fapt, review-urile tale despre acea zonă mi-au fost de mare ajutor, vei vedea.

doinafil [17.12.20 09:32:14] »

Cortul acesta din Sinaia, la care spui că v-ați simțit foarte bine, mi-a amintit de cortul iordanian, din zona deșertică Wadi Rum, unde am fost în nov. 2018.  

Mesele eau la fel așezate, cu băncuțe acoperite cu perne cusute cu motive tradiționale iordaniene, iar mâncarea a fost de nota 10+! Nu voi uita niciodată puii pregătiți la cuptor în groapă de nisip și nici unul din deserturile lor renumite, acel „kuneffe” la care mi-a rămas gândul și căruia-i duc dorul!

Este foarte ciudat aspectul ciorbei de pui, despre care scrii că a fost „demențială” !

La inceput am crezut că-i cafea, mai apoi am zis că seamănă cu o budincă de cacao. Oare ce ingredient a făcut să capete o astfel de culoare?!

Ca în orice domeniu al comerțului (că-i vorba de bijuterii, articole de piele, covoare, turism sau orice se vinde/cumpără), turcii sunt buni negustori, știu să facă bani. Cum mâncarea este un necesar care „se vinde”, și aici sunt neîntrecuți!

Articolul tău vine să întărească părerea mea (și cred că a multor români care au fost în Turcia).​

Săvă fie de bine și să „recidivați” !

michaela_1961 [17.12.20 10:42:02] »

Vreau in Turcia, vreau in Turcia! Pana atunci e buna si ideea asta cu turcii la Sinaia, mi-a placut mult si hotelul si restaurantul. Mi ai facut o pofta nebuna de mancaricile lor, v ati cam rasfatat! . Mai e pana la vara, ca iarna nu-mi prea place sa ma urnesc. Locuri minunate de relaxare sa gasesti in continuare cu care sa ne incanti si pe noi... Imi place ca in orice locatie tu gasesti mereu ceva care sa spuna o poveste, de obicei romantica Pup!

krisstinnascris / TELEFON [17.12.20 21:01:26] »

@doinafil:  Asta am spus și eu, ciobița avea un aspect ciudat, eu am o mare problema și cu aspectul când vorbim despre mâncare.  Gândește-te că gătesc zilnic, de 32 de ani

Inițial am dorit ciorbă de linte dar doamna ne-a recomandat-o pe cea din pui, zicea că e total diferită de ceea ce știam noi. Și așa a fost Cred ca avea multă boia dar și alte ingrediente/mirodenii necunoscute de mine, am fost reticentă la prima vedere dar s-a dovedit a fi delicioasa ​​

​​Am mâncat și kuneffe la Green, nu sunt fan dulciuri dar pot spune că a fost bun, mai mult mi-a plăcut baclavaua ​​

​​Știu excursia voastră din deșert, ați avut o super vacanță. Or veni și vremuri mai bune și vom putea pleca peste mări și țări, acolo unde ne dorim. ​​

Sărbători frumoase vă doresc!

​​

​​

krisstinnascris / TELEFON [17.12.20 21:10:08] »

@michaela_1961:  Din păcate, Turcia e "pe galben", nu se știe cât va dura gălbeneala asta​​, ai grijă cu rezervările!

​​De-aia am și venit cu recomandarea asta turcească, cei dornici de arome deosebite se pot răsfața la munte, mai aproape de casă ​​

Știu că ți-a plăcut încă de când eram acolo, ai fost prima persoană căreia i-am trimis bucuria mea... turceascaȚi-am zis că, cazarea nu e wow dar pentru o escapada merge pentru nepretențioși, mai cu seamă că știi din poze că am fost privilegiați de turci, ne-au răsfățat maxim. ​​

Eu aștept vara, vreau sa dau o fugă pana la ei, să stau la terasă și să beau un ceai, fumând o țigară

​​Te imbratisez cu drag, scumpa mea prietenă

nicole33 [24.12.20 09:47:14] »

@krisstinna:  

Excelentă recomandarea ta!

Să vă fie de bine!

Baclavaua cu unt și fistic a fost excelentă, cotletele de berbecuț se topeau în gură, kebapul casei a fost prea mare pentru mine iar bărcuța cu pizza turceasă era plină de brânzică, e preferata mea. ​​​

După trei săptămâni petrecute în Turcia în această toamnă virusată şi tot am poftit la cele prezentate.

Pentru cotlete de berbecuţ care să se topească în gură, pe vremuri dădeam o fugă la Piccolo Mondo​​. Acum aş putea doar să comand pentru acasă, dar nu are acelaşi farmec

Pide cu brânză şi caşcaval este şi preferata mea, fiind mai puţin picantă decât celelalte sortimente, dar încă nu am găsit "înlocuitorul" perfect în România.

Privind pozele cu supa ta de pui, eram convinsă că este supă de linte după culoare şi chiar m-am mirat când am citit explicaţia​​.

Ideea cu restaurantul amplasat într-un cort mi se pare inedită, iar decorarea acestuia contribuie la crearea unei atmosfere cât mai autentice. Cu toate acestea, eu aş prefera o terasă deschisă atunci când vremea va permite acest lucru.

Sincer, nu cred că Green Grill și Green Palace e pentru ciudați, ciufuți și pretențioși, recomand cu inima deschisă doar celor nepretențioși, iubitori de Turcia. ​​

Nu ştiu dacă mă încadrez 100% în descrierea de mai sus, dar sigur m-ar tenta o vizită la turcii tăi din Sinaia şi probabil voi ajunge acolo când dorul de Turcia va fi prea greu de suportat. ​

Sărbători liniştite! ​

mishu [24.12.20 11:22:40] »

@nicole33:  Acest articol mi-a cauzat “traume” și când l-am citit prima data, nu știu ce mi-a venit sa citesc și ecourile, și cred ca pana la urma ar trebui sa îmi planific o ajunsă și acolo.  ​​​​

​Cred ca întotdeauna o mâncare buna îți starneste poftele, și mai ales când deja cunosti și apreciezi bucătăria respectiva. ​

​​E bine de stiut locurile bune, așa ca e de bine 👍.

nicole33 [24.12.20 11:39:30] »

@mishu:  

Acest articol mi-a cauzat “traume” și când l-am citit prima data, nu știu ce mi-a venit sa citesc și ecourile, și cred ca pana la urma ar trebui sa îmi planific o ajunsă și acolo.  ​​​​​

Dacă te consolează cu ceva, să ştii că nu ai fost singura "victimă" a acestui articol atât de "destabilizator"​.

La rândul tău, ai scris anul acesta multe articole despre mâncătorii, dar parcă impactul nu a fost la fel de puternic ca în cazul acestui restaurant turcesc. Cel puţin pentru mine . ​

Şi pentru mine recomandarea Cristinei este foarte bună. Eu nu laud niciodată gratuit​ pe nimeni.

Acum mă resemnez cu "de-ale porcului", conform tradiţiei, dar tot nu aş refuza nişte cotlete de berbecuţ

Sărbători liniştite! ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Ioan Raita, irinad, iulianic, michaela_1961, Mika, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.141133069992 sec
ecranul dvs: 1 x 1