ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 3 nopți
colegi
17 AD. + 5 COPII -- v: 5-12

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea Larisa 3*, Ocna Sugatag

TIPĂREȘTE URM de aici

Am treminat de prezentat obiectivele turistice și locurile în care am mâncat în mini-vacanța de 1 mai. Vreau acum să vă prezint pensiunea care ne-a găzduit 4 zile și în care ne-am simțit foarte bine.

Rezervarea camerelor la Pensiunea Larisa 3*, s-a făcut încă din luna februarie, pentru că în perioada zilelor libere de 1 mai, unitățile de cazare sunt în general rezervate. Eu cu soțul meu am spus că nu vom participa, în martie am avut o altă mini vacanță la Căciulata și la schi pe Transalpina, despre care am scris mai multe impresii. Ne-am gândit că nu se poate ca în fiecare lună să avem o săptămână de vacanță. Dar după ce ne-am întors de la Căciulata, au început să ne treacă prin cap tot felul de scenarii legate de cum să petrecem zilele libere de 1 mai. Am avut mare noroc pentru că o cameră rezervată la Pensiunea Larisa era disponibilă, pentru că a intervenit ceva în familia unei colege și nu mai putea participa.

Când am aflat numele pensiunii la care urma să mergem, am intrat pe Afa să citesc impresii legate de acesta unitate. Prima dată am citit titlurile impresiilor de pe Afa referitoare la pensiunea Larisa: "Dezastru total și dovadă de impertinentă"; "Ospitalitate=zero! "; " Se poare și mai bine". Mi-a picat râsul în călcâie! Bucuria mi s-a transformat în griji, în temeri, în ‘dacă’? ... Notele mici acordate pensiunii nu mă linișteau deloc. Am început să caut altă cazare. Era prea târziu mai ales că eram un grup mare și ne trebuiau 7 camere și piscină pentru copii. Soțul meu a spus că mergem și vedem noi la fața locului cum este.

Pensiunea Larisa 3*

Adresa pensiuni este: comuna Ocna Sugatag, sat Ocna Șugatag, str. Unirii, nr. 73.

E ușor de găsit, are în fața porții un panou mare cu numele pensiunii.

Parcarea este în pantă chiar la intrarea în curtea pavată.

La o primă vizualizare a curții, mi-a mai trecut din încordare.

Pensiunea este compusa din doua cladiri, noi am stat in caldirea noua.

Curtea

La intrare, pe partea dreaptă, este un decor rustic în care refăcută cu manechine, mire și mireasă, îmbrăcați în costume populare, o nuntă tradițională maramureșeană. Mirele are la brâu un fluier pentru a transmite ideea de veselie, de muzică si voie bună. Evenimentul căsătoriei este ilustrat de carul plin cu flori simbolizând zestrea, cu păpușă, cățel și multe alte decoruri zoomorfe. Deasupra mirilor este un acoperiș tradițional din lemn, sculptat în formă de coadă de rândunică, pe care este inscripționat numele pensiunii.

Piscina

Tot pe partea dreaptă, se află piscina acoperită, străjuită de un cârd de rațe decorative. Construcția este cu doi pereți mari din sticlă.

Apa din piscină este termală, caldă iar temperatura din piscină este plăcută. În clădirea cu piscina este duș, cabină de schimb haine, toaletă, șezlonguri, bancă și lumina mov, discretă, cu neoane. Piscina se acoperă cu o prelată atunci când nu este folosită. Are un sistem de rulare ușor de folosit. Am respectat și noi regula acoperirii și descoperirii piscinei.

Programul piscinei este de la ora 9:00-22:00.

Sunt afișate niște indicații:

- adâncimea piscinei: 1,20 m.

- durata unei băi este de 20-30 minute;

- cardiacii trebuie să acorde o atenție deosebită acestor băi;

- este interzisă introducerea băuturilor alcoolice și nealcoolice in piscină;

- este interzis săritul în apa din piscină.

Pentru că eram numai grupul nostru în cladirea nouă a pensiunii, am primit cheia de la piscină. Au spus că putem face baie cât vrem, doar să acoperim piscina și să închidem ușa când plecăm. Este foarte curat în piscină.

Prin gazonul verde al curții sunt alei pavate, decorate cu ghivece de flori care te poartă în diferite locuri ale curții: spre balansoar, spre terasă, spre clădirea veche a pensiunii, spre piscină. Am văzut aici un ghiveci cu un lămâi plin de fructe și de flori.

Terasa acoperită, semi-deschisă

Intitulată "La soacra mea "

Această terasă este un muzeu al țăranului maramureșean. Este foarte frumoasă, decorată cu multe obiecte tradiționale țesute și lucrate manual: ștergare care îmbracă farfurii din ceramică, lepidee colorate, preșuri țesute care îmbracă băncile lungi din lemn ale terasei, asezate langa mesele lungi din lemn.

Pe peretele opus intrării sunt expuse multe piese tradiționale și obiecte vechi: pălării din paie cu broderii, veste brodate manual din piele, trăistuțe țesute și decorate manual, felinare, vase pictate din ceramică, icoane, sculpturi din lemn atașate pe perete, butoiaș din lemn sculptat (cred că era pentru pălincă) și multe alte obiecte.

Pe terasă este o chiuvetă care se poate folosi și de persoanele care doresc să facă grătare, grătarul fiind așezat în fața terasei.

Pe terasă se pot juca copii cu jucăriile existente acolo.

În clădirea veche au fost cazați bicicliștii despre care vă povesteam în articolul cu Cascada Cailor (vezi impresii). Aceștia și-au parcat bicicletele pe terasă, spunea unul dintre ei că bicicleta este mai valoroasă decât mașina pe care o deține.

Pensiunea clădirea nouă

În clădirea pensiunii se intră într-un living care ocupă parterul cladirii. Acest loc este destinat servirii mesei.

Camerele se află la etajul întâi, în care se ajunge pe un hol în care este amenajat un loc de socializare cu masă și canapea tip colțar. De pe acest hol se iese pe o terasă semi-deschisă, cu masă și scaune, unde se poate fuma. Tot pe terasă este un frigider mare, tip vitrina, care poate fi utilizat de către persoanele cazate acolo, pentru că în camere nu există frigidere.

Camerele sunt de mai multe tipuri, de două, trei, patru persoane, fiecare cameră este mobilată și decorată în mod diferit iar mărimea camerelor diferă și ea.

Camera nr. 5

Eu am avut de ales între două camere de 3-4 persoane. Una era cu pat matrimonial, canapea și balcon care dădea la intrarea în pensiune, aceasta este singura cameră cu balcon. Cealaltă era exact în partea opusă, cu priveliștea spre Creasta Cocoșului.

Camera noastră, nr. 5, este, cred, cea mai mare cameră din pensiune. Am preferat această cameră spațioasă și fără balcon. Este foarte luminoasă și cu multă liniște, fiind amplasată în spatele pensiunii. Noi nu avem nevoie de balcon pentru că nu suntem fumători.

Am renunțat la patul matrimonial pentru două paturi single alăturate și o canapea extensibilă. Am dormit foarte bine, saltele sunt comode, ne-am odihnit bine noaptea.

În cameră am mai avut și un fotoliu mare, nu știu dacă era extensibil, un televizor mare cu ecran plat (am vazut ca in alte camere erau televizoare mici), două noptiere, o măsuța pentru bagaje și un tablou mare.

Pe hol era un dulap mare cu umerașe si cu pături si un cuier de perete.

Baia

Baia este o încăpere spațioasă, cu faianță tip șah, alb cu maro, din podea până sus în tavan, cu duș cu perdea, cu chiuvetă cu săpun lichid, cuier pentru prosoapele de la chiuvetă, hârtia igienică era la discreție pe un suport, 3 bucăți, un calorifer care era cald în permanență iar prosoapele și costumele de baie cu care mergeam la piscină se uscau repede. Ușa de la baie are pe fața interioară o oglindă mare.

Am avut câte două prosoape, unul mare și unul mic, pentru fiecare persoană.

Minusul băii este apa care trece de perdea, lipsa dozatorului cu gel de duș și a săpunurilor la duș a unui suport pentru săpun la duș. Un cuier pentru haine și prosoape ar fi de asemenea folositor. Poate și un mop pentru strângerea apei ar fi portivit în baie. Geamul din baie are vedere spre Creasta Cocoșului, pe care am admitat-o mult. Noi nu am mers acolo pentru că nu a fost prevăzută în organizarea inițială a excursiei si nu aveam timp de o drumeție.

În afara acestor mici inconveniente, totul era perfect.

Restaurantul și mâncarea delicioasă

Pentru că eram un grup mai mare, am solicitat să mâncăm la pensiune micul dejun și cina, în restul timpului, noi fiind plecați în vizită la obiectivele stabilite.

Restaurantul este încăperea mare prin care se intră în pensiune. Acesta este mobilat cu mese rotunde dar și lungi, cu scaune cu spatar tapițat. Vesela este roșie, la fel ca decorurile cu inimioare din încăpere. Parcă eram la o sărbătoare a îndrăgostiților. Pe un perete era montat un televizor mare, iar sub acesta era o combină muzicală care ne-a asigurat atmosfera de petrecere.

Când am ajuns, masa lungă era aranjată pentru noi, pe masă erau sticle cu apă minerală și sticle decorative cu pălincă.

La cină am primit de fiecare dată ciorbă și felul doi. Ciorbele erau excepționale, toată lumea mânca de la două farfurii de ciorba în sus. Mâncarea era servită în boluri mari și pe platouri, în regimul "mănânci cât poți ", adică se reumpleau de fiecare dată când se terminau.

Am fost răsfățați cu: ciorbă de legume cu carne de porc, ciorbă de fasole cu ciolan, cu gulaș, însoțite de boluri cu smântână și de ardei iuți proaspeți și murați.

La felul doi am primit: tochitură, mămăligă cu brânză și slănină, cârnați și cu carne friptă de pui si porc, cartofi la cuptor, legume și murături de casă.

Micul dejun a fost foarte bogat, cu platouri pline cu mai multe tipuri de rulade, foarte frumoase și gustoase: cu spanac, cu brânzeturi si cu carne, telemea de casă, cașcaval, caș, unt, slănină, salam, șnițele, omletă, ouă fierte, dulceață, ceai, lapte, cafea.

Ne-am simțit foarte bine la Pensiunea Larisa 3*, gazdele au fost foarte primitoare, amabile, prietenoase, discrete. Am primit sfaturi pe ce drumuri să mergem cu mașinile, pe unde este mai frumos, ce să mai vizităm, la îndemnul doamnei am fost la Șuior.

Recomand această pensiune care m-a convins că realitatea este alta față de ceea ce am citit înainte să ajung acolo, am simțit ce înseamnă ospitalitatea maramureșeană.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 10.06.18 12:26:14
Validat / Publicat: 10.06.18 16:46:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în OCNA ȘUGATAG.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2545 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea Larisa***, Ocna Sugatag
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[10.06.18 16:48:31]
»

@Dana2008:

Start vot! ????

Dana2008AUTOR REVIEW
[10.06.18 16:50:20]
»

@Dan&Ema: ????????

Mulțumesc frumos!

Yolanda
[11.06.18 07:44:09]
»

@Dana2008: votul nr 20 cu noroc! Calatorii interesante în continuare.

tata123 🔱
[11.06.18 08:59:17]
»

@Dana2008: Frumoase plaiuri maramureșene! Cele mai multe pensiuni din zonă, chiar și cele moderne, și-au amenajat câte un colț tradițional cu obiecte, țesături și costume populare. Face parte din tradiția locului și constituie un punct de interes pentru cei cazați în pensiunea respectivă.

De asemenea, sticlele de pălincă cu decorațiuni de lemn prezente în recipient sunt nelipsite din Maramureș.

Mulțumim pentru prezentare.

Dana2008AUTOR REVIEW
[11.06.18 10:07:31]
»

@Yolanda: ????????

Mulțumescfrumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Dana2008AUTOR REVIEW
[11.06.18 10:16:59]
»

@tata123: Multumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Decorațiunile din lemn din sticla de pălincă, sunt de mare efect... Ca și licoarea preparată de maramureșani... Eu doar am observat, nu am consumat.

Cât despre obiectele tradiționale expuse pe terasă, nu pot să spun decât că m-au impresionat, lucrul de mână îl admir și apreciez strădania și priceperea celor are îl execută.

Călătorii plăcute si spor la scris si citit!

Zoazore
[12.06.18 10:30:44]
»

@Dana2008: Ce sa zic? Ai riscat si-ai castigat! Si bine-ai facut, desi la atatea "rosii" (nu recomand), multi, inclusiv eu, ar fi abandonat ideea.

Tare frumos e pe-acolo! N-am citit negativele, sa ma prind ce nu le-a placut, ca nu prea are ce sa nu placa pe-acolo! Sau or fi schimbat proprietarul? Cert este ca acum e de bine si frumos!

Sa va fie de bine excursia!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008AUTOR REVIEW
[12.06.18 13:34:39]
»

@Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Bănuiesc că au stat în clădirea veche???? nu știu cum este acolo.

Televizoare mici erau și aici în câteva camere... dar chiar dacă am avut un televizor mare, nu l-am folosit pentru că eram cu gașca, socidlizam seara, ne bălăceam în piscină, copiii se jucau pe afară. Dacă mergi într-un loc și te uiți la televizor, înseamnă că e rău de tot.

Ori ti-ai ratat destinația, ori anturajul nu e ok.

Vezi, pot fi și impresii care nu redau realitatea. Patronii au fost foarte amabili, eu oricum mă împrietenesc și comunic ușor cu toată lumea. Dacă respecți omul și te comporți civilizat nu iese nici un conflict cu nimeni.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Dana2008, tata123 🔱, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Larisa:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075904130935669 sec
    ecranul dvs: 1 x 1