ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.03.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
FEB-2021
Cuplu
PREȚ Câțiva lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în București?

O Kilimanjaro, lângă Nunțiatura Apostolică

TIPĂREȘTE

Azi vă propun un scenariu verde, să uităm un pic de roșu, galben și alte culori abramburite, putem să mergem pe la biserica Schitu Măgureanu, apoi în Cișmigiu, ne plimbăm până încep mațele să țipe, ne îndreptăm spre libanez, la Tulin.

Alegerea mea a fost ideală pentru sărbătorirea primăverii, calendaristic vorbind.

Tulin ăsta este adăpostit de o casă veche, se află la intersecția străzilor C-tin Stahi (pictor) cu Schitu Măgureanu, în apropiere de Nunțiatura Apostolică.

Când am fost noi, strada Pictor Stahi era în reparații, fix în fața lui Tulin. Am parcat în apropiere de Nunțiatură, pe un trotuar. Dar multe locuri de parcare sunt pe Schitu, lângă Grădina Cișmigiu. Am să pun poze cu acea clădire bisericească, eu am admirat-o și studiat-o minute bune, m-a impresionat maxim. Nu de puține ori m-am întrebat unde doarme Papa când vine la noi, iată că am aflat răspunsul :)

Revenind la libanez, nu am ajuns întâmplator la el, l-am ales pentru a îmi oferi un mărțisor aromat, scump și inedit, exact pe gustul domnului soț. Ce? Doar nu credeați că am plătit eu? Eu sunt fată, băiatul oferă mărțișorul și toată lumea-i încântată :D

Deschis din 2007, Tulin este de fapt o vilă pensionară, are două etaje, la parter e receptia și bucătăria, la etajul unu sunt separeuri și toaletele, la doi este un spațiu cât un dormitor și o terasa cu șapte mese, încap acolo vreo 20 de persoane.

Separeurile restaurantului sunt de fapt camerele vilei, toate sunt decorate simplu, sunt elegante, totul e plăcut ochiului, mi-a plăcut foarte mult atmosfera.

Așadar, am stat pe acoperiș, terasa e frumușică (simplă), am putut admira împrejurimile tăcute, biserica de vis-a-vis și cerul cu soare dar și cu nori încruntați. Oricum toate mesele din dormitoare erau rezervate, doar acoperișul era disponibil pentru prânz.

Meniul este foarte bogat, preparatele au nume sonor, unele greu de pronunțat pentru o blondă în vârsta, ca mine :) Drept să vă spun, mi-a făcut plăcere să văd așa denumiri mâncătorești.

De luni până vineri, între orele 12-16 au câteva variante de “meniul zilei” , fiecare dintre acestea costă 35 lei. Ieftin, oriental :D

Cică programul zilnic este între 12-23, o fi doar până pleacă virusul, nu am habar. Pentru un studiu mai amănunțit, puteți sa accesați adresa lor: https:restauranttulin.ro

Din meniu puteți alege doua ciorbițe: legume sau linte, gustări calde, reci, salate, fripturi, pești, garnituri sau deserturi. Au și ieftineli dar și specialități scumpe. La fel și in cazul băuturilor.

Poate doriți Labneh, Makdous, Moutabal, Baba Ganouj, Shanklish, Mouhamara, Kebbeh Nayeh sau Habra Nayeh, pe toate le găsiți în meniu, aveți acolo și explicatiile de rigoare, eu m-am distrat copios pe seama acelor cuvinte greu de pronunțat :)

Nume abracadabrice întâlnim și la preparatele calde sau la grătare, iar desertul Kilimanjaro a fost cireasa de pe tort, mă hotărâsem încă de la ora 3 noaptea (când nu puteam dormi) că voi gusta din acest munțisor alb.

Așadar, am comandat o guriță de coniac de cinci stele, o limonada cu miere, două ayran, doua cafelute, o lipie libaneză, o porție de cartofi prăjiți cu cimbru și usturoi dar și niște cartofi normali in caz că nu sunt buni ceilalți, falafel, cotlete de berbecuț, Macanek la grătar și, deloc in ultimul rând, o Kilimanjaro :)

Ca de obicei, prea multe pentru o masă in doi, dar aș fi comandat încă vreo zece preparate, eram tare curioasă ce arome aveau.

Am gustat din toate, mai puțin din cafele și ayran, nu se potriveau cu coniacul meu.

Cotletele erau suculente, se topeau în gură, legumele la grătar au fost demențiale, “macanekii” mei au fost dumnezeiești, gustul de oaie a fost minunat, o să las să vedeți pozele, nu vă dezvălui preparatul :D

Lipia libaneză o știți, din păcate doar am gustat un pic, cartofii au fost buni dar nu i-am putut mânca, am avut legumele la grătar care ne-au încântat maxim.

În timp ce savuram limonada, a venit ospătărița cu Kilimanjaro. Erau două guguloaie de înghețată din cremă de lapte, așezate pe un pat de pepene galben, stropite cu miere de culoare rosie, plouate cu fistic, înecate într-o mare de iaurt. Nu am mâncat munțisori mai buni, niciodată. Pentru mine, înghețata e cea mai bună mâncarică de pe pământ, sunt topită după răcitura asta :) Dacă închideam ochii în timp ce înghițeam Kilimanjaro, aveam impresia că sunt în Bora Bora, nu pe un acoperiș din România. Mai mult exotică decât orientală, înghețata mea a fost cel mai dulce și aromat mărțisor pe care l-am mâncat vreodată :)


despre SERVICII

La receptie era un domn încărunțit, un arab care vorbea stricat limba noastră dulce. Zâmbitor, amabil și cald, așa l-am perceput eu.

Ospătărițe am văzut doar două, foarte tinere și foarte slabe, nici nu e de mirare dacă mă gândesc de câte ori urcau și coborau scările alea spiralate, cu farfuriile și paharele în mână :) Au fost politicoase, prompte și destul de rapide având in vedere că la un moment dat s-au ocupat toate “dormitoarele” vilei.

Pe masă am avut și “butoane” , adică o chestie din plastic, cu wireless, puteam chema domnișoara cu un click apăsat :)

Toaleta era mică și curată, la etajul unu, avea consumabile, nimic deosebit.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Foarte multe preparate, unele ieftine, altele scumpe, tot ce am gustat a fost excelent, l-am felicitat pe bucătar în gând, după fiecare dumicat înghițit.

Porțiile sunt îndestulătoare, mâncarica-i de calitate, proaspătă, totul se reflectă în preț.

Se pot face și comenzi online, am văzut la receptie multe pachete gata pregătite de livrare.

Recomand să sunați înainte de a merge acolo, nu au mese multe și mai mereu e totul rezervat


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Împrejurimile sunt mute, șantierul din mijlocul străzii e dezolant, sper să termine Doreii mai repede cu mizeria aia.

Tulin e la doi pași de Cișmigiu, de pe terasă vedeam una dintre intrările în parc, cea de lângă biserica Schitu Măgureanu.

Nuntiatura Apostolică este o bijuterie de clădire, de altfel toată zona e plină de clădiri linistite și bătrâne, unele cenușii, altele bine întreținute.


---
Trimis de krisstinna in 04.03.21 10:04:29
Validat / Publicat: 04.03.21 10:40:48
VIZUALIZĂRI: 479INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47900 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

Mika [04.03.21 10:54:50] »

@krisstinna:  Arată foarte bine totul, habar nu aveam de acest restaurant deși trec destul de des prin zonă. Cred că ii vom călca pragul sau vom comanda că suntem mari amatori de mâncare arăbească. Mi-a cam lăsat gura apă la Kilimanjaro ăla. Sper să il dovedesc și eu intr-o zi .   Să vă fie de bine, și să aveți o primăvară frumoasă.

nrs [04.03.21 19:02:59] »

ce as urca si eu pe muntele ala

krisstinna [04.03.21 19:39:10] »

@Mika:  Mulțumesc frumos, iți recomand cu drag Kilimanjaro, gustul e divin. De altfel poți studia meniul lor, au câteva deserturi bune, merită încercate.

O primăvară frumoasă vă doresc și eu, cu multe ture spectaculoase!  

krisstinna [04.03.21 19:42:12] »

@nrs:  Păi, hai la Tulin! Dai o tură prin Cișmigiu apoi mergi la Tulin pentru un gust divin

O primăvară frumoasă vă doresc, să ai grijă de fete! ​

michaela_1961 [04.03.21 19:48:22] »

Este prima data cand m-ai suparat. Adica abia venisem de la servici, nici n-am apucat sa mananc si am dat de articolul tau. Am crezut ca lesin de pofta, ciinele lui Pavlov a fost o gluma. Sa nu-mi spui ca fix de 1 martie ati fost la masa asta, nu de alta dar chiar eram in Bucuresti in ziua aia.   Draga mea, sa va fie de bine si la cat mai multe mese copioase dupa care sa nu puneti nici un gram. Te pup si sa ne auzim cu bine!

krisstinnascris / TELEFON [04.03.21 20:22:17] »

@michaela_1961:  Nu, nu am fost pe 1 Martie, am fost duminică, parcă așa am și setat luna (februarie) in caseta tehnică. ​​

​​Luni am lucrat după-amiaza, ca toată săptămâna aceasta, chiar acum am plecat de la birou, sunt in drum spre casă.  Nu punem grame pe noi, punem kilograme, din păcate. Dar mă consolez singură, știu că la bătrânețe e greu sa îmi mențin silueta, chinul meu e in zadar​​

​​Asta am și intenționat, să vă fac poftă cu înghețata mea, sunt sigură că nu e greu de pregătit, mă bucur că m-ai citit și sper ca data viitoare când ajungi in Bucuresti (și ai mai mult timp la dispoziție) să mă anunți,  ca să te invit la o înghețata

​​

k-lator [04.03.21 21:25:03] »

@krisstinna:  Wow, chiar mă întrebam într-o zi când am trecut în sus pe Schitu Măgureanu, dacă mai funcționează restaurantul ăsta! Eram cu mașina și nu m-am oprit să verific. Acum am certitudinea

Am fost de multe ori la Tulin cu ceva ani în urmă, ne-am sărbătorit chiar și zile de naștere acolo... și mi se părea un restaurant libanez elegant. Dacă e să compar cu alte libaneze binențeles!

Este un pic mai scumpuț, dar n-aș zice că este cu mult mai scump decât celelalte arăbești de prin București și din câte îmi aduc aminte, nu am avut niciodată ceva de reproșat în materie de mâncare sau servicii.

Să vă fie de bine!

krisstinnascris / TELEFON [05.03.21 13:05:13] »

@k-lator:  Mă bucur că ai amintiri frumoase de la Tulin, se confirmă cele scrise de mine. ​​

​​Mie nu mi se pare scump, prețurile sunt absolut obișnuite pentru asemenea locuri.  De ex. ca sa mănânci niște prăjeli la KFC, scoți din buzunar 100 lei. Și nu suporta comparație, părerea mea ​​

Știu ca la shaorma Dristor dai peste 100 lei pe doua buc., mi se pare chiar exagerat prețul ​​

De regulă, restaurantele arăbești, turcesti, grecești, pescaresti, au prețuri peste medie, indiferent de oraș. ​​

Mulțumesc de vizita și cuvinte, o primăvara frumoasa îți doresc!

​​

nicole33 [06.03.21 11:37:53] »

@krisstinna:  

Să vă fie de bine!

Revenind la libanez, nu am ajuns întâmplator la el, l-am ales pentru a îmi oferi un mărțisor aromat, scump și inedit, exact pe gustul domnului soț.

Din nou o alegere inspirată .

​Nici nu mă aşteptam la mai puţin din partea Domnului C.

Te invidiez pentru mărţişorul cu arome orientale primit din partea soţului. ​

Îngheţata Kilimanjaro arată foarte bine în poză şi sunt convinsă că şi gustul acesteia a fost la înălţime. Nici nu se putea altfel . ​

Pe mine însă m-au tentat mult mai mult cotletele de berbecuţ şi cârnăciorii libanezi. Iar o cafea cu hel ar fi fost mai pe gustul meu decât un espresso obişnuit.  

Preţul nici nu mai contează atunci când preparatele sunt deosebite. ​

Chiar dacă în Bucureşti fulguieşte acum, îţi doresc o primăvară minunată!

​​​​

krisstinnascris / TELEFON [06.03.21 14:36:19] »

@nicole33:  Mulțumesc asemenea! ​​

​​Sigur ți-ar fi plăcut cotletele și carnaciorii, au fost deosebit de gustoase. ​​

Cafea nu am băut deloc, mă limitez doar la cea de dimineața, domnul a savurat două cafelute și doua ayran, exact ca la UAI ​​

​​Nu contează vremea de afară, m-a ciufulit un pic ninsoarea, tocmai ce-am venit de la coafor, mă pregătesc pentru o ieșire de 8 martie, mi-am ales deja preparatele din meniu, sper să fie ok deoarece alegerea restaurantului nu îmi aparține de data asta, dar o mă bucur de petrecere, alături de prieteni ​​

La mulți ani și ție, sănătate și călătorii frumoase îți doresc!

​​

​​

C.Dana [12.03.21 17:41:54] »

Vai de mine... totul arata nemaipomenit. Chiar si scorul Pt doua persoane e foarte bine. Am salvat postarea, i-o voi arata iubitului fiicei mele, si chiar il voi sponsoriza pt a o duce (in locul meu) in aceasta locatie. Sunt studenti in Bucuresti iar fiica mea este innebunita dupa astfel de mancaruri cu nume asa cum ai zis... "abracadabrice". Ca si tine, si ea crede ca inghetata este cea mai buna mancare de pe pamant. Iar cea aleasa de tine arata fabulos. Ii voi face o adevarata surpriza. In fiecare saptamana isi aleg un loc (surpriza) unul pentru celalalt indiferent ca e cu mancare sau doar ceva de vizitat. Acesta va fi cu adevarat o surpriza de proportii pentru ea. Iti multumesc pentru "pont". Si tare suparata sunt, ca-s la munca si mi-a ramas gandul la cotletele de berbecut.   Nu am verificat, sper ca avem locatia (coordonatele GPS) postata.

krisstinnascris / TELEFON [13.03.21 08:37:10] »

@C. Dana:  Cu drag!

Verifică dacă funcționează restaurantul având in vedere noile restricții impuse, terasa de pe acoperiș are doar un perete cu plexiglas, s-ar incadra in norme. Intr-o zi cu soare (cum am avut noi) e plăcut pe terasa.

Poți suna la ei, au site și pagină de FB, îi găsești ușor pe net, au coordonatele GPS pe site-ul propriu.

Mulțumesc de vizită!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
C.Dana, k-lator, michaela_1961, Mika, tonelus
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.127390861511 sec
ecranul dvs: 1 x 1