ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.05.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
MAY-2019
prieteni
8 AD. + 2 COPII -- v: 7: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Rustiq Sântimbru – un local cu tentă rustică

TIPĂREȘTE URM de aici

După o plimbare îndelungată prin natură și ciugulirea cu intermitență a unor gustări mai mult dulci se impune căutarea unui restaurant pentru a ne potoli foamea. De obicei când ajungi într-o regiune cu amprentă gastronomică proprie încerci să guști din preparatele specifice zonei; dacă reușim sau nu să comandăm mâncare specifică arealului geografic în care ne aflăm rămâne la latitudinea fiecăruia și ține de preferințele culinare ale persoanei respective. După incursiunea în zona Aiud – Vălișoara – Colțești – Rimetea (vezi impresii), în drum spre Vila Matia Resort – punct de bază (vezi impresii) am întrebat telefonic o cunoștiință din zonă unde putem mânca bine prin preajmă și am fost îndrumați spre un restaurant din Sântimbru.

Restaurant-hotel Rustiq din Sântimbru își face reclamă pe drumul național la produsul cel mai căutat de mâncăcioși: ciolan cu păsulă. Sună ciudat, dar arată apetisant! Am fost avertizați că locul nu arată extraordinar, dar se mănâncă bine. Localul este situat la intrare în localitatea Sântimbru, la 200 m distanță de sensul giratoriu care te scoate din drumul european pe DJ 107B către centrul satului, pe strada Blajului nr. 238. Până în centrul municipiului Alba Iulia sunt circa 10 km, iar de la Teiuș aveți de parcurs circa 9 km.

Clădirea restaurantului-hotel nu sare cu nimic în ochi, nici măcar o firmă de mari dimensiuni nu e agățată de fațadă. O terasă acoperită și un corp cu două etaje se prezintă privitorului la șosea, iar în fața localului și vis-a-vis există locuri de parcare suficiente. Pătrundem în interior printr-un mic pridvor străjuit de butoaie de lemn, dornici să descoperim locul unde să-ți satisfaci poftele haiducești, așa cum sună sloganul restaurantului.

În ceea ce privește decorul interior restaurantul nu își dezminte numele, totul e amenajat în stil rustic. Terasa închisă e dotată cu mese și băncuțe de lemn, aliniate simetric lângă ferestrele împodobite cu perdeluțe cusute în casă cu modele vegetale. A doua încăpere beneficiază de același tip de mobilier din lemn dar e mult mai încărcată cu obiecte rurale, piese de îmbrăcăminte, unelte, ștergare, ceramică, etc. Sunt reproduse chiar colțuri din interioarele țărănești, o culme plină cu haine populare, pe un perete sunt expuse modele de pieptare, iar la intrare te întâmpină o altă „dioramă” tradițională. Pe pereți sunt înrămate numeroase autografe și cuvinte de suflet oferite de oameni cunoscuți din toate domeniile care au trecut pragul restaurantului.

Pe site-ul oficial al restaurantului-hotel (rustiq.ro) o să găsiți amănunte privind localizarea, structura unității de cazare, program de funcționare și numere de contact. Din păcate meniul restaurantului nu este afișat pe pagina web.

Am ocupat două mese, au sosit chelnerii cu meniurile, un „el” și o „ea” îmbrăcați frumos în cămăși albe populare. S-au comportat amabil, ne-au ascultat toate doleanțele, au fost prompți, dar păreau un pic obosiți/plictisiți. Bineînțeles că pe prima pagină a meniului trona specialitatea bucătarului: ciolan cu fasole (păsulă) – 38 lei și ciorbă de fasole în pâine. Băuturile comandate au sosit primele: suc acidulat (5,6 lei), bere fără alcool (6,8 lei), cafea lungă (5,4 lei).

Pe mese au fost așezate platemate-uri din hârtie pe care sunt tipărite 4 câmpuri: un scurt istoric al localității Sântimbru, câteva imagini de colorat pentru copii, o hartă cu amplasarea restaurantului-hotel și o reclamă la cunoscuta „pâine de Sântimbru”, comercializată de aceeași firmă care deține restaurantul.

După circa 20 de minute au început să sosească preparatele calde: gulaș de vită (16,8 lei), pomana porcului cu mămăliguță (18,6 lei), șnițel de pui cu cartofi prăjiți (18,6 lei + 5,6 lei), salată de murături și pâine locală. La masa de alături s-a consumat celebrul ciolan cu fasole (ultima bucată din acea zi), ciorbă de fasole în pâine, bulz cu trei feluri de brânză și încă niscaiva „porcării” la grătar. Felurile de mâncare au sosit fierbinți, porțiile au fost generoase, iar gustul nemaipomenit.

Cam aceasta a fost experiența noastră culinară la Rustiq Sântimbru, am apreciat gustul bucatelor și rapiditatea servirii. Nu e un local de fitze, ci doar un loc de popas unde se mănâncă bine, repede și ieftin.

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 16.05.19 08:58:02
Validat / Publicat: 16.05.19 12:23:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AIUD & TEIUȘ.

VIZUALIZĂRI: 1473 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Interior rustic - Restaurant Rustiq din Sântimbru.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Bujie
[16.05.19 12:57:20]
»

Salut,

Ce înseamnă aparențele... Nu mi-ar fi dat prin cap, neam, să intru în urâțenia aia de hotel... Și am tot fost prin zonă!

Pozele sunt excelente. Aș putea să votez măcar de 2-3 ori p-aia cu " pomana porcului" ? Știți, eu sunt prin arăbime de ceva timp și... de 10min bălesc !

Foarte utilă informația, mulțumesc!

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[16.05.19 15:20:39]
»

@Bujie: Da, aparențele înșeală... cel puțin în privința restaurantului. Despre cazare am citit și auzit lucurui mai puțin bune, e o unitate de cazare de tranzit, fără pretenții.

În schimb mâncarea bună care se pregătește aici e cunoscută în zonă; la fel și pâinea de Sântimbru. Cunoștința care ne-a îndrumat aici a spus să nu ne luăm după aspectul clădirii, pe care „nu dai doi bani”, cum se spune la români. Și a avut dreptate, am mâncat aici preparate gustoase și consistente.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[19.05.19 22:39:53]
»

@tata123: Practic, voi ati mancat in muzeu! Ca asa cum arata interioarele alea, sunt camera de muzeu etnografic!

Si, ca totul sa fie autentic, bucatele respecta traditia!

Adevarat, trecand pe strada, cladirea aia nu prea spune mare lucru, si nici nu prea " facea cu ochiul" , dar prin interior...

Sa va fie de bine!

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[20.05.19 09:27:24]
»

@Zoazore: Mulțumim! Da, se poate spune că am mâncat într-un muzeu etnografic. Încăperile sunt înțesate de obiecte de lemn și fier, costume populare ori piese de îmbrăcăminte, interioare tradiționale, unelte meșteșugărești etc.

Iar mâncarea a fost gustoasă, chiar tradițională - așa cum trebuie să fie. Dar să nu mai vorbim de mâncare chiar la început de zi/săptămână

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Bujie, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Aiud-Teiuș?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056993007659912 sec
    ecranul dvs: 1 x 1