ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.05.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 10

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Grădina zoo Tîrgu Mureş

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Grădina Zoo Tg. Mureș, cea mai mare din țară, singura zoo cu elefanți, girafe si alte animale rare

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Localizare

Grădina zoologică din Tîrgu Mureș ocupă o suprafață de 40 hectare, într-o pădure de stejar și carpen, situată la o altitudine de 488m, pe platoul Cornești.

Adresa este pe strada Verii, nr. 57, Tg Mureș.

Programul de funcționare este zilnic, între orele 9.00 – 18.00

Tarifele sunt următoarele

-adulți – 20 lei

-copii cu vârsta între 2-12 ani – 5 lei

-pensionari – 5 lei

-elevi, studenți - 10lei

-persoane cu handicap accentuat și grav și cu disabilități – gratuit

-abonament copii (2-12 ani) si pensionari - 30lei

-abonament elevi, studenți – 60lei

-abonament adulți – 120lei

-bilet de familie -45lei- 2 adulți + până la doi copii

-50lei- 2 adulți +de la 3 până la 5 copii

Pentru vizitarea integrală a grădinii zoo aveți nevoie de minim două ore.

O noutate menită să vină în sprijinul părinților cu copii mici care obosesc parcurgând distanțe mari, sunt cărucioarele gratuite care se află chiar la intrare. Scrie că sunt pentru copii de până la 7 ani.

Gradina Zoo este un loc foarte curat, frumos amenajat pentru plimbare, cu alei pavate, cu ronduri de flori, cu plante decorative în givece mari, copaci și arbuști, lac, poduri dar și pentru odihnă cu bănci, foișoare, cu un punct de observare înalt, construit pe două nivele, pentru observarea urșilor și a lupilor.

În grădina zoo găsiți într-un singur loc o tonetă cu sucuri, înghețată, ronțăieli, etc. Toaleta este la intrare, pe partea dreaptă in pavilonul primatelor.

În Zoo sunt amenajate pavilioane pentru feline, păsari de baltă, elefanți și girafe, pavilion tropical cu pești, păsări și reptile și un paviloin al primatelor.

În pavilionul Tropical este o mini gradină botanică tropicală cu plante uriașe și cu cactuși. Semirezervațiile pentru urși și lupi sunt foarte mari, cu o întindere de 5ha iar pentru ierbivore europene cu o suprafață de 10 ha.

Panourile informative și indicatoarele sunt amplasate pretutindeni, pentru a vă ajuta să ajungeți la animalele dorite. Vizita se poate face sub forma unui circuit dacă nu vă abateți de la drumul pe care ați pornit de la început, adică pe partea stângă sau pe cea dreaptă.

Primul pavilion de pe partea dreaptă este cel al maimuțelor. Aici am trecut în grabă din cauza mirosului. În interior este o mini grădină tropicală cu plamieri și un bananier care rodește continuu.

O specie foarte rară de maimuțe cu fața colorată cu albastru și roșu, mandrili, puteți vedea aici.

Nouă ne place foarte mult să intrăm în padocul elefanților, este ca un castel, construit pentru elefanții asiatici care au o înălțime de 3m, lungime de 6m, greutatea de până la 5t. Sunt doi elefanți aici care mănâncă tot timpul ceva. Scrie pe panou că zilnic elefantul asiatic consumă 150kg. hrană și 140l apă.

Aici, lângă elefanți este amplasat adăpostul girafelor.

Zebrele Grevy’s foarte, frumoase și rare, erau împreună cu girafele și caprioarele în țarcul cu o suprafață foarte mare.

Semirezervația urșilor și lupilor ne-a atras atenția prin numărul mare de exemplare și suprafața imensă pe care aceste animale o au la dispoziție. Am rămas mai mult timp aici ca să observăm cum se comportă, cum animalele acestea imense alegau foarte ușor și cu demaraj rapid, cum se jucau puii de urs, am auzit răgetele lor. Este frumos să poți urmări la zoo animale care se simt bine, au spațiu suficient, sunt bine îngrijite, care nu stârnesc mila.

Aici este un panou informativ despre ursul brun, dar și un mulaj după amprenta labei usului și maxilarul acestuia, așezate în două cutii din lemn atașate panoului.

Un alt spectacol de care am avut parte a fost cel al păunilor și al fazanului argintiu, care la un moment dat și-au deschis coada și ne-au prezentat frumusețea penajului lor. În șapte voliere erau șapte fazani și păuni cu cozile desfăcute în același timp. A fost foarte frumoasă reprezentația.

Am mai văzut niște momente de iubire la lei, o pisică sălbatică care făcea ture fără oprire pe lângă gardul de protecție.

Majoritatea felinelor dormeau, sau erau întinse la soare, era ora siestei.

Am vizitat întreaga gradină zoologică în două ore. Pe lânga unele animale am trecut în grabă, pe lângă altele am stat mai mult ca să le obsevăm compotamentul.

În concluzie, ne-am simțit foarte bine și cu siguranță vom mai merge acolo deși am fost de multe ori, dar apar noutăți mereu și ne place că nu vedem animale suferide, chinuite. Sunt peste o mie de exemplare de animale, din 80 de specii, multe sunt unice în țară.

Recomandarea

Vă recomand să vizitați grădina zoologică din Tg. Mureș, este foarte frumoasă, vă veți plimba prin pădure, veți respira aer curat și însoțiți de ciripitul păsărilor, veți obseva comportamentul animalelor expuse acolo, pentru bucuria copiilor dar și a adulților. Anul trecut au fost peste 300.000 de vizitatori.

rog atasarea filmului facut de mine https://www.youtube.com/watch?v=8h0rIlWP-V4


---
Trimis de Dana2008 in 15.05.19 15:20:46
Validat / Publicat: 16.05.19 07:50:17
VIZUALIZĂRI: 890INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX [16.05.19 07:49:26] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dana2008 [16.05.19 07:52:51] »

@webmasterX: Mulțumesc frumos!

webmaster [16.05.19 10:57:43] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

tata123 [16.05.19 12:11:38] »

@Dana2008: Grădinile zoologice își au originile cu secole în urmă, Omul având un apetit deosebit în a ține în captivitate pentru expunere/distracție diferite specii de animale, cu precădere din cele care nu există în zona în care trăiește. Întotdeauna au existat păreri pro și contra existenței parcurilor zoo.

La ora actuală în România sunt 32 de grădini zoologice, acvarii publice, delfinarii și vivarii autorizate și 8 centre de îngrijire și reabilitare (două pentru urși și șase pentru animale sălbatice și păsări). Grădina Zoologică Băneasa din București se află în acest moment în procedură de autorizare.

Mulțumim pentru prezentare!

Dana2008 [16.05.19 13:06:58] »

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Dana2008 [16.05.19 13:11:32] »

@tata123: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Foarte pertinente completările, ca de obicei. Delfinariu si Acvariu nu avem și nici nu cred ca se vor face la Tg Mureș.

Te invit să vezi grădina zoologică din Tg Mureș, până se rezolvă autorizarea grădinii zoologice din Băneasa... le poți compara ulterior ca să ne spui care-i cea mai frumoasă.

Călătorii plăcute!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, tata123
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.108953952789 sec
ecranul dvs: 1 x 1