ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.03.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2021
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Cazare bună, liniște, aer curat, plimbări, totul a fost pe placul nostru

TIPĂREȘTE

Prin multe locuri am ajuns în țărișoara noastră, dar la Băile Govora nici că mă gândeam să ajung vreodată. Știam eu câte ceva despre această stațiune, că este recomandată pentru tratarea multor afecțiuni, că aerul de acolo este considerat cel mai curat din Europa, dar gândurile mele se îndreptau tot timpul către alte zări.

Până într-o zi, când soția mi-a propus, mai în glumă, mai în serios, să mergem la Băile Govora, iar eu, ca un băiat ascultător ce sunt, am căutat cazare, într-un final optând pentru Vila Ana. La data stabilită, am intrat in Baile Govora dinspre Horezu, și după ce am trecut de hotelul Palace și de parc, am ajuns la Primărie, apoi am virat imediat la stânga, pe strada Praporgescu, pensiunea fiind pe partea stângă, la nr. 7A, cu o parcare de câteva locuri în față, unde am lăsat și noi mașina.


despre SERVICII

Ne-a întâmpinat doamna M., foarte amabilă, care ne-a condus la o garsonieră la etajul 2, eu aș fi dorit la etajul 1, dar acolo proprietarul se afla cu meseriașii pentru a schimba cabinele de duș. Ni s-a înmânat cartela de acces în cameră, cu mențiunea că dacă vom avea probleme să sunăm imediat.

Proprietarii locuiesc în altă parte a stațiunii, însă vila dispune de sistem de supraveghere și detecție incendiu, accesul în interior facându-se cu cartela.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Vila Ana pune la dispoziția turiștilor 6 garsoniere, toate având baie proprie, o mică bucătărie și balcon. Garsoniera în care am stat noi are aproximativ 31 mp, cum au de fapt toate garsonierele, camera este suficient de spațioasă, cu pat mare, spații de depozitare generoase în lateral, măsuță și 2 fotolii, aer condiționat și tv lcd. Bucătăria este pentru 2 persoane, are în dotare frigider, o plită cu 2 ochiuri, ustensile de tot felul, o măsuță și 2 scaune. Nici baia nu e mică, totul e curat, am avut la dispoziție apă caldă și căldură fără probleme.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Vila Ana oferă doar cazare, dar în apropiere e un minimarket, destul de bine aprovizionat, de unde pot fi cumpărate produse proaspete. Pentru cei care doresc să ia masa la un restaurant oferta e destul de subțire, variante pot fi doar restaurantul „Cascade” și poate restaurantul hotelului Palace. Noi am mâncat la „Cascade” , în zilele următoare sper să scriu un review despre acest restaurant.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

În cele 2 zile ne-am bucurat din plin de vremea frumoasă, am vizitat mănăstirile din apropierea stațiunii, ne-am plimbat prin imensul și frumosul parc balnear de lângă hotelul Palace, dar am rămas cu un gust amar la vederea multor clădiri vechi, case particulare sau baze de tratament, lăsate în paragină, unele aflându-se într-o stare avansată de degradare. Nu știu cum e situația în lunile de vară sau de toamnă, dar acum stațiunea pare părăsită, erau foarte puțini turiști, multe pensiuni și hoteluri fiind închise.

Dacă doriți să vizitați frumoasa stațiune Băile Govora, dacă doriți să profitați din plin de liniște și de aerul curat, recomand Vila Ana, o locație cu bun gust, curată, cu proprietari prietenoși.

Vacanțe frumoase vă doresc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 15.03.21 16:05:50
Validat / Publicat: 15.03.21 16:45:57

VIZUALIZĂRI: 1178 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Vedere din balcon.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52600 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.03.21 16:45:09]
»

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

Safta RaduAUTOR REVIEW
[15.03.21 17:04:55]
»

@webmasterX:  Da, poziționarea este setată corect.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[15.03.21 17:18:50]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.03.21 19:55:46]
»

Imi pare bine că v-a plăcut la Govora, este locul de care ne leagă multe amintiri din tinereţe şi din copilăria băiatului nostru. Este destul de aproape de casa bunicilor mei, cam 50 km. trecând prin Horezu şi Măldăreşti. În fiecare vară ne plimbam câteva zile la Govora şi prin împrejurimi. Copilul a crescut, am "trădat" Govora pentru alte destinaţii turistice mult mai tentante...

După ce a fost restaurat hotelul Palace, am revenit la Govora, curioşi să vedem cum a renăscut din ruină cel mai frumos hotel interbelic din staţiunile Olteniei. În acelaşi timp cu hotelul Palace, a fost reamenajat Parcul Balnear, cel mai mare şi mai frumos parc de cură balneară din România. Hotelul Palace şi Parcul Balnear au readus turiştii la Govora, mai ales în timpul verii când parcul şi traseul către satul Curături sunt o minune.

Mai sunt multe de făcut pentru ca Govora să revină în primul eşalon al turismului românesc, în primul rând restaurarea Pavilionului Balnear din parc, construit în aceeaşi epocă cu hotelul Palace, şi a vilelor interbelice. Ştrandul de la intrarea în staţiune (cum vii dinspre Govora-Sat) ar trebui igienizat şi modernizat, adus cumva la nivelul exigenţelor turistului din zilele noastre. Un trenuleţ care să plimbe lumea de la Palace până la ştrand, ar putea fi o atracţie turistică.

O reală problemă în staţiunea Govora este lipsa unui restaurant bun. Chiar sunt curioasă cum a fost la Cascade, ultima oară m-a dezamăgit... Recomand restaurantul hotelului Palace, este splendid, mâncarea este bună fără nimic senzaţional şi preţurile sunt la nivelul unei terase dintr-un cartier din Bucureşti. Foarte bună este şi cofetăria Olimpia, peste drum de hotelul Oltenia, cu prăjituri şi pricomigdale ca cele din copilăria noastră...

Eu zic să vă întoarceţi vara la Govora, veţi avea o surpriză plăcută, staţiunea are cu totul altă faţă, este înconjurată de verdele intens al pădurilor, străzile şi parcul sunt colorate de multe, multe flori. Este un loc potrivit pentru odihnă şi relaxarea nervişorilor noştri intens solicitaţi... Doamnei tale i-ar face plăcere s-o duci la o îngheţată pe terasa de la Palace... crede-mă pe cuvânt de soră mai mare!

O primavara însorită  vă doresc!

Safta RaduAUTOR REVIEW
[15.03.21 20:31:08]
»

@Floria:  Ați trădat Govora?!?! Cum a fost posibil așa ceva? Glumeam... Sincer, dacă nu venea soția cu ideea de a vizita Govora, cred că mai treceau ani buni până ajungeam acolo. Dar ne-a plăcut, e liniște, cu siguranță vom merge și vara să vedem cum este. Într-adevăr, hotelul Palace este „bijuteria coroanei” cum s-ar spune, iar parcul balnear este frumos chiar și în această perioadă, o încântare să te plimbi și să respiri aerul curat.

    Nici nouă nu ni s-a părut wow restaurantul Cascade, lipsa turiștilor și pandemia și-au spus cuvântul, meniul era subțirel... La Palace nu am fost, poate cu altă ocazie. Am cumpărat prăjituri de la cofetaria Olimpia, soția le-a încercat, eu nu am voie, dar nu i s-au părut cine știe ce, parcă aveau un gust prea „artificial” .

   Bineînțeles că în Govora sunt multe de făcut, dar din păcate, ca și în alte stațiuni din țară lucrurile stagnează, dezinteresul primează, nu se dorește ca lucrurile să meargă​, să sperăm că vor veni și vremuri mai bune. ​

    Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.

       Numai bine! ​​

Zoazore
[16.03.21 15:07:20]
»

@Safta Radu:  Nu am fost in Govora niciodata pana acum, dar din ce povestesti tu, din ce povesteste @Floria si din ce-am citit, nu  e chiar ca Herculane. Pare un picut mai scuturatica.

Vila Ana are un aspect modern, placut, curat si cu destul de mult bun gust.

Poate pentru ca nu are restaurant propriu, proprietarul s-a gandit la garsoniere cu bucatarie.

Vara cred ca e superb pe acolo. Iar despre curatenia aerului... doar de bine.

Nu-ti pot ura alegeri inspirate, fiindca ale tale sunt TOATE inspirate.

​Sa va fie de bine excursia! ​ ​

​​​

Safta RaduAUTOR REVIEW
[16.03.21 16:52:18]
»

@Zoazore:   Nu m-am gândit că o sa ajung vreodată  în Govora, și uite că s-a întâmplat. Vila Ana arată bine, a fost renovată atât la exterior cât și la interior, chiar când eram noi cazați, în garsonierele de la etajul 1 se schimbau cabinele de duș.  

   Stațiunea este recunoscută pentru aerul puternic ionizat, e liniște, ​câteva zile petrecute acolo nu pot fi decât benefice.

   Mulțumesc pentru ecou și pentru vot. ​

zapacituPHONE
[16.03.21 20:11:47]
»

Govora cu toate cosmetizările aplicate ("botoxul" de la Palace, "silicoanele" de la Cascade sau "peruca" de la cinematograful din parcul central) e doar o "duduie" ieșită din circuitul marilor competiții, care defilează pe  strasse, încercând să atragă admiratori. Cei care vin sunt cei cu nostalgii după alte timpuri ori pionieri de conjunctură. În urmă cu ceva timp am postat un review, dar mari realizări în Govora nu sunt de atunci. Vara străzile dintr-o anumită parte a orașului (autogară) se transformă în junglă, cu vegetația neîngrijită și rulotele mizere, iar clădirile din parc, muribunde așteaptă lovitura de grație din partea unor torționari cu fața umană ce-și fac veacul în troposfera societății locale. Regimul semi-autarhic nu mai păcălește pe nimeni la Govora.  

Bine că ai fost iarna, când gerul ține duhorile în chingi, iar zăpada maschează convenabil inesteticul stațiunii, observabil din avion în sezonul cald.

Mă doare tot ce ține de Govora, pentru că e locul unde ne purtam duminicile respirând curat, de unde plecam lăsând grijile cotidiene spre purificare în pădurea parcului​ încă nemutilat.

La Cascade ai nevoie de o doză mare de curaj ca să iei ceva de-ale gurii, sunt meniuri "prea tari​" pentru gustul meu. Încerc, ori de câte ori ajung în Govora, Restaurantul Silva, din pădurea dinspre Curături.  

Frumoasă vila și camera de locuit! ​

Safta RaduAUTOR REVIEW
[17.03.21 16:47:29]
»

@zapacitu:    Salutare! Am citit review-ul tău din 2011 despre Govora, foarte bun de altfel. Nu-mi face plăcere să o spun, dar spusele doamnei care a fost cameristă la Palace sunt valabile și astăzi, deși au trecut aproape 10 ani de la discuția voastră. Stațiunea va fi reintrodusă în rândul marilor competiții doar atunci când vor fi făcute investiții serioase, care să-i redea strălucirea de altădată, atât timp cât vor exista interese meschine lucrurile vor rămâne în stadiul actual. Proprietarii de la vila Ana mi-au spus că la Silva e închis, așa că am mers la Cascade, nu e cine știe ce, dar nu prea sunt alte variante de luat masa în stațiune. La vară, măcar în trecere tot voi ajunge în Govora, cel puțin să fac o plimbare prin parc când totul este verde, și tot e bine.

    Mulțumesc pentru ecou și pentru vot. ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Floria, Safta Radu, zapacitu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂVila (Casa) Ana:

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.075390100479126 sec
  ecranul dvs: 1 x 1