ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.03.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2012
DURATA: 2 nopți
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
TIMP CITIRE: 8 MIN

Complexul turistic Grand Hotel Perla Ciucaşului, un loc plăcut şi primitor

TIPĂREȘTE

Acum, toată lumea ştie: aici s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a marilor întâlniri AFA. Spun "mari", pentru că mici au fost mai multe, unele desfăşurate chiar "în deplasare", prin Ungaria, sau Austria.

Apropo de această întâlnire, s-a spus despre ea că este sărbătoarea a patru ani de existenţă a site-ului AFA. Acum, eu nu ştiu de unde s-a ajuns aici, pentru că dacă eu am, într-adevăr, patru ani pe acest site, când l-am găsit eu, el avea deja vreo doi ani de activitate...

Dar, să trecem la subiect.

În primul rând, trebuie spus că impresiile oricui a participat la întâlnire despre acest complex sunt, cu sigurantă, într-o oarecare măsură, influenţate de eveniment şi pot diferi de cele ale cuiva venit ca simplu turist aici. Sunt însă aspecte care nu se modifică şi rămân aceleaşi, indiferent de situaţie. Să începem cu acestea.

Complexul se găseşte la vreo 14-15 km est (depinde de unde măsori) de Braşov, la sud de localitatea Tărlungeni. Poate de Tărlungeni nu aţi auzit, dar cu siguranţă aţi auzit de Zizin, sat aparţinător de comuna Tărlungeni, binecunoscut pentru izvoarele de apă minerală de aici.

Accesul în complex se face dinspre Braşov pe DJ 103A, de unde, imediat după trecerea peste râul Tărlung şi intrarea în Tărlungeni, se face la dreapta, se traversează în lungime practic toată localitatea Tărlungeni, se mai parcurge o zonă în câmp deschis, de vreo doi km şi se ajunge la complex. Pentru că pot apărea probleme de orientare, administratorii complexului s-au îngrijit să monteze la intersecţii panouri de orientare suficient de mari, astfel că este destul de greu să nu te descurci. Din păcate, starea drumului prin localitate este, folosind un eufemism, destul de proastă, dar de la ieşire până la complex, lucrurile stau mult mai bine. Când am ajuns noi, drumul asfaltat de curând era curăţat "la negru", deşi zăpada era, pe margini, destul de mare. În review-ul său pe aceeaşi temă, Dragos îşi arăta nemulţumirea că fusese curăţată doar o bandă şi se întreba ce se întâmplă dacă se întâlnesc două maşini. Ei bine, eu chiar m-am întâlnit cu un taxi venind în sens invers pe această porţiune şi, cu puţină bunăvoinţă, ne-am strecurat unul pe lângă celălalt. De altfel, eu cred că drumul nu are decât o singură bandă, mai lată. Nu sunt sigur însă, pentru că zăpada acoperea din abundenţă suprafeţele laterale.

Probabil, odată cu terminarea construcţiei noului pod peste Tărlung (cel vechi fiind luat de ape) din apropierea complexului, accesul va fi mult mai facil, pentru că astfel nu va mai fi necesară traversarea localităţii. Atunci, accesul dinspre Braşov se va face tot pe DJ103A, dar înainte de podul peste Tărlung, drumul va continua la dreapta, pe DJ103B, până la noul pod, de unde se intră direct pe drumul de acces spre complex. Probabil, anul viitor podul va fi gata.

Complexul turistic, care ocupă peste 30 ha, este plasat într-o zonă destul de pustie, fără alte construcţii în jur, ceea ce îi oferă avantajul unui peisaj rustic, atât iarna, cât (îmi imaginez) şi vara, dar şi al unui loc liniştit. Este plăcut să vezi, cât cuprinzi cu ochii, întinderi albe, doar sclipirile apelor Tărlungului tulburând oarecum peisajul.

În cadrul complexului se găsesc un hotel de trei stele şi două vile de lux, dar, în construcţie, într-un stadiu destul de avansat, se află şi un alt hotel, probabil de cel puţin patru stele, având în vedere că va avea şi o piscină interioară. De asemenea, tot aici, se află şi o zonă de agrement, în care sunt câteva mese rustice, cu umbrare şi loc de grătar, două terenuri de tenis şi unul de fotbal. De aici, pe un drum ce urcă uşor, la vreun km distanţă spre sud, se află ferma complexului, cu manej de călărie pentru toate vârstele. Aici se află şi "sursa" tuturor produselor lactate şi nu numai, pe care oaspeţii hotelului le pot gusta în restaurantul de 100 de locuri al acestuia.

Revenind la hotel, acesta dispune de 40 de camere duble, dotate cu aer condiţionat, TV satelit (de la Dolce), telefon, seif, minibar cu frigider. Baia fiecărei camere este dotată cu cabină de duş şi uscător de păr. Mobilierul şi dotările sunt de calitate şi noi, dar, aşa cum remarca şi Dragos în review-ul său, se mai văd ici-colo urmele trecerii unor turişti mai lipsiţi de bune maniere.

Accesul în camere se face cu cartele, care nici nu trebuie introduse într-o fantă, ci doar apropiate de o zonă unde se află un senzor magnetic.

Camerele sunt situate la nivelurile I, II şi III, accesul putându-se face atât pe scară, cât şi cu un lift cu pereţii transparenţi, din care, la etajul al treilea, se vede o privelişte foarte frumoasă (culmea, liftul este de fabricaţie românească).

Dar şi mai frumoasă este priveliştea pe care o putem admira din cele două balcoane situate la nivelul al IV-lea, unde se găseşte sala de jocuri, cu o masă de biliard şi una de tenis de masă. Din acestă sală, se poate ieşi în balcoanele situate pe laturile lungi ale clădirii.

Hotelul dispune şi de două săli de conferinţe, una mai mică, de vreo 50 de locuri şi una cam de două ori mai mare.

Este disponibil şi internetul, wireless, gratuit în spaţiile de la parter. La recepţie mi s-a spus că ar fi posibil şi accesul în camere, prin cablu, dar nu au cabluri (!?).

Restaurantul serveşte o varietate destul de mare de produse, bucătăria este bună, iar preţurile, să zicem, normale, deşi am citit, înainte să ajungem aici, că ar fi mari. Serviciile în restaurant sunt bune, cei doi băieţi cu care am interacţionat noi, atât în seara sosirii, cât şi la cina festivă străduindu-se să compenseze micile stângăcii inerente pentru vârsta lor, prin volubilitate şi printr-un comportament degajat, dar decent.

Micul dejun a fost îndestulător, dar mai este loc de mai bine.

Deşi am stat doar două nopţi, în ziua dintre acestea camerista a trecut prin camera noastră şi a făcut ordine, fără însă să schimbe prosoapele, sau să pună alte pliculeţe cu şampon sau săpunuri.

În final, să adaug şi câteva mici observaţii.

În privinţa camerei, ar fi de dorit să existe aici şi nişte instrucţiuni cu privire la folosirea televizorului, având în vedere că nu toţi turiştii dispun acasă de un receptor de satelit de la Dolce. Eu m-am descurcat, că mă pricep la astfel de lucruri, dar mă întreb ce fac unii mai puţin obişnuiţi cu tehnica? Evident, sună la recepţie. Nu ar fi mai bine ca instrucţiunile să fie scrise? Cel puţin în camera în care am stat, eu nu am găsit decât lista programelor disponibile. Acestea sunt suficient de multe, pentru toate gusturile, dar cine are timp să se uite la televizor, decât poate în treacăt, într-un astfel de loc?

De asemenea, cred că ar fi necesară o atenţionare a turiştilor cu privire la schimbatul prosoapelor. Ştiţi sistemul: arunci prosopul pe jos, ţi-l schimbă, îl laşi pe suport, nu ţi-l schimbă.

La proiectarea băilor, cred că se putea mai bine, dar asta nu e vina patronului, ci a proiectantului.

O altă observaţie ar fi cea privind dezordinea din spatele hotelului. E drept, era după zăpezile cele mari, dar parcă s-ar putea ceva mai bine.

La micul dejun lipsea un element foarte simplu: apa plată. care, fie vorba între noi, e de la Zizin şi e păcat să nu beneficiezi de ea :)) Nu mai vorbesc de sucuri, care lipseau şi ele. În schimb, abundenţă de omletă, deşi, poate s-ar fi cuvenit să existe şi ouă fierte. În privinţa fructelor, acestea lipseau cu desăvârşire.

Parcarea este puţin cam dezorganizată, hotelierilor li s-au adresat chiar şi nişte reproşuri în acest sens, dar eu, obişnuit cu parcările aglomerate de peste tot, m-am descurcat foarte bine. Am citit în pliantul de prezentare că parcarea este păzită, dar au uitat să precizeze că paza este asigurată de cei doi câini mari, negri, cu aspect fioros, dar în realitate foarte paşnici şi prietenoşi, mai ales dacă le dai şi ceva de mâncare.

Nu aş vrea însă să rămâneţi cu impresii mai puţin plăcute, pentru că am pus la sfârşit observaţiile care, sper, le vor fi utile celor care administrează complexul.

Pentru că, de fapt, dincolo de bucuria de a ne revedea cu unii, de a-i cunoaşte pe alţi membri AFA, ne-a simţit excelent (şi asta au spus-o toţi cei prezenţi) şi pentru că ne-am aflat într-un loc plăcut, cu servicii bune, unde chiar ar merita să revenim, data viitoare poate vara, să vedem cum arată lucrurile şi pe fond verde.

În concluzie, Complexul turistic Grand Hotel Perla Ciucaşului este un loc în care te simţi bine, graţie unor gospodari ardeleni, care ştiu să facă turism. Merită să mergeţi acolo, merită să reveniţi. Noi AmFostAcolo şi ne-a plăcut.

P. S. Dacă doriţi să ajungeţi aici cu maşina, coordonatele GPS sunt: 45°37'37"N; 25°44'42"E. E drept, când am intrat în Tărlungeni a dispărut şi semnalul GPS şi asta de două ori, în două zile, dar odată ajuns în zonă ne-am luat după indicatoare şi am ajuns fără probleme.


[fb]
---
Trimis de Costi in 17.03.12 16:45:34
Validat / Publicat: 17.03.12 18:03:48
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2078 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Drumul spre complex. Clădirea este noul hotel, încă în construcţie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

Andox
[17.03.12 19:14:32]
»

Apropo de această întâlnire, s-a spus despre ea că este sărbătoarea a patru ani de existenţă a site-ului AFA. Acum, eu nu ştiu de unde s-a ajuns aici, pentru că dacă eu am, într-adevăr, patru ani pe acest site, când l-am găsit eu, el avea deja vreo doi ani de activitate...

Se poate spune ca a fost sarbatoarea a patru ani de existenta a site-ului, mai exact 4 ani si 2 luni

Tu ai numai vreo 2 ani jumatate pe acest site, fiind inscris in septembrie 2009, iar site-ul avea 1 an si 8 luni cand te-ai inscris.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
CostiAUTOR REVIEW
[17.03.12 19:21:01]
»

@Andox:

Eu am socotit pe ani rotunjiţi la întreg: 2009,2010,2011 şi 2012

Şi am adăugat pentru site 2008 şi 2007. Aşa ies mai mulţi ani şi site-ul pare mai bătrân, ceea ce, pentru un site, spre deosebire de o persoană, dă bine

În altă ordine de idei, mi-ar fi plăcut să fiţi printre noi, acolo ...

Andox
[17.03.12 19:29:17]
»

@Costi: un site este ca o femeie, cu cat este mai tanar atat da mai bine. In plus daca a realizat atatea in 4 ani iti dai seama ca la 6 ani se poate lauda cu mai multe realizari.

2007 nu trebuie adaugat, site-ul iesind pe piata in primele zile ale lui ianuarie 2008.

Si mie mi-ar fi placut sa fiu printre voi dar nu a fost sa fie. Poate la 5 ani daca nu mai repede

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Larissa
[17.03.12 23:00:50]
»

Drgă domnule costi, și dumneata, pentru un bărbat, ești un fin observator al detaliilor, dar poate că este o abilitate exersată... Gospodarul nu este ardelean ci moldovean, de la mama lui (și a mea), adică zona județului bacău. Și am remarcat că ai fost extrem de delicat în aprecieri pentru că nu ai spus nimic sau ai atenuat diverse precum:

- mirosul de canal de la baie, prezent în majoritatea camerelor;

- cabina de duș în revărsare, timpul alocat șederii în ea trebuie scurtat la minim;

- în baia mea nu exista suport hârtie igienică și nici suport săpun la duș (putem da vina pe turiști dar administratorul nu s-a sesizat? În ritmul ăsta, o să rămână într-o bună zi și fără pat!!)

- femeia de serviciu nu aranjează paturile dar mi-a pus florile primite în apă;

- prețurile la restaurant sunt dureroase pentru bugetari, eu plătind 45 ron pentru 50 ml palincă, o ceafă cu cartofi prăjiți și o salată.

În ciuda acestor inconveniente mie mi-a plăcut hotelul, pe principiul că acolo unde te simți bine, ești mai indulgent!

CostiAUTOR REVIEW
[18.03.12 10:26:27]
»

@larissa2012:

Culmea este că nu am atenuat nimic!

Am stat la etajul al treilea şi în baia camerei noastre nu mirosea a canal, ci doar a mâncare, dar numai dacă deschideam fereastra, cabina de duş se închidea etanş şi avea suport de săpun şi erau două (!) suporturi de hârtie igienică. În plus, camerista ne-a aranjat paturile impecabil.

În seara de vineri, când am sosit, am mâncat la restaurantul hotelului, iar pe nota de plată scrie aşa:

- ruladă muşchi file, cu garnitură de cartofi ţărăneşti - 22 lei

- cartofi ţărăneşti - 8 lei

- mere coapte - 8 lei

- clătite cu dulceaţă - 6 lei

- o bere Bergenbier - 6 lei

- apă plată 500 ml - 4 lei

Total = 54 lei.

Aşa cum am spus şi mai sus, preţurile mi se par normale, adică nici mai mari, nici mai mici decât prin alte locuri de acelaşi gen.

În ce te priveşte, preţul cred că a urcat din cauza palincii

În privinţa patronului, o fi el moldovean, dar oamenii cu care lucrează sunt, cu siguranţă, din zonă, adică ardeleni. Şi chiar patronul, vrând-nevrând, aflat între ei, s-a transformat în ardelean. Eu m-am referit la toţi.

În aprecierea hotelului şi a serviciilor, m-am străduit să fiu "echidistant" şi să nu mă las infuenţat de impresii subiective.

Ah, am uitat să adaug în review câteva cuvinte despre căldură. Când am ajuns în cameră, aici era foarte cald. În timpul nopţii, deşi căldura era întreruptă, practic nu s-a simţit, temperatura rămânând în limitele de confort.

Încă o dată, trag concluzia că eu am fost, fie privilegiat, fie norocos!

kmy
[18.03.12 22:48:32]
»

Ah, am uitat să adaug în review câteva cuvinte despre căldură. Când am ajuns în cameră, aici era foarte cald. În timpul nopţii, deşi căldura era întreruptă, practic nu s-a simţit, temperatura rămânând în limitele de confort.

Încă o dată, trag concluzia că eu am fost, fie privilegiat, fie norocos!

Costi, sa stii ca cei de la etajul III au fost privilegiati! Noi am stat la 305 si in afara faptului ca era intrerupta caldura atunci cand nu era necesar, totul a fost excelent. Noaptea era cald in camera.

De fapt eu pot sa ma plang doar pentru faptul ca patul cam scartiia si salteaua nu era tocmai confortabila!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Costi, kmy
Alte impresii din această RUBRICĂGrand Hotel Perla Ciucașului [Tărlungeni, BV]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064296960830688 sec
    ecranul dvs: 1 x 1