ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.07.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 2 nopți
Prieteni
4 AD. + 1 COPII -- v: 8
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea Poiana Soarelui – un zâmbet la munte

TIPĂREȘTE

Întrucât veștile pandemice nu sunt tocmai bune iar vara parcă ne face în ciudă și ne răsfață cu vreme bună ne-am gândit să mergem un weekend la munte pentru o clipă de relaxare și detașare de presiunea problemelor citadine. Câteva criterii au stat la baza alegerii noastre: o zonă submontană/montană care să ne ofere posibilitatea unor trasee ușoare, o pensiune nu foarte mare, dar care să ofere servicii de masă, să avem spațiu suficient de mișcare și variante de distracție loco, precum și posibilitatea achitării cu vouchere de vacanță. După câteva emailuri schimbate cu mai multe pensiuni, alegerea s-a îndreptat către Pensiunea Poiana Soarelui din Moieciu de Sus.

Drumul până în zona Culoarului Rucăr-Bran pune întotdeauna probleme din cauza aglomerației de pe Valea Prahovei sau a permanentelor lucrări de pe DN 73. Până la urmă am mers pe DN 1 spre Sinaia-Râșnov-Bran profitând de faptul că vineri dimineață nu erau atât de multe vehicule în drum spre munte (totuși la Comarnic și Bușteni s-au format coloane, dar „în mișcare” ), iar întoarcerea spre București am efectuat-o prin Rucăr-Câmpulung Muscel-Pitești (pe defileu am prins câteva zone cu semaforizare care te „binedispun” ).

Mă documentasem înainte pe Internet și aveam idee unde e amplasată pensiunea (în Moieciu de Sus, pe Valea Băngăleasa nr. 173D, aproape de Mistral Resort – vezi impresii), la circa 11 km distanță de la părăsirea drumului național. Covorul asfaltic e acceptabil pe această porțiune, dar sunt pasaje de drum mai înguste și nu există trotuare de nici un fel, astfel că mare atenție la turiștii care se plimbă pe marginea drumului.

Pensiunea este semnalată printr-un panou mare de lemn, accesul se face pe un drum ușor în rampă, pavat cu lespezi de piatră și mărginit de garduri; lângă pensiune și spațiul verde sunt marcate circa 11-12 locuri de parcare, totul supravegheat video. Clădirea pensiunii se află în planul doi față de șosea, la înălțime, are aspectul unei cabane montane și oferă o priveliște plăcută spre pășunile de pe versantul opus al văii. Regimul de înălțime este: 2 etaje + mansardă (unde se află un apartament cu 2 dormitoare și living), parter înalt și demisol (care găzduiește facilitățile distractive). Din cauza parterului înalt accesul se face prin urcarea unei scări în zig-zag.


despre SERVICII

Respectând regulile actuale de protejare medicală la intrarea în pensiune am folosit măștile de protecție și ne-am dezinfectat pe mâini utilizând dispenserul amplasat lângă ușă (de altfel, lângă fiecare ușă de acces în pensiune/sală de mese se afla un astfel de dispenser cu dezinfectant). Întrucât check-in-ul l-am efectuat online doamna care ne-a întâmpinat la Recepție ne-a înmânat direct cheile și ne-a condus în camere.

Personalul cu care am interacționat a fost foarte amabil, ne-au fost prezentate rapid facilitățile oferite de pensiune, ne-au răspuns la întrebări. Comunicarea a fost excelentă, atât cu cei de la agenția care administrează pensiunea, cât și cu personalul prezent la fața locului. Doamna care se ocupă de bucătărie gătește foarte bine, iar doamnele care se ocupă de curățenie își fac treaba cum trebuie folosind produse bune.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Am urcat pe scări până la etajul doi unde se afla camera alocată, cu vedere frontală; pe holuri mirosea ușor a dezinfectant, am apreciat perdelele stil retro (tradiționale) de la ferestre. Camera e suficient de spațioasă, holul e delimitat de o pardoseală din gresie, restul încăperii fiind podit cu parchet peste care sunt așezate pe cele trei laturi ale patului covorașe fixate cu folie antiderapantă, cu frumoase motive populare. Aspectul general al camerei este rustic, accentele fiind date de mobilierul din lemn natur, grinzile de lemn de pe tavan și corpurile de iluminat tip lampă veche.

Mobilierul constă într-un șifonier cu două uși (erau umerașe în interior), cuier și bancă de bagaje, o oglindă mare fixată în hol pe perete, pat cu două noptiere, un birou cu spații de depozitare, o măsuță și două scăunele. Nu există frigider, plase de insecte și nici aer condiționat. Un tv lcd cu diagonală mică e amplasat pe birou, am avut o tăviță cu două pahare și o foaie cu câteva reguli și parola wi-fi (la etajul 2 nu prea era semnal wi-fi). În șifonier se afla un încălțător, o pereche de papuci de baie, un halat de baie și o pilotă de rezervă.

Patul a fost confortabil, saltea din spumă cu memorie, patru perne (două mari/două mici – cam moi pentru gustul meu) + două pernuțe decorative, lenjerie albă, pilote de câte o persoană. Acestea din urmă au fost utile întrucât seara s-a răcorit mult, chiar s-a dat drumul la centrală și caloriferele erau fierbinți. Veiozele aferente fiecărei noptiere sunt fixate pe perete, loc unde sunt prinse câteva tablouri sepia cu peisaje montane.

Fereastra de mari dimensiuni îți permitea să vezi frumosul peisaj montan din pat, ușa la balcon era rabatabilă. Perdeaua dublată de draperii te ajuta să dormi până mai târziu. Balconul din lemn e spațios, dotat cu măsuță și două scaune, sursă individuală de iluminat, scrumieră. Mi-ar fi plăcut ca jardinierele să fie pline cu mușcate roșii, așa cum am văzut în câteva fotografii din anii trecuți.

Baia e destul de mare, prevăzută cu cabină de duș și fereastră de aerisire. Corpurile de iluminat sunt suficiente, prosoapele albe și de toate categoriile, feon, cos de gunoi, perie wc, cuier, suport prosoape. Consumabilele constau în hârtie igienică de calitate (plus vreo trei bucăți de rezervă), două săpunele, două căști de duș, două geluri de duș și două șampoane (dimensiuni/recipiente mici gen hotel).


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Prețul cazării include și micul dejun care s-a desfășurat în fiecare dimineață sub formă de bufet suedez. Pensiunea Poiana Soarelui pune la dispoziția turiștilor trei spații de luat masa, două în interior și o terasă exterioară. Noi am ocupat aceeași masă în toate zilele, atât dimineața, cât și seara, fiind păstrată o distanță suficient de mare față de ceilalți turiști cazați.

Micul dejun constă în produsele clasice alocate acestui tip de masă: ouă fierte, mezeluri de câteva feluri, slăninuță, cârnăciori, brânză și cașcaval de mai multe feluri, legume (roșii, ardei, castraveți, ridichii, ceapă verde), icre, zacuscă, măsline, gem/dulceață de mai multe feluri, salate, lapte, ceai, cafea, dulciuri, fructe.

În afară de micul dejun se poate lua prânzul ori cina la pensiune cu anunț prealabil (40 lei persoană). Bucătăria funcționează doar pentru turiștii cazați, preparatele fiind gătite zilnic în funcție de cereri. Noi am ales să ne delectăm cu masa de seară, ziua fiind plecați în drumeții. Astfel, s-au mâncat în cele două seri tochitură cu mămăliguță și murături, piept de pui cu sos de ciuperci și bulete de cartofi, mix grill cu cartofi pai și salată de varză roșie ori păstrăv la grătar cu legume. Desertul a constat în plăcintă cu iaurt și stafide și neînvinsul papanaș cu dulceață de vișine – un deliciu. Mâncarea a fost foarte bună, gustoasă, porțiile generoase. De la bar se puteau cumpăra băuturi alcoolice, bere (6-8 lei/500 ml), suc. În prima seară am fost serviți cu câte un păhărel de vișinată/gutuiată din partea casei.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Amplasarea pensiunii la înălțime față de firul văii ne permite să avem imagini de basm de pe balcon, chiar din pat; poziționarea oferă și protecție sonoră la traficul auto de pe șosea. În Moieciu de Sus sunt câteva magazine micuțe de unde te poți aproviziona cu câteva băuturi/produse bazice, un chioșc cu gogoși și altul cu langoși.

Nu trebuie să uităm posibilitățile multiple de drumeție din această zonă, precum și obiectivele istorice importante situate la mică distanță (Castelul Bran, Cetatea Râșnov – în restaurare momentan). De la pensiune se pot închiria biciclete pentru o plimbare în frumoasa zonă a Moieciului.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Am apreciat în primul rând spațiile multiple de relaxare, utile în această perioadă în care ni se recomandă permanent distanțare fizică, iar în al doilea rând posibilitățile de distracție din curtea/interiorul pensiunii. Pentru cei care vor doar să se odihnească există un șir de fotolii de ratan pe terasa din fața Recepției (prevăzută cu copertină retractabilă), precum și posibilitatea de a bea o bere rece pe terasa exterioară de lemn. De asemenea, mai multe șezlonguri cu salteluțe sunt înșirate pe iarbă, doar șe știe că și bronzul de munte e frumos. Nu lipsesc băncile de lemn amplasate pe peluză și leagănele-bancă pentru adulți.

În exterior avem un loc de joacă pentru copii (trambulină, tobogan, balansoar, leagăne), toate modelele sunt din lemn, precum și un teren de sport (iluminat noaptea). În interior se află un lobby spațios cu canapele, tv lcd mare, șemineu. La demisol se află sala de divertisment în care în acest moment este permis accesul a doar 8 persoane simultan. Aici găsim masă de bibliard, masă de ping-pong, sistem audio, câteva mese unde se pot juca cărți, table sau rummy, un loc de joacă pentru copii mici (măsuțe, plușuri, creioane colorate, puzzle etc.).

Concluzii. Am petrecut un weekend activ în acest areal geografic minunat, am avut o cazare excelentă, mâncarea a fost delicioasă, ne-am bucurat de peisaje și de vreme bună. Vă recomand câteva zile la munte pentru a vă încărca bateriile și pentru a schița un zâmbet (sau mai multe) atunci când bucuria vă umple sufletul.

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 15.07.20 09:47:04
Validat / Publicat: 15.07.20 10:11:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU.

VIZUALIZĂRI: 1662 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Un papanaș delicios.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56600 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmaster
[15.07.20 11:15:28]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mprofeanu
[16.07.20 11:30:26]
»

@tata123:  Bună cazare, decor minunat iar când am văzut desertul mai ales papanașul, totul a devenit perfect! Este excelent că poți servi masa acolo fără probleme...

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[16.07.20 15:34:39]
»

@mprofeanu:  Mi-au plăcut condițiile de cazare, facilitățile și mâncarea oferite de pensiunea Poiana Soarelui. Priveliștea din camere e minunată, fie că ai balcon frontal sau lateral, de altfel zona Bran - Moieciu e cunoscută pentru pitorescul său.

Am apreciat și faptul că pensiunea nu este foarte mare, spațiile de relaxare sunt în număr mare​ astfel încât nu există riscul de a te „călca pe bătături” și, de reținut, se poate mânca în restaurantul unității.

@webmaster: ​ Mulțumesc pentru încadrarea articolului.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mprofeanu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Poiana Soarelui [Moieciu de Sus]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049165010452271 sec
    ecranul dvs: 1 x 1