ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.10.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
OCT-2020
Solo
PREȚ 65 lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: REZONABIL
"ECHIPA" A INCLUS:
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Brașov și împrejurimi

La Ceaun. Buna, buna, pofta buna!

TIPĂREȘTE

Multumesc lui Mihai, alias @Testosu, pentru ecoul la articolul trecut, si pentru ca am raspuns cu ecou la ecou, iata ca va dezvalui si o a doua optiune de servit cina in Brasov, desi aveam in plan alte povesti la rand pentru AFA.

Localizare

In buricul targului brasovean, in Piata Sfatului, la capatul zonei pietonale de promenade se gaseste La Ceaun. Adresa exacta este: Piata Sfatului, nr. 11-12.

Se inchide seara la orele 22.

Am citit despre locatia asta tot aici pe AFA si cum o stiam din vedere, mi-am propus sa ma asez la o masa la terasa ei, chiar daca era usor frigutz. Era deschis si la interior unde era partial populat localul. La fel si afara. Distantare ok, dar si clienti suficient cat sa am incredere.

Meniul

Meniul asezat pe masa se deschide cu sigla La Ceaun si cu logo-ul afisat si la interiorul restaurantului Ciorbe, nu vorbe. Asta m-a facut deja sa nu sar peste ciorba!

Primul capitol din meniu se intituleaza sugestiv Gatite la ceaun si enumera ciorbe (vreo 5 optiuni) cu preturi 11 la 19 lei, dar si delicatese precum gulas de vita cu muraturi la 26 lei sau puisor la ceaun sau tocana sau tochitura.

Trecem la Gatite in tihna cu produse precum mega placinte, bulzuri, caoste, pastrami, aripioare si ciolan. Preturile se intind de la 26 la 42 lei. Sub sigla Pe carbuni, mititeii-s cei mai buni! se gasesc produsele preparate la gratarul cu carbuni. Acestea sunt mititei, cotlete servite cu garnituri ca un meniu complet. 29 – 58 lei.

Mai sunt si bunataturi, de parca cele de pana acum nu v-au facut deja pofta.

Bauturile. La bere oferta este lunga, destul de variata si la vin. Am citit si numele unor branduri mai putin raspandite precum Zaganu, Pilsner Urquell, favorite mea, Azuga, Mustata. De la 10 al 19 lei. Scumputz aici.

Comanda, servirea, atmosfera, plata

Am comandat ciorba de fasole cu afumatura in coaja de paine. A fost foarte gustoasa si consistenta, asa cum trebuie sa fie. La felul principal nu am rezistat sa nu comand gulas de vita. Gulasul este destul fluid, bine condimentat, la portie sunt incluse 3 felii de paine, asa cum trebuie. Am galgait o Zaganu blonda, ca nu stiam cum e. Scumpa, dar buna si rece.

Servirea a fost fara repros. Rapida, civilizata, ospatarita draguta si placuta.

Locul trebuie apreciat si prisma amplasamentului sau in zona de promenade, astfel atmosfera este una specifica teraselor din zonele pietonale. A propos de distantare, seara in zona, politisti si “securisti” opreau discret trecatorii fara masca si ii invitau sa poarte masca.

Nota de plata a venit si ea prompt, am platit la fel de prompt 58 lei + tips.

O nota foarte buna pentru aceasta terasa de la mine. Am vazut pe net ca mai exista inca 2 La Ceaun in tara.

Sarut mana pentru masa c-a fost buna si gustoasa. Recomand! Numai bine!


despre SERVICII

rapid, ospitalieri, curat


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

foarte buna mancarea, oferta excelenta


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

in buricul targului, atmosfera de terasa din zona pietonala, Piata Sfatului, Biserica Neagra, promenada


---
Trimis de Dan&Ema in 20.10.20 17:16:00
Validat / Publicat: 20.10.20 18:22:14
VIZUALIZĂRI: 351INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [20.10.20 19:01:28] »

@Dan&Ema:  Să îți fie de bine, Dane! Bag seamă că te-ai specializat în mâncătorii cu denumiri fistichii: Ceasu Rău, La Ceaun. Oricum, important e că mâncarea a fost buună și că ciorba aia de fasole cu afumătură în coajă de pâine arată apetisant! Și mie îmi place acest fel de ciorbă, îmi amintesc că am mâncat o porție la Sinaia la Restaurantul Alex și gata-gata să termin inclusiv” bolul” de pâine (veneam după o tură în Poiana Stânei Regale atunci). Berea Zăganu merge și ea, vezi că se găsește în comerț pe la magazinele mari din mall-uri (costă vreo 6,5 lei).

Sănătate multă întregii familii!   

Dan&Emascris / TELEFON [20.10.20 19:15:19] »

@Crazy_Mouse

Multumesc, Florin! Ciorba de fasole in coaja de paine am mancat prima data in Campia Turzii. Pe atunci nu scriam pe AFA. Mi-a placut mult si am tot ochit-o pe unde am putut. Am vrut sa pastrez "coaja" pt gulasul de la felul 2, dar domnisoara ospatarita mi-a spus ca primesc 3 felii de paine langa gulas, si el foarte bun. Mi-e pofta de niste mancaruri hargitene si covasnene.Zaganu e scumpa, acum m-am rasfatat.​​

Multumesc de ecou, numai bine! 😁

Aveti grija de voi

krisstinnascris / TELEFON [20.10.20 19:50:38] »

@Dan&Ema:  Mi-am adus aminte de o întâmplare din aceasta toamna, nu am apucat sa povestesc despre ea.  Să vezi: ne cazăm in lux, in buricul Brașovului, eu eram super îndrăgostită de cazarea respectiva și nu îmi păsa de mâncare, domnul soț o întreabă pe recepționeră unde ne recomanda sa mâncam, fata raspunde: “La Ceaun” .  

Când aude soțul numele și află că e rost de ieftineală (așa i-a zis tipa) zâmbește, mulțumește și-mi zice “indiferent de costuri eu vreau să mă simt bine”

Așa e el , uneori mă amuză teribil, cu toate că la ceaunul acesta nimic nu e ieftin, am mâncat in altă parte, nu era prima dată când a refuzat acest Ceaun, l-am avut și eu pe lista mea virtuală

Ai mâncat doua ciorbe?

Să îți fie de bine!

Dan&Emascris / TELEFON [20.10.20 19:56:13] »

@krisstinna:  ​​

Haioasa intamplarea! 😆​​​​

​​Mie nu mi s-a parut chiar ieftin La Ceaun, dar e in zona super turistica si inteleg si accept.  Nu stiu de unde am lasat sa se inteleaga 2 ciorbe, dar lamuresc acum: una buna si consistenta. ​​

Mie mi-a placut tot La Ceaun. Si interiorul era fain, toileta super curata si moderna. Nota 10 cum am scris. ​​

Multumesc de ecou! Numai bine! 😃

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
krisstinnascris / TELEFON [20.10.20 20:05:00] »

@Dan&Ema:  Asta ziceam și eu, nimic nu e ieftin la Ceaun dar el dacă aude că "e ieftin și bun, se mănâncă bine", nu mai vrea in acel loc ​​

​​Măi, pe bon ai doua ciorbe și in poze la fel: fasole și gulaș, ambele sunt ciorbe. Nu ai mâncat gulașul cu lingura?

​​

Dan&Emascris / TELEFON [20.10.20 21:11:39] »

@krisstinna:  ​​

Gulasul a fost cam lichid. A mers cu lingura. Si cu paine.

krisstinnascris / TELEFON [20.10.20 21:17:08] »

@Dan&Ema:  Ce simpatic ești! ​​

​​Chiar azi încercam sa croșetez câteva rânduri despre un rw cu... gulaș, despre ciorba asta ungureasca ​​

​​O toamna frumoasa vă doresc!

Testosuscris / TELEFON [21.10.20 17:34:17] »

@Dan&Ema:  Dacă tot am interacționat pe aceste teme, pot să-ți recomand o carciumioara tare faina chair lângă La Ceaun. Este vorba de Ograda, care face parte tot din grupul restaurantelor din care face parte și La Ceaun. Au un altfel de concept, în meniu regăsindu-se o parte din preparatele de la Ceaun, dar mai gustoase, fiind orientați pe producători locali și produse și ingrediente cât mai naturale.

Și un ambient original și plăcut, cu o echipa tare faina.

Este deschis de doar câteva luni.

Iar când mai ajungi în centrul vechi în Brașov ​, nu rata Bistro de l'Arte, iar dacă dorești un hamburger de miel sau o plescavița, pregătite de un bucătar sârb, treci pe la Bistro St. John. 

Mika [21.10.20 19:42:18] »

@Dan&Ema:  Nu stiu exact de cand s-a deschis restaurantul” La  Ceaun” dar in locul lui era un alt restaurant unde se mance bie, numit” La Gustări” . De acord cu @Testosu, se mananca bine la Bistro de' l Arte. Eu aș mai recomanda Bella Musica și Cucinino. LaCota 1400 am mancat la restaurantul” La Ceaunul Crăpat” . Nu știu dacă face parte din lanțul Ceaunul, dar s-a mâncat bine. Să iți fie de bine!

Dan&Emascris / TELEFON [21.10.20 20:15:04] »

@Testosu:  ​​

multumesc, Mihai. ​​

Voi lua in considerare.  ​​​​

Nu stiu cand revin la Brasov, desi ar fi o destinatie potrivita si privat. ​​​​

​​Arata foarte bine orasul, imi place tot mai mult si urca in preferintele mele sus sus de tot. ​​

Si sunt multe locuri faine unde poti manca, iar pe mana ta voi merge, asa cum am facut si la Zarnesti. ​​

Numai de bine! Si drumetii faine! ⛰😁

​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dan&Emascris / TELEFON [21.10.20 20:19:23] »

@Mika

Mama, mama, cate recomandari.

Am vazut azi un Ceaunul Crapat si in Parcul Herastrau din Bucuresti in drum per pedes spre servici. Dar nu stiu daca au legatura.

Remarcabile ofertele culinare si de localuri in Brasov. Am vazut si un reportaj TV pe tema asta. Si se vede pe fata clientilor la multe terase din Centrul Brasovului.

Multumesc, Mika, numai bine, drumetii faine! 😃⛰

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Testosuscris / TELEFON [22.10.20 08:35:02] »

@Dan&Ema

 Si sunt multe locuri faine unde poti manca, iar pe mana ta voi merge, asa cum am facut si la Zarnesti.

... opus, la mare, tot prin prisma unui proiect derulat timp 3 ani, pana în primăvara lui 2020, am putut descoperi și testa foarte multe carciumioare în Constanta.

Dacă dorești ceva preparate autentice turcești, nu rata Oz Demir. Cred ca în cei 3 ani am fost acolo de aprox... 100 de ori 🤣.

Și mai sunt alte câteva drăguțe și cu mâncăruri gustoase, ba pe specific german, ba pe specific italian, ori specific pescăresc, sau alte soiuri.

Dan&Ema [22.10.20 08:56:55] »

am marcat

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [26.10.20 11:55:10] »

Am mîncat și eu de vreo 2 ori aici, e foarte mișto, dar cam greu de găsit loc. Mai e un Ceaun la 3 minute de mers, în jos pe pietonală și prima la stînga (strada Weiss). Altele nu mai știu.

Ceaunu Crăpat din cîte știu nu are legătură, e afacere sinăiano-bucureșteană, deschis mai întîi la Cota 1400 la Sinaia și extins apoi în București. În meniu aveau și ceva sirop de muguri de jneapăn sau așa ceva, culeși, după spusele ospătarilor, de pe Furnica.

Dan&Emascris / TELEFON [26.10.20 18:52:14] »

@abancor:  ​​

Multumes de ecou! ​​​​

​​Buna precizarea cu lanturile diferite. ​​

​​Ma bucur ca La Ceaun este de obicei o locatie aglomerata. Asta e semn de apreciere si de incredere sa cauti un loc la ei. ​​

​​Acum din cauza de vremuri pandemice si de seara racoroasa de octombrie, am gasit loc fara rezervare, dar pot afirma ca fata de alte localuri era mai cautata. ​​

Numai bine! 😁

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Mika, Testosu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0996708869934 sec
ecranul dvs: 1 x 1