ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.11.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăneşti [IF]
ÎNSCRIS: 30.07.14
STATUS: SENATOR
LUNA
SEP-2017
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

[Restaurant hotel Dacia] Mi-e foameeeee! Ce avem la cazan?

TIPĂREȘTE URM de aici

Oleleeee, muicaaa! Da’ ce rau va facui? V-am plimbat cu trinu’ de la Bucuresti la Herculane, v-am plimbat cu taxiul de la gara pana la hotel, v-am plimbat prin hotel si pe langa baza de tratament si voi, acum, ce faceti? Daca v-am zis ca sunt doua restaurante in hotel, acum vreti si sa mancati! Dar la mine nu va ganditi, deloc? Daca se pare ca am nimerit-o cu trenul, aproape am nimerit-o cu hotelul, acum vreti la masa. Daca v-am povestit de hotel nu ar fi mai bine sa mergeti si sa faceti nani, ca sunteti osteniti de atatea drumuri, cu trenul, cu taxiul, cu liftul, cu picioarele? Ce faceee? Va e foame? Si credeti ca daca va povestesc eu ceva despre mancare, va trece? Treaba voastra! Eu v-am sugerat sa mergeti la culcare ca e destul de tarziu, dar voi nu si nu, vreti la masa.

Am tras eu de timp, v-am ocolit de colo, dincolo, dar pana la urma trebuie sa zic ceva si de haleala.

Hai sa o luam, ordonat, de la capat cu mancarea.

Prima masa a fost la botul calului, in tren cu ne luase fiecare in traista, traista care am ramas departe de celelalte bagaje, ca sa ne fie la indemana. Daca ar fi trebuit sa cautam traista cu mancarea pe etajerele din vagon, riscam ca pana la Herculane sa murim de foame prin inanitie. Cum necum am ciugulit printre picaturi ne-am potolit soriceii din burta. A doua repriza de mancare a fost in camera de la hotel unde am terminat ce incepusem in tren, de data aceasta cu stimulentul de visinata la inceput, pe post de rugaciune.

A doua zi, duminica dimineata am inaugurat bonurile de mic dejun la restaurantul cu meniu fix. Chiar daca nu va vine sa credeti micul dejun, chiar daca nu a fost ca unul de la o pensiune, a fost destul pentru a astupa golul din stomac facut peste noapte. Am venit apoi pe balconul cumnatelor pentru cafea, iar damele si pentru cuvenita otrava insotitoare. Daca ati citit articolul cu hotelul -vezi impresii, va explicam acolo ca taburetele de la noi din camera le-am mutat in balconul unde am baut in fiecare dimineata cafeaua, indiferent de locul unde mancasem micul dejun.

Toata ziua de duminica am mancat larestaurantul cu meniu fix.

Pentru ca am fost primii veniti am fost repartizati la masa cu numarul 1. Nu as putea spune ca mancarea in ziua de duminica ne-a dezamagit, ca a fost putina, ca nu am fost serviti cum trebuie. Sugestia cumnatelor a fost ca luni sa platim diferenta de 150 de lei de persoana si sa ne mutam un etaj mai sus la restaurantul Orizont si a fost o decizie buna. Mai ales ca programul procedurilor ne-ar fi creat ceva probleme de a ne putea incadra in programul celor doua serii. Toti patru nu am fi putut fi la aceasi serie, nici la micul dejun, nici la pranz. Asta nu inseamna ca masa la restaurantul cu meniu fix nu ar fi fost. Parerile colegilor si colegelor de tratament care luau masa la meniu fix erau aproape toate favorabile. Noi, insa am ales varianta restaurantului a la carte.

Aici sunt putin nedumerit, pentru ca nu prea stiu cu ce sa continui, iar @mishu nu-mi sufla deloc cu ce ar trebui sa continui articolul. Asa ca voi continua cu ce imi trece mie prin cap (mai am, oare).

As mentiona de la bun inceput ca meniul la restaurant era suficient de variat si raspundea aproape tuturor gusturilor Si cand spun asta ma gandesc la faptul ca vedeam cand se intorceau farfuriile de la mese si mai mereu erau goale. Asta inseamna ca mancarea a placut. Stiu, cei racosi vor spune ca portiile erau mici si nu ajungeau sa astampere foamea. Eroare! Erau unele portii chiar obraznic de mari, obligand la eforturi deosebite pentru a le dovedi.

La micul dejun am fost in ultimele zile, cand ne ramasesera bani prea multi pe fisa de cont. Si profitand de banii ramasi am mancat fara restrictii cam tot ce se gasea in meniu. La masa de pranz aveam de ales intre 5-6 feluri de ciorba sau supa, 6-8 feluri de mancare gatita, sau 5-6 feluri de gratar. Si ca nu fie mancarea gretoasa aveam la alegere 5 feluri de salate, 7-8 feluri de garnituri, iar pentru noi (eu si sotia) luam zilnic mujdei si smantana. Evident ca ardeiul iute (care era de la foarte iute in sus) era asigurat de noi din gradinile de acasa, ca si visinata si palinca aduse de acasa, sau cumparata in prima duminica. Si pentru a degresa mai bine stomacul aveam la dispozitie mai multe soiuri de bere si de vin. Erau si bauturi racoritoare, dar si apa plata si minerala. Noi problema apei o rezolvam aprovizionandu-ne cu cea mai buna apa bauta de mine vreodata.

In centrul statiunii vechi, aproape de hotelul Cerna, se afla un izvor captat si pus, gratuit la dispozitia oamenilor. Ca sa umpli 3-4 sticle de 2 litri, trebuia sa stai la coada, pentru ca veneau oameni cu portabagajele pline cu bidoane de 5 si chiar 10 litri, bidoane pe care le umpleau pe toate.

Era sa uit tocmai de desert, care consta din 4 feluri de prajituri si 3 feluri de inghetata. Iti trebuia mult curaj sa duci la capat o asemenea masa. Nici seara nu scapai de cosmarul alegerii ce sa mananci. Erau 6-7 feluri de preparate la gratar, cu garnituri sau cu salate, sau mancaruri mai usoare cum ar fi salatele mai de vara, sau preparate din peste. Cam asta ar fi pe scurt oferta culinara la dispozitia noastra in cele 15 zile de aventura in sala restaurantului Orizont.

V-ati lamurit cam despre ce a fost vorba, banuiesc. Mai vreti amanunte, sau ceva amintiri din sala de mese? Voi ati vrut-o, sa nu dati vina pe mine.

In prima zi, venind ceva mai devreme la prima masa, am gasit o masa aproape de bucatarie si am hotarat ca aceia va fi masa noastra in acest concediu. Ospatarita care servea acolo a recunoscut-o pe cumnata mea cea mare, din alte concedii si de atunci ne-a servit de mai multe ori cand era tura ei. A fost primul contact al nostru (e vorba de mine si de sotie) cu acest restaurant si a fost favorabila. Si impresia favorabila s-a pastrat pana la sfarsit, cu o singura exceptie intr-una din zile.

In cele 15 zile de mancat la acest restaurant, ca tot romanul, impartial, am testat aproape toate felurile de mancare. Spun aproape, pentru ca nu am mancat ciorba de legume, care se afla in meniu in zilele de post, sau ghiveciul calugaresc. Cum eu nu reusesc sa tin post, nici nu le-am luat in considerare.

Intr-una din zile, marti sau mmiercuri din prima saptamana am luat la desert prajitura Caraiman, toti patru mesenii. Cum damele de companie nu puteau sa manance singure o prajitura a cazut pe mine magareata sa le salvez onoarea si sa mananc inca o prajitura in afara de a mea. A hotarat ca celelalte doua sa le ducem in camera, sa le mancam mai tarziu. Sotia mi-a zis sa le pun culcate in farfurie, dar eu am replicat ca asa culcate se strica. Asa ca le-am dus in pozitia in picioare. Am lasat in camera cumnatelor o prajitura, cu gandul ca pe a doua sa o duc la noi in camera, pe distanta de 5-6 m cat era intre usile celor doua camere. Dar nu am apucat sa inchid bine usa de la camera lor ca prajitura, care ramasese singura pe farfurie, a vrut sa se intoarca la surata ei, dar a ales sa mearga pe jos. Adica pe mocheta de pe hol. Sotia cand a vazut excursia prajiturii a izbucnit intr-un ras de le-a scos pe cumnate din camera. Asa ca prajitura sotiei, la care tanjeam, a zburat si am ramas cu buza umflata.

De regula alegerea mancarurilor propuse a fi mancate de catre sotie si cumnata cea mare se realiza in urma urmatorului dialopg:

-Valerico, ce doreste diabetul tau sa manace?

-Pai ceafa cu cartofi prajiti. Dar al tau Florico?

-Al meu vrea ciolan afumat cu piure de cartofi.

-Luam si o bere?

-Luam ca am insulina din belsug.

Si tot asa mancau aproape tot ce era interzis unui bolnav de diabet.

In seara zilei de sambata 9 septembrie, la restaurant a fost organizata o nunta, de care fusesem anuntati din timp. In sambata respectiva masa se servea pe terasa restaurantului, la ore putin decalate, mai ales cina, pentru a nu ne suprapune cu nunta. Si credeti ca daca am fost serviti pe terasa am avut parte de mai putina mancare? Nu nicio nadejde! Portiile erau la fel de babane si de variate. Si nunta aceasta pentru mine a adus si avantaj, dar si dezavantaj.

A doua zi, in ultima duminica pe acolo, cumnata cea mare, care mai prinsese nunti la restaurant in alte concedii, ne-a atentionat ca vom avea sarmale in meniu. Nu prea am crezut-o, pentru ca in doua saptamani pana atunci nu vazusem, nici macar scrise in meniu, sarmale. Dar surpriza placute s-a produs. Aveam sarmale in meniu. Ca niste cetateni onorabili din Branesti, am comandat la felul 1 sarmale cu mamaliguta, iar la felul doi friptura din pulpa de porc la tava cu cartofi ardelenesti. Desertul nici nu mai conta in asemenea situatie. Ospatarul nostru favorit, pe care il urmam la toate mesele unde servea el, ne aduce tacamurile, pentru ca ne asezasem la o masa pe care o debarasase, dar nu apucase sa aseze si tacamurile. Ne pune si linguri la masa, noi il intrebam la ce folosesc, el ne raspunde ca la ciorba. Noi ii spunem ca nu mancam ciorba, pentru ca la felul unu am comandat sarmale. Se uita mirat la noi, ne dam seama ca este un om normal si ii explicam ca la Branesti la felul unu, in loc de ciorba se serveste varza sau sarmale. L-am incurajat spunandu-I ca si eu in 1972, cand am mancat in casa sotiei am aceasi nedumerire ca si el. Cei care nu stiati aflati acum ca la Branesti, spre deosebire de restul teritoriului Romaniei, la felul unu se servesc sarmale sau varza, in loc de ciorba, sau supa.

Dar stati, ca nu s-a terminat povestea! Cum ne spusesem in camera rugaciunea de visinata inainte de masa, ne aprovizionasem cu ardei iuti, cand ne vin farfuriile cu felul unu chiar ramanem tablou. In prima farfurie erau sase sarmale de neam prost, cum zice un prieten de-al meu, cam cat un pumn de mari, cum se fac la Branesti, cu cateva liguri de varza alaturi si cateva felii de costita afumata, dar afumata nu doar manjita cu esenta de fum. In adoua farfurie, e adevarat putin mai mica, o portie tapana de mamaliguta fierbinte, careia ii dadeai o palma trebuia sa-ti cauti loc la spitalul de arsi. Pofta buna si la treaba, ca era destula.

Grijuliu, ospatarul ne-a adus berea din timp, ca fara ajutorul berii ne faceam de ras. Dupa curatam bine farfuriile de sarmale si mamaliguta vin si farfuriile cu friptura la tava cu cartofi ardelenesti. Pana atunci nu mancasem cartofi ardelenesti, acum era prima data, dar ne-a parut rau ca i-am lasat pentru ultima zi. Cu chiu cu vai reusim sa mancam fiecare cat a putut si, repet noroc cu berea ca a mai uns gaturile si a mai alunecat mancarea. De desert nici nu a mai fost discutie, l-am luat la pachet, dar cu grija sa nu mai calatoreasca.

Ne-am hodinit, ce ne-am hodinit, dar ne-a cuprins lenea si am plecat spre seara la izvorul Ochilor si apoi la Serbarea Zilelor Statiunii. Ne-am gasit loc in par pe o banca, am ascultat programul de la serbare, ne-am uitata la copii care se jucau prin parc si dupa oara 7 seara ne hotaram sa ne intoarcem la masa. Cand am auzit de masa, cred ca a auzit si burtea mea, care a inceput sa se vaite ca ea nu mai vrea sa vada mancare deloc.

Am zis ca mersul pe jos o va convinge sa se mai linisteasca, dar ea se vaita intr-una. Pana la urma, ca sa nu crape de necaz, renunt sa mai merg la masa si raman in camera. Peste unsfert de ora vad ca buzna peste mine nevasta cu o farfurie cu o portie cu piept de pui la gratar, cu cartofi prajiti si niste gogosar murat, insotite de o Timisoreana.

Ospatarul nostru favorit a vazut lipsa mea, a intrebat de ce lipsesc, I s-a explicat de ce si mi-a trimis ceva usor ca trebuie sa mananc totusi ceva. In acea seara s-a desfasurat si ceremonia de despartire de acest ospatar, pentru ca a doua zi, ultima la Herculane, el nu mai era in tura. Si daca tot l-am laudat pe acest ospatar, dupa prima saptamana ne cam invatase gusturile si preferintele culinare.

Asa ca atunci cand veneam la masa de pranz ne spunea cam asa: Camera 228, ce doriti la felul 1 si 2, pentru ca restul comenzii l-am completat eu, adica o smantana, un mujdei, o prajitura si o Timisoreana. Asa ca noi ii spuneam doar felul unu si doi, iar restul il completa el.

Dar destul v-am intristat vorbindu-va de mancare, mai ales ca s-ar putea ca @mishu, @zoazore, @elviramvio, daca or citi pana aici tot de mancare numai de bine nu or sa scrie, daca or mai scrie un ecou.

Daca pana spre sfarsitul concediului mai fusesem atenti, din cand in cand, la cheltuirea abnilor pentru mancare, in ultimele tri zile am constatat ca aveam bani destui, iar in ultima seara, ne mai ramasesera bani pe card.

Asa ca am lichidat conturile, am luat fripturi la gratar (ceafa, mai ales, dar si piept de pui) pentru a avea pe drum a doua zi, cand urma sa ne intoarcem acasa.

Sa schimbam putin subiectul si sa vorbim si despre faptul ca in acest restaurant se desfasurau si activitati culturale. Da, nu am inebunit dupa atata vorba despre mancare. Seara, dupa ora 20, in restaurant aveam si muzica si dans. O cantareata, acompaniata de o orga, o trmpeta si un saxofon intretineau atmosfera sa devina vesela cu muzica lor. Iar pentru a nu se strange prea multi centimetri in jurul taliei, reuseau sa ne antreneze si la joc. Si sa fi vazut atunci bietii pensionari veniti pentru tratarea oaselor bolnave cum dansau si jucau, dovedind de fapt eficienta trtamentului balnear din Herculane.

In ultima seara, cea de luni 11 septembrie ziceai ca este nunta, asa se juca si dansa, ca mai nimeni nu ramasese pe la mese. Cu asa pensionari betegi, tot sa mergi la tratament!

Dar ca orice lucru bine facut, si concediul nostru de tratament de 19 zile se incheia.

Ca o concluzie, pot afirma ca am fost, cu o singura exceptie (un ospatar tanar, intr-o zi, la masa de pranz care a dormit pe el) foarte multumiti de ce ni s-a intamplat la restaurant, atat pe latura de mancare, cat si pe cea artistica.

Daca ajungeti prin Herculane, incercati intr-o seara sa verificati daca ce am scris eu mai este de actualitate.

Daca v-a placut e de bine, daca nu, macar fiti intelegatori ca e primul articol despre asa ceva, despre o latura a turismului careia nu i-am dat niciodata atentie. Scrierea acestui articol mi-a luat foarte mult timp inainte de inceperea spectacolului de inaugurare a stadionului din Craiova, iar acum cand il inchei se apropie de miezul noptii. In mod normal, in timpul asta scriu doua articole, dar fiind vorba de ceva nou, pentru mine, mi-a luat mai mult timp.

Numai bine si articole placute!

Branesti, 10 noembrie 2017, noaptea.

PS. Vina pentru aceste randuri apartine celor trei corupatoare @mishu, @zoazore si @elviramvio, care nu s-au lasat pana nu m-au convins sa

PS 2. Nu stiu daca va vor place pozele mele, dar altceva mai bun, nu prea am.


[fb]
---
Trimis de liviu49 in 11.11.17 14:23:20
Validat / Publicat: 11.11.17 23:27:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.

VIZUALIZĂRI: 3622 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Nu mai zic nimic, sa nu ma certati.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.11.17 23:23:32]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Herculane?, HERCULANE" (deja existentă pe sait)

--

Recomandările referitoare exclusiv la restaurantul unei unităţi de cazare NU se încarcă la rubrica de cazare respectivă, ci la rubrici de tipul "Unde mâncăm în zona X (sau similare)"

--

Notele acordate la cazare au fost retrase.

Dana2008
[12.11.17 09:03:58]
»

Ce articol numai bun pentru gurmanzi... trebuie reținut restaurantul Orizont daca suntem prin Herculane!

FELICITĂRI pentru articol!

Călătorii plăcute!

liviu49AUTOR REVIEW
[12.11.17 09:16:21]
»

@Dana2008: Multumesc pentru vizita, ecou si vot, dar mai ales pentru felicitari.

Fiind primul articol scris pe aceasta tema, mi-a luat si foarte mult timp sa-l scriu, vad ca si pe sait a durat foarte mult (9 ore) pana a ajuns bun de tipar.

Daca eu nu citesc acest gen de articole si, mai rau nu ma intereseaza prea mult unde mananc, mi-a fost foarte greu sa ma pun in pielea cuiva care citeste un asemenea articol. si vrea sa afle informatii folositoare. Daca pana la aceasta ora am strans 5 voturi si un ecou, e de bine.

Personal am recitit articolul dupa publicare pe sait si am gasit o caruta de greseli, unele care puteau fi evitate. In general articolele le pastrez in forma scrisa initial, pentru ca acea forma este cea mai fidela starii in care eram cand le-am scris.

Multumirile mele si astept noi articole pe care sa le citesc si eu.

Numai bine si calatorii placute!

Zoazore
[12.11.17 09:34:53]
»

@liviu49:

Dar destul v-am intristat vorbindu-va de mancare, mai ales ca s-ar putea ca @mishu, @zoazore, @elviramvio, daca or citi pana aici tot de mancare numai de bine nu or sa scrie, daca or mai scrie un ecou.

Zău? Mă doare burta (nu, nu de la sarmale) de atâta râs!

În poze nu se distinge nimic, dar nu-i bai!

Rugăciunea de vișinată? BOR știe?

Cum ziceam, nu vă mai alintați, că talent aveți la greu, iar articolul ăsta a dovedit-o din plin!

Măcar ați fost uman și n-ați pozat sarmalele, dar măcar excursia prăjuturii puteți s-o imortalizați!

De reținut: felul I = sarmale! M-aș putea obișnui!

Mai vreeeauuu!

liviu49AUTOR REVIEW
[12.11.17 10:01:32]
»

@Zoazore:

Buna dimineata, Zana, buna dimineata!

Hai arata-ti fata si ridica ceata!

Cum a aparut ecoul acesta, cum s-a ridicat ceata de pe camp si de pe strada, iar toamna asta, in lumina soarelui mi se pare mai frumoasa ca niciodata.

Ma bucur ca am fost mai norocos cu primul articol despre haleala, decat am fost cu primul articol despre natura. De scris am scris, recunosc, fara nicio regula, ce imi aminteam puneam repede pe hartie sa nu uit, mai primea Craiova un gol, mai scriam ce imi mai aminteam. Pana la urma cu chiu cu vai am reusit sa-l dau gata.

Poze cu sarmale nu aveam de unde sa pun, ca nu am facut, chiar daca portia a fost iesita din comun. Sunt mare mancagiu de sarmale, dar asa bune ca alea nu mai stiu de cand nu am mai mancat.

M-am uitat acum si la pozele atasate si constat ca nu seamana mai deloc cu ce am eu in laptop. Am scanat ieri notele de plata, le-am salvat in laptop, dupa care m-am uitat sa vad ce isprava am facut. Dar ce a aparut aici e foarte diferit de ce am eu in laptop. Par niste poze lesinate de foame, din care nu se intelege nimic. O sa rog zilele astea pe cineva care se pricepe la asa ceva si voi incerca sa le trimit din nou. Cred ca celor care le-au facut sa apara mai mici si mai neclare li s-a facut mila de cei care le vor vedea si citi.

Rugaciunea a fost de visinata, pentru ca se terminase palinca. Am plecat de acasa cu o sticla de 1 litru cu visinata, iar in prima dimineata in Herculane am cumparat 1litru de palinca de la o femeie in varsta care a recunoscut-o pe cumnata cea mare, al carei sot era cumparator fidel de palinca in toate concediile petrecute acolo. Cum palinca ramasa la noi in camera se terminase, ne-am imprumutat la cumnate, ca nu puteam merge la masa fara rugaciune.

Dar hai ca iar m-am intins la vrajeala!

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[12.11.17 12:17:16]
»

@Zoazore: Zana Zglobie, am reusit sa aflu cum s-ar putea citi ceva din pozele mele. Dupa ce citesti articolul si vrei sa vezi pozili, te duci sus in stanga, in casuta magica si apesi pe numele care e pe toate gardurile. Nimeresti, chiar daca n-ai cheie, in curtea, pardon contul meu, iar acolo vei vedea neste poze. Apesi pe prima si dupa ce apare poza in care nu intelegi nimic, vezi ca in dreapta jos e un X intr-un patrat. Apesi pe X-ul din patrat si poza se face mai mare si, daca ai vederea buna, poti sa mai citesti ceva din ce e scris, atat pe nota de plata, cat si traznaile mele de jos. Dupa ce ai reusit sa dibuiesti ceva, daca rezisti, inchide ochisorii (nu de tot!) si imagineaza-ti cam cu arata, sau ce gust avea ce e scris.

Bafto, delo, delo!

PS. Nu spune si la altii cum pot vedea pozele, ca s-ar putea ca cineva sa ravneasca prea tare si s-ar putea sa nu se stie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[12.11.17 15:59:22]
»

@liviu49: Și iac-așa am primit eu două răspunsuri la un ecou! Bravo mie, tare-s! Să trăiți, nene, că trebuiți!

mishu
[12.11.17 16:19:28]
»

@liviu49: Dupa o jumatate de zi de shoping, un card anihilat si un stomac in care se da o adevarata batalie am zis sa citesc si eu un articol pana vine flacaul mic si sa ne asezam si noi la masa, si iata peste ce am dat aici, un spectacol adevarat, cu taraf chiar ???? si nu pot decat sa va cert ca in timp ce citeam inghiteam in sc la greu, simteam mirosurile diverse cum se strecurau smechereste, berea cum umple paharul caruia ii adauga si un mic guleras.

Cat despre sarmale, asta a fost chiar diabolica, dar stiti ce? Exact asta am la masa de pranz, ce-i drept fara mamaliga ca nu a mai fost timp de ea.

Un articol minunat, vesel, jucaus, exact cum iti doresti sa fie ca sa te simti bine, chiar daca este un articol despre restaurant. Si ar trebui sa le trimiteti link-ul si celor de la hotel pentru ca le-ati facut o reclama minunata.

Ma bucur insa ca ne-ati scutit de supliciul pozelor desi povestea a fost suficienta ca sa actioneze precum elementele unei sali de tortura.

Felicitari, am citit cu mare placere si am votat cu si mai mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[12.11.17 16:23:22]
»

@mishu: Tu ai sarmalele, eu am berea, mergeee!

liviu49AUTOR REVIEW
[12.11.17 18:04:01]
»

@mishu: Doamna sa va fie de bine pentru sarmale, pe care le-ati mancat in lipsa mea. Dar am recuperat cu o portie de rasol feliat la tava cu condimente din belsug si cartofi rosii in felii mari, completata cu o salata de rosii acrita cu ardei iute tocat in salata. Ca desert m-am delectat cu niste placinta cu branza, congelata. Dar nu am mancat-o asa congelata, ci dupa ce a fost coapta in cuptor. Iar ca sa poata aluneca pe gatlej toata haleala am apelat la berea de la @zoazore, care ramasese abandonata in frigider de mai bine de o saptamana. Daca sambata trecuta a fost zi de pomana, toata lumea a impartit vin si cum mortilor le era sete m-am sacrificat si le-am trimis vinul. Mai rau a fost ca erau soiuri diferite si daca le amestecam, cream dificultati mortilor.

Daca ziceti ca doar enumerarea sumara s-a constituit intr-un instrument de tortura, va sugerez sa incercati sa vedeti ce scrie in notele de plata si sa va puneti in functiune imaginatia. Acum, cred ca puteti citi fara probleme ce scrie in pozele mele.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[12.11.17 18:13:01]
»

@Zoazore: Apelez si eu diseara la bere ca am un meniu la care merge

Zoazore
[12.11.17 18:49:50]
»

@liviu49:

am apelat la berea de la @zoazore, care ramasese abandonata in frigider de mai bine de o saptamana

Dară ce glob de cristal Zeiss aveți? Fix o săptamână stătu berea aia in frigider! Acu nu mai stă, că curse ușureeel la vale pe șleaul gâtului, urmând niște bulănele de puicuță bronzate la solar (rotisor) și cu o salată de ton cu maioneză.

Carmen Ion
[12.11.17 18:58:24]
»

@liviu49: Să-ți fie de bine (nu-mi ies din cap sarmalele) și numai bine din partea mea! Mulțumesc, mi-ai înveselit seara!

liviu49AUTOR REVIEW
[12.11.17 19:31:04]
»

@Zoazore: Sa-ti fie de bine, Zana!

Berea de care vorbesti plangea dupa berea mea din frigiderul meu, care astepta sa scot aerul din sticla. Iar sotia, la rugamintea diabetului personal, pe care nu il poate refuza, a scos si ea aerul dintr-un pahar cu bere.

Mi-am adus aminte de o intamplare de la masa, pe care nu pot sa n-o aduc in atentie. Intr-una din zile, la masa de pranz, cumnata cea mare, comanda ospatarului preferat, la felul doi, friptura de vita cu piure si mamaliguta, dar si cu trei felii de paine. Ospatarul se freaca la urechi si o intreaba daca a inteles bine: piure, mamaliga si paine, nu prea merg. Cumnata isi da seama de greseala si renunta la piure. Nici de data asta ospatarul nu intelege. Incercam sa o ajutam, dar crede ca a comandat corect. Ospatarul ii aduce friptura cu piure o portie de mamaliguta si cele trei felii de paine si o roaga sa aleaga ce opreste sa manance. De-abia acum s-a prins cumnata si nu se mai oprea din ras.

Dar destul cu vrajeala si la treaba, ca maine e zi lucratoare.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[12.11.17 19:36:50]
»

@Carmen Ion: Ma bucur ca, la debutul meu in literatura de restaurante, bufete si ce-o mai vinde de mancare, am reusit sa invelesc pe cineva. Nu cred insa ca voi continua cu acest gen de articole, pentru ca eu, pe unde merg, nu prea sunt interesat de locurile unde mananc. Se pare ca pana acum am avut noroc si am nimerit-o cu locurile unde am mancat.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[13.11.17 10:49:57]
»

@liviu49: Ba nici sa nu va treaca prin mintisoara sa renuntati la "mancatorii" si "dormitorii" (asa le zice @crismis, si mie-mi place cum suna!). Prea le ziceti cu har! Si-apoi, daca nu mai scrieti, de unde ecouri?

Ca mie mi s-a stricat matura, s-a hait si covorasul si tre' sa raman la sol, nu ma mai pot plimba pe coclauri! Si-atunci eu cu ce-mi clatesc ochisorii zanesti?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ioan marinescu
[23.11.17 18:26:44]
»

@liviu49: Foarte faină relatarea! Cu nerv și stil. Noi când am fost la Herculane, e drept că nu am stat decât o jumătate de zi, nu ne-am uitat după restaurante, ci după vipere (nu neapărat blonde). Mai ales că se sârbătoreau Zilele Orașului și ce era în parc de mâncare și băutură, să nu mai pomenesc. I-am tras și noi un recital de epigrame și am fost pe urmă omeniți de către niște oameni buni dintre edili!

liviu49AUTOR REVIEW
[23.11.17 19:26:22]
»

@ioan marinescu: Nici eu nu prea ma uit dupa restaurante. Mai repede ma uit dupa o femeie frumoasa! Ca la varsta mea, uitatul si oftatul sunt gratuite.

De zilele orasului am fost in fiecare zi in plimbare prin centru, am shopingarit, eu mai mult cu ochiii, damele de companie care ma pazeau, nu au rezistat sa se intoarca la hotel cu toti banii cu care au plecat. Mai greu a fost pentru mine ca trebuia sa car toate bagajele lor, ca d-aia eram barbat. Am si mancat intr-una din zile trei mici de marimea pensiilor securistilor si o portie de hamsii prajite. Daca nu ar fi fost cele trei halbe cu bere, cred ca si astazi mai rontaiam la mancare. Asa pestele a avut unde sa inoate si sa faca loc pe aleea gatului micilor nesimtiti. Duminica seara am stat vreme de doua ore la spectacol, pe o banca in parc, la umbra seqvoiei. Si pentru ca ati adus aminte de epigrame, umblu iar in butoiul cu amintiri, poate enervand pe unii, evocand duelul la televizor, ramas antologic, intre Alexandru Clenciu si Mircea Ionescu Quintus. Timp de mai bine de un sfert de ora sabiile celor doi ilustri epigramisti ne inveseleau zilele, mai triste de atunci si de-abia asteptam ca duminica la ora 14 sa vizionam un nou episod al duelului.

Incerc sa-mi depasesc tristetea amintindu-mi de lucruri mai vesele.

Numai bine si calatorii placute!

elviramvio
[29.11.17 08:26:03]
»

@liviu49:

Uite ca nimerisi superbonusul tocmai de la corupatoarea Elviramvio, sic! Cam tarziu am ajuns la articol dar nu voit ci fortuit. Drept sa spun, sarmalele alea m-au dat gata, parca le miros deja pe aproape ???? Daca erau asa mari, erau si legate cu sfoara?!

Mi-a plăcut ospatarul, mai rar asa . Noi ne bucuram cand gasim astfel de oameni, mai ales in concedii cand esti legat zilnic de restaurante.Deci biletul de la casa de pensii a fost norocos!

liviu49AUTOR REVIEW
[29.11.17 12:53:10]
»

@liviu49: Da' ce va facui la toate cu sarmalele alea? Care cum citi, i se umflara umflaturile de pofta. Si doar le pronuntai numele si le aratai doar scrise pe bonul din ultima duminica, ca sa nu creada lumea ca spun povesti. Si mie mi-e dor de ele, dar si de Herculane, dar si de ospatar. Chiar daca toate ospataritele au fost foarte amabile cu noi (dupa cateva zile deja ma stiau pe nume, ca nefasta incepuse sa intre la banuieli), acest baiat a intrecut orice asteptare. Iar in ultima zi ne-am permis sa-i facem un mic cadou.

Sarmalele nu erau legate cu sfoara, deci se puteau manaca fara teama ca ar ramane ceva pribtre dinti.

Dar ma opresc ca cine stie de ce mai aduc aminte.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[29.11.17 19:10:23]
»

@elviramvio: Corupatoareo, iti datorez niste scuzoaie, pentru lipsa de raspuns la ecoul pe care l-ai scris la articolul meu despre mancatoria de la Herculane. La ora 12:53:10, cand imi terminat cafeaua, pentru a pleca la serviciu, am scris un ecou care iti este adresat, dar care nu stiu prin ce traznaie a aparut ca imi este adresat mie insumi. Daca nu cumva a intervenit un paranormal. Raspunsul va este adresat in integralitate. As adauga faptul ca biletul de la Casa de Pensii consider ca a fost unul norocos, iar daca la anul voi mai avea ocazia sa repet acest concediu, o voi face fara teama.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[29.11.17 19:36:47]
»

@liviu49: Hai, lăsați, că și eu am vorbit cu interiorul de m-am plictisit! Bun venit în club!

În loc să-i răspundeți Elvirei, v-ați răspuns propriului ecou!

Se mai întâmplă! La 12:53:10 mergeți Dvs. la serviciu? Boieru-i tot boier!

liviu49AUTOR REVIEW
[29.11.17 19:46:15]
»

@Zoazore: Pai Zano, am, deocamdata, doua locuri de munca. Unul, la o firma de constructii, de la ora 8 pana la ora 12, apoi pauza de masa, pe care o inchei cu o cafea, la care ma mai uit pe net, apoi la ora 13, pentru inca patru ore mai muncesc la o alta firma. Azi, incercand sa raspund la un ecou, cu cafeaua in mana, am gresit adrisantul. In loc de @elviramvio, ecoul meu a ajuns la @liviu49 (cine-o fi norocosu' asta?)

Ata ete!!!

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[29.11.17 21:27:18]
»

@Zoazore: Zana Zglobie! Am un breacking news pentru gasca de corupatore. In urma cu cinci minute am primit un stick pe care sunt salvate o parte din articolele cu care v-am amenintat de ceva timp. Nu am reusit sa vad ce s-a salvat si despre ce articole e vorba.

" Ca mie mi s-a stricat matura, s-a hait si covorasul si tre' sa raman la sol, nu ma mai pot plimba pe coclauri! Si-atunci eu cu ce-mi clatesc ochisorii zanesti? "

Parca asa suna ecoul Zanei. S-ar putea ca Zana si celelelte corupatoare sa trebuiasca sa-si pregateasca sculele pentru cateva articole. Sa vedem ca a adus Mos Nicolae in seara asta.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[30.11.17 10:11:03]
»

@liviu49: Abia aștept, Zânule! Bagă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, ioan marinescu, liviu49, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Herculane?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059652090072632 sec
    ecranul dvs: 1 x 1