ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.05.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Rosiorii de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: PRETOR
LUNA
APR-2021
Cuplu
PREȚ 133 lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: BUN
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Petroșani și împrejurimi

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Restaurant Casa de Vis - a fost ok

TIPĂREȘTE URM de aici

În scurtul sejur la Casa Sonya am avut posibilitatea să luăm masa de seară la pensiune, contra cost gazdele ne puteau oferi o ciorbă, un fel de bază și desert, fiind însă doar noi în pensiune era mai mare deranjul, una e să gătești pentru 2 persoane și alta e să gătești pentru un grup de 8-10 persoane. Am preferat să mergem la restaurantul complexului turistic Casa de Vis, situat destul de aproape de Casa Sonya, nu cred că sunt mai mult de 500-60o de metri.

Restaurantul este rustic, drăguț, o combinație de lemn și sticlă, mesele și scaunele sunt din lemn lăcuit, copacii din interior sunt lăcuiți, totul creează o atmosferă plăcută și intimă.


despre SERVICII

Pe noi ne-a servit un ospătar tinerel, înalt, slăbuț, foarte amabil, ne-a răspuns cu mult calm la întrebările legate de preparatele trecute în meniu.

Nu ne-a plăcut faptul că sala nu era luminată cum trebuie, ici-colo erau montate niște becuri „leșinate” , am cerut ospătarului să facă ceva în acest sens, dar nu avea nicio soluție, ne-a spus că asta e luminozitatea maximă, nu se poate mai mult, tocmai pentru a fi o atmosferă cât mai plăcută.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Meniul restaurantului poate fi consultat pe pagina de FB a complexului, și cuprinde diverse preparate, nimeni nu pleacă flămând de la Casa de Vis, cât de cusurgiu ai fi tot găsești ceva pe plac. Ciorbele au prețuri între 10 și 15 lei, preparatele tradiționale au prețuri între 16 și 57 de lei, iar cele din carne de pui, porc sau vită sunt între 15 și 45 de lei, doar la cele din pește nisetrul afumat și homarul la cuptor au prețul de 75, respectiv 100 de lei. De asemenea, clienții pot opta pentru pizza, sunt oferite 14-15 sortimente cu prețuri între 15 și 29,5 lei.

La recomandarea ospătarului, noi am comandat un platou pescăresc, zic ei cică de 4 persoane, dar 2 persoane mai forțoase, cu o poftă nebună, pot să-l dovedească fără probleme. Aproximativ 30 de minute am așteptat platoul care conținea păstrăvi la grătar, file de șalău pane, baby calamar, rondele de cartofi în mujdei, sos tartar și mămăligă. Nu am nimic de comentat în ceea ce privește gustul preparatelor, au fost delicioase, gătite cât și cum trebuie, pentru noi a fost arhisuficient.

De băut am luat câte o limonadă, nu știu de ce dar nu am avut poftă de un vin bun, și soțioara mea sta și se uita la mine foarte mirată! :)

Pentru ce am consumat am plătit 133 de lei plus bacșișul aferent, că prea a fost cumsecade ospătarul!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pentru turiștii cazați în zonă, amplasamentul complexului turistic este ideal, se află la doar un km. și ceva de drumul național, la câțiva km. de Petroșani și 15-20 de km. de Vulcan, Lupeni și Uricani. În parcare am văzut mașini din toată țara, semn că turiștii care vin aici apreciază serviciile de cazare și masă oferite.

Pe lângă restaurant, complexul Casa de Vis are în componență un hotel, o terasă, piscină și 3 sali de evenimente cu 70,300 și 600 de locuri.

Nouă ne-a plăcut la restaurantul Casa de Vis, meniul este diversificat, personalul este amabil, prețurile sunt accesibile, nu se așteaptă prea mult pentru mâncare, recomand celor care vizitează zona să vină și să mănânce aici.

Vacanțe frumoase vă doresc!


---
Trimis de Safta Radu in 04.05.21 16:14:36
Validat / Publicat: 04.05.21 17:04:01
VIZUALIZĂRI: 214INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PETROȘANI [HD].
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Platoul pescăresc.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44900 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion [04.05.21 17:29:44] »

@Safta Radu:  Cred că ați făcut o alegere bună cazându-vă la o pensiune cumsecade, și nu la Casa asta de Vis - poate de vise rele..., cu o arhitectură care se potrivește cu peisajul ca nuca în perete. Chiar nu-mi explic de ce în zonele noastre rurale montane pline de verdeață și atât de frumoase și pitorești se trezesc câte unii care să trântească o ditamai pleașca de clădire cu geamuri mici, fără balcoane, dar cu rotunjimi a la Gaudi și pretenții de inovație constructivă, în loc să recurgă la inspirația locală autentică.

În aceeași notă, recunosc că am rămas cu gura căscată de uimire aflând că meniul cuprinde și homari, un deliciu gastronomic ce se găsește, din știința mea, numai pe listele restaurantelor cu ștaif din orașe mari sau al resorturilor de fițe - de obicei cele de pe malul mării. Chiar sunt curioasă ce clienți veniți la aer curat comandă homari aici și de cât timp zăceau crustaceele respective în congelator... ​

Dar cine știe? Poate că sunt eu prea conservatoare... ​

webmaster [04.05.21 19:44:46] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [04.05.21 22:03:22] »

@webmaster:  Mulțumesc!

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [04.05.21 22:24:28] »

@Carmen Ion:   Un punct de vedere corect privind Castelul de Vis, nu m-a atras în niciun fel atunci când căutam cazare în zonă, stilul oarecum kitchos m-a determinat să-mi îndrept privirea spre Casa Sonya. În schimb, cu restaurantul lucrurile stau altfel, e destul de apreciat de turiștii care vizitează Valea Jiului, au mâncare bună și diversificată, iar prețurile nu sunt mai mari decât în alte locuri. Am întrebat și eu dacă au homar la cuptor, și chiar aveau, însă doar Dumnezeu știe de când or fi bieții homari în congelator.

    Mulțumesc pentru ecou și pentru vot. ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, Safta Radu
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0735378265381 sec
ecranul dvs: 1 x 1