ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.01.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
JAN-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
63.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Maturitatea „Micilor de la Dedulești” – 30 de ani

TIPĂREȘTE

Sunt celebri! Cum adică cine? Micii cei mari de la Dedulești. Anul acesta au ajuns la maturitate deplină, împlinesc 30 de ani. Au trecut trei decenii de când afacerile cu grătare au apărut în zona Dedulești, în 1993, apoi în 1995, moment în care câteva familii pornesc comercializarea gustoșilor „mititei” . O carmangerie de lângă Pitești, înființată chiar în 1993, a înregistrat după mai mulți ani marca „Miciide la Dedulești” .

Cine se apropie pe DN 7 de zona Dealul Negru, în zona localității Dedulești, acolo unde o curbă strânsă e o provocare pentru șoferii de tot felul, va observa fuioare de fum ridicându-se spre cer. E o ofrandă a gurmanzilor către zeii foamei? E ceață ori nor? Nu. Pe ferestrele deschise ale autoturismului (dacă e vară) ori insinuându-se pe țevile de aer și printre porii filtrelor (dacă e iarnă) simțim imediat mirosul de „grătar” . Instant stomacul/foamea/pofta e mai tare decât igiena/portofelul/timpul.

Fie pe o parte a drumului, fie pe cealaltă, facem pe dracul în 4 și oprim autovehiculul undeva. Fumul te învăluie, îți umple nările și îți impregnează hainele. Mai multe gherete improvizate sau elaborate aparținând unui număr de 4-5 restaurante reprezintă locul acțiunii: grătarele sfârâie fără încetare, fie zi, fie noapte.

Comercianții stau la grătare sau în fața teraselor și te îmbie să intri și să consumi. Poți lua loc la o masă de lemn într-unul din restaurante (la terasă sau interior) ori poți lua la pachet produsele comandate (am încercat ambele variante). Totul se desfășoară rapid, în mod amețitor, în maxim 30 minute ești mâncat, băut și plecat.

Pe lângă clasicii mititei cu pâine și muștar, mai găsești alte produse „de-ale grătarului” : cârnați, pulpe și piept de pui, ceafă sau coaste de porc. Mai poți comanda garnituri (normal, cartofi prăjiți și salate), precum și câteva feluri de ciorbe. Condiții? Curățenie? Mmmmm... greu.

Adresa: DN 7, localitatea Dedulești, județul Argeș

Coordonate: 45.01545268648574,24.544563538351962

Parcare: disponibilă

Preț per mititel: 6 lei

Ce loc de luat masa mai are peste 12.500 de recenzii pe Google? „Oprim la mici?” este întrebarea care se aude în (aproape) fiecare mașină care trece pe DN 7 prin zona Dedulești. Zilele trecute am oprit, am luat la pachet și am savurat în autoturism micii fierbinți. Potrivit de perpeliți și gustoși. Trei au fost suficienți pentru mine!

Hai că iar am revenit la mititei, după articolul dedicat micilor de la Obor (vezi impresii). Chiar mă întrebam care or fi mai buni? Mi-au plăcut ambele variante.

P. S. Pe partea dreaptă cum urci spre Pitești sunt mai multe tarabe cu fructe (neaoșe sau exotice) și licori, în zona „la Ciupercă” pe deal s-a deschis un restaurant mai ochios și a apărut denumirea „Dedulești” scrisă cu litere gigant. Să nu uităm izvorul în jurul căruia opreau călătorii în vremuri imemoriale, când nu exista bâlciul de azi.

Poftă bună!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 25.01.23 20:07:41
Validat / Publicat: 25.01.23 20:58:02
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în [ALTE LOCURI].

VIZUALIZĂRI: 654 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Pe Dealul Negru, la Dedulești - bâlciul cu mici.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50000 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

neimportantPHONE
[25.01.23 21:39:31]
»

@tata123 ????: mare curaj... și noroc!!! Eu nu mai opresc la Dedulești din două considerente: unul ține de igiena celor care te servesc, a meselor, a budelor, iar altul de "deprinderile" pe care le-am împrumutat după un consum moderat de mititei - picior la copac și translator la patrupede. Vino luni pe aici, atent la "blănoșii" de pe lături, vineri nu mai sunt, dispar misterios, lăsând loc altor hămăitori mai fragezi, mai calini...

tata123 🔱PHONEAUTOR REVIEW
[25.01.23 22:01:27]
»

@zapacitu: Chiar așa... ar trebui un panou mare de avertizare ???? Poporul e rezistent, pofta sau foamea bate rațiunea.

Mă întreb ce se va întâmpla cu acest loc de popas in momentul in care se va construi autostrada spre Sibiu. ????

????nu am simptome... ha, ha, ha.

neimportantPHONE
[25.01.23 22:11:54]
»

@tata123 ????: Popasul va migra, iar haitele odată cu el, cu rețete cu tot, pe Argeș în sus, la vad bun, aducător de mușterii și capital. Aci ar putea fi deschis un muzeu al mititeilor, cârnăciorilor și semințelor de dovleac decorticate.

Ai avut noroc, simptomele apar când ți-e lumea mai dragă. ????

k-lator
[25.01.23 22:39:22]
»

@tata123 ????: Corect se spune: ????nu am simptome... ham, ham, ham. ????????

Încă e bine, dar deprinderile de dobândesc în timp!... Glumesc, normal.

webmaster
[26.01.23 06:03:28]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

valentinag
[26.01.23 15:51:21]
»

Curajosi sunteti!

alinafulg
[26.01.23 19:05:54]
»

@tata123 ????: Da, micii de Dedulești! Si noi am oprit de câteva ori aici in drumul nostru spre mare. Confirm că micii au fost gustoși și nu am avut neplăceri după consumarea lor.

Votat cu drag!

Nasshu
[26.01.23 20:42:27]
»

@zapacitu:

Ai avut noroc, simptomele apar când ți-e lumea mai dragă.

Eu trec prin zona, de voie de nevoie, cand merg la Sibiu / subzistenta unei studente.

Nu opresc niciodata indiferent cit de ' ' enervant' ' este mirosul. Mai mult, ma enerveaza tot blocajul rutier de acolo.

Cu un simplu search pe google aflam ca pentru orice drum din tara asta exista o zona de protectie/securitate unde nu se poate construi - nici macar 2 pari in pamant cu un baner nu poti sa pui fara autorizatie (in cazul DN -urilor e de cca 22m de la axa centrala).

Toate constructile de acolo sunt ilegale si (MAI) ilegali sunt cei care opresc pe banda de circulatie sa-si cumpere vestitul mic de dedulesti. Ii mai sperie in zile de aglomeratie ' ' sarbatoreasca' ' politia, dar asta este foarte rar.

Majoritatea cheltuie in jur de 70-100 lei daca opresc dar nu sunt in stare sa parcheze in afara carosabilului contra (pesemne) a 5 lei (am vazut in zona niste parcari - care daca o luam conform legii si astea ar trebui avizate PSI)

Popasul nu va migra si nici nu va disparea odata cu finalizarea autostrazii, o sa devina o ruina la fel ca altele de pe DN7 (Pit-RmV).

neimportantPHONE
[26.01.23 21:28:20]
»

@Nasshu: e o zonă de risc și nu mă refer acum la cei care consumă micii. Circulația rutieră se face cu vigilența ridicată. Cât pe ce să iau pe capotă o berbeacă ce taman dorea să traverseze de la fructe la mici. Noroc că și la volan era un berbec. Construcțiile de care pomenești bănuiesc că au totuși autorizații de construire, certificate de urbanism, se plătesc impozitele. Să fie chiar "no man' s land" zona Dedulești? Nu neglija ca dacă mai pune un leu la cei 5 lei de parcare, ăla de trage mașina în stradă, mai câștigă un mititel. Eu cred că și police face consumație aci, așa că e mai soft cu regulile.

Dacă nu va migra, pentru supraviețuire, Popasul va trebui să găsească alte subterfugii ca să continue activitatea: gen comenzi la domiciliu, plata cu vouchere de vacanță sau premieri atractive pentru comenzi de peste 30 de bucăți mititei. Eu le-am propus, dar am fost refuzat politicos și trimis să gonesc muștele.

Nasshu
[27.01.23 09:51:40]
»

@zapacitu:

Să fie chiar "no man' s land" zona Dedulești?

Autorizatiile de construire se dau in baza unui certificat de urbanism, prin care se fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic şi tehnic al imobilului, caracteristicile zonei în care se găseşte imobilul (amplasamentul), cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite, precum şi lista avizelor şi acordurilor necesare în vederea autorizării executării lucrărilor de construcţii.

Daca functionarul din primarie greseste prin omisiune/sau nu cunoaste legea nu cere toate avizele necesare si uite asa se ocoleste un pic legea.

Acolo clar sunt autorizatii de construire, problema e cum au fost ele emise si daca respecta toate cerintele legale. EU zic ca NU.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
⭐ValentinB_88⭐
[07.02.23 09:34:32]
»

Micii de Dedulesti... s-ar putea scrie multe romane despre acest loc pitoresc. ????

Nu vreti sa stiti ce este la gura conducatorilor de TIR cand vor sa traverseze Dealul Negru, dar nu au loc de masinile care blocheaza drumul. ???? Ia foc statia cand esti pe acolo. La un moment dat au inceput sa sune la 112 pentru ca drumul era efectiv blocat de turismele trase pentru mici, desi este o parcare mare langa aceste cârciumi, era goala, oamenii preferand sa traga tot ... "pe dreapta".

Cel mai recent am mancat si eu acum 1-2 ani parca si chiar au fost buni si nu, nici eu nu am avut nimic dupa. ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, k-lator, neimportant, tata123 🔱, valentinag, ⭐ValentinB_88⭐
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe DN7 (Dealul Negru) :

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.077019929885864 sec
  ecranul dvs: 1 x 1