ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
SEP-2024
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 300 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Pensiunea Refugiul Domniței – un „refugiu” excelent

TIPĂREȘTE

La debut de septembrie, înainte de începerea activității de toamnă,  hotărâm să ne relaxăm puțin într-o zonă de munte, nu departe de București. Vrăjiți de peisajele din zona Bran – Moieciu ne întoarcem pe aceste meleaguri ori de câte ori avem ocazia. Și de această dată rezervăm o cameră la o pensiune deosebită situată în acest areal geografic. După o perioadă de căutări pe Internet luăm legătura cu proprietarii pensiunii Refugiul Domniței prin intermediul mesageriei instant și stabilim detaliile rezervării, fără nici o obligație de plată în avans din partea noastră.

Vizită: septembrie 2024

Adresă: str. Livadie nr. 32, Bran, jud. Brașov

Web: refugiuldomnitei.ro

Ne asumăm traficul aglomerat de pe Valea Prahovei și plecăm într-o sâmbătă dimineață direct spre Brașov pentru o frumoasă plimbare prin centrul vechi al Kronstadt-ului de altădată; avem noroc și nu „prindem” cozi sau ambuteiaje la Comarnic ori prin stațiunile montane, astfel că mergem șnur până la Brașov. După amiază ne îndreptăm spre Bran, spre pensiunea aleasă, urmând indicațiile precise ale unei aplicații de navigație.

Pensiunea Refugiul Domniței este situată la limita nordică a localității Bran, pe o stradă pietruită din planul doi, ceea ce îi conferă un plus de liniște. Pe o alee din lateralul proprietății se accesează parcarea pensiunii, suficient de mare, pietruită și marcată printr-o tăbliță personalizată. Din parcare pătrundem în curtea pensiunii pe o portiță mică de lemn, moment în care suntem întâmpinați de dl. Liviu, proprietarul unității de cazare. Cu amabilitate ne prezintă facilitățile pensiunii, apoi interiorul și camera, urmând ca a doua zi dimineața să completăm fișele de cazare.

Clădirea pensiunii – interior/exterior. Aflăm că pensiunea a fost redeschisă în vara acestui an, în momentul schimbării proprietarilor și după un amplu proces de refacere și reamenajare la interior și exterior. Clădirea lungă, cu etaj din lemn, ocupă o parte a curții, iar pe o laterală are o terasă deschisă, umbroasă, ornamentată cu flori, dotată cu mese de lemn. Parterul este vopsit în alb, pe fațada dinspre stradă fiind frumos caligrafiat numele pensiunii.

Intrăm în pensiune, mai întâi pe un hol unde într-o comodă cu sertărașe sunt mai multe jocuri, iar deasupra soluții antițânțari puse la dispoziția oaspeților, un cuier. În dreapta se află bucătăria și încăperi utilizate de proprietari, iar în stânga pătrundem într-un spațiu larg, deschis, împărțit în două zone: livingul și sala de mese. Întreg spațiu este luminos, supravegheat video, susținut de coloane și cu frumoase grinzi de lemn lăsate la vedere pe tavan. La rândul său, livingul este divizat în două zone: una dedicată copiilor, unde sunt canapele, plușuri și diverse jocuri așezate în rafturi, și alta dedicată adulților. În zona „oamenilor mari” sunt mai multe canapele și fotolii, rafturi cu cărți din diverse domenii – o mică bibliotecă, un tv lcd de mari dimensiuni și o colecție numeroase de filme pe dvd. Sala de mese este încăpătoare, cele 5-6 mese de lemn cu scaune tapițate oferind suport adecvat pentru a degusta dimineața gustările specifice. Pe o ușă se poate ieși direct pe terasă, unde poți savura cafeaua. În acest spațiu se află un frigider-vitrină cu apă îmbuteliată, băuturi alcoolice și suc, puse la dispoziția clienților pensiunii, contra cost, la prețuri mai mult decât decente. Espressorul de cafea din sala de mese se află toată ziua la dispoziția turiștilor, gratuit, de asemenea un cuptor cu microunde, precum și sticle cu apă proaspătă aflate în frigiderul-vitrină. De asemenea, într-un colț se află o combină frigorifică special destinată utilizării de către oaspeții pensiunii.

O scară ne conduce către etaj, loc unde sunt amplasate toate cele 8 camere ale pensiunii. Pe hol observăm din nou grinzile de lemn și îmbinările lăsate la vedere (au un efect vizual deosebit), pe jos pășim pe mochetă, iluminatul este declanșat de senzori de mișcare.

Camera. Primim o cameră mărișoară, așezată pe colț, cu ferestre și balcoane pe două laturi, accesibilă cu cheie clasică (la care e atașat un breloc de lemn personalizat). O mochetă pufoasă, impecabilă, ne întâmpină în camera extrem de luminoasă, dar cu posibilitatea de a te feri cu draperii de razele calde ale soarelui. Un pat mare matrimonial ocupă o parte din spațiul interior al odăii, avem noptiere laterale prevăzute cu veioze și prize electrice.

În colțul încăperii este amenajat un spațiu de relaxare format din două fotolii și măsuță, loc unde avem o tăviță cu pahare și un borcănel de miere personalizat, cadou din partea pensiunii. Tv-ul lcd este pus pe un birou, pe care se află și mapa cu câteva hârtii utile: informații despre pensiune și servicii, informații turistice din zona Bran, lista de prețuri aferentă lichidelor din vitrina frigorifică.

Datorită compartimentării încăperii cuierul, suportul de bagaje și șifonierul sunt așezate „după colț” , adică după cubul format de baie. În șifonier găsim umerașe, uscătorul de păr, trusă de cusut, încălțător, perie de haine. Sub birou este amplasat un coș de gunoi.

Baia nu e foarte mare, e dotată cu cabină de duș, ventilator, mobilier de lemn. Avem priză electrică, oglindă cosmetică. De asemenea, am avut la dispoziție prosoape albe (în număr de două de persoană), prosop de picioare/ieșire duș, consumabile la dozator, hârtie igienică de calitate, coș de gunoi, detartrant.

Un punct forte al camerei sunt cele două balcoane, situate pe două laturi, cu o frumoasă vedere spre Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi, dar și spre curtea frumos amenajată. Într-unul din balcoane sunt prezente scaune și măsuță, precum și scrumieră pentru fumători. Cele două uși de acces spre balcoane sunt prevăzute cu plase de insecte.

Camera primită nu are aer condiționat, ca de altfel nici celelalte camere ale pensiunii, dar mai ales în această perioadă și seara/noaptea nu se simțea deloc nevoia. De altfel ne-am învelit cu o pilotă subțire peste noapte. Nu avem nici frigider în cameră, dar să nu uităm de combina frigorifică din sala de mese destinată exclusiv oaspeților. Există wi-fi, nu l-am utilizat.

Am apreciat curățenia care domnea peste tot și dorința proprietarilor de a face vacanța oaspeților cât mai plăcută. Gazdele sunt oameni amabili, instruiți, care și-au dorit această afacere. Am stat seara la discuții la un pahar de vișinată/palincă.

Micul dejun. În prețul camerei am avut inclusă masa de dimineață, servită de proprietari în sistem bufet suedez. Micului dejun se desfășoară între orele 08.30-10.00 și îl putem degusta în interior sau pe terasa exterioară. Am beneficiat de un mic dejun continental clasic, cu produse de calitate: ouă preparate pe loc, mezeluri, brânzeturi, legume, salată de vinete, măsline, gem de casă, miere, cubulețe de unt, iaurt, fructe, cafea, suc, ceai etc.

Curtea pensiunii. Intrarea principală în curte, cea din fața pensiunii, se efectuează prin trecerea printr-o portiță acoperită de bârne și vegetație, precum și o alee formată din dale. Curtea e acoperită cu iarbă, în fața „Refugiului” fiind așezate mai multe măsuțe cu scaune metalice, drăguț loc de relaxare. Pe o margine a curții sunt organizate mai multe spații de socializare și destindere, și anume un balansoar de grădină, două fotolii scoică suspendate și un focar de grădină înconjurat de scaune și fotolii. Toate aceste amenajări, gândite pentru a oferi cât mai multe zone de petrecere a timpului grupurilor diferite de oaspeți, sunt completate cu plante ornamentale și flori.

De peretele unei anexe din lemn (unde probabil sunt păstrate bicicletele) atârnă o placă de darts, iar alături este amplasat un loc de joacă pentru copii, compus din leagăne,  și un complex căsuță cu tobogan.

Foișorul, atipic numit așa, este de fapt o construcție patrulateră ce includea o încăpere închisă și o prispă acoperită. Camera avea un perete din geamuri culisante și includea o zonă cu canapele și mese, precum și o arie destinată mesei de ping pong. Este un spațiu perfect pentru un grup care dorește să petreacă mai mult într-una din seri/nopți fără a deranja pe ceilalți clienți cazați în pensiune. Pe prispa iluminată de o ghirlandă de becuri se găsește un grătar bbq pe cărbune, dar și un blat de lucru prevăzut cu chiuvetă. Turiștii au la dispoziție lemne și cărbuni (utilizarea lor poate genera costuri suplimentare), precum și o gamă largă de veselă, ustensile, pahare, saci de gunoi, rolă de hârtie – absolut tot ce ai nevoie pentru un grătar reușit. Totul strălucea de curățenie!

Concluzii. Ne-am simțit foarte bine la această pensiune, a fost chiar un „refugiu” drăguț în fața stresului citadin. Vom reveni la Bran cândva și vom alege din nou „Refugiul Domniței” pentru calitate, curățenie, amabilitate și facilități.

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 16.09.24 11:46:08
Validat / Publicat: 16.09.24 12:56:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 351 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Pat matrimonial.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.09.24 12:56:31]
»

Mutat în rubrica "Pensiunea Refugiul Domnitei Bran, BRAN" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

webmasterPHONE
[16.09.24 16:30:55]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047041893005371 sec
    ecranul dvs: 1 x 1