ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.06.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
JUN-2016
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 11; 5

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Poftiti la Gavroche!

TIPĂREȘTE

Am vrut sa incep relatarea mini vacantei de Rusalii petrecuta la Alba Iulia cu vizitarea obiectivelor din Alba Iulia. Din felurite motive a trecut mai bine de o saptamana de cand lucrez la acest subiect si tot nu este gata (deh! informatie multa, de selectat, poze, corectura, adaugiri si mai laes lene imbinata cu lipsa de timp!). Asa ca sa trecem la articolul despre unde va recomand musai sa va opriti sa mancati si sa beti in Alba Iulia si sa va simtiti fain.

Am retinut recomandarea lui @bogumil vezi impresii si am hotarit ca prima masa pe care o servim in Alba Iulia sa fie la Restaurantul Café – Brasserie Gavroche, la pranz, dupa drumul de 5 ore de la Bucuresti pana la Alba iulia.

Ne-am asezat la terasa acoperita cu prelata la o masa mica rotunda metalica cu scaune asijderea. Am comandat. In curand cerul s-a inegrit si am decis sa ne mutam la o masa la interior, care era si mai mare ca spatiu, dar mai ales ne punea intr-o situatie safe fata de furtuna ce statea sa se dezlantuie. Tare bine am procedat pentru ca in curand a inceput o rapaiala violenta, care s-a transformat in grindina. Toti mesenii de la terasa au fost nevoiti sa se retraga si ei la interior, dar oi aveam deja masa noastra si intre timp chiar si mancare in farfurii. Lumea poza grindina violenta sau eforturile personalului de serviciu care in repetate randuri a trebuit sa ajute la indepartarea cantitatii mari de apa care se strangea pe prelatele terasei. Am vrut mai degraba sa spun ca personalul era pregatit sa intervina in asemenea situatii cu mutarea rapida a mesenilor, strangerea pernutelor, salvarea prelatei etc.

Servirea exelenta, mancarea si racoritoarele foarte gustoase. Va recomandam penne cu vita si usturoi si 2 sosuri de vin (asta am incercat eu), caracatita la gratar cu orez si usturoi verde (Emi), snitel de pui excelent (Denisa) si peste la gratar cu cartofi frantuzesti (Ema). Limonade, freshuri, absolut tot foarte gustos.

In local exista si 2 televizoare, asa ca nu am mai stat pe ganduri si am facut rezervare pentru seara urmatoare cand doream sa vizionam Romania – Albania, in grupe la Campionatul European de Fotbal.

Am incheiat foarte impliniti (am mai implinit cateva kilograme!) si multumiti de alegerea facuta.

Dupa rateul total al cazarii, pe care nici sa o amintesc nu mai vreau, a doua zi de dimineata, ne-am gandit sa cautam un locsor unde sa servim ceva inainte sa ne intalnim cu o familie de prieteni cu care urma sa vizitam impreuna Cetatea Alba Carolina (urmeaza link …).

Si cat ne-am uitat in stanga si in dreapta, am ajuns tot la Gavroche. Sa va mai spun ca la pranz dupa vizita in Cetate, am servit dejunul tot la Gavroche? Si ca alta caracatita a poposit in farfuria lui Emi si alt snitel in cea a Denisei? Asa ca in mai putin de 24 ore am servit de trei ori masa la Gavroche si ne-am cam... indragostit de locul acesta. Asta a inseamna ca nu ne-am oprit aici. A urmat meciul de seara. Cu stegulete tricolore si mari sperante de suporter roman ne-am indreptat... catre Gavroche, la masa rezervata de c-o zi inainte. Am fost doar eu cu Emi, asa ca baietii, cum mai mergem noi la stadion impreuna. De data asta am incercat, limonade, cocktailuri la greu dar si 2 deserturi, eu optand pentru cremes. Cand am intrebat ospatarita ce este acela, a fost surprinsa ca nu stiu, si mi-a explicat ca este o prajitura ca la bunica sau ca la mama acasa. Ei bine, alt deliciu acest cremes, care la Bucuresti se numeste cremsnit.

Bineinteles ca in ultima zi am servit micul dejun tot la Gavroche ca sa ne luam la revedere de la acest bistro care ne-a placut, unde am mancat foarte bine, am intalnit o atmosfera deschisa, calda, civilizata si plina de viata.

Nu am povestit insa mai nimic despre cum arata acest bistro. Unul din peretii interior prezinta un mobilier tip biblioteca, multi-compartimentat, in care alterneaza cartile, cu obiecte de decor asezate cu mult bun gust: obiecte vechi, machete de automobile, trenuri, felinare, clepisdre, ceasuri, diplome si poze cu celebritati care au fost oaspetii localului. Pe laturile interioare sunt amplasate canapele comede. Langa bar sunt scaune inalte din lemn, simple. La bar, se pregatesc toate licorile din oferta bogata. Aici din ce am inteles exista personal trainuit special. La bar este atarnat si un tricoul al nationalei cu numarul 10 inscriptionat cu numele lui Stanciu. Terasa este delimitata de un zid impodobit cu flori si felinare, care seara confera o imagine superba.

Atasez poze cu ceva farfurii pline si extrase din meniu pentru ca sunt sugestive.

Despre tot personalul localului numai cuvinte de lauda. Servirea a fost prompta, corecta, oamenii amabili si bine scoliti. Preturile rezonabile, pe alocuri maricele. Am sa dezvalui si un argument in plus, asa on top, care m-a facut sa alegem Gavrovche, cel putin prima data. In articolul lui @bogumil, in ecouri a intervenit si patronul localului intr-un mod foare potrivit.

Sa inchei cu ce incep de obicei - adresa

Intersectia dintre Bd. 1 Decembrie si Bd. Transilvaniei, in Piata unirii, in fata Parcului Unirii si la 100 - 200 metri de cetate. Parcare pe bd. Transilvaniei cu ceva noroc, adica asa cum am avut noi de fiecare data.

In concluzie:

Atmosfera de bistro placuta, cu romani si straini, cu tineri si batraini si copii, cu turisti si localnici.

Vom reveni!


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 29.06.16 21:52:24
Validat / Publicat: 29.06.16 23:18:47

VIZUALIZĂRI: 4106 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 terasa braseriei Gavroche
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

bogumil
[30.06.16 06:32:39]
»

Dan, mă bucur să văd că recomandarea mea a fost pe gustul tău şi că v-aţi simţit bine acolo.

Dacă îmi cereai părerea despre o locaţie de cazare, în calitate de fiu al urbei, îţi ofeream cu mare plăcere o astfel de recomandare şi astfel, poate, o cazare ratată nu ar fi umbrit vizita ta în "Cealaltă Capitală".

Pe de altă parte, nu-ţi fie, rogu-te cu supărare, dar aşa cum şi eu am fost atenţionat cândva, de cineva, aşa îmi permit să te atenţionez şi eu pe tine, în spiritul camaraderiei turistice

Iată ce-mi spunea cineva şi-ţi redau şi ţie :

... oamenii care mănâncă ceva nu "servesc", doar chelnerii servesc, ne servesc pe noi, noi cetăţeni neînsemnaţi ori însemnaţi (alţii), noi doar mâncăm, îngurgităm, "halim" (cum ar zice ţiganii, ori romii cum sunt numiţi artificial), dar niciodată cel care mănâncă nu "serveşte" - ăsta e un atribut exclusiv al chelnerilor, ospătarilor.

De atunci, eu nu mai servesc nimic Doar savurez

Abia aştept impresiile despre oraşul Unirii!

L.E.: Nicuşor Stanciu este născut la vreo 15 km. de Alba Iulia, în Craiva, din câte ştiu, asta o fi motivul pentru care-i tricoul său acolo.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.06.16 06:39:45]
»

@bogumil:

Iti multumesc de mai multe ori: pentru recomandare, pentru lamurirea diferentei dintre a servi si a manca, pentru bicuria pe care o transmiti tu cand vorbesti de "cealalta capitala". Cu servitul si mancatul stiu ca si mama mi-a atras atentia ca in exprimarea mea s-a intiparit gresit sensul verbului " a servi ". Incerc sa tin cont.

mishu
[07.07.16 08:21:54]
»

Chiar daca eu doar am trecut prin Alba Iulia spre Cluj (binenteles ca multe dintre aceste drumuri ca si acesta de altfel tin cont de concursurile copiilor) tot ne-am oprit putin sa vedem cetatea.

De cand am citit articolul scris de @bogumil mi-a ramas gandul la Gavroche, iar acum cu atat mai mult imi doresc sa ajung din nou in zona.

Iar caracatita este bestiala, cred ca as manca dimineata, la pranz si seara (pana mi se ia). Asta nu inseamna ca tot ce ai prezentat nu e de luat in seama, si inca cum.

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[07.07.16 10:51:40]
»

@mishu:

Daca iti place asa mult, precum si mie si lui Emi caracatita, poti sa mananci de 4 x pe zi si nu ti se apleaca. E cu usturoi! Si e 67 lei!

Multumesc de vot!

mishu
[07.07.16 11:50:08]
»

@Dan&Ema - Multumesc si de informatia cu pretul, e ok.

Alin Ignat
[22.07.16 11:29:49]
»

Ce bucurie sa citesc acest articol si sa stiu ca echipa noastra a reusit sa va dea un sentiment de satisfactie in asa fel incat sa ne treceti pragul de atatea ori, intr-un timp atat de scurt!

Experienta dumneavoastra la Gavroche e satisfactia noastra, iar relatarea, asa cum ati facut-o, ne onoreaza si ne incurajeaza sa tinem stacheta sus, desi nu e usor.

Sa te ridici la un anumit nivel presupune anumite provocari, dar sa te mentii acolo e adevarata misiune a unui restaurant. Sper sa raspundem asteptarilor dumneavoastra de fiecare data cand ne veti alege si sa putem sa va surprindem mereu, cu ceea ce avem de oferit.

Va multumim pentru cuvintele frumoase si ne angajam sa ramana neschimbate si la urmatoarea dumneavoastra vizita!

Toate bune!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[22.07.16 23:08:52]
»

@Alin Ignat:

Apreciez cand un administrator este interesat de parerea clientilor. Va felicit si tineti-o tot asa. Eu / noi voi / vom mai fi oaspetii Dumneavoastra.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alin Ignat, bogumil, Dan&Ema, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Alba Iulia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070269823074341 sec
    ecranul dvs: 1 x 1