Solicitare CMR / ROMÂNIA

Week-end cu mama la mănăstiri

Trimisă în 09.04.18 21:42
autor AuriciAU [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 4707

Săptămâna trecută mama a făcut 80 de ani. Am sărbătorit-o și am emoționat-o de Paște, toți copiii cu familiile noastre lărgite, dar pentru că în ultima vreme marea ei plăcere este să meargă la biserică, mi-am propus să îi mai facem o surpriză și să o plimbăm un week-end (cel care vine, de preferat) pe la câteva mănăstiri.

Din păcate, cunoștințele mele în materie de mănăstiri sunt destul de sărace și se rezumă la ce am întâlnit în drumurile mele de turist, dar am nevoie acum să fac un circuit pe la câteva, unde să ajung cu mașina, iar una să ne poată găzdui pentru o noapte. Voi mai avea în mașină 3 din fetele familiei, în afară de mama, adică avem nevoie de 5 paturi.

Aș vrea să nu mă duc și să mă întorc pe același drum (dar nu neapărat), circuitul să fie pe o rază de aprox 250 de km de București, iar pe el să ne oprim la 3–6 mănăstiri, dintre care una să ne și găzduiască. Dacă știți de oameni calzi, cu har, cu care mama ar putea vorbi, ar fi un mare plus. Nu-i musai, dar ideal ar fi ca circuitul să înceapă din zona Valea Călugărească – Ploiești, pentru că acolo stă mama.

Mulțumesc mult pentru orice sfat.


  • PERIOADA: Aprilie -- NOPŢI CAZARE: 1
  • BUGET: Știu că o noapte la mănăstire nu costă mult -- TRANSPORT: Auto
  • ADULŢI: 5

Răspunsuri

abancorSECONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA28r[09.04.18 23:27]

Uite o sugestie de circuit, cu plecare din Valea Călugărească google.ro/maps/dir/Ghighi ... 1m0!3e0!5m1!1e1

Am inclus mănăstiri mai cunoscute, cred că sînt de ajuns.

Din ce vezi acolo, Cheia și Rătești sînt „de rezervă”. Rătești e posibil să fie chiar închisă, pentru că e afectată de alunecări de teren (poți decide să treceți eventual și pe acolo după ce afli informații exacte), iar Cheia e la o extremă a traseului, și cred că nu ar fi timp și de ea. Dar asta decizi după ce le cauți pe rînd, pe net și pe AFA, astfel încît să faci o listă definitivă.

Cazare știu că se oferă cel puțin la Suzana și la Ciolanu (aici e chiar viermuială vara, vin familii întregi în vacanță, stau ca la camping). La persoane cu har, duhovnici, măicuțe etc. nu mă pricep, dar sigur sînt pe la toate.

Ghighiu este celebră pentru o icoană și pentru izvorul din curte. Are și hramul Izvorul Tămăduirii, care e vinerea asta (după Paști). Dacă vrei să mergeți la hram, acolo ar fi un bun început de excursie. Apoi continuați spre nord, pe la Zamfira, unde sînt picturi de Grigorescu, și înnoptați la Suzana.

Ziua 2 treceți de la Văleni în Valea Buzăului, mergeți la Ciolanu, urcați și la schitul Cetățuia de vizavi de mănăstire, apoi treceți și pe la Mănăstirea Barbu, eventual și pe la Bradu, tot în zonă, apoi reveniți de la Buzău la Valea Călugărească. Cam asta poate fi o schiță de traseu.

Îmi cer scuze, linkul către google maps prezintă traseul invers decît l-am povestit mai sus, adică de la Ghighiu l-am dus la Buzău, cu revenire pe la Suzana. Pe urmă m-am gîndit că poate fi mai comod invers, dar de fapt depinde unde găsești cazare. Poți merge și Ghighiu - Ciolanu (înnoptare) - Suzana - Zamfira. Decizi după ce te informezi mai mult despre posibilitățile de cazare, zilele de hram sau alte slujbe ce v-ar interesa etc.

Uite niște linkuri de pe AFA:

Ghighiu

Zamfira

Suzana

Cheia

Ciolanu

Alte mănăstiri din Buzău (te interesează Barbu, Cetățuia, Bradu, eventual Rătești, Berca).

Spor la treabă!

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA

CATAASSR52r[10.04.18 08:04]

Eu as indrazni sa iti sugerez sa veniti sa vizitati manastirile din Bucovina. Stiu ca drumul e lung, fiind vorba de o persoana in vârstă. Moldovița, Dragomirna, Manastirea Humorului, Sucevița, Putna (aici vă puteți caza) sunt doar câteva sugestii.

De asemenea, la întoarcere v-aș sugera mănăstitile din zona Neamțului: Sihăstria, Sihla, Văratec. Nu o sa regretați efortul depus!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

zlatnaAU215r[10.04.18 08:54]

@Aurici: Aș recomanda mai multe mănăstiri din județul Vâlcea.

Vă încadrați în distanța de 250 kilometri.

Aș începe cu Mănăstirea Dintr-un lemn, primăvara aleea care duce spre biserici este superbă, cu verdele crus al sălcilor, apoi în apropiere e mănăstirea Surpatele.

După Surpatele puteți merge la mănăstirea Hurezu, monument Unesco, apoi în apropiere la mănăstirea Bistrița unde sunt moaștele sf. Grigorie, puteți urca și până la mănăstirea Arnota.

Cazare cred că găsiși, la mân. Hurezu sau la mân. Bistrița.

Adresele tuturor acestor manastiri plus altele din jud. Vâlcea găsiți în acest articol: vezi impresii.

Toate cele bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

tata123 🔱POS980r[10.04.18 10:13]

@Aurici: Hristos a Înviat!

O decizie frumoasă care va aduce multă bucurie sufletească mamei. Eu aș ține cont într-adevăr de distanțe și de accesibilitatea mănăstirilor. Propunerea mea ar fi următoarea (google.ro/maps/dir/Valea+ ... d44.9587287!3e0):

1. Mănăstirea Turnu (Prahova) – Un ansamblu mănăstiresc restaurat în anii din urmă, trei biserici, urmele unui castru roman, părinți cu har. O descriere găsești aici: vezi impresii.

2. Mănăstirea Curtea de Argeș – Se poate opta pentru o vizită în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești, la impresionanta Catedrală. Dacă nu doriți să ajungeți până aici (urmând drumul prin Titu, Găești, Pitești) puteți merge direct de la Mănăstirea Turnu spre Târgoviște.

3. Mănăstirea Robaia Lăcașul de cult este situate într-o zonă submontană, înconjurat de pădure. Există casă de oaspeți, poate fi o opțiune de cazare. Recomand lectura articolului postat de @mariana. olaru (vezi impresii) și cel mai recent, al lui @mprofeanu (vezi impresii).

4. Mănăstirea Aninoasa – Veche cetatea mănăstirească care are și posibilități de cazare. Doamna @mariana. olaru ne prezintă mănăstirea într-un frumos articol (vezi impresii).

5. Mănăstirea Nămăiești – Un loc spiritual învăluit în aura legendelor, o biserică săpată în piatră, un muzeu etnografic. Detalii în rubrica dedicată: amfostacolo.ro/hotel9.php ... muscel&id=18265.

6. Mănăstirea Dealu – Complexul monahal nu mai necesită prezentare, religia, istoria și arhitectura sunt puncte de interes.

Suplimentar, în funcție de disponibilitate, puteți opta (și) pentru Mănăstirea Corbii de Piatră sau Mănăstirea Viforâta (în apropiere de Mănăstirea Dealu). Un alt lăcaș de cult interesant, așa-zisă „Meteoră a României”, dar mai greu accesibilă (un urcuș accentuat) este Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă – com. Cetățeni.

Cred că traseul, sub orice formă îl parcurgeți, vă poartă prin locuri pitorești, pe la mănăstiri vechi unde sigur există preoți cu har sau călugări/monahii cu vorbă blândă. Puteți alege varianta circuit (prezentată în extrasul cartografic) ori doar un drum dus-întors spre Robaia-Curte de Argeș.

Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

Safta RaduCOCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA127r[10.04.18 13:16]

Bună ziua,

Aş recomanda şi eu un traseu al mănăstirilor: puteţi începe cu vizitarea Mănăstirii Curtea de Argeş, apoi continuaţi deplasarea spre Râmnicu Vâlcea, şi apoi spre Călimăneşti-Căciulata. Aici aveţi Mănăstirea Cozia şi Mănăstirea Turnu. De la Căciulata dacă doriţi puteţi continua deplasarea pe Valea Oltului, iar în satul Călineşti, în apropiere de Brezoi, puteţi vizita Mănăstirea Cornetu. Ziua o puteţi încheia la Sâmbăta de Sus, la Mănăstirea Brâncoveanu, unde vă puteţi caza. De aici vă puteţi întoarce acasă pe traseul Făgăraş - Braşov. În zonă mai puteţi vizita Mănăstirea rupestră de la Şinca Veche, şi puteţi încheia cu vizitarea Mănăstirii Caraiman din Buşteni, şi a Mănăstirii Sinaia.

Toate cele bune!

N.B.: Safta Radu este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

mariana.olaruPRCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA36r[10.04.18 16:28]

Luând în considerare vârsta mamei tale (care impune un traseu mai scurt), localitatea dumneaei de domiciliu, dar și distanța preferată de parcurs (cca 250 Km față de capitală), apreciez că ai avea de ales între trei variante de minicircuit religios:

1. Mănăstiri din sud (județele Ilfov și Prahova)

Din Valea Călugărească pornim pe DN 1D până la intersecția cu DJ 101 din comuna Jilavele: continuăm apoi pe acest drum până la Mănăstirea Dridu din comuna cu același nume (GPS 44 42 53.39N, 26 28 11.51E); se continuă pe DJ 101 până la intersecția cu DJ 101J din satul Sitaru, drum pe care îl parcurgem până la capăt, adică până la Mănăstirea Sfântul Nicolae, Sitaru (GPS 44 40 48.12N, 26 19 3.40E); ne întoarcem la DJ 101 din Satul Sitaru și continuăm drumul depășind comuna Grădiștea cale de câțiva kilometri, până la o intersecție la dreapta (în câmp), semnalizată ca direcție de mers spre Mănăstirea Căldărușani. Mergem pe acest drum lateral dreapta (DJ 101C) până la o nouă intersecție dreapta, care ne duce exact la Mănăstire (GPS 44 40 32.56N, 26 16 0.62E); ne întoarcem la intersecția cu DJ 101C, virăm spre dreapta și continuăm pe acest drum până în comuna Lupăria la intersecția cu DN1. Întrăm pe DN1 virând stânga și mergem până în comuna Ciolpani. La intersecția cu DJ 182 virăm drepta și mergem drept, tot înainte până la capăt, unde se află Mănăstirea Țigănești (GP 44 43 57N, 26 5 1.61E); ne întoarcem la DN 1 și virăm stânga în direcția Ploiești; în comuna Potigrafu, putem vira la stânga la intersecția cu DJ 101J, drum ce urmat aproape drept ne conduce la Mănăstirea Pissiota (GPS 44 45 44.39N, 26 1 7.97 E); revenim iarăși la DN1 (de aceea, vizita la Mănăstirea Pissiota poate fi doar o opțiune la care se poate renunța) și mergând tot în direcția Ploiești ajungem în comuna Bărcănești. La o intersecție mare (cu o benzinărie Lukoil) părăsim DN1, virăm dreapta pe DN1A, apoi la următoarea intersecție virăm iar la dreapta pe DJ 101D. Mergem drept înainte până la Mănăstirea Ghighiu (GPS 44 54 0.90N, 26 3 54.83E); De aici vă puteți întoarce direct la Valea Călugărească, sau dacă mai aveți putere, puteți face un ocol pe DN 1B la Mănăstirile Chițorani și Jercălăi, aflate în imediata apropiere de localitatea de domiciliu a mamei tale. Pe parcurs puteți înnopta la una din mănăstirile care oferă cazare pelerinilor (Căldărușani 25 locuri, Țigănești 30 locuri).

2. Mănăstiri dinspre nord de localitatea de plecare (județul Prahova)

Pornim din Valea Călugărească spre Bucov pe DE577. În comuna Chițorani se poate opri la Mănăstirea Chițorani (GPS 44 58 26.32N, 26 7 6.88E). Revenim pe DE577 și din comuna Bucov virăm dreapta pe DJ 250 pe care îl parcurgem până la intersecția cu DN1A. Virăm dreapta, depășim comuna Lipănești, iar în satul Zamfira virăm spre stânga pe DJ 217 și mergem până la o intersecție semnalizată ca direcție de mers spre Mănăstirea Zamfira (GPS 45 4 12.05N, 26 0 30.80E); ne întoarcem în DJ 217 si continuăm drumul în același sens pe care am venit, până la intersecția cu DJ 102, unde virăm dreapta și ne continuăm drumul pe același DJ 102 până în comuna Mălăieștii de Jos, unde se află Mănăstirea Mălăiești (GPS 45 6 34.21N, 26 0 5.44E); revenim în DN1A mergând în continuare spre Vălenii de Munte, localitate pe care o depășim. Când ajungem în comuna Izvoarele. virăm stânga pe DJ 21, pe care îl parcugem cale de mai mulți kilometri până la Mănăstirea Crasna (GPS 45 17 41.25N, 25 55 35.81E). Deși drumul e mai lung și mai puțin amenajat, această mănăstire merită a fi vizitată, fiind una din ctitoriile cu renume duhovnicesc. Oferă și cazare 50 de locuri. Ne întoarcem în comuna Izvoarele și mergem în continuare spre nord pe DN1A, până la Mănăstirea Suzana (GPS 45 23 37.39N, 25 55 45.78E), și ea o mănăstire cu har duhovnices (de maici). Oferă 50 locuri cazare. De văzut Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a Milostivirii. Continuăm drumul pe același DN 1A spre nord până la Mănăstirea Cheia (GPS 45 27 23.58N, 25 57 16.09E) din comuna omonimă. Vă puteți întoarce pe același traseu, oprind pe parcurs și la alte obiective turistice (non religioase), ori puteți face un ocol (cam mare) din Vălenii de Munte spre Drajna de Jos (DJ 102B) până în comuna Tărlești. La intersecția cu DJ 100M virăm dreapta spre Cărbunești și Șoimari, localitate unde putem face un popas la Mănăstirea Ianculești (GPS 45 9 43.03N, 26 12 5.10E). Ne continuăm drumul în direcția Urlați și apoi Valea Călugărească.

3. Mănăstiri dinspre est (județul Buzău)

Se pornește din Valea Călugărească spre Buzău pe DE 577. Din Buzău se iese pe DJ 10 spre Cândești și Sătuc. În această zonă este un păienjeniș de drumuri județene care fac legătura între mai multe schituri și mănăstiri. Nu pot să-ți mai schițez un traseu clar, pentru că există mai multe variante posibile. Trebuie să te orientezi la fața locului, o hartă și un GPS ți-ar fi de mare folos! Opțiuni de vizitat: Mănăstirea Barbu, Mănăstirea Cârnu, Mănăstirea Rătești, Mănăstirea Ciolanu și Mănăstirea Berca, plus schiturile: Cetățuia, Sfântul Nifon-comuna Măgura, Sfântul Ilie Săsenii Noi, Ciobănoaia. Dacă vei opta pentru acest traseu și consideri că-ți sunt utile coordonatele GPS, pot să ți le comunic ulterior. Pe acest traseu sunt puține locuri de cazare la situri mănăstirești (doar Rătești și Ciolanu au câte 20 locuri disponibile), dar găsiți numeroase pensiuni foarte atractive.

Evident , vizitarea tuturor acestor mănăstiri menționate nu este obligatorie, din listă poți exclude una sau mai multe obiective, în raport de ceea ce-ți dorești, ce te interesează sau doar cele despre care crezi că nu o extenuează pe mama ta.

Dacă te mai pot ajuta cu ceva, cu plăcere îți stau la dispoziție. Să aveți drum bun și întoarcere cu spor duhovnicesc. Sănătate ție și, cu prioritate mamei tale!

N.B.: mariana.olaru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

Dan&EmaTIT466r[10.04.18 17:31]

Buna Aurici!

Hristos A Inviat si La multi ani, mamei!

In zona Ploiesti - Valea Calugareasca sunt mai multe manastiri, ceea pe ofera posibilitatea sa pargurgeti mai putin km (sau ore) in masina.

Iata propunrerea mea:

Valea Calugareasca - Mn. Chitorani - Mn. Ghighiu - Mn. Zamfira (pictata de Grigorescu) - Mn. Malaiesti - Mn. Jercalai - Mn. Ceptura - Valea Caluareasca.

Alte alternative in acelais areal mai sunt Mn. Turnu si Mn. Ianculesti .

Traseul totalizeaza 125 km care se parcurg in mai putin de 3 ore, timp de condus efectiv.

Succes in alegere!

Numai de bine!

Iata si linkul de pe Google Maps

google.de/maps/dir/Valea+ ... d44.9587287!3e0

Pentru 5 persoane sigur sa gaseste cazare la oricare dintre ele, dar e bine sa suni inainte sa organizezi acest detaliu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

AuriciAUAUTOR SOL74r[10.04.18 22:24]

all - În primul rând vă mulțumesc tuturor pentru răspunsurile atât de argumentate. Sunt sigură că v-a luat ceva timp să conturați variante de circuit pentru mine și cu atât mai mult apreciez.

În al doilea rând îmi fac mea culpa pentru că am zis că n-am cunoștințe despre mănăstiri dar citindu-vă mi-am dat seama cât de multe am văzut și eu și chiar am dormit la Suzana și la Neamț.

Apoi am omis să vă spun că mama este "verde" pentru vârsta ei. Merge bine, are grijă de gospodărie și grădină și n-a fost în viața ei într-un concediu, dar a mers tot timpul la mănăstirile din zonă, pe unde auzea și ea că mergea lumea, ca să se roage pentru noi. Ba că eram la școală, ba la facultate, că ne-am măritat/însurat, apoi se ducea pentru nepoți... tot timpul a avut un motiv. Se suia pe bicicletă și a ajuns de mai multe ori la Ghighiu, la Jercălăi, Chițorani... și nu cred că le știu eu pe toate dar știu sigur că asta făcea tot timpul când eram noi acasă, iar sora mea a dus-o astă vară la Suzana și Cheia, așa că le-aș exclude pe acestea ca să fie ceva nou și pentru ea.

@abancor: Mulțumesc mult pentru sugestii. M-am gândit să o iau spre Buzău pentru că mi-ar fi fost cel mai bine, dar mi-e cam teamă cu cazarea pe acolo. Citindu-ți ecoul am început să mă cert că am scris pentru că de fapt am văzut toate mănăstirile din ecoul tău mai puțin Rătești și am realizat că poate trebuia să fac o ordine în capul meu mai întâi... Oricum până la final a fost mai bine că am scris, pentru că altfel mi se conturează variantele.

@CATAAS: Inițial am zis să mergem la Neamț pentru că aveam o legătură acolo cu cazarea și apoi Agapia, Văratic. Era ceva nou și pentru mama, dar când am văzut 435 de km mi s-a părut cam mult. E prea mult să fac 900 de km în 2 zile, am considerat că nu merită. Sigur vor mai fi ocazii pentru că ne-am gândit să o sărbătorim așa de aici înainte și poate găsim 3 zile măcar, dacă nu mai mult, pentru Moldova.

@zlatna: Sora mea, care este copilot, dă din pinteni să alegem Vâlcea pentru că la Frâncești, unde este Mănăstirea dintr-un lemn pe care am văzut-o amândouă, are cea mai bună prietenă din facultate și ar profita de ocazie să se vadă și ele.

@tata123: Adevărat a Înviat! Trebuie să recunosc că aș înclina spre circuitul sugerat de tine. Pentru că în egoismul meu aș vrea să o duc pe mama în locuri pe care nu le-am văzut nici eu și în răspunsul tău am găsit cele mai multe mănăstiri pe care nu le-am văzut. De fapt am fost doar la Nămăiești, la Curtea de Argeș și la Cetățuia.

@Safta Radu: Și sugestia ta este destul de ispititoare mai ales că Șinca este pe lista mea scurtă de ceva vreme. Mulțumesc mult.

@mirmicu: Mulțumesc din suflet pentru urări. Să fiți sănătos și dvs.

@mariana. olaru: Ufff, ecoul tău m-a impresionat cel mai tare pentru că mi-am dat seama că a fost ceva muncă acolo. Să-mi centralizezi toate datele acelea, cu coordonate GPS și trasee... pur și simplu m-ai lăsat fără cuvinte. Stau foarte rău cu timpul și mă impresionează întotdeauna disponibilitatea oamenilor din această comunitate. Mulțumesc mult pentru răspunsul tău și pentru urări, asemenea îți doresc.

@Dan&Ema: Bună! Adevărat a Înviat și mulțumesc de urări și sugestii. Aș vrea să merg puțin mai mult pe zi. Mă gândeam la 250 de km, poate 300 dacă pun și drumul de la București la Ploiești.

Cred că până la urmă voi face o combinată din toate răspunsurile voastre. Încă nu m-am hotărât exact. Tot ce știu clar este că aș vrea să o scot din zona de prin jurul casei, prin care ea a mai fost.

Vă mulțumesc încă o dată pentru sugestii, nici nu știți cât mi-ați fost de ajutor.

O să revin cu întrebări dacă o fi cazul, după ce pritocesc și cu soțul la un traseu final. Și oricum o să revin ca să vă spun ce am hotărât.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Dan&EmaTIT466r[11.04.18 14:07]

@Aurici:

Trebuia sa ne divulgi culoarea “verde” in enunt! ????

Mergi atunci cale mai lunga. Iar daca vrei preoti, maicute, calugari cu har care stau in tihna de vorba cu enoriasii, aici iti pot recomanda Sinca Noua si Sinca Veche (la prima e drum neasfaltat prin padure) dar si Sambata.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AuriciAUAUTOR SOL74r[16.04.18 19:39]

@all: Week-end-ul la mănăstiri cu mama s-a consumat. Am atâtea restanțe că nu știu când voi ajunge eu la zi, dar țin să vă mulțumesc încă o dată celor care ați răspuns apelului meu.

Până la urmă am făcut o combinată pornind de la traseul sugerat de @tata123, pentru că acolo erau cele mai multe mănăstiri pe care nu le văzusem eu.

N-a mai fost nevoie să pierdem vreme până la țara mamei pentru că ne-a adus-o și ne-a luat-o cineva de la Bărcănești și am mers sâmbătă la Mrea Dealu - un pic spre Mrea Cetățuia -Mrea Nămăiești - Mrea Aninoasa - Mrea Robaia - Mrea Curtea de Argeș - Situl Buridava, am dormit la prietena noastră din Frâncești și ieri am mers la Mrea Surpatele - Mrea Dintr-un Lemn - Mrea Cozia și înapoi spre casă, cu multe opriri pe drum și sâmbătă și duminică. Mie, personal, cel mai mult mi-a plăcut Mrea Robaia.

Am făcut un circuit de aproape 700 de km, am făcut față cu brio condusului și sunt foarte mulțumită pentru că mama nu a mai tăcut și a repetat permanent că îi ajunge până o muri ce a văzut ea în excursia asta.

Sper să mai avem parte de multe altele pentru că și nouă ne-a plăcut foarte mult plimbarea de fete.

Încă o dată vă mulțumesc tuturor pentru disponibilitatea și pentru sugestiile voastre de care voi ține seama la următoarele ieșiri cu mama.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

zlatnaAU215r[16.04.18 19:45]

@Aurici: ma bucur ca am reusit să vă fim de folos.


tata123 🔱POS980r[17.04.18 13:01]

@Aurici: Mi-am adus aminte acum de excursia voastră și am verificat dacă ai postat traseul urmat - iată că mica vacanță istorico-spirituală s-a încheiat cu succes și cu amintiri neprețuite. Mă bucur că informațiile oferite au fost utile și te-au ajutat în schițarea traseului și în descoperirea unor locuri/obiective frumoase.

Ați reușit să vedeți două zone distincte, dar cu obiective de mare valoare istorică, culturală și religioasă. Unele mănăstiri au un caracter turistic mai accentuat, altele sunt adevărate oaze de liniște și pace sufletească. Ansamblul monahal de la Robaia m-a impresionat și pe mine.

Sunt curios dacă la Buridava s-a amenajat ceva, cum se prezintă situl arheologic, este accesibil, există panouri informative etc...

Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

AuriciAUAUTOR SOL74r[17.04.18 13:49]

@tata123: Așa este, amintirile sunt neprețuite, mai ales pentru mama. Și m-au ajutat foarte mult informațiile voastre. Chiar dacă ulterior am constatat că vazusem 80%, sau chiar mai mult, din mănăstirile recomandate de voi, când a fost cazul să-mi fac un plan nu mi-au venit în cap.

A fost o excursie relaxantă, nu ne-am mai făcut planuri de cazare, ci am zis că ne vom caza acolo unde ne va prinde seara. Schițasem traseul de acasă dar cum de obicei mă mai abat ne propusesem ca de pe la ora 19 să începem să ne căutăm cazare la o mănăstire sau la o pensiune.

Cum ora 19 ne-a prins pe drumul dintre Curtea de Argeș și Rm Vâlcea, am avut timp să ajungem la prietena noastră din Frâncești care s-ar fi făcut foc și pară dacă ajungeam în zonă și nu trăgeam la ea.

Despre Buridava voiam să dezvolt în articolul de călătorie, dacă i-o veni rândul vreodată. Dar... cine mai știe. Există panou informativ pentru că după el ne-am luat și noi. Toate excursiile mele se dau peste cap din cauza panourilor informative maro și am reușit s-o zăpăcesc și pe mama cu asta. Cum am intrat pe ulița cu situl ne-am oprit să întrebăm niște săteni care vopseau un gard, dacă găsim ceva acolo și i-a bufnit râsul. Noi ne-am continuat drumul pentru că erau doar 500 de m după cum ne spunea panoul. Am găsit un teren plin de buruieni unde păștea un porc negru. Și terenul acesta era marcat cu tăbliță maro. Așa o indolență a autorităților locale cred că n-am mai întâlnit. Mai bine ar lua panourile alea informative și din șosea și de la sit, măcar nu s-ar mai abate oamenii.

Mulțumesc încă o dată pentru sugestii, călătorii frumoase!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

  • [14] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.5123870372772 sec
    ecranul dvs: 1 x 1