ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.11.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 10.03.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
NOV-2012
DURATA: 7 zile
familie cu copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
91.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Complex turistic de agrement Wolf

Complexul Wolf, un loc potrivit pentru mișcare, relaxare și distracție

TIPĂREȘTE

Complexul Wolf este foarte convenabil amplasat, pe șoseaua națională, în Tohan, cu 100 m înainte de intrarea în Bran venind dinspre Brașov/Râșnov, și este la cel mult 10 minute de mers cu mașina de orice loc de cazare din Bran, Râșnov sau Zărnești și la 20 - 25 de Moeciu sau Poiana Brașov (unde, deși e ditamai stațiunea, sînt puține posibilități de a juca bowling sau biliard).

Deschiderea și dezvoltarea ulterioară a complexului au fost binevenite în zonă, adăugînd un plus la oferta de petrecere a timpului liber. Complexul Wolf are următoarele dotări și facilități pentru persoanele necazate la hotel:

1. Supermarket. Încep cu el, pentru că este cel mai vechi, iar la momentul deschiderii (prin 2004) chiar era nevoie de așa ceva în zonă. La început funcționa sub brandul Wolf, acum este Mega Image. Atenție, oferta de produse nu este similară cu alte Mega Image-uri din București. De pildă, cam greu de găsit altă carne în afară de pui și porc. De altfel, nici în București nu au aceeași marfă peste tot. Supermarketul este bun pentru cei care se cazează pe mai multe zile în zonă, cu copii mici, în regim de autogospodărire, deși astăzi sînt destule alte magazine alimentare în Bran de unde se poate cumpăra bere sau carne pentru grătar.

2. Restaurantul Taverna Lupilor. Cu 3 saloane, inclusiv cramă (deschisă numai cînd este plin) și terasă. Meniul OK, am mîncat de atîtea ori acolo încît inevitabil am nimerit și zile proaste, dar în general e un loc bun pentru a lua masa în zonă. Lîngă terasă este și un loc de joacă cu gazon, bun vara, cînd copii se plictisesc așteptînd mîncarea. Ciorbe bune - ardelenească cu afumătură, de fasole cu tarhon și altele, unele se pot servi în pîine pentru cine preferă.

3. Bowling. Deschis acum 6 sau 7 ani, un mare pas înainte pentru Bran, care astfel și-a crescut portofoliul de activități distractive. E deschis pînă la 3 dimineața sau pînă la ultimul client. Surprinzător de liber uneori, alteori plin, greu de găsit pistă liberă fără rezervare, mai ales în weekendurile din vacanțe, din sezonul de schi sau cînd e vreun teambuilding în complex. Un joc e 8 sau 10 lei, depinde de oră. La etaj au mese de ping-pong, biliard, darts și jocuri de noroc electronice. Tot la etaj se mai organizează petreceri cu muzică pentru grupuri.

4. Centrul SPA. În incinta hotelului Wolf 2, deschis acum 2 ani. Cuprinde o piscină semi-olimpică (25 m lungime), adîncime maximă 2,2 m la un capăt, cu următoarele dotări: banchetă cu 6 locuri de hidromasaj, fiecare reglabil individual, instalație de înot contra curentului (4 la număr, în zonele puțin adînci), cascadă (2 la număr). Hidromasajul și cascadele merg numai cînd e multă lume. Eu am fost dimineața, în cursul săptămînii și, deși hotelul era plin, în piscină eram 3 inși, și nu mergeau decît instalațiile de înot contra-curent. Nu le-am folosit, pentru că aveam destul loc să înotăm în piscină.

Piscina are destule șezlonguri și geamuri panoramice, cu priveliște către Piatra Craiului. Vara se deschid către terasa exterioară și se poate face și plajă. La etaj, cu vedere către piscină, se află un loc de joacă. Toate incintele (cu excepția saunelor și vestiarului) sînt supravegheate cu camere video.

Lîngă piscină se mai află 2 jacuzzi, dintre care numai unul funcționează cînd nu e aglomerație, o baie de aburi (hamam) și o saună, ambele funcționînd tot timpul. Și multe dușuri, inclusiv unele cu masaj.

Pe un perete este și un ceas, foarte util dacă vă grăbiți și ați lăsat telefonul la garderobă.

Pe afișe scrie că se face și masaj, și cursuri de înot, și aerobic etc. Nu am apelat la aceste servicii.

Garderoba are cabine de schimb și dulapuri cu cheie, dar fără umerașe.

De la recepție se poate cumpăra ceva de băut, dar nu există un bar sau cafenea în incintă.

Programul afișat era cu deschidere de la ora 11 (am uitat cînd închide), dar la 11 deja era lume care pleca, ceea ce mă face să mă gîndesc că e posibil ca cei cazați acolo să aibă acces mai devreme.

Intrarea pentru adulți e 30 de lei 2 ore și 50 de lei o zi, dar nu face nimeni caz de acele 2 ore, mi s-au cerut doar 30 de lei și mi s-a zis că nu e nicio problemă dacă depășesc (în limite umane). Nu am depășit, 2 ore fiindu-mi mai mult decît suficiente ca să înot și să fac o saună. Pentru copii, intrarea e ceva mai ieftină (20, respectiv 40 lei).

În exteriorul piscinei se află și un teren de fotbal pe care se mai face și tir cu arcul, un panou de cățărare și o tiroliană care trece peste rîul Turcu, rîul ce curge prin spatele complexului. Aceste distracții nu le-am încercat.

5. Închirieri biciclete. Lîngă hotelul Wolf 1 este și o parcare de unde se pot închiria biciclete, serviciu oferit în parteneriat cu o pensiune din Bran, unde se pot lăsa, dacă nu reveniți aici. Despre acest serviciu nu sînt sigur dacă nu cumva se oferă doar pentru turiștii cazați la hotel.

Vreme de cîțiva ani, unele evenimente cultural-folclorice din Bran se organizau în parcarea de la Wolf. Între timp, și-au dat seama că parcul din centru sau platoul de la Vamă sînt mult mai potrivite pentru asta.

În concluzie, vă puteți stabili cazarea în zona Bran vara, dacă doriți să vizitați împrejurimile, sau iarna, la schi (pînă în Poiana Brașov faceți 20 - 30 minute) și aveți unde să vă petreceți serile, la un bowling, sau după-amiezele după schi, făcînd cîteva bazine și o saună.

Datele despre perioada vizitei, numărul de persoane etc. sînt obligatorii, așa că am introdus date referitoare la ultima vizită acolo. În Bran merg de 4 - 5 ori pe an, și mai mereu trec și pe la Wolf, la restaurant, la bowling etc., așa că ce am scris mai sus e un review „global”, întregitor, care cuprinde observații făcute pe parcursul mai multor vizite, nu se referă la un sejur anume.

Poze nu am cum să pun, nu am avut aparatul la piscină și nici nu am făcut niciodată poze în restaurant sau la bowling.


---
Trimis de abancor in 13.11.12 16:46:47
Validat / Publicat: 13.11.12 17:53:45
VIZUALIZĂRI: 7121INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN. A mai fost în/la: Prin toată țara
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (abancor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

abancor [13.11.12 20:14:49] »

O rugăminte către webmasteri: puneţi vă rog diacritice la titlu. Cînd l-am scris eram sub impresia că nu se pot folosi diacritice la titluri, acum însă mi-am dat seama că e vorba numai de titlurile rubricilor. Mulţumesc!


Rezolvat

a_raluk [15.11.12 11:14:20] »

@abancor: Poti sa-mi spui cu aproximatie ce temperatura are apa in piscina? Este incalzita? M-ar interesa in mod deosebit acest aspect, deoarece vrem sa ajungem acolo cu fetita noastra de 4 ani.

abancor [15.11.12 11:25:43] »

Piscina este încălzită, cred că apa are cam 28 grade sau mai mult. Se bălăceau copiii acolo fără probleme (cel mai mic văzut de mine avea pe la 6 ani). Şi în incintă e cald, cam 30 de grade aş zice, pentru că nu e nicio senzaţie neplăcută nici cînd intri în apă, nici cînd ieşi. Nici măcar cînd treci din jacuzzi, care are vreo 35 (dacă nu şi mai bine, apa fiind caldă de-a binelea), în piscină, nu e o senzaţie de frig. După mine, puteţi merge fără grijă cu copilul acolo.

abancor [23.01.13 11:49:02] »

Trebuie să adaug cîte ceva la impresiile despre piscină, după ce am fost o săptămînă imediat după revelion, cît era încă vacanță școlară.

Ziceam mai sus că mă bucur că am unde înota după o zi de schi în Bran (adică aproape de locul de cazare; anii trecuți mergeam la piscină în Poiană) și că probabil cînd piscina e mai plină, funcționează și dotările care în noiembrie erau oprite (cascade, hidromasaj, al doilea jacuzzi etc.). De asemenea, ziceam mai sus că, deși fusesem la piscină tot în perioada vacanței (clasele 1-4 au o săptămînă liberă în noiembrie), și cînd hotelul era plin, în piscină nu era aproape nimeni, la bowling la fel.

Vizita din ianuarie mi-a infirmat toate presupunerile. Mai întîi, hotelul părea mai gol decît în noiembrie (după numărul de mașini parcate), dar în piscină, la ora 17, era aglomerație. Mai mult, fiind mulți copii, locul se confunda deja cu un ștrand. Am mai găsit 2 șezlonguri libere (eram 3 persoane), iar în jacuzzi nu am prins niciodată loc, era efectiv ticsit, la un moment dat erau în el vreo 6 - 7 copii și un adult, într-un jacuzzi de 4 locuri. Nu am putut nici să înot, iar apa era mai rece decît fusese în noiembrie și parcă mai tulbure. Nici dotările piscinei nu funcționau, nici hidromasajul, nici a doua saună sau al doilea jacuzzi, deși ar fi fost cazul. Era mult zgomot, agitație, numai relaxare sau sport nu puteai să faci. Cîteva persoane chiar organizaseră un soi de picnic, cu mîncare și băutură din geantă.

La bowling prindeai cu greu o pistă, fără rezervare aveai șanse ori înainte de ora 20, ori după miezul nopții.

Prin urmare, într-o săptămînă de schi, nu am fost decît o dată la piscină, lăsîndu-mă păgubaș după ce am văzut cum se prezenta situația.

Nu aș schimba notele acordate pentru că nu cred că e așa aglomerație mai mult de 2 - 3 săptămîni pe an și în unele weekenduri.

webmaster26 [23.02.17 08:51:45] »

@abancor: Mutat în rubrica "Complex turistic de agrement Wolf, BRAN" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [23.02.17 10:28:45] »

Da, sînt OK coordonatele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, a_raluk
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0918629169464 sec
ecranul dvs: 1 x 1