ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.06.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 25 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Alături de natură – Pensiunea Belmonte

TIPĂREȘTE

Plouă în țară de mai multe zile... prognoza meteo nu e încurajatoare pentru anumite zone. Cu toate previziunile ne hotărâm să sunăm la Sâmbăta de Sus pentru a rezerva o cameră în primul weekend al începutului de iunie (premiu AFA). Suntem „întâmpinați” telefonic de dl. Florin care este de acord cu alegerea noastră și care se oferă chiar a ne confirma în scris rezervarea (bineînțeles că nu era cazul). Amabilitatea dânsului a fost dovedită și prin prisma indicațiilor telefonice în ceea ce privește traseul ales către pensiune și obiectivele turistice ce pot fi atinse în drum spre Sâmbăta de Sus. Cu ocazia convorbirii aveam să aflu și despre întâlnirea cu alte două persoane membre AFA: buterfly și dana2008.

Ne îndreptăm fără grabă spre Țara Făgărașului; vineri la amiază Valea Prahovei e destul de liberă – doar câțiva stropi de ploaie răzleți ne udă la trecerea prin Bușteni. Alegem varianta DN 73A (Predeal – Râșnov – Poiana Mărului – Șinca Veche), după care continuăm pe DJ 104A (prin Șercăița – Recea – Lisa) și DJ 105B (Sâmbăta de Sus – Stațiunea Climaterică Sâmbăta). Drumul are o calitate bunicică-bună, peticit și cu denivelări – dar mergem să ne relaxăm, nu la raliu. Astfel avem timp să privim crestele Făgărașului, să admirăm puzderia de culori a florilor de câmp și mulțimea de specii de păsări ce zboară pe deasupra vegetației bogate (primăvara ploioasă a condus către o creștere impresionantă a ierburilor și fânețelor). Vizităm câte ceva în drum spre pensiune, oprim lângă câmpuri cu flori, chiar culegem un buchețel.

Ajunși în localitatea Sâmbăta de Sus urmăm indicatoarele către Mănăstirea Brâncoveanu întrucât știam că pensiunea se află în apropiere. Parcurgem un drum meandrat, de calitatea foarte bună, având mereu în fața ochilor: munții Făgăraș. O mulțime de panouri și indicatoare ne semnalează existența unor pensiuni, obiective turistice sau parcuri de aventuri. După ce depășim indicatorul care ne semnalează intrarea în „Stațiunea Climaterică Sâmbăta” observăm panoul ce ne îndreaptă 150 m la stânga către Pensiunea Belmonte. Pe un drum pietruit găsim altă săgeată indicatoare și ajungem într-o clipită pe malul râului Sâmbăta lângă puntea ce face legătura cu pensiunea.

Avantajul acestei pensiuni îl constituie cadrul natural: munții pe o latură, râul Sâmbăta pe altă latură, o livadă și o fâneață în fața pensiunii și abia în partea din spate se zăresc alte câteva pensiuni. Curtea spațioasă este orientată spre munte și livadă astfel că nu te deranjează nimeni. Viitorul foișor va asigura locul perfect pentru petrecerea timpului în aer liber, lucru asigurat și acum de câteva bănci, mese și un leagăn mare din lemn. O asemenea bancă e amplasată strategic pe malul râului – zgomotul apei ce se rostogolește peste pietre reprezintă un mod ideal de izgonire a stresului din corp :)

Am primit o cameră la etajul doi al pensiunii (de fapt ne puteam alege), cu pat matrimonial, balcon și vedere către livadă și munți. Mobilierul de lemn se „asortează” cu zona și stilul pensiunii, nu lipsește dulapul pentru haine, cuierul și nici tv-ul (deși nu se simte nevoia intervenției media asupra liniștii din vacanță). Există suficiente prize (și chiar un prelungitor) pentru încărcarea diverselor electronice de care nu ne putem dezlipi nici în călătoriile de plăcere și odihnă. Semnalul wi-fi este de bună calitate în cameră. Caloriferele au fost calde în fiecare noapte având în vedere vremea destul de rece pe perioada nopții (deși ne aflăm la începutul lunii iunie!). Baia e suficient de spațioasă, e dotată cu cabină de duș (etanșă!); există uscător de păr, săpun, hârtie igienică și prosoape. În hol și baie există gresie pe jos, iar în cameră mochetă. Holurile exterioare și scările sunt placate tot cu gresie. Există la parter o mare sală de mese, unde se află și un bar + lcd mare; de asemenea, avem și o bucătărie complet utilată.

Încă de vineri seara am interacționat cu @buterfly și @dana2008 – după ce ne-am adunat fiecare de pe „drumuri”, cum se zice. Mi-a făcut plăcere această întâlnire cu membrii AFA – am rămas până s-a întunecat pe băncuța de lângă râu purtând discuții interesante. Dl. Florin a reușit să înveselească atmosfera cu ajutorul a două„ gustări”: rachiu și vișinată (pe alese). Bun cunoscător al zonei și a muntelui ne-a răspuns la toate întrebările privind trasee, obiective ori starea drumului. Dna Veronica este o persoană caldă și agreabilă – mulțumim proprietarilor pentru amabilitate. Aștept cu interes relatările lui @dana2008 (ați ajuns la Bâlea Lac cu telecabina?) și aventurile lui @buterfly (urmăriți articolul ei – va fi ceva „extrem”). Sâmbătă fiecare am mers pe drumuri diferite – aveam planuri de acasă cu obiective de vizitat în funcție de interes și pasiuni.

Cei care doresc să rezerve o cameră la Pensiunea Belmonte să studieze înainte fotografiile și părerile existente pe Internet și să aleagă în cunoștință de cauză. Raportul calitate-preț este unul bun. Nu este o pensiune pentru oameni plini de fițe și pretenții – este o pensiune ridicată de doi oameni inimoși pentru alți oameni normali, iubitori de liniște, natură și frumos.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 06.06.16 15:47:54
Validat / Publicat: 06.06.16 16:27:33
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1881 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Vedere din balconul camerei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68350 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 25.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  14 ecouri scrise, până acum

  Dan&Ema
  [06.06.16 17:11:29]
  »

  L-am cunoscut si eu pe Florin in decembrie desi nu am fost cazat la Belmonte. Am fost de la inceput pe aceeasi lungime de unda si mi-a placut sa socializam.

  Eugenia55* †
  [06.06.16 18:01:52]
  »

  Ei, ce ma bucur de vesti bune din aceasta directie!

  Am facut si eu o rezervare pentru vara asta, avand de valorificat un voucher.

  Deja pot sa confirm amabilitatea d-lui Florin in ceea ce priveste rezervarea unei "anumite" camere, sa nu fie spre soare, saa se auda "vijelia" apei, sa... sa...

  Deci, urmeaza alte doua review-uri, minunat!

  Sper sa-mi ramana si mie vreo panseluta nedescrisa!

  Sa nu uit, unde ati parcat masinile?

  tata123 🔱AUTOR REVIEW
  [06.06.16 19:28:33]
  »

  @Eugenia55 - Mai rămân destule lucruri ce pot fi descrise... va apărea un foișor nou de unde se va putea asculta sunetul apei ori, de ce nu, se va putea frige ceva la grătar.

  Parcarea se face pe un teren aflat lângă puntea de trecere peste râul Sâmbăta - vreo 4-5 locuri. De asemenea, dacă râul are debit redus se poate trece cu autoturismul prin albia râului până în curte (așa cum face proprietarul). Numărul de locuri de parcare nu e o problemă.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
  costy69
  [06.06.16 19:58:19]
  »

  @tata123 - Mă bucur să citesc review-ul tău despre Pensiunea Belmonte. O descriere la obiect a unei pensiuni care merită să-i calci pragul.

  Din fotografii reiese că ați prins vreme frumoasă, noi nu am fost așa norocoși, am mai prins și câteva reprize de ploaie care ne-au împiedicat să vizităm anumite obiective. În plus ați avut șansa să vă întâlniți și cu alți membri AFA.

  Numai bine!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
  Dana2008
  [06.06.16 20:53:39]
  »

  @Eugenia55: Camera nr. 5 situată la etajul II in care am stat este orientată spre apus si râu. Din cameră se pot vedea si mașinile parcate dincolo de râu.

  Dana2008
  [06.06.16 21:13:40]
  »

  Da, Paul am ajuns, ca in basme, in a treia zi. Transfăgărășanul si Lacul Bâlea au fost obiectivele care m-au determinat să aleg ca premiu destinația Sâmbăta de Sus. Am avut norocul să fie senin la ora9:20 când am ajuns. După o oră s-a așternut ceața.

  Radu Tudoran
  [06.06.16 21:27:57]
  »

  Hai mai taticu', noi nu prea suntem turisti cu fite

  Eu nu-mi aduc aminte de ultimul room-service...

  Eugenia55* †
  [06.06.16 21:43:26]
  »

  @Dana2008 - Bingo, aceea mi-a fost rezervata!

  Multumesc de confirmare!

  buterfly*
  [07.06.16 11:10:13]
  »

  Bun revenit acasa! Intalnirea cu voi a fost pentru mine o mare placere si onoare! Ma apuc si eu de lucrat la articolele mele extreme si in curand vor veni... cu tot cu filme!

  NELUTU D-tru
  [08.06.16 15:35:58]
  »

  @tata123 - Felicitari pentru premiu, pentru descrierea locatiei. Ma bucur ca ati avut parte de linistea si de relaxarea dorita. Ma gandesc ce frumoasa a fost intalnirea cu alti membri AFA. Astept postarile si filmuletele promise de ceilalti. -

  tata123 🔱AUTOR REVIEW
  [10.06.16 20:28:22]
  »

  @all - Mulțumesc tuturor pentru lectură și aprecieri. Pensiunea Belmonte a constituit pentru noi o clipă de răgaz în trecerea rapidă a timpului și o fereastră deschisă către natură pentru un sfârșit de săptămână.

  Zona în care e situată, Țara Făgărașului, e ofertantă în ceea ce privește obiectivele turistice ce pot fi vizitate - din toate categoriile: drumeții, cetăți, biserici fortificate, centre meșteșugărești, mănăstiri, muzee, peisaje etc.

  Ne-am bucurat în cele trei zile de peisaje naturale fantastice sub munți, de file de istorie închise între ziduri de fortificații, momente de reculegere și fragmente din frumoase tradiții populare românești.

  Vă invit să petreceți câteva zile relaxante în zona Sâmbăta de Sus.

  nicole33
  [11.06.16 08:03:45]
  »

  ZB!

  tata123 🔱AUTOR REVIEW
  [15.06.16 10:29:15]
  »

  @nicole33 - Mulțumesc și vacanță plăcută!

  Adina - addcont
  [04.07.16 00:37:22]
  »

  @tata123 - Se pare ca e anul Fagarasului, cu placuta surprindere am gasit si citit impresiile voastre de calatorie si inca ma documentez.

  Foarte detaliate informatiile, personal mi-au fost de mare ajutor in special cele legate de acces si calitatea drumurilor; desi noi ne-am hotarat ca vara aceasta sa alegem pensiunea La Nise, urmare a impresiilor incarcate in 2014, datorita facilitatilor de petrecere a timpului liber cu copiii: gratar, ping-pong, biliard.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Adina - addcont, buterfly*, costy69, Dan&Ema, Dana2008, Eugenia55*, Radu Tudoran, tata123 🔱, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Belmonte:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.085293769836426 sec
  ecranul dvs: 1 x 1