ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.04.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Muzeul satului Bucovinean

TIPĂREȘTE

În luna septembrie a anului trecut am vizitat unul dintre cele mai frumoase muzee ale satului din ţara noastră. Este vorba despre Muzeul Satului Bucovinean.

Muzeul Satului Bucovinean este amplasat în localitatea Suceava în apropierea Cetăţii de Scaun a Moldovei. Muzeul este amenajt în aer liber pe o suprafaţă destul de mare. Pentru cei care mergeţi cu maşina, parcarea de lângă muzeu are următoarele coordonate GPS: N – 47.643969 şi E – 26.271657.

Ne-am îndreptat spre casa de bilete, preţurile pentru intrarea în muzeu sunt următoarele: pentru adulţi 6 lei, pentru pensionari 3 lei, copii, elevi, studenţi 2 lei. Pentru fotografii se achită o taxă de 10 lei iar pentru filmat o taxă de 30 lei. Am achiziţionat două bilete şi am plătit taxa pentru fotografii. Am fost atenţionaţi că avem voie să facem poze doar cu un singur aparat dacă dorim să facem şi cu alte aparate foto sau alte gadgeturi (telefon, tabletă, etc) trebuie să plătim taxă pentru fiecare. Am primit şi un permis pentru fotografiat pe care trebuia să-l prezentăm de câte ori este solicitat de către supraveghetorii din interiorul muzeului. Programul de zivitare este următorul: de marţi până duminică între 10-18, lunea este închis. Ultimele bilete se vând la ora 17:30.

De la casa de bilete am primit şi o harta a muzeului, cu acesta într-o mână şi aparatul foto în cealaltă am pornit să exploarăm domeniul. Fiecare obiectiv are un număr aşa că utilizânh harta sunt oşor de găsit. Casa de bilete este obiectivul numărul 1, apoi peste drum se află obiectivul numărul 2 dar care nu se vizitează pentru că se execută lucrări de reamenajare. Deci vizita noastră începe de la obictivul numărul 3. În faţa fiecărei case se află un panou informativ care oferă informaţii despre obiectivul vizitat atât în limba română cât şi în limba engleză.

Casa numărul 3 poartă numele de Casa Olarului, este o casă din zona Marginea din judeţul Suceava în care este amenajat un atelier de olărit. Casa este compusă din două încăperi, într-una este amenajat atelierul de olărit iar în cealaltă sunt expuse obiecte ceramice realizate în atelier. Casa datează de prin anul 1900 şi este realizată din bârne de brad care au fost date cu lut apoi văruite.

Obiectivul cu numărul 4 poartă numele Moara Mănăstirea Humorului. Este o clădire realizată din piatră de carieră, construită la sfârşitul secolului al XIX-lea. Moara funţiona cu ajutorul apei, aceasta angrena roţile care striveau porumbul şi grâul. În interiorul casei este amenajată moara iar la exterior se află roata care cu ajutorul apei punea în funcţiune totă instalaţia de măcinat. Într-o încăpere se afla locuinţa morarului care ne aşteaptă cu masa pusă, iar lângă masă se află cuptorul de pâine care aşteată materie primă. Moara a fost adusă la muzeu din zona mănăstirii Humorului.

Obiectivul numărul 5 poartă numele de Casa Cacica. Casa provine din zona Cacica şi este compusă din timdă, cameră şi bucătărie. Casa beneficiază şi de o pivniţă. Casa datează din anul 1900. Casa este construită din bârnr de brad îmbinate, lutuit şi văruite. În bucătăria casei Cacica gospodari ne aşteaptă cu masa pusă, bucătăria este mobilată cu sărăcăcios cu o masă, un mic dulap, pe perete este un ceas vechi. Tot în casa Cacica în cameră asităm la privrhiul unui bărbat (este pentru prima dată când văd aşa ceva într-un muzeu) aici într-un coşciug este aşezat un manechin iar în jurul coşciugului stă familia şi-l plânge pe răposat. În boxe se aude bocetele bocitoarelor. Chiar dacă totul este doar pentru a arăta tradiţia eu nu ma-m simţit confortabil în acestă cameră şi am părăsit-o repede.

Cum aici avem parte de un sat în toată regula la obiectivul cu numărul 6 găsim Fierăria. Casa este construită din bârne de brad şi are o singură încăpere. Pe partea laterală se află stativele unde erau potcoviţi caii şi boii. În interiorul fereriei nu putea lipsi forja, nicovala, menghina, cleşti pentru scos fierul încins, etc. Pe lângă acestea mai găsim şi alte unelte specifice acestei munci, potcoave, unelte metalice pentru uzul gospodăresc şi agricol.

Mergem mai departe în călătoria noastră prin satul bucovinean şi ajungem la obiectivul cu numărul 7 care poartă denumirea de Puia de sumane. Este o construcţie realizată din bârne din lemn. În interior se află puia. Puia este un utilaj angrenat de forţa apei cu ajutorul căruia se indesa lâna şi se obţine un produs denumit pănură, care era utilizat la confecţionarea iţarilor şi a sumanelor de unde şi denumirea de ˝puia de sumane˝.

Lăsam Puia în urmă şi ne deplasăm la obiectivul cu numărul 8 care poartă numele de Casa Volovăţ. Este una dintre cele mai vechi case din muzeu, datează din anul 1860. Casa este din zona Rădăuţi. Este construită din bârne din lemn imbinate prin sistemul coadă de rândunică, lutuite şi văruite în alb. Acoperişul este din şindrilă. Casa este compusă din tindă, bucătărie şi cameră. Casa are prispă pe două laturi. În bucătărie găsim un cuptor, o masă şi obiecte necesare gătitului iar în cameră se află ¨utilaje˝ pentru confecţionat îmbrăcăminte. Pe pereţii camerei sunt expuse covoare cu motive bucovinene şi ii. În curtea casei Volovăţ găsim şi obiectivul numărul 9 care este coşarul. Acesta este o construcţie realizată din nuiele înaltă de vreo doi metri în care gospodarii punea porumbul. Coşarul are la partea de jos o deschizătură pe unde se putea scoate porumbul din el. Tot în curtea casei Volovăţ avem şi obiectivul cu numărul 10, care se numeşte Oloiniţă. In interior se află utilajul cu ajutorul căruia se obţine uleiul. Instalaţia de obţinere a uleiului are cinci părţi componente: un cuptor cu vatră pentru prăjit seminţe, o râşniţă, un zdrobitor, oloiniţa propiu-zisă cu teasc şi undoi berbeci pentru lovirea penelor. Aici se obţinea ulei din majoritatea oleoginoaselor (floarea soarelui, in, nuci, bostani etc).

Am ajuns la obiectivul numărul 11, Casa Vicov. Casa are originea în zona Vicovul de Jos. Este o casă ce datează din secolul XX, construită din bârne din lemn, lutuite şi zugrăvite. În partea laterală se află un atelier de făcut linguri din lemn, îndelednicire a locuitorilor din zona Vicovului. De altfel în casă sunt expuse mai multe astfel de obiecte din lemn. Casa este compusă din tindă. bucătărie şi cameră. Şi aici în cameră găsim pe pereţi tradiţionalele covoare bucovinene.

La obiectivul numărul 12 găsim o Gospodărie din Straja. Este o gospodărie tradiţională din zona Straja de lângă Rădăuţi. Acesta este diferită de celelalte case pe care le-am vizitat până acum. Aici găsim o adevărată gospodărie. Pe lângă casa de locuit formată din tindă, bucătărie şi cameră, mai găsim un grajd pentru animale compartimentat pentru vite, oi cai şi păsări şi o anexă folosită pe timpul verii pentru fierberea şi albirea rufelor iar în timpul iernii este folosit pentru afumarea cărnii. Dacă în casa Cacica am găsit obiceiurile practicate într-un moment greu al vieţii aici în casa Straja avem parte poate de cea mai mare bucurie a unei familii şi anume naşterea unui copil. Pruncul este legănat într-o covată de către mama sa. Odată născut copilul, părinţii erau implicaţi într-o suită de practici având ca scop, pe de o parte, protecţia faţă de forţele malefice şi pe de altă parte integrarea noului născut în societate. În primul rând el trebuia ferit de deochi şi de aceea moşa îi lega la mâna dreaptă o panglică roşie. Pentru a fi ferit de boli în scăldătoarea copilului erau stinşi cărbuni încinşi. Săldătoarea era prima baie a copilului iar aici se punea în apă bani, busuioc. Urma botezul şi apoi cursul vieţii.

Lăsăm copilul să crească şi mergem la obiectivul numărul 13, care se numeşte Celar Moldoviţa. Celarul este o mică încăpere în locuinţele ţărăneşti de la munte în care sunt ţinute produse alimentare şi obiecte casnice. Celarul de faţă este o construcţie din lemn ce datează din secolul al XVIII-lea şi ilustrează arhitectura specifică zonei de munte a Bucovinei.

Mergem mai departe la obiectivul numărul 14 şi anume Casa Ostra. Este o casă realizată din bârne din lemn formată din tindă, bucătărie şi cameră. Casa provine din zona Humorului. Locuinţa este construită din jumătăţi de bârne din lemn îmbinate la colţuri în cheutori rotunde fiind specifică zonei de munte. Casa datează din secolul al XIX-lea.

Urmează casa cu numărul 15, Casa Câmpulung Moldovenesc. Este o casă mică realizată din lemn şi are doar tindă şi o cameră. Casa este din zona localităţii Câmpulung Moldovenesc şi datează din secolul al XIX-lea. În interior găsim un cuptor cu vatră iar lângă cuptor etse amenajt patul pentru ca pe timpul sezonului rece acesta să preia căldura cuptorului.

Obiectivul numărul 16 este tot o Casa Câmpulung Moldovenesc dar de data acesta mult mai mare cu anexe gospodăreşti. Casa are o tindă, o bucătărie şi trei camere. Intrarea în casă se fae trecând un prindvor case se întinde pe trei laturi ale casei. În bucătărie găsim un cuptor cu vatră şi mobilier specific bucătăriei, masă, scaune farfurii, oale etc. În camera bună avem parte de un alt eveliment fericit din viaţa omului şi anume nunta. Ceremonia de nuntă comparativ cu moartea sau naşterea, este un act voluntat al individului mânat de dragostea pentru persoana iubită. Principale momente ale nunţii tradiţionale din zonă sunt: peţitul, strigăturile, chemarea la nuntă, vulpea, masa miresei, jocul zestrei, aducerea miresei, iertăciunea, cununia, masa mare, închinatul, îmbrodobirea miresei şi calea primară. Îi lăsam pe tinerii însurăţei şi ieşim în curte unde găsim următorul obiectiv cel cu numărul 17, un ˝garaj˝ pentru sănii, trăsuri, caleşti şi alte mijloace de deplasare. Pe lângă acestea mai găsim şi unelte agricole care trebuiau tractate de animale, cum ar fi plugul.

Ca orice sat care se respectă şi acest sat are o biserică. Biserica este obiectivul numărul 18. Biserica este construită din bârne de lemn. Este formată din pronaos, naos şi altar. Datează din anul 1783 şi provine din zona Vama.

Plecăm de la biserică şi ajungem la Gospodăria Rădăşeni. Rădăşeni este o localitate de lângă Fălticeni. Casa este puţin mai modernă decât celelalte, are câteva particularităţi şi anume lipsa prispei, dimensiunea camerelor este mai mare. Bucătăria este mai mare iar cumporul din bucătărie are rolul de a încălzi şi cealaltă cameră. Peretele despărţitor dintre bucătărie şi cameră este realizat din cărămidă. În curte găsim o bucătărie de vară. Cum principala ocupaţie a Rădăşenilor este pomicultura, şi cum din fructe nu se fac decât dulceţuri şi compot, aici găsim şi un cazan de făcut rachiul.

Următorul obiectiv poartă numele Darac. Daracul serveşte la scărmănarea lânii, operaţie ce precede torsul. Construcţia este realizată din lemn şi cuprinde o singură cameră în care gasim două Daracuri, unul pentru sărmănatul grosier iar al doilea pentru scărmănatul final. maşinăria are mai mulţi cilindri metalici prin care este trecută lâna.

Am găsit în sat fierărie, moară, biserică dar ca orice sat avem şi o cârciumă pentru că omul trebuie şă-si potolească setea. Crâşma de aici este adusă din zona Vatra Dornei. Locaţia este formată din cinci camere şi o tindă. În interior găsim o crâşmă de la începutul secolului XX, amenajată cu obiecte specifice destinaţiei sale. Crâşma este locul de întâlnire a sătenilor unde pe lângă potorirea setei se discută cele mai mari probleme ale satului, unde bârfa este în floare, unde afli şi ce vrei şi ce nu vrei.

După ce ne-am potolit şi noi setea, din sticla cu apă pe care o aveam cu noi, că la crâşmă, au zis că suntem orăşeni şi nu ne-au servit, ne-am îndreptat spre ieşire fiind mulţumiţi de ceea ce am văzut în acest muzeu al satului bucovinean.

Nu ştiu dacă vizitarea muzeului se poate face şi însoţiţi de un ghid, dar acest lucru ar fi bine pentru că de la ghid afli mult mai multe informaţii decât cele aflate pe panourile informative aflate lângă fiecare obiectiv.

Dacă ajungeţi în zonă vă recomand să vizitaţi acest muzeu în aer liber.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de zlatna in 04.04.17 11:23:07
Validat / Publicat: 04.04.17 14:34:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SUCEAVA.

VIZUALIZĂRI: 2218 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 casa în care găsim atelierul de ceramică de la Marginea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68900 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[04.04.17 11:42:03]
»

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

zlatnaAUTOR REVIEW
[04.04.17 12:02:36]
»

@webmaster26: ok

elviramvio
[04.04.17 14:45:34]
»

@zlatna:

Tu ne pregătesti pentru o intalnire bucovineana dupa cate vad, eu am nimerit prima sa-ti vizitez pagina. Este un loc interesant ce merita vizitat. Dar n-ati stiut sa va dati graiul asa mai pe moldoveneste sa primiti macar un rachiu la crasma? Sa bei apa, acolo in nord, dezamagire totala!

Casa morarului mi-ar place de stat asa cand trosnesc lemnele in soba!

zlatnaAUTOR REVIEW
[04.04.17 14:57:35]
»

@elviramvio: Noi în Bucovina mergem cel puţin odată pe an, graiul eu nu-l prea ştiu dar am ajutoare pe lângă mine care mă scot la greu. Au fost zgârciţi cei de la crâşma, când ne-au văzut că intrăm s-au ascuns care pe unde au putut, barmanul chiar a fugit de nu a vut cine să ne servească. Lasând gluma crâşma chiar arăta bine, iar mesele erau pregătite pentru musafiri, chiar şi în bucătărie erau oale şi farmurii, dar fără mâncare.

mishu
[04.04.17 15:29:51]
»

@zlatna: Mie imi place sa vad pe unde ajung (si nimeresc) acest tip de muzee, e bine sa stim si sa apreciem care ne sunt stramosii si cum era pe vremea lor.

Noi (cei care avem ceva ani la bord) am inceput sa spunem referindu-ne la trecut: "Ei, pe vremea mea nu era asta si asta, sau asta se facea asa", astfel incat am savurat pot spune astfel de vizite, deoarece noi spunem referindu-ne la trecut: "Ia uite cum faceau asta" sau altele de genul.

Pana in prezent insa asemenea muzee am vizitat doar in Bucuresti (normal), Sibiu si Suceava.

Felicitari, votat cu mare drag.

zlatnaAUTOR REVIEW
[04.04.17 15:37:54]
»

@mishu:

Pana in prezent insa asemenea muzee am vizitat doar in Bucuresti (normal), Sibiu si Suceava.

Înseamnă că ai vizitat si acest muzeu pentru că nu cred că sunt două muzee ale satului în Suceava.

Muzeul Astra din Sibiu l-am vizitat de două ori iar la cel din București încă nu am ajuns.

Si în Rm. Vâlcea este un muzeu al satului destul de frumos pe care l-am vizitat ultima oara acum vreo 4 ani.

Mulțumesc pentru vizita si vot.

mishu
[04.04.17 15:55:17]
»

@zlatna: Corect in ceea ce priveste muzeul din Suceava, pe acesta l-am vizitat. Poate cine stie, anul acesta il vad si pe cel din Rm. Valcea.

marius gaudi*
[04.04.17 19:28:33]
»

Gata, am vazut acest muzeu si... am economisit si 12 lei.

Foarte interesanta poza nr. 12.

webmaster
[05.04.17 07:47:33]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

=

Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

zlatnaAUTOR REVIEW
[05.04.17 07:57:57]
»

@webmaster: Mulțumesc.

tata123 🔱
[05.04.17 08:59:59]
»

@zlatna: O expunere detaliată a obiectivelor vernaculare existente în Muzeul Satului Bucovinean - mulțumim.

Îmi plac muzeele etnografice în aer liber, la nivelul anului 2014 existau 20 de astfel de unități muzeale în România. De-a lungul anilor am reușit să vizitez 8 astfel de muzee ale satului, iar pe două din ele le-am ratat din cauza prietenilor cu care eram în vacanță (unul din cele două a fost chiar muzeul satului din Suceava).

Muzeul Satului Bucovinean încearcă (și reușește) să ilustreze în interiorul câtorva gospodării specifice spațiului bucovinean toate reperele vieții spirituale ale țăranului. Astfel, sunt expuse scene din toate riturile de trecere: naștere, botez, nuntă, înmormântare (așa cum se observă și în fotografiile tale). Bineînțeles că vizita ghidată ar fi utilă, un ghid specializat arătându-ne elemente inedite și explicându-ne lucruri interesante pe care uneori nu le observăm singuri.

P.S. Cred că pe la jumătatea textului e vorba de „piua de sumane”.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[05.04.17 09:47:01]
»

@marius gaudi: Mulţumesc pentru vizită şi vot. Te-am ajutat să economiseşti 12 lei aşa că eşti bun de cinste.

Poza 12 este interesantă, dar crede-mă că la faţa locului, când în boxe se aud bocetele, chiar te trec fiori (cel puţin pe mine m-au trecut).

Totuşi dacă aveţi drum prin zonă vizitaţi muzeul, merită.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[05.04.17 09:51:09]
»

@tata123: Mulţumesc pentru aprecieri.

˝Cred că pe la jumătatea textului e vorba de „piua de sumane”. ˝ - ai dreptate aşa se numeşte.

poate cu altă ocazie o să ajungi şi la acest muzeu.

Am stat 5 ani în Timişoara şi îmi pare rău că nu am vizitat Muzeul satului din localitate, dar atunci altele erau priorităţile. Dar dacă întâlnirea AFA 2018 se va ţine la Timişoara o să-l vizitez.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.04.17 20:47:41]
»

@zlatna: Chiar dacă nu am vizitat încă Muzeul Satului Bucovinean, multe dintre elementele expuse aici îmi sunt cunoscute: arhitectură, interioare, unelte și unele obiceiuri. Dar a amenaja într-un muzeu o încăpere țărănească în care are loc un priveghi este pentru mine o noutate. Te înțeleg atunci când spui că prezența coșciugului cu răposatul-manechin și bocitoarele care asigură fondul sonor te-au făcut să nu te simți prea confortabil.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico
[06.04.17 11:48:00]
»

A scris si consortul meu un articol despre acest obiectiv.

Bine ca nu s-a inspirat de la tine.

Tu ai luat-o de-andoaselea. Noi am luat=o pe partea dreapta si apoi am venit pe stinga... ca asa se face cind circuli, astfel ca ai nimerit la mort inainte de a dantui la nunta.

Nu stiu daca ai observat, dar in fata casei cu nunta, era un dimb si pe el un mar din care, in luna octombrie, nu mai cadeau decit frunze. Dar am gast citeva mere pe jos, cu miezul rosu, foarte bun. Cred ca voi ati prins rodul in toata bogatia lui. Ei, cind eu cautam printre frunze citeva mere stricate pe jumatate, sotul intra in casa si in momentul ala a inceput chiuiala si m-a strigat: Vino, mamica, sa vezi ca a inceput petrecerea! Am abandonat cautatul merelor si am fugit repede sa vad... se auzea Sofia Vicoveanca, Am crezut ca e la radio... da' de unde! Cinta chiar acolo in casa. (la boxe desigur). Bateriile s-au terminat dar am apucat sa inregistrez citeva zeci de secunde. O sa il rog pe el sa ataseze filmuletele facute in toate cele 3 case cu tematica.

Apoi am ajuns la cintecul de leagan pe care l-am gasit duios... insa cind am intrat la mort, mai ca imi venea sa iau un colac agatat intr-un fel de furca. Acolo am stat sa ascult toata "melodia".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[06.04.17 12:18:47]
»

@iulianic: Mulțumesc pentru vizita si vot. Când ajungeți în zona să vizitati acest muzeu, merită.

zlatnaAUTOR REVIEW
[06.04.17 12:24:46]
»

@adri-nico: Am citit articolul soțului si am observat ca itinerariul vostru a fost diferit.

Îmi amintesc că am văzut un măr frumos la o casă dar nu mai stiam la care.

La nuntă am ascultat și noi muzica si ne-a plăcut (mai avem putin si băgăm si un joc), dar de la priveghi am plecat in graba fără să ne trebuiască vreun colac din copacel.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico
[06.04.17 12:31:10]
»

@zlatna: Eu-s neam cu alde Nica a lu Stefan a Petrei, cu ochii dupa furat! Mere, pere, nuci, covrigi!... si-o bucata de sorici (ah, asta e din alta poezie)

Chiar daca am avut itinerarii diferite, se vede treaba ca ne-a placut tuturor si ca cei de la crisma nu v-au dat nici voua, dar nici noua... nimic de-ale gurii, nimic de baut. Mai, ce oameni! Si se vorbeste despre moldoveni cum ca-s oameni primitori si darnici!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico
[06.04.17 21:00:20]
»

Pentru cine ar dori sa stie cum arata un Bocet de inmormintare dupa ce a chiuit la nunta si a doinit un cinted de leagan, sa se uite la filmuletul atasat aici:

vezi impresii

La mine cred ca o sa ciocane vecinii cu luminare ca am dat sonorul la maxim.

zlatnaAUTOR REVIEW
[06.04.17 22:40:49]
»

@adri-nico: Foarte bun filmuleţul, mulţumim.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, elviramvio, iulianic, marius gaudi*, mishu, tata123 🔱, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Satului Bucovinean:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074470996856689 sec
    ecranul dvs: 1 x 1