ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 10.03.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii
PREȚ 60 lei ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
92.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

București City Tour

Cu autobuzul turistic prin Bucureşti

Ilustrație video-muzicală
DAN SPATARU - La cinci si jumatate, la Universitate


TIPĂREȘTE

Sîmbăta trecută am reuşit să fac (+ familia) un tur cu autobuzul turistic, fiind curios încă de la înfiinţare dacă s-a reuşit să se pună pe roate un serviciu comparabil cu alte mari oraşe de pe mapamond. În plus, doream şi să văd Bucureştiul prin ochii unui turist.

Experienţa s-a dovedit interesentă, deşi a debutat cu bîlbîieli. Am plecat de acasă cu maşina şi am decis să parchez la Piaţa Presei, să iau autobuzul de la capăt. Exact cînd parcam maşina la capătul lui 41, adică la doi paşi de autobuz, acesta se urnea din staţie. Am plecat mai departe, l-am depăşit, am parcat lîngă Parcul Kiseleff şi l-am aşteptat în staţia de lîngă Antipa. Staţia este puţin înainte de semafor. Fiind roşu, deşi ne văzuse în staţie, şoferul a oprit la semafor, 15 metri mai încolo. Am fugit, neştiind dacă are de gînd să ne aştepte în caz că se face verde, şi l-am întrebat de ce nu a oprit în staţie. Nu a răspuns nimic. Ulterior am observat că a oprit în toate staţiile, deci aş cataloga incidentul ca izolat.

Am luat bilete şi am urcat pe platformă. Sus am văzut că turiştii au căşti, aşa că am coborît să cer şi eu. Nu ne oferise nimeni, trebuie să ceri. De fapt nu sînt doar căşti, pe care să le introduci în vreo mufă aflată lîngă scaun, ci ghiduri audio ca la muzee, cu explicaţii în română şi engleză. Din ce am văzut, nu par să fie suficiente pentru 77 locuri, cît are autobuzul. Personalul autobuzului este format, în afară de şofer, dintr-o doamnă care vinde biletele şi încă un domn, cu rol incert, bun la toate (de pildă incarcă ghidurile audio şi le ţine evidenţa). Cumpărarea biletelor durează ceva (trebuie activate cartelele), aşa că, dacă nu sînt mulţi turişti, nu e necesar să aştepţi, te trimite sus şi ţi le aduce ea peste cîteva minute.

În autobuz erau vreo 10 persoane. Pe parcurs s-au mai urcat, iar la Unirii s-a umplut. Aproape în fiecare staţie a urcat sau coborît cineva, mai puţin la Romană, deci linia are ceva căutare. Majoritatea erau străini.

Alte cîteva amănunte: traseul ar trebui să dureze 50 de minute, de fapt a durat vreo 75. Deci, probabil şi intervalul de succedare nu e aproximativ 15 minute, cum scrie pe pliant, ci cam 25. Biletele costă 25 lei, 10 lei pentru copii 7-14 ani şi nimic pentru copii sub 7 ani. La urcare primeşti un pliant cu prezentarea succintă a unor obiective şi cartela, valabilă pînă la finalul zilei (ultimul pleacă de la Piaţa Presei la ora 21, primul la 10). Linia funcţionează cam din aprilie pînă în octombrie. În rest, circulă pe acelaşi traseu un autobuz normal, cu indicativul 361, ceea ce e un lucru bun - singurul autobuz pe Calea Victoriei.

În weekend merge încet, deşi strada e liberă, să ai timp să te uiţi la clădiri, în timpul săptămînii probabil merge cu traficul, aşa că se potriveşte cu titlul rubricii, la pas prin Bucureşti. Am aproximat un număr destul de mare de turişti, linia pare să fie profitabilă. M-a bucurat să văd turişti interesaţi de oraş, cu hărţi în mînă şi aparate foto declanşate des, ca şi localnici relaxaţi, care salutau de pe trotuare. Ne-am salutat şi cu un alt autocar cu care ne-am încrucişat pe Kiseleff. O frumoasă atmosferă de vacanţă (vremea era şi ea potrivită: ceva nori, să nu te ardă soarele, şi nici cald, nici frig).

La Unirii şi la Piaţa Presei staţionează cîte 15 minute. Cei mai mulţi pasageri s-au urcat la Unirii, Arcul de Triumf, Casa Poporului şi Muzeul Satului.

Informaţiile audio sînt destul de cuprinzătoare, avînd în vedere timpul scurt avut la dispoziţie. La unele se pierd în amănunte, iar de altele nu prea e timp: unde sînt multe obiective, pe unele le pomeneşte fie înainte, fie după ce ai trecut de ele. Nu e ghidaj decît în apropierea staţiilor, ceea ce face ca despre clădirile de la capătul de sus al Căii Victoriei, despre Centrul Vechi, Kiseleff sau Magheru să nu se spună nimic.

În final, am rămas cu sentimentul că nu are de ce să ne fie ruşine cu această linie, este absolut comparabilă cu ce am experimentat în Roma, Milano, Barcelona sau Paris. Un lucru bun cred că ar fi dacă cartela ar fi valabilă pe toată reţeaua RATB în ziua respectivă (ca măsură de marketing).

Ceva informaţii puteţi lua şi de pe siteul oficial: bucharestcitytour.ratb.ro/index.html

Am scăzut la servicile generale din cauza micilor incidente, a lacunelor din ghidaj şi a siteului neoptimizat (nu se potriveşte în ecran) şi la relaxare din cauza pauzelor de cîte 15 minute de la capete, care m-au plictisit (pauze, totuşi, necesare). Le puteţi evita, sau cel puţin una, dacă vă suiţi chiar la capăt şi aveţi norocul să plece imediat. La frumuseţea zonei nu dau note, e oraşul meu, las aprecierea altora.

Recomand o plimbare, măcar ca să vedeţi oraşul de la înălţime (deşi uneori, am uitat să zic, cablurileaeriene, deşi mult mai puţine decît acum cîţiva ani, încurcă vizibilitatea). Pun şi cîteva poze, să vedeţi şi voi oraşul de sus.


---
Trimis de abancor in 14.09.12 11:52:53
Validat / Publicat: 14.09.12 14:07:14
VIZUALIZĂRI: 2473INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI. A mai fost în/la: Mai peste tot
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (abancor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

MCM [14.09.12 14:11:29] »

chiar ma gandeam cum este, si vroiam sa-l "atacam" si noi.

vasilica [14.09.12 14:17:36] »

Foarte frumos articolul! Într-adevăr, merita şi Bucureştiul nostru un astfel de tur. Şi eu m-am bucurat când am auzit că a fost introdus, însă preţul destul de mare pentru o familie întreagă, m-a făcut să mă codesc.

celeste [14.09.12 14:27:53] »

Chiar acum cateva zile vorbeam cu sotul meu, sa mergem intr-o zi cat mai este frumos afara, sa facem o plimbare cu bus-ul... parca este altceva de la inaltime... pare mai frumos.

MCM [14.09.12 14:33:22] »

cred ca s-ar potrivi Dan Spataru "La cinci si jumatate". Cine nu s-a intalnit macar odata la ceas la Universitate? Daca si autorului @abancor ii place.

webmaster13 [14.09.12 14:49:55] »

Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

abancor [14.09.12 15:22:56] »

Cred că sugestia lui MCM este mai potrivită. Mai ales pentru că, culmea coincidenţei, am auzit piesa la radio, în maşină, exact în acea zi, după ce am încheiat turul!

Şi altă coincidenţă, pe la cinci jumătate chiar treceam pe la Universitate (se vede că la şase fără cinci eram la Arcul de Triumf).

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [14.09.12 15:37:57] »

Cunosc Bucureștiul foarte bine, ca una care am petrecut vreo opt ani în capitală. Dar din 1978 de când l-am părăsit, multe s-au schimbat și chiar dacă tot atât de multe mi-au rămas familiare, uneori dorul nu-mi dă pace. Atunci, mă încolțește gândul să fac un tur cu autobuzul turistic, cu ocazia proximei escale în București. Review-ul tău mi-a dat un nou imbold și-ți mulțumesc pentru aceasta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
abancor [14.09.12 15:44:01] »

Mă bucur! Eu abia am făcut cunoştinţă cu Bucureştiul în 1978. Din păcate, de atunci s-au schimbat multe şi în rău, mă refer la demolări.

Vă recomand să încercaţi să faceţi plimbarea sîmbăta sau duminica, oraşul e mult mai liniştit. Singurul minus faţă de celelalte zile ar fi că nu surprinzi agitaţia tipică de pe străzi (dacă aspectul interesează pe cineva).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
MCM [14.09.12 16:09:33] »

@abancor: ca sa vezi. Coincidenta maxima

Costi [14.09.12 17:43:02] »

@abancor

Foarte interesant.

În legătură cu locurile, nu trebuie numărate şi cele de la nivelul inferior.

Peste tot în alte oraşe, se socotesc numai locurile de la etaj, cele de la nivelul inferior rămân de obicei goale, deci bănuiesc că sunt suficiente ghiduri audio.

Contrar altor păreri exprimate aici, după mine preţul nu este mare, dimpotrivă, comparat cu preţul din alte oraşe (e suficient să ne uităm la Budapesta), preţul este rezonabil.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
dorgo [14.09.12 18:11:46] »

Aveti torusi grije cei de la etajul de sus al autobuzului, nu va aplecati prea tare in afara ca va fac sarmele de la stalpii de telegraf carare prin frizura si stalpii cucuie...

abancor [15.09.12 11:38:08] »

Despre numărul de locuri, aşa e, sus cred că sînt în jur de 60, din cele 77 anunţate pe site. Numărul de ghiduri audio l-am aproximat văzînd cutia în care erau ţinute, şi unde păreau să fie cam 30. Dar e posibil să mai fi fost încă o cutie pe undeva.

Oricum, nu toată lumea avea ghid audio, fie că nu ceruseră, fie că nu mai erau.

CristinaBr [03.11.12 08:26:45] »

Scris frumos si la obiect. E frumos orasul Bucuresti!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [04.05.13 10:55:07] »

Au început din nou să circule autobuzele turistice. Și sînt destul de libere, ieri am văzut mai multe prin oraș, aveau între 4 și 10 pasageri la etaj. Deci, cine dorea să facă o plimbare, poate profita de zilele astea libere.

Am sesizat cîteva schimbări. Prima ar fi că au reînceput circulația pe 1 mai, nu în aprilie, ca anul trecut, și cum scria pe site (acum nu mai găsești nicăieri pe site informația asta - o bilă neagră pentru asta).

Alta ar fi că la Piața Presei nu mai staționează pe banda 1 de pe Kiseleff, ci pe breteaua dinspre Sofitel spre Kiseleff (cel puțin acolo staționa unul ieri).

O altă schimbare, care nu are neapărat legătură cu linia turistică, dar contrazice ce am spus eu în review, este că iarna asta nu au mai circulat autobuze „normale” pe linia turistică, sub indicativul 361, ca iarna trecută. De la 1 noiembrie 2012 nu a mai circulat linia turistică, dar nici altceva pe traseu.

webmaster78 [16.09.16 10:10:42] »

Mutat în rubrica "București City Tour, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, celeste, Costi, CristinaBr, dorgo, mariana.olaru, MCM, vasilica
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.113356113434 sec
ecranul dvs: 1 x 1