Solicitare CMR / ROMÂNIAîncărcată de pe telefon!

Maramureș - cazare și obiective atractive pentru copii

Trimisă în 03.01.22 21:43
autor cris1982PA [Turnu Măgurele]
» VIZUALIZĂRI: 5197

Vara aceasta ne dorim să vizităm Maramureșul, pentru prima dată. Demult ne-am dorit să - l vedem, însă pentru că locuim în partea opusă a țării și copiii erau mici, până acum nu am considerat că e oportun să batem drumul până acolo.

Mă gândesc că 5 nopți sunt suficiente pentru a vizita obiectivele importante.

2 zile ne dorim să ne cazăm în zona Vișeu de Sus pentru a fi aproape de Mocăniță și de Cascada Cailor, iar alte 3 zile ne dorim să le petrecem în zona Vadu Izei, pentru a simți spiritul Maramureșului autentic și pentru a vizita Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana, să facem o plimbare până la Cavnic, să luăm un prânz la o păstrăvărie (Alex din Mara mi-a atras atenția), etc.

Ca și cazare mă interesează o pensiune cu loc de joacă pentru copii, foișor, pentru a ne relaxa după - amiaza, care să aibă camere triple, cvadruple sau apartamente.

Imi doresc ca prețurile la cazare și mâncare să fie decente, corecte ca să nu mă simt jecmănită.

Imi doresc ca gazdele să fie amabile, sociabile, să - mi ofere posibilitatea îmbrăcării costumelor populare pentru fotografii, să ne ofere mâncare tradițională.

Pe lângă obiectivele amintite de mine, vă rog să îmi recomandați și alte obiective/activități din zonă care ar putea fi atractive pentru copii.

Vă mulțumesc pentru recomandări!


  • PERIOADA: Iulie -- NOPŢI CAZARE: 5
  • BUGET: 1500 lei -- TRANSPORT: Auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 9 și 5

Răspunsuri

anamariavargaGD11r[03.01.22 22:04]

Recomand din suflet Pensiunea In Deal la Ancuta.

Am umblat prin mai multe tari si sunt pretentioasa atunci cand vine vorba de omenia gazdei dar aceasta pensiune mi-a mers la suflet.

Este in Vadul Izei, are o curte imensa in care se pot juca copiii, leagane, trambulina, mieluti, pisica dar mai ales te simti bine primit si tratat omeneste. Sunt niste oameni extraordinari. Am scris aici si un review despre ei - vezi impresii.

In 2020 am dat 170 pe camera tripla cu balcon, baie si frigider dar nu mai stiu preturile de acum. Pana la urma am luat de la dansii di micul dejun si cina deoarece la pranz vizitam Matamuresul. Portiile foarte mari, de fapt nu sunt portii, ti se pun platourile pe masa dar nu le poti termina. Toate alimentele facute in casa invlusiv untul, smantana, mezeluri facute in casa, paine etc, in permanenta pe masa (indiferent daca servesti masa la ei) palinca, afinata si apa minerala. Foisoare pentru fiecare familie. Peisaj deschis, nimic inghesuit. Desi are iesire la Dn , cand intri in curte este imensa, si nu se aude niciun zgomot de la strada. Poarta maramuresana de la intrare te intampina zicandu ti bum venit intr o lume de vis. Concediu placut!

Concediu placut si multa sanatate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

MarinaCoSR14r[03.01.22 22:21]

@cris1982: bună seara.

In Vișeul de sus va recomand pensiunea Anita, [...]

despre care urmează să scriu un review zilele astea, cu mentiunea ca de 1 decembrie când am fost noi ultimii 400 erau in lucru. Doamna Anita a zis ca în primavara se asfaltează.

Noi am platit 120 lei pe noapte camera tripla, fără masă (2 adulți cu 2 copii mici). Cafeau de dimineață a fost din partea gazdei. Ca bonus soțul doamnei este mecanic pe mocanita. Pentru masa va recomand pensiunea La Cassa, au portii mari, mancare foarte bună și prețuri decente.

Pentru a 2 a parte a sejurului va recomand pensiunea Maria Boroica din poienile Izei pentru partea de costume - vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (9 voturi)

webmasterX[03.01.22 22:24]

@MarinaCo: Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, avertizarea ATENȚIE - scrisă cu roşu, mai jos (imediat sub „SCRIE RĂSPUNS” ).

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).


⭐ValentinB_88⭐PR214r[04.01.22 10:24]

Salutare.

In calitate de membru cu 2-3 concedii la activ prin Maramures, pot sa vin catre tine cu mai multe sfaturi/sugestii/recomandari.

1. Daca te cazezi in Viseu vei fi foarte departe de Cascada Cailor. Mai exact vreo 40 km. Noi am ales o solutie intermediara, mai exact BORȘA care se afla oarecum intre Cascada Cailor si Viseu. Apoi in Viseu, datorita (sau mai bine zis din cauza) Mocanitei, tarifele cazarilor pot suferi ajustari semnificative pe plus.

2. In Borsa gasesti tone de cazari, nu o voi recomanda pe cea unde am fost noi pentru ca desi prima data am fost multumiti, a doua oara se cam stricase treaba. Insa este un orasel maricel. Avand in vedere ca stati 2 nopti, veti avea nevoie de aprovizionare. Ai cateva galerii comerciale, ai Unicarm (super market local foarte popular si apreciat), ai pana si Pepco dar si cateva restaurante. In Viseu... nu imi aduc aminte sa fie mai mult de unul doua buticuri comunale.

Zona de la Viseu este frumoasa dar este si foarte aglomerata din cauza pensiunilor ce au aparut ca ciupericile dupa ploaie. Apoi luati in calcul ca zilnic vor veni si vor pleca turisti de acolo pentru Mocanita. Trafic mare, mai ales pe drumul principal spre aceasta. Singurul avantaj ar fi ca esti aproape de Sighet si de restul obiectivelor, dar oricum veti avea cazarea la Vadu Izei.

Mie personal Borsa mi s-a parut o zona fascinant de frumoasa. Chiar daca si aici sunt multe pensiuni, ca exemplu, sunt dispuse altfel iar drumurile sunt mult mai ok vs Viseu.

3. Pentru Mocanita ti-as recomanda sa cumperi bilete din timp, online, de aici

https://mocanita-maramures.com/

Este site-ul lor oficial. De-asemenea au pachete cu mancare si bauturi, iti recomand sa cumperi macar pentru voi 2 adultii, pachetele cu platourile grill, ceai, ciocolata calda, etc. Cand ajungeti la capat, este o zona de picnic, unde au ei gratarele si cu siguranta celor mici li se va face pofta si le va fi foame.

Costa destul de mult, chiar si fara mancare dar experienta merita din plin. De-asemenea va recomand, mai ales ca sunteti cu 2 copii, sa nu alegeti un vagon apropiat locomotivei. Aici vine cel mai usor fumul care nu-i tocmai prietenos, plus funingine.

4. Pentru Cascada Cailor, incercati sa mergeti de dimineata. Dupa 10 deja toate parcarile sunt ocupate + coada de la telescaun. Sa aveti la voi cateva senvisuri si sticle cu apa. Sus nu prea sunt magazine. Tot in zona ar mai fi de vizitat si Pestera din Piatra Rea. Si aproape de Borsa ar mai fi de vizitat Manastirea Moisei

5. Pentru partea a doua a circuitului ai mentionat si Cavnic, banuiesc ca acesta va fi vizitat la drumul de intoarcere catre casa.

6. Referitor la celelalte obiective importante din zona Sighet ai mentionat deja Cimitirul Vesel si Mănăstirea Bârsana. Ar mai fi de adaugat, cateva obiective EXTREM de importante, mai exact:

7. Manastirea Peri Sapanta care are înălțimea totală este de 78 m. Se spune că este cea mai înaltă biserică de lemn din lume.

8. Dacă tot ai ajuns la Bârsana, mergi vreo 25 kilometri spre nord până la Sighetu Marmației pentru a ajunge la Memorialul Durerii, care este dedicat celor care au fost incarcerati, persecutati si chiar omorati de catre regimul comunist. Practic, o fosta inchisoare comunista. O experienta unica pe care v-o recomand!

9. Satul Breb, fiind laudat de multi ca fiind cel mai autentic sat din Maramures, se afla la o distanta de aproximativ 20 km de Cavnic.

10. Lacul Albastru, aflat in zona Cavnic Baia Sprie.

Sunt doar sugestii, voi va puteti personaliza itinerariul dupa bunul plac.

CONCEDIU PLACUT!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4899 PMA (9 voturi)

liviu49SE44r[04.01.22 13:21]

Buna ziua si La multi ani in 2022!

De-abia azi am reusit sa deschid laptopul in saptamana aceasta si am dat de aceasta solicitare.

Am fost la sfarsitul lui iunie, anul trecut, pentru cateva zile in Maramures si la venire am spus celor care doreau sa mearga in Maramures sa renunte la aceasta idee. O fac si acum. Pe langa faptul ca e cam departe de casa ajuns in plus e atat de frumos ca nu vei mai dori sa te intorci acasa.

Dar daca nu te pot convinge sa renunti te las sa constati pe propria piele cat e de frumos.

Noi am fost cazati la o pensiune in Viseu de Jos, intr-o pensiune data in folosinta in anul 2020. Daca as lauda Casa Alexandru (acesta e numele pensiunii) nu as avea cuvinte de ajuns. Noi am optat pentru varianta de cazare fara masa, pentru ca ne-am ocupat de gatitul mesei, ce am vrut noi, la oara la care am dorit noi. Eu cred ca a fost mai convenabil, nu numai ca pret, dar si ca timp. In circa 30 de minute 4 perechi de maini feminine pregateau mancarea pentru 10 persoane cate am fost in grup. Iar barbatii, in afara de verificarea calitatii beuturii, se ocupau si de gratar, de aranjatul mesei, etc. Aprovizionarea o faceam din Viseu de Sus, unde sunt trei supermarketuri cunoscute. As adauga amabilitatea gazdelor de a ne pune la dispozitie o bucatarie complet utilata, ajutor cu produse din gospodaria proprie, cafetiera cu tot ce e necesar (cafea, lapte, frisca, zahar) 24 din 24. Iar cireasa de pe tort au fost costumele de morosence cu care s-au imbracat si pozat partea feminina din grup si de care erau tare mandre.

Prima zi am mers la Sapanta, unde in afara de Cimitirul Vesel, am mai vizitat biserica din Sapanta, Manastirea Peri din Sapanta (cea mai inalta constructie din lemn din Europa), apoi o oprire in Sighet pentru a vizita Monumentul Cuiului, apoi am coborat spre Baia Sprie, vizitand satul Breb, Lacul Albastru, satul Sarbi, Manastirea Barsana.

A doua zi a fost alocata Mocanitei si apoi Cascadei Cailor. Avand copii mai mari (sper ca invatat si mersul pe jos) puteti face si o scurta drumetie in Borsa pe Rodna.

Ziua urmatoare pe traseul Viseu, Petrova, Costiui, Vadu Izei, Sugau, Giulesti, Desesti, Baia Sprie, Danesti, Surdesti, Cavnic, Ruptura, Budesti, Sarbi, Calinesti, Valeni, Barsana, Rozavlea, Viseu, puteti vizita Castelul Apafi din Costiui, mamastirea Sat Sugatag, creasta Cocosului Desesti, mPasul Gutai, Casa Iezuitilor Baia Sprie, Casa Vasile Lucaciu Sisesti, Piatra Tatarilor Cavnic, Biserica din lemn Budesti.

Evident ca, in functie de timpul disponibil puteti alege si alte obiective cum ar putea fi Biserica de lemn Poienile Izei, manastirea Botiza, Pestera cu oase Poiana Botizei, pasul Rotunda, pasul Neteda, manastirea Sf. Ana Rohia, muzeul Satului si Muzeul Etnografic Sighet, Muzeul Etnografic, Muzeul de Istorie si Arheologie, Muzeul de Arta, Muzeul de Mineralogie, Turnul lui Stefan din Baia Mare. Lacul Firiza, castelul Teleki si muzeul Petofi sandor din Caltau si multe altele.

De vazut ai ce vedea, sa te vad cum te hotarasti sa pleci de acolo!

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4550 PMA (7 voturi)

webmasterX[04.01.22 15:03]

@liviu49: Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de la Pensiunea Laurențiu scrise ca articol (review) nou. Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații (înțeleg că ar merita, cu vârf și îndesat, oamenii ăia...).

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


nelu73SE82r[04.01.22 20:42]

Bună, recomand cu încredere hotelul Roman din Borșa.

Este foarte aproape de cascada Cailor, Vișeul de sus monumentul de la Moisei.

Poți vizita și alte obiective din apropiere, am scris rewiev despre hotelul Roman și obiectivele din apropiere mai pe larg sper sa va ajute - vezi impresii

Vă doresc sa alegeți cel mai convenabil. Mult succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4550 PMA (9 voturi)

Dan-OradeaGD3r[05.01.22 09:41]

@cris1982: Salutare si La Multi Ani!

Eu vin cu completari la obiectivele ce pot fi vizitate in zona. Eu propun spre vizita si Baia Mare, pentru copii dar nu numai ar fi Muzeul de Mineralogie si Planetariul. Sa mergeti si pe langa Turnul Combinatului, e chiar impresionant. In Sighetul Marmatiei desi am fost iarna a fost interesant Muzeul Satului Maramuresean.

Si eu intentionez sa merg vara in zona si m-am documentat iar la Cascada Cailor se poate ajunge si din Pasul Prislop, este traseu de aproximativ 1:30 ore pe sens (eu am descarcat maps. me pe telefon si arata si traseele montane).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR214r[05.01.22 10:03]

Este frumoasa si Baia Mare dar cred ca le este cam peste mana. Au deja destule de vizitat si timpul nu este atat de generos. Cu Mocanita de exemplu "pierzi" jumatate de zi. Cu Cascada Cailor la fel... pierzi jumatate de zi.

Cea mai buna metoda pentru a vizita cat mai multe obiective, desi este obositor, ar fi sa ai multe cazari intermediare. Noi de exemplu, anul trecut, in 10 zile, am avut vreo 5 cazari. Ca sa nu ma duc si sa ma intorc mereu la cazare, imi fac un traseu si vizitez ce am de vizitat in jur.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

cris1982PAAUTOR SOLCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA48r[05.01.22 13:26]

Și eu îmi doresc două cazări, pentru a fi aproape de obiective turistice și ca să nu pierdem mult timp pe drumuri dus-întors.

În Baia Mare nu intenționez să ajungem pentru că ne este peste mână. Noi vom avea cazări intermediare la dus și la întors în Alba Iulia sau Sibiu, pentru că ar fi foarte obositor să străbatem peste 600 km într-o singură zi, ținând cont de starea drumurilor și de faptul că avem copiii care se plictisesc după câteva ore în mașină. Mulțumesc tuturor pentru recomandări și aștept și alte recomandări. Știu că mai este destul de mult până la vară, însă mie îmi place să fac documentare temeinică din timp, nu să las organizarea pentru ultima clipă. Am vizionat emisiunea„Poftiți prin țară" ultimele două săptămâni și filmările sunt în Maramureș, astfel că mi s-a trezit o imensă dorință de a vizita acele locuri, iar până atunci îmi alin nerăbdarea cu documentarea călătoriei.

N.B.: cris1982 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR214r[05.01.22 16:51]

@cris1982: Pentru Sibiu va pot recomanda o cazare foarte ok, chiar langa Sibiu, mai exact Charter Apartments. Au apartamente de 2-3 camere sau garsoniera.

Banuiesc ca plecati din Bucuresti. Este ok o cazare intermediara in Sibiu. Din pacate nu veti avea prea mult timp pentru a vizita si pe aici obiective dar daca puteti, va recomand sa mergeti cu cei mici la parcul tematic Povestea Calendarului. Este aproape de Sibiu si nu ar dura vizita mai mult de 2 ore. Cred ca va incadrati la drum SPRE Sibiu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

cris1982PAAUTOR SOLCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA48r[05.01.22 17:16]

@⭐ValentinB_88⭐: Plecăm de acasă, din Turnu Măgurele. Mulţumesc pentru recomandarea din Sibiu!

N.B.: cris1982 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA

MarinaCoSR14r[05.01.22 18:27]

@cris1982: in Sibiu va recoman sa mergeți si la zoo.

Este foarte frumos pentru cei mici.

Si din ce am vazut in documentare muzeul satului din Sibiu este spectaculos, din nefericire noi nu am apucar sa îl vizităm când am ajuns în Sibiu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (6 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR214r[05.01.22 19:11]

Despre Sibiu si imprejurimi, ar trebui sa purtam o alta discutie. Aici sunt multe de vizitat...

-gradina zoologica

-muzeul Astra

-Muzeul Brukenthal

-centrul vechi

-apoi in Alba Iulia avem cetatea Alba-Carolina... tot aproape avem Deva si Hunedoara cu Castelul Huniazilor, cetatea Devei... variante sunt multe. Dar spun din propria experienta ca circuitele sunt obositoare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

cris1982PAAUTOR SOLCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA48r[05.01.22 21:30]

@⭐ValentinB_88⭐: Pentru Sibiu şi împrejurimile sale vom face un sejur special, altă dată. De data aceasta vom folosi Sibiul doar ca localitate de tranzit şi vom vizita probabil un obiectiv, maxim două, în după-amiaza respectivă, depinde de cât de obosiţi vor fi copiii după drum.

N.B.: cris1982 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR214r[06.01.22 10:01]

@cris1982: Sigur, va inteleg. Avem si noi un membru mic si stim cum este.

Am vazut acum ca scria la locatia dvs Turnu Magurele. Va cer scuze pentru neatentia mea. Totusi daca puteti, va recomand sa vizitati macar parcul tematic Povestea Calendarului. Ocolul spre Porumbacu de Sus este de doar 45 minute.

Pentru mai multe obiective, asa cum ati spus si dvs, putem discuta mai pe larg la vizita speciala. Ca si plan de viitor pentru aceasta zona, recomand cazare in Sibiu cu plecare spre Alba Iulia / Deva/ Hunedoara. O cazare de 3-5 nopti si putem enumera multe obiective ce merita vizitate!

Concediu placut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Safta RaduCOCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA127r[06.01.22 10:39]

Pentru a doua parte a sejurului în Maramureș, îți recomand o cazare bună la pensiunea Maria Boroica, din Poienile Izei. Pensiunea are spațiu de joacă, foișor, proprietarii sunt amabili, iar prețurile la cazare și masă sunt acceptabile. vezi impresii

Un avantaj ar fi faptul că din Poienile Izei distanțele către principalele obiective sunt aproximativ egale, comuna fiind localizată în partea central-estică a județului.

La pastrăvăria Alex e frumos, mâncarea e foarte bună, dar prețurile sunt cam mari. Oricum, dacă vrei să ajungi acolo, ar fi bine să o faci în timpul săptămânii, în week-end e full, cu greu găsești un loc de parcare, sau poți aștepta până se eliberează o masă.

Pentru o plimbare cu Mocănița îți recomand să faci din timp rezervare online, în acest fel poți evita aglomerația de la casa de bilete, iar la urcarea în tren te sfătuiesc să alegi vagon normal, le cele descoperite riscul de a răci este foarte mare.

Și încă ceva, când faci rezervare să nu optezi pentru pachetul oferit de organizatori, mai bine soliciți proprietarilor pensiunii unde sunteți cazați să vă pună micul dejun la pachet, noi așa am procedat și mulți turiști ne întrebau de unde avem mâncarea, că ei nu erau mulțumiți de ceea ce primiseră de la organizatori.

Concediu plăcut!

N.B.: Safta Radu este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA

⭐ValentinB_88⭐PR214r[06.01.22 10:52]

@Safta Radu: "când faci rezervare să nu optezi pentru pachetul oferit de organizatori, mai bine soliciți proprietarilor pensiunii unde sunteți cazați să vă pună micul dejun la pachet"

Noi am ales pachetul care cum am scris mai sus, era SCUMP, dar pe la toate mocanitele, la capat de linie, mancarea este foarte foarte scumpa insa un gratar in aer liber face toti banii. Si nu in fiecare zi mergi cu mocanita.

Sentimentul De a manca senvisuri la pachet in timp ce turistii de langa tine baga gratar cu muraturi... mai ales cand ai copii care poftesc la orice, nu e tocmai ok. Parerea mea... acum fiecare stie cum e mai bine pentru el si decide in consecinta. Din acest motiv am si recomandat ca din 4 persoane (2 adulti si 2 copii) sa ia 2 pachete "full" nu 4, care ar costa... enorm.

Nu vreau sa intru in polemici, e doar parerea mea. Am incercat si noi asta cu senvisurile, la mocanita Hutulca, chiar anul trecut. Ce credeti? Nu a mers... cand ajungi la capat de linie si fumega gratarele ca pe Dealul Negru, numai senvisuri nu-ti vine sa mananci. ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (5 voturi)

Safta RaduCOCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA127r[06.01.22 11:32]

@⭐ValentinB_88⭐: Aici nu discutăm de polemici, fiecare are opinia lui, până la urmă așa trebuie să fie, o diversitate de opinii, de idei.

Când am menționat că am avut la noi micul dejun, NU m-am referit la sendvișuri, ci la micul dejun pe care l-am fi luat la pensiune, care era destul de bogat, am avut 2 platouri la noi, arhisuficient.

Pe lângă faptul că este scump, turiștii pot beneficia de pachetul oferit de angajații societății respective doar la capăt de linie, în stația Paltinu, și asta doar după ce stai la o coadă de câteva zeci de persoane, depinde cât de agil ești...

Mulți turiști spuneau că nu sunt mulțumiți de calitatea și cantitatea produselor, aveau în pachet o bucățică de carne, și aceea tare, câteva feliuțe de castraveți acri și un produs de patiserie, cum am menționat și în răspunsul anterior unii ne întrebau de unde avem noi mâncarea.

Sunt sigur că @cris1982 va alege varianta potrivită pentru ea și pentru familia ei.

Toate cele bune!

N.B.: Safta Radu este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA

tata123 🔱POSCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA974r[17.01.22 11:19]

@cris1982:

În momentul plecării din zona Vișeu puteți merge spre Muzeul Țărăncii Române din Dragomirești și spre bisericile de lemn din Ieud, Poienile Izei și Rozavlea sau Mănăstirea Bârsana pe drumul de legătură DJ 188 între Vișeu de Jos-Bocicoel-Bogdan Vodă - un drum de un pitoresc deosebit – așa-numitul „Pas Bocicoel” (reabilitat în 2021).

De asemenea, în satele de pe Valea Cosăului (Budești, Sârbi, Cornești, Ferești) găsești gospodării tradiționale, frumoase porți de lemn, vâltori și biserici vechi. În Ferești se găsește sigur o vâltoare, iar în satul Sârbi e un ansamblu de arhitectură și tehnică populară.

În localitatea Botiza se află Mănăstirea Botiza, un ansamblu de construcții religioase din lemn, frumoase ca și cele de la Bârsana.

În Săcel puteți vizita Moara lui Mecleș unde găsiți instalații vechi de măcinat, scărmănat lâna și spălat (jurnalmm.ro/moara-lui-dan... ecles-din-sacel).

În Ieud Deal există o biserică de lemn (după 1717) aflată în patrimoniul UNESCO, iar lângă se află Muzeul etnografic Pleș (ghidulmuzeelor.cimec.ro/i ... -IEUD-Maramures).

Pentru distracția copiilor puteți merge în zona Cavnic la „drumul cu șmen” , DJ 109F (google.com/maps/place/Gra ... F9hdHRyYWN0aW9u), un interesant fenomen gravitațional.

Probabil că va trebui să combinați programul atât cu obiective interesante pentru adulți (biserici de lemn, mănăstiri și muzee), dar mai ales atrăgătoare pentru copii. Cele din urmă ar fi: Mocănița, telescaun și drumeție la Cascada Cailor, o vâltoare/moară de apă, poate un muzeu sau ștrandul din Ocna Șugatag.

Alegeri inspirate!

N.B.: tata123 🔱 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

SUFLETELPM[22.01.22 14:45]

@⭐ValentinB_88⭐:

Șocant pentru mine punctul 8 din răspunsul tău. De fapt, sunt atât de oripilata încât cu greu îmi găsesc cuvintele.

Solicitarea userului Cris1982 a fost:

Pe lângă obiectivele amintite de mine, vă rog să îmi recomandați și alte obiective/activități din zonă care ar putea fi atractive pentru copii.

Și ce-i recomanzi tu???

Dacă tot ai ajuns la Bârsana, mergi vreo 25 kilometri spre nord până la Sighetu Marmației pentru a ajunge la Memorialul Durerii, care este dedicat celor care au fost incarcerati, persecutati si chiar omorati de catre regimul comunist. Practic, o fosta inchisoare comunista. O experienta unica pe care v-o recomand!

Ma îngrozește [...] cu care poți recomanda un asemenea obiectiv, care impresionează puternic și adulții, unei familii cu copilași de doar 9 și 5 anișori, micuții putând fi puternic traumatizați psihic în cazul în care înțeleg ceva din grozaviile care s-au petrecut acolo.

[...]

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

anamariavargaGD11r[22.01.22 14:59]

@SUFLETEL: Eu am dus-o pe fimea acolo, o data cand avea 4 ani parca si inca o data cand avea 10 ani. I-am explicat de fiecare data pe intelesul ei si cu anumite cuvinte ce s-a intamplat acolo (fara minciuni si ocolisuri prea mari) si a fost foarte receptiva si interesata.

Depinde foarte mult de copil cum este construit, daca este mai cerebral de mic, mai nepasator etc fiecare este in felul lui. Doar parintii lui stiu cum este si intr adevar trebuie sa analizeze situatia inainte de vizita.

Eu recomand cu vehementa locurile de acest gen din tara si de peste hotare. Suntem datori victimelor sa stim ce au indurat si in acelasi timp suntem datori copiilor nostri sa invatam din istorie pentru ca ei, in urma educatiei primite de la noi sa nu repete aceleasi greseli. Cu copii sau fara, in functie de fiecare familie in parte, cu totii trebuie sa cunoastem ce s-a intamplat. Este musai.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR214r[22.01.22 15:53]

@SUFLETEL: ia uite ia. Lume noua. [...]

Gata, ti-a trecut groaza si șocul? Sau inca esti in stare de șoc? ????

Relaxeaza-te, trage 2-3 guri de aer, bea un pahar cu apa sa-ti mai revii. Auzi tu "micuții putând fi puternic traumatizați psihic". Tu nu prea iesi din casa, asa-i? Sau de cand cu pandemia, nu prea ai mai socializat.

Ai fost vreodata la obiectivul despre care ai ramas asa de socata si traumatizata si ingrozita? Ce crezi ca gasesti acolo? Oameni morti atarnati pe pereti? Schelete ambulante? Sange pe tavan? Oameni trasi in teapa? Dumnezeule, de unde apareti fratilor?

Asa cum a spus si anamariavarga mai sus, depinde ce ii spui copilului. Da a fost naspa acolo dar nu te apuci sa ii zici ad literam cum erau schingiuti oamenii acolo si ce nasoale au patimit.

Trecand peste chestiile nasoale care s-au petrecut acolo, sa mergi intr-o inchisoare ADEVARATA, poate fi ceva inedit, totul depinde de cum prezinti copilului.

Pe logica ta, nici la Gradina Zoologica nu-i fain sa mergi ca doar... si acolo sunt traumatizate animalele, traiesc in conditii impropii, etc. Right?

Si da, mi-am dus si eu copilul acolo si i-a placut foarte mult. Nu a ramas nici traumatizat, nici socat si nu pare sa aiba vreo trauma. ???? Chiar i-a placut si i s-a parut foarte interesant si ghici ce? Daca mai am drum pe acolo o sa o mai duc!

Ca tot ai ramas asa de oripilat sau oripilata (ca nu am inteles ce esti) si ca tot vorbim de copii, aici merge aia cu "uite, oamenii care fura si care nu sunt cuminti, ajung aici".

Ce-mi place mie de voi astia care aveti cont de 5-7 ani cu una doua recenzii in total (nici macar alea din Romania) si veniti si comentati aiurea. Tu ai vizitat ceva prin Romania? Poti recomanda vreun obiectiv ceva?

[...] de ce nu ai venit TU cu completari si recomandari pentru solicitarea de mai sus? Sau tu stii doar cu Turcia cu dastea?

Nu de alta dar nu ai absolut NICI O RECENZIE pentru vreo cazare sau obiectiv din Romania si asta in 7 ani de cand ai contul. Chiar nu ai fost plecat sau plecata? Sau doar stai, citesti ce scriu altii si critici....

[...]

Din respect pentru inteligenta mea, voi opri discutia aici.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

SUFLETELPM[22.01.22 16:28]

@⭐ValentinB_88⭐:

Regulamentul site-ului, pe care l-am citit și m-am angajat sa-l respect la înscrierea pe AFA, nu impune o "norma" lunara sau anuală de review-uri și cu atât mai puțin nu impune subiectul/ destinația.

În schimb, INTERZICE ATACUL LA PERSOANĂ SI JIGNIRILE.

Am crezut că fiecare este liber să-si spună punctul de vedere. Din punctul meu de vedere, Memorialul Durerii NU este un obiectiv atractiv pentru copii!

Și, da, l-am vizitat doar împreună cu soțul când aveam vreo 45 ani.

Și, nu, nu-mi voi duce prea curând acolo copila. Are tot timpul din lume sa cunoască și să înțeleagă.

Este dreptul meu ca mamă sa-mi educ copila cum consider, dar și sa avertizez alte mame cu privire la potențiale greșeli care pot avea consecințe GRAVE.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

anamariavargaGD11r[22.01.22 16:57]

@SUFLETEL: V ati exprimat punctul de vedere. A fi o greseala este iar parerea dvs. A avea consecinte grave este iar o afirmatie nefondata asta numai daca nu sunteti psiholog cu specializare in pediatrie.

Sunteti un pic cam ofensiva sa acuzati atacuri la persoana si jigniri. Asa cum dvs v ati expus punctul de vedere, asa l am spus si eu. La mine din fericire a fost un succes respectiva vizita dar intradevar am o fetita mult mai matura pentru varsta ei (inca din bebelusie).

Relax. Nu catalogati ca o greseala vizita la Memorial. Nici la Auschvitz. Nu este o greseala, tocmai ce am povestit ca pentru noi nu a fost. Nu generalizati. Depinde foarte mult de fiecare persoana in parte. Hai sa fim sanatosi! Vacante minunate si educative tuturor!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

SUFLETELPM[22.01.22 17:20]

@anamariavarga:

Nu am intenționat o discuție în contradictoriu cu tine. Avem opinii diferite, este evident.

Fără a avea probleme de dezvoltare, nu toți copiii debordează de precocitate. Eu îmi doresc sa protejez sensibilitatea și inocența copilului meu cât mai mult timp și știu ca nu sunt singura care gândesc așa. Toate la timpul lor.

Vom vizita și Polonia când va mai crește.

Nu înțeleg de ce trebuie sa fiu luata peste picior de catre un individ ale cărui povesti pe mine nu m-au convins ca de ce nu scriu despre România, ci doar despre Turcia etc etc

Acesta s-a contrazis, are o pasiune , și cu domnul Safta, care este DOCTOR, pe România.

[...]

Vacante așa cum îți dorești!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

cris1982PAAUTOR SOLCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA48r[23.01.22 09:34]

Având în vedere ultimele discuții, vă spun că eu apreciez toate recomandările, însă selectez doar obiectivele despre care cred că îmi vor face plăcere și îmi vor da bună dispoziție, atât mie, cât și familiei mele. Referitor la Memorialul Durerii, eu conștientizez nenorocile petrecute în vremea respectivă, am idee despre ceea ce se află acolo și cred că m-ar întrista o vizită în acel loc, ceea ce nu îmi doresc pentru concediul meu, chiar dacă este un obiectiv turistic important din zona respectivă.

N.B.: cris1982 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (5 voturi)

SUFLETELPM[23.01.22 09:44]

@cris1982:

Eram convinsa ca vei lua cea mai buna decizie pentru familia ta . Nici nu știi cât ma bucur ????

Felicitări și concediu plăcut!


webmaster[23.01.22 10:10]

Solicitat, tuturor

- evitarea etichetărilor (peiorative) și afirmațiilor care pot stârni flame.

- e evident că puteți să vă exprimați acordul sau dezacordul asupra oricărei recomandări (sau contrarecomandări!) — în mod decent & civilizat, evitând aceste practici

=

Mai multe fragmente „flame-inițiatoare” au fost eliminate din răspunsurile de mai sus.

Considerați-o ca pe un avertisment - eventuale recidive atrag sancțiuni.


  • [30] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.4246611595154 sec
    ecranul dvs: 1 x 1