ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.11.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Turnu Măgurele
ÎNSCRIS: 29.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2022
DURATA: 3 nopți
Familie
2 AD. + 2 COPII -- v: 5 şi 9 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 52 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Încă un sejur frumos la Orizont, dar în culorile toamnei

TIPĂREȘTE

Pentru că la sfârşitul lunii octombrie urma vacanţa copiilor, ne-am rezervat încă din luna august un sejur la Orizont. Călimăneşti-Căciulata este cea mai accesibilă staţiune balneoclimaterică pentru noi din punctul de vedere al lejerităţii drumului până acolo, astfel că nu am dorit să ne complicăm cu staţiuni mai îndepărtate şi am ales tot hotelul Orizont pentru că mai fusesem acolo de încă două ori, în februarie (vezi impresii) şi martie şi am fost foarte mulţumiţi de serviciile hotelului. Despre sejurul din martie nu am povestit aici pentru că nu era nimic de adăugat faţă de cel din februarie.

Prima impresie a fost bună şi de data aceasta. Am fost întâmpinaţi cu aceeaşi amabilitate ca de obicei şi am primit acelaşi apartament ca şi în sejururile anterioare, 101. Să ştiţi că acest review seamănă foarte mult cu cel anterior (vezi impresii), însă am considerat că este mai util să fac o upgradare a primului review decât să fac un review sumar în care să punctez doar diferenţele, pentru că nu sunt multe.


despre SERVICII

Serviciile sunt de calitate, personalul este amabil, cu bun-simţ, se observă că sunt profesionişti în domeniu. Angajaţii sunt români, ceea ce dovedeşte calitatea proprietarului hotelului care este capabil să îşi menţină salariaţii români şi nu angajează alte naţionalităţi pe salarii mici, cu inconvenientele aferente.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Camerele au fost renovate vara aceasta, doar gresia şi faianţa din baie au rămas neschimbate. Apartamentul este compus din două camere, o cameră cu un pat matrimonial de 1,60 m lăţime, cu saltea confortabilă, iar altă cameră cu canapea extensibilă pe care am găsit-o pregătită de dormit pe ea. Era foarte curat şi cald în tot interiorul hotelului. În fiecare cameră se afla câte un birou, comodă TV şi smartTV cu internet şi în camera cu canapea se află şi o măsuţă. Am beneficiat de un balcon mare, pe lungimea celor două camere, de unde am avut o privelişte foarte frumoasă. De data aceasta, fiind vremea caldă, am putut să ne bucurăm mai mult de balcon, am stat seara la aer admirând cerul înstelat. Am beneficiat de halate de baie pufoase, curate, prosoape pentru 3 adulţi. La baie sunt consumabile pentru 3 persoane. Baia este micuţă, însă utilată cu toate cele necesare. Există şi aer condiţionat, seif, dulap bine compartimentat. Diferenţa de preţ între camera dublă şi apartament nu este foarte mare, astfel că merită luat apartamentul în cazul unei familii cu doi copii. Faţă de primavară a crescut preţul cu 85 lei/noapte, justificat în condiţiile creşterii tuturor celorlalte preţuri.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

În preţul sejurului am avut inclus mic dejun şi cină bufet suedez. Ambele mese m-au impresionat pentru că ofereau mâncare variată şi de calitate. La micul dejun, pe lângă ouăle gătite în diverse moduri (omletă simplă, omletă cu legume, ochiuri, ouă fierte), cremvurşti, mezeluri de calitate, brânzeturi, legume, cereale, lapte, iaurturi, unt, pateu, desert, fructe, se oferă şi specialităţi, diverse salate şi preparate care se servesc la mese festive. Ca băuturi incluse aveam apă, sucuri, cafea, ceai şi sirop din muguri de brad.

La cină aveam carne de toate felurile, mâncare gătită, cât şi salate, legume, chiar şi două feluri de ciorbă. Deserturile erau uşoare, nu foarte dulci, ideale pentru cină. Aveam şi vinul casei, un vin de ţară foarte bun, autentic.

Hotelul are două saloane: cel roşu unde se servesc mesele bufet suedez, şi cel verde, unde se serveşte exclusiv a la carte.

În prima zi am mâncat şi prânzul tot la ei, ne-a plăcut mâncarea, porţii mari şi bine gătite, iar preţurile decente. Şi în restaurante este foarte curat, pe mese sunt aşezate feţe de masă de unică folosinţă, peste feţele de masă din pânză, cele de unică folosinţă înlocuindu-se după fiecare utilizare a mesei.

În cea de-a doua zi am dorit să mergem să luăm prânzul la Casa Românească, fiind curioşi să vedem cum este acolo şi ne aflam oricum în zonă pentru că făcusem o plimbare cu vaporaşul care are debarcader la Cozia. Ne-a plăcut foarte mult şi la Casa Românească, terasa era plină, iar mâncarea a venit foarte repede în ciuda aglomeraţiei, a fost delicioasă, iar preţurile decente. Noi rămăsesem şocaţi de preţurile din Sinaia, astfel că preţurile de la Casa Românească ni s-au părut chiar OK.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotelul este bine localizat, situat lateral faţă de drumul principal, într-o zonă liniştită, aproape de pădure, cu o vedere minunată spre râul Olt şi spre vârful Cozia. Se află aproape de intrarea sudică a falezei Oltului. De data aceasta, pentru că am stat mai multe zile şi vremea a fost prielnică, am putut vizita mai multe obiective şi ne-am putut bucura din plin de natură şi de frumuseţea aparte a peisajului de toamnă.

Aveam un peisaj superb de la balcon, incomparabil ca şi colorit cu cel din februarie-martie. Aş fi stat continuu pe balcon şi aş fi admirat peisajul. Peisajul se vede în splendoarea lui chiar şi dacă stai întins pe pat.

Am făcut o drumeţie până la Cascada Lotrişor, ne-am plimbat cu vaporaşul pe râul Olt, ne-am plimbat prin parcul de la Izvoare, pe faleza Oltului şi prin parcul lui Căliman, am vizitat Mănăstirea Cozia. Am putut observa mai bine şi staţiunea care este bine îngrijită, cu alei, trotuare, zone verzi îngrijite, hoteluri renovate, vile îngrijite, unele de vânzare. Se vede că s-a investit mult în zonă, că primarul este gospodar şi rezultatele au apărut, în sensul că staţiunea era plină de turişti în perioada aceea. Mă aşteptam să fie multă lume doritoare de munte şi bălăceală în perioada vacanţei copiilor, motiv pentru care am rezervat încă din luna august.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

SPA-ul este bine dotat.

Centrul Wellness & SPA e compus dintr-o piscină cu apă dulce încălzită la 30°-32° C, o piscina cu apă sărată încălzită la 35° – 36° C – adusa direct de la Ocnele Mari, două jacuzzi, duşuri moderne cu hidromasaj şi cromoterapie, saună finlandeză, baie turceasca – hamam, care învăluie în aburul de mentă şi eucalipt, fântână de gheaţă pentru revigorare maximă, duşul emoţional, 3 cabine de masaj şi sala de cromoterapie şi relaxare. Există şi o salină, având pereţii din cărămizi de sare de Himalaya în care sunt inhalaţi aerosoli salini cu care se tratează afecţiunile respiratorii. Intrarea la SPA se face de la etajul 1. La etajul 5 se află o bază de tratament pentru cei cu diverse afecţiuni, care vin cu bilet de trimitere de la medicul de familie, existând totodată şi medic al unităţii, care recomandă diverse tratamente în funcţie de afecţiuni. Lângă zona SPA există bar, unde se servesc diverse băuturi, inclusiv nişte smoothie cu diverse beneficii (detox, antiaging, energy, etc).

În concluzie, nouă ne-au plăcut foarte mult hotelul, staţiunea, şi am concluzionat că toamna este anotimpul nostru preferat de mers la munte.


[fb]
---
Trimis de cris1982 in 12.11.22 16:23:56
Validat / Publicat: 12.11.22 18:22:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA. A mai fost în/la: Tot la Orizont la încă două ori şi la pensiunea Elena acum 5 ani

VIZUALIZĂRI: 2911 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cris1982); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Nu mai mă săturam de admirat peisajul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 52.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    mishu
    [13.11.22 00:13:19]
    »

    @cris1982:

    şi am ales tot hotelul Orizont pentru că mai fusesem acolo de încă două ori, în februarie (vezi impresii) şi martie şi am fost foarte mulţumiţi de serviciile hotelului.

    asta e clar avand in vedere ca in acelasi ani ati ajuns acolo de trei ori.

    Si din cele prezentate este clar ca este un loc care merita. De fiecare data cand citesc un articol si imi place locul, imi doresc sa ajung si eu acolo, la fel si in acest caz .

    Felicitari, votat cu mare drag.

    cris1982PHONEAUTOR REVIEW
    [13.11.22 08:18:35]
    »

    @mishu: Mulțumesc pentru vot!

    E un loc foarte bun pentru relax, bălăceală și pentru tratamente. Am uitat să scriu și despre calitatea turiștilor, ceea ce pentru mine este foarte important pentru că îmi afectează starea de spirit. Aici am găsit mereu doar turiști educați, cu bun simț, liniștiți, cu un vibe bun. Ori locul obligă la un astfel de comportament, ori mai degrabă cred că atrage doar astfel de turiști. E un loc care merită avut în avut în vedere când aveți chef de bălăceală!

    elenaadinaPHONE
    [13.11.22 12:24:40]
    »

    Felicitări pentru sejurul frumos!

    Hotelul arată bine și toamna e minunată în poze! ????

    rentea
    [03.12.22 14:55:11]
    »

    @cris1982: Cu tot dragul si fara niciun fel de gluma, explicati-mi si mie, va rog, care este secretul pentru a te simti bine intr-o "statiune" precum Calimanesti-Caciulata? Ce poti face acolo, in afara de tratament? Cum te poti plimba cand nu exista decat un drum principal cu trotiare minuscule pe care circula non-stop masini, camioane etc. Cand nu exista un restaurant cat de cat rezonabil... cand atmosfera este atat de "arhaica" spre sanatoriu din anii 50... ? Nu ma intelegeti gresit, iubesc linistea, iubesc locurile cu spa-uri, cu poteci de munte, cu oameni educati etc... Numai ca... de cate ori am trecut pe aici, nu m-am gandit decat cum sa plec mai repede mai departe.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cris1982PHONEAUTOR REVIEW
    [03.12.22 19:32:26]
    »

    @rentea:

    Cu tot dragul si fara niciun fel de gluma, explicati-mi si mie, va rog, care este secretul pentru a te simti bine intr-o "statiune" precum Călimănești-Căciulata?

    Nu știu dacă e un secret anume pe care să-l dețin eu. Cert este că stațiunea era full în perioada aceea. Și în această minivacanță e la fel de plină. Majoritatea cunoștințelor mele o frecventează, fiind aproape de noi, și n-am auzit pe niciunul să nu se fi simțit bine. Depinde și de ceea ce înțelege fiecare prin a se simți bine. Activitățile pe care le-am desfășurat noi acolo ne-au făcut să ne simțim foarte bine.

    Ce poti face acolo, in afara de tratament?

    Am detaliat în review ce am făcut noi acolo. Tratamente nu am făcut, pentru că am mers cu copiii la relaxare, nu la tratamente. Am făcut o drumeţie până la Cascada Lotrişor, ne-am plimbat cu vaporaşul pe râul Olt, ne-am plimbat prin parcul de la Izvoare, pe faleza Oltului şi prin parcul lui Căliman, am vizitat Mănăstirea Cozia. Și mai aveam de făcut și altele, (plimbare pe aleea balneară, la Mănăstirea Turnu, etc) dar n-am avut timp și de altele.

    Cum te poti plimba cand nu exista decat un drum principal cu trotiare minuscule pe care circula non-stop masini, camioane etc.

    Cine te pune să te plimbi de-a lungul drumului principal? Există parcuri, alee prin pădure, faleza Oltului, trasee montane.

    Cand nu exista un restaurant cat de cat rezonabil...

    Ori nu ai știut unde să cauți, ori ești prea pretențios. Ai fost de exemplu la Casa Românească, restaurantul hotelului Orizont sau terasa Camelot și nu ți-a plăcut?

    cand atmosfera este atat de "arhaica" spre sanatoriu din anii 50... ?

    Eu nu am perceput astfel atmosfera. Era plin de familii cu copii, era un vibe bun, nu mă ducea cu gândul la un sanatoriu.

    Nu ma intelegeti gresit, iubesc linistea, iubesc locurile cu spa-uri, cu poteci de munte, cu oameni educati etc...

    Călimănești-Căciulata îndeplinește aceste cerințe.

    Numai ca... de cate ori am trecut pe aici, nu m-am gandit decat cum sa plec mai repede mai departe.

    Poate că ai nimerit acolo într-o perioadă proastă sau hotelul/restaurantul nu a fost bine ales. Sau poate că ai fost înainte de construirea aquapark-ului când stațiunea era la pământ. Stațiunea a renăscut abia după ce s-a construit aquaparkul. Sau poate pur și simplu ești tu prea greu de mulțumit.

    Acum, la finalul ecoului, cred că totuși există un secret: familia mea are de obicei o stare bună de spirit, ne distrăm, ne bucurăm și ne simțim bine pe oriunde am merge. Nu suntem genul care să căutăm hibe și să ne indispunem din cauza nimicurilor. Spre exemplu, eu acum mi-am dat seama că sunt cam înguste trotuarele aferente drumului principal, când ai amintit tu de ele. La momentul respectiv nici nu remarcasem chestia asta, darămite să mă deranjeze cu ceva. ????‍♀️

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    neimportantPHONE
    [03.12.22 21:55:10]
    »

    @rentea: din start, ca umilă părere, Călimănești-Căciulata nu e chiar de lepădat, dacă vrei să fugi cât mai repede și cât mai departe, du-te mai întâi la Govora. Asta e o stațiune mai potrivită pentru cele spuse de tine. O zic din perspectiva vâlceanului ce evadează la final de săptămână în una din cele 3 stațiuni: B. Olănești, Călimănești sau Govora. Călimăneștiul, pentru mine, e sursa de energie ce încarcă bateriile. Nu mă oripilează, nu mă gonește. Orașul stațiune trebuie citit și trăit nu numai cu ochii ci și cu inima. Are multe părți bune, la vedere sau mai ascunse. Pentru omul practic, ultra-modern, supus vitezei vremurilor, Călimăneștiul pare cantonat undeva sub standarde. Doar pare, pentru că de fapt, are un farmec aparte. La următoarea vizită îți recomand cu prietenie, să apuci pe centura orașului, apoi să intri în oraș. Eu așa fac. Te purifică și te pregătește de contactul cu orașul. De vii din nord, oprește-te la Castrul Arutela, fă câțiva pași printre ruine, încarcă-te cu umbrele ce par ale romanilor și dacilor de altădată. Suie panta la stradă și alunecă ușor spre Cozia unde te așteaptă un Mircea versificat, să-ți spună ce e cu atmosfera arhaică. Fă o reverență la mormântul Voevodului, apoi traversează strada, la tarabele cu suveniruri. De nu găsești ceva pe plac, ia un kurtoș, e bun și nu e prea scump. Cel cu scorțișoară e bestial. Găsești și cu nucă sau cocos. Ia apoi azimut spre H. Traian, ocolește-l, găsește drumul de cură și ține-o ață prin pădure. Eliberează-ți mintea, trage aerul ozonat puternic, expiră prelung. La Pavilionul Central oprește-te la o cafea, o apă sau un suc. Stai cu fața la Olt, privește peste creste până sus la cabana Cozia, mâine ai putea să faci o "escaladă" până acolo. Dacă timpul e îngăduitor cu tine, fugi în ostrov, la măicuțe, nu pierzi nimic, dimpotrivă. De vrei să mânânci, încearcă Dada sau M. Cozia. Eu n-am plecat flămând de aici și nici cu vreo enterocolită.

    Traversează Oltul pe drumul ce trece pe lângă piață, ajungi la statuie și apucă drumul spre Dăești. Oprește-te la brutărie, la vrei 700 de m, ia o pâine neagră și amintește-ți de bunici. Apoi ia calea spre casă, abia atunci te poți gândi la plictiseală și dor de ducă.

    Sper să nu te superi!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    cris1982, elenaadina, mishu, neimportant, rentea
    Alte impresii din această RUBRICĂOrizont Cozia Hotel [Căciulata]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063274145126343 sec
    ecranul dvs: 1 x 1