ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.12.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Agnita Sibiu
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
NOV-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
[fb]
TIMP CITIRE: 1 MIN

Târgul de Crăciun și [un magazin] 2022

TIPĂREȘTE

Anul acesta nu am putut să nu vizitez Târgul de Crăciun din Sibiu mai ales că nu au mai fost restricții de nici un fel.

Într-o sâmbătă am ajuns la târgul din centrul vechi al Sibiului, nu era așa aglomerat cum mă așteptam poate și din cauza preturilor destul de mari. Zece castane coapte costau 15 lei, langosi cu brânză 15 lei și tot așa toate produsele alimentare sau suvenirurile.

În târg se află un patinoar o roată panoramica un carusel, casa lui moș crăciun și un trenuleț care circulă pe străduțele din jurul târgului.

Față de anul trecut nu prea este nimic diferit.

Cu ocazia aceasta am ajuns și la magazinul [un magazin] din Sibiu care s-a deschis recent. Magazinul este situat in complexul Prima Moll situat la ieșire din Sibiu spre Medias pe str calea Șurii mari Nr 38. Magazinul [... ] este lumea copiilor, aici găsești tot ce dorești pentru copii de toate vârstele. Tot aici fiind sezonul găsești tot felul de ornamente de Crăciun inclusiv moș crăciuni și reni. Anexez foto relevante. Magazinul este așa organizat încât de la intrare până la ieșire sa treci pe la toate raioanele.

Va doresc tuturor sărbători fericite! 😉


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Tot la târgul de Crăciun sunt multe căsuțe care pe langa suveniruri pregătesc și preparate la grătar și vin cald.


[fb]
---
Trimis de nelu73👍 in 09.12.22 09:20:03
Validat / Publicat: 09.12.22 10:11:42
VIZUALIZĂRI: 346INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Belgia Bulgaria Germania Grecia România
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nelu73👍); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 Trenulețul ziua
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21350 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmasterX [09.12.22 10:11:22] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Festivaluri, evenimente temporare în Sibiu, SIBIU" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

-

Referirile la magazine sau alte entități comerciale nu sunt acceptate pe AFA -- am eliminat numele magazinului, precum și pozele de acolo...

nelu73👍scris / TELEFON [09.12.22 11:21:13] »

@webmasterX: ok.

Rodel [09.12.22 14:15:18] »

Eu am găsit târgul mai bogat ca în anii trecuți. Despre prețuri, mă abțin. Nu cumpăr nimic de acolo. La Jumbo găsești nu numai jucării. Foarte aglomerat acum în preajma sărbătorilor.

Ai postat niște poze reușite.

Daniel-Eugen [09.12.22 15:41:53] »

Poza P12 nu este magazin, este Restaurant.

nelu73👍scris / TELEFON [09.12.22 16:53:13] »

@Daniel-Eugen: nu este vorba de poza 12 este vorba de un magazin mare de jucării, care a fost șters (numele) cât și pozele de la acest magazin. Politica AFA. „

Referirile la magazine sau alte entități comerciale nu sunt acceptate pe AFA -- am eliminat numele magazinului, precum și pozele de acolo... "

O zi buna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
nelu73👍scris / TELEFON [09.12.22 17:01:19] »

@Rodel: mulțumesc pentru aprecieri, așa este fiecare percepe târgul din punctul lui de vedere. Apropo de preturi m-am gândit la cei cu copii mici, mai ales daca au mai multi. Copii sunt copii, nu numai dulciurile dar și restul facilitaților sunt scumpe pentru omul de rând. Va doresc sărbători fericite! Și sper că ne vom revedea la o nouă întâlnire AFA.

⭐ValentinB_88⭐ [10.12.22 08:51:14] »

Votat cu drag. Din păcate recenziile despre târgurile de Crăciun care critică prețurile, nu au căutare mare, dovadă și prin numărul mic de voturi.

Lumea zice pe alte recenzii că cei care comentează asupra prețurilor, nu se bucură cu adevărat de atmosfera creată si cârcotesc. Din păcate nu toată lumea are o situație materială excepțională ca să-și permită să cumpere măcar un fel de mâncare, un dulce, un vin, un suc, etc... să cheltuiască 150-200 de lei în doar 1-2 ore.

Până una alta, asta este realitate.

nelu73👍scris / TELEFON [10.12.22 09:10:07] »

@⭐ValentinB_88⭐: mulțumesc de aprecieri! Aveți dreptate așa este precum a-ți spus. Dar asta este și nu putem noi face ceva. Dupa cum am spus copii sunt copii și ei au cel mai mult de suferit. Copii mei sunt mari dar am văzut copii la târg care vroiau anumite dulciuri sau sa se dea pe trenuleț sau in carusel și părinții (uni dintre ei) nu-și permit. Asta este realitatea cu părere de rău. In rest să auzim numai de bine și sărbători fericite!

Nasshu [10.12.22 16:02:39] »

@⭐ValentinB_88⭐:

Din păcate nu toată lumea are o situație materială excepțională ca să-și permită să cumpere măcar un fel de mâncare, un dulce, un vin, un suc, etc... să cheltuiască 150-200 de lei în doar 1-2 ore.

Corect.

Daca dai un search pe google si cauti cat costa inchirierea unei casute pe perioada targului de Craciun/eveniment local/etc - in diferite orase - gasesti si explicatia preturilor practicate de cei care le inchiriaza.

Astefl de evenimente ar trebui sa fie clipe de bucurie, relaxare , timp petrecut cu familia nu sa faci credit al banca sa mergi la doua targuri de Craciun/eveniment, etc

⭐ValentinB_88⭐scris / TELEFON [10.12.22 17:49:45] »

@Nasshu: am "dat search" și am scris despre acest lucru în recenzia de aici. Știu că nu este totalmente vina vânzătorilor dar nici ei nu-s ușă de biserică vis-a-vis de adaosurile comerciale...

resita2009 [11.12.22 11:17:43] »

@nelu73👍:

Într-o sâmbătă am ajuns la târgul din centrul vechi al Sibiului, nu era așa aglomerat cum mă așteptam poate și din cauza preturilor destul de mari. Zece castane coapte costau 15 lei, langosi cu brânză 15 lei și tot așa toate produsele alimentare sau suvenirurile.

Si la Targurile de Craciun din Craiova si Timisoara (ambele vizitate de mine in decurs de 10 zile) sunt aceleasi preturi, din pacate...

Si eu sunt de acord ca e foarte scump, mai ales daca esti cu copii mici, am vazut ca aveau afisat: Adaus Comercial 0-500%... ce mai e de spun aici atat timp cat statul permite orice adaus, daca afiseaza o mica hartie in care se specifica acest lucru.

ps. La anul am in plan sa ajung si la Sibiu, era si anul acesta dar promovarea facuta targului din Craiova m-a facut sa aleg Craiova, si n-am gresit.

adso [11.12.22 11:55:34] »

@resita2009: La Bran, fără târg de Crăciun, langoșile simple sunt 20 de lei, cele cu umplutură 25 de lei. Iar 10 castane costă 25 de lei. Și asta, repet, fără vreo ocazie specială - atât costă, pur și simplu.

Mai mult, prețurile de mai sus sunt valabile pentru un chioșc de la intrarea în parc, ceva mai depărtat de aglomerarea de tonete din centru. Acolo e posibil să fie chiar mai scump. Dar nu pot confirma / infirma, nu am avut curaj să intru în viermuiala aia.

nicole33 [11.12.22 12:16:00] »

@resita2009:

Si la Targurile de Craciun din Craiova si Timisoara (ambele vizitate de mine in decurs de 10 zile) sunt aceleasi preturi, din pacate...

Si eu sunt de acord ca e foarte scump, mai ales daca esti cu copii mici,

Ieftin nu a fost niciodată să mănânci, să bei sau să te distrezi la asemenea evenimente, dar nu mi se par normale nici exagerările visavis de preţurile practicate de comercianţi.

Cu sau fără copii, cred că oricine vizitează un asemenea târg nu-şi lasă acolo salariul pe o lună dacă bea un pahar cu vin fiert să se încălzească sau cumpără ceva dulce.

Mi-a plăcut că la Târgul de Crăciun de la Craiova ţi-ai riscat totuşi bugetul cu un vin sau nişte gogoşele su ce ai mai consumat pe acolo, fără să te rezumi doar la a trece în revistă preţurile, înghiţind în sec .

am vazut ca aveau afisat: Adaus Comercial 0-500%... ce mai e de spun aici atat timp cat statul permite orice adaus, daca afiseaza o mica hartie in care se specifica acest lucru.

Asta este legea în România. Într-o economie de piaţă funcţională statul nu trebuie să intervină cu niciun fel de limitări.

nicole33 [11.12.22 12:24:44] »

@adso:

La Bran, fără târg de Crăciun, langoșile simple sunt 20 de lei, cele cu umplutură 25 de lei. Iar 10 castane costă 25 de lei. Și asta, repet, fără vreo ocazie specială - atât costă, pur și simplu.

Corect.

Preţurile sunt mari în fiecare zi a anului şi cu toate acestea nu duc deloc lipsă de clienţi, dovadă aglomeraţia maximă de acolo, mai ales la sfârşit de săptămână.

Văd că tot mai mulţi sunt nemulţumiţi de preţurile de la târgurile de Crăciun deşi nu i-a obligat nimeni să le viziteze, dacă nu vor să cheltuiască niciun ban, dar nimeni nu a protestat referitor la preţurile practicate în aeroporturi, de exemplu, pe Otopeni o banală sticlă de apă plată de 500 ml costând 10 lei încă de câţiva ani buni şi acolo chiar eşti nevoit să cumperi atunci când te aşteaptă un zbor de câteva ore.

resita2009 [11.12.22 12:33:06] »

@nicole33 :

Mi-a plăcut că la Târgul de Crăciun de la Craiova ţi-ai riscat totuşi bugetul cu un vin sau nişte gogoşele su ce ai mai consumat pe acolo, fără să te rezumi doar la a trece în revistă preţurile, înghiţind în sec

Hai sa fim seriosi, eu imi permit si ca mine sunt multi altii, daca nu-mi permiteam nu mergeam 300 Km anumit pentru a vizita targul iar la o saptamana inca +100 km pana la Timisoara, pentru cumparaturi si targ dar... trebuie sa recunoastem, preturile sunt mari pentru nivelul de trai din Romania.

Acum fiecare isi stie bugetul si cat poate, dar la fel ca-n situatia litoralului romanesc... cei de la targ vor sa se imbogateasca in cateva zile. Intradevar si chiria pe casute e mare dar sa ne gandim si la clienti.

Ador targurile de Craciun, mirosul vinului cu scortisoare face toti banii, de aceea, in fiecare an vizitez cat de mult pot orasele apropiate de Resita... despre targul de craciun din Resita... mai bine nu spun nimic

nicole33 [11.12.22 12:37:19] »

@Nasshu:

Astefl de evenimente ar trebui sa fie clipe de bucurie, relaxare, timp petrecut cu familia nu sa faci credit al banca sa mergi la doua targuri de Craciun/eveniment, etc

Exagerezi şi încă mult.

Poţi face credit la bancă doar dacă alegi să vizitezi târguri de Crăciun din străinătate care implică transport cu avionul sau consum de motorină pe câteva sute de kilometri, cazare în oraşele de destinaţie în perioade de vârf, nu însă şi când mergi la târgul din oraşul de domiciliu, pe jos, cu tramvaiul sau autobuzul şi doar guşti una alta din cele oferite de comercianţi sau te dai, tu sau copilul, în tiribombe.

Mi se pare amuzant faptul că mulţi dintre cei care au povestit despre evenimentele de acest gen de luna aceasta au semnalat aglomeraţia mare şi cozile mari sau foarte mari existente la tarabele/căsuţele cu mâncare/băutură. Să se fi strâns atât de mulţi milionari pe metru pătrat? Puţin probabil .

nelu73👍scris / TELEFON [11.12.22 18:45:20] »

@resita2009: bună! Așa este cum spuneți și noi am fost la târgul de Crăciun din Sibiu pentru a treia oară și nu am plecat cu mana goală chiar dacă nu suntem de bani gata. Asa este ne drămuim bani cate un pic pentru fiecare cheltuială. Dar sunt de acord cu dumneavoastră nu mi se pare chiar ok cu preturile, un exemplu băiatul a vrut și i-am luat o bucata de plăcintă Albinuța 20 lei. O să mai anexez niste foto și un video pentru cei care nu au ajuns în târgul de Crăciun de la Sibiu. O seară plăcută!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adso, ⭐ValentinB_88⭐, Daniel-Eugen, nelu73👍, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.131057977676 sec
ecranul dvs: 1 x 1