Solicitare CMR / ROMÂNIA

Paste

Trimisă în 21.01.20 09:27
de iulianicTIT [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 634

Sunt în căutarea unui loc pentru a sărbători Pastele. Știe cineva un loc frumos?


 • PERIOADA: Paste -- NOPŢI CAZARE: 3-4
 • BUGET: nu contează -- TRANSPORT: nu contează
 • ADULŢI: 2 -- COPII: - -- VÂRSTA: -

Răspunsuri la solicitare

crismisTIT[Galați]106r[21.01.20 10:48]

@iulianic: Casa cu Zorele, Criț. Am scris mai demult despre experiența nostră, tot de Paști am fost. Un loc autentic, rupt de lume, oferă însă tot confortul, iar mâncarea e excepțională! vezi impresii

Și la Sovata, la Hotel Fabesca, a fost fain, dar un pic mai impersonal (vezi impresii)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Safta RaduPR[Rosiorii de Vede]78r[21.01.20 11:08]

Sărut mânuțele!

Nu ați precizat cam în ce zona doriți recomandări de Paște, dar am câteva variante: pensiunea Hanzu Maria Ileana, din Gura Râului, jud Sibiu, Hanul Vatra, din comuna Costești, jud. Vâlcea, Hanul Simon, din comuna Bran, pensiunea Conacul Samfirei, din comuna Garda de Sus, jud. Alba, pensiunea Terra Nova din Brezoi, pensiunea Domnescu, din Săliște. Sunt locații frumoase, cu mâncăruri tradiționale, dacă doriți sa mergeți la una din acestea sper ca veți gasi locuri libere.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7700 PMA (11 voturi)

webmaster[Timisoara][21.01.20 13:27]

Văd că solicitarea a fost încărcată, inițial, în secțiunea ”ZSTRATOSFERA” (și apoia fost utată de un moderator în secțiunea RO) -- cel mai probabil pentru că autoarea dorea sugestii și din alte zone decât cele din România.

@iulianic: este corectă presupunerea / intuiția mea mea?


iulianicTIT[Bucuresti]ConsAFA296r[21.01.20 14:00]

@webmaster: Da, doresc oriunde, dar nu foarte departe de România.

Anul trecut a fost Corfu, dar Grecia se poate repeta dacă nu este fix aceeași destinație.

Mă gândeam și la o Bulgaria, dar nu exclud nici România. Atâta doar că nu am experiența unui Paște în România la o pensiune.

Dacă se organizează ceva prin AFA ar fi și mai bine.

Mulțumesc!

N.B.: iulianic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

crismisTIT[Galați]106r[21.01.20 14:13]

@iulianic: Noi anul ăsta vom merge de Paști în Cipru, deja ne-am luat biletele de avion. Țară ortodoxă...


Dan&EmaTIT[Bucuresti]384r[21.01.20 16:45]

@iulianic: Cel mai bine m-am simtit de Sf. Pasti la Casa Vero din Vama (SV) - vezi impresii si vezi impresii.

Va veti bucura de sarbatorile pascale in stil bucovinean, de bucate alese si de gazde foarte bune.

Inspiratie in alegeri! Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

steli68PM[braila]4r[21.01.20 18:55]

In Romania zona Bucovina sunt oameni primitori, pensiuni frumoase și peisaje deosebite, Gura Humorului, Putna, Voroneț,

dar daca va place in Bulgaria noi am fost de 3 ori, în Albena la hotel Kaliakra și Laguna Beach, în Sunny Beach la Iberostar (acum Melia).

In Sunny Beach aveți locuri apropiate de plimbare Sveti Vlas, Nesebar, Burgas, Pomorie

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

ileePM[Bucureşti][21.01.20 19:20]

@iulianic: Noi vom merge de Paste in insula Aeghina. Am fost anul trecut acolo intr-o excursie de o zi si ne-a placut tare mult


raducondurachePA[Sfantu Gheorghe]59r[21.01.20 20:28]

Pensiunea Carmen, Borșa, Maramureș - vezi și review.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

olteanul2010PA[Bucuresti]28r[21.01.20 20:29]

@iulianic: Depinde mult de cum vedeți sărbătorile pascale. În principiu cel mai bun raport calitate /preț este pe litoralul din Bulgaria.

Dacă doriți să participați la slujba de înviere soluția ideală este Astor Garden 5* (vezi impresii) din Sf. Constantin și Elena care are în apropiere o mică mănăstire la care ajungeți pe jos cam în 5 minute.

A doua recomandare este Miramar 4*din Obzor. Nu am stat în acest hotel dar l-am vizitat și am prieteni de încredere care au fost încântati de el. În anii anteriori se făcea o slujba pe plajă noaptea sau o slujbă în holul hotelului duminică dimineața. Anul acesta nu prea mai apare în oferte slujba religioasă. Hotelul este depărtat de sat și dacă doriți să mergeți la slujbă trebuie sa luați mașina.

Dacă nu doriți să mergeți la biserică vă recomand Kaliakra 4* (vezi impresii) din Albena cu se pare din nou în acest an cu UAI sau Flamingo 5* sau Maritim Blue Paradise 5*, ambele cu pensiune completa.

În Albena nu este biserica, hotelurile organizează transportul cu autocarul contra cost la Balcic și în satul apropiat. Când am fost până când să ne gândim unde să mergem nu au mai fost locuri la autocar cam pe la ora 16. Bulgari servesc în ziua de Paști miel, ouă roși, cozonac și chiar un fel de pască.

Dacă ar fi sa fac pe scurt o analiza critica Astor Garden se detașează prin lux, piscina interioara cu apa termală, saune și personal amabil iar Kaliakra prin calitatea preparate culinare și toate camerele cu vedere la mare.

În Albena față de Sf. Constantin și Elena și de Obzor se plătește parcarea 20 lv.

O biserica mică este și în Nisipurile de Aur dar insuficienta pentru câteva hoteluri sunt deschise de Paște. Aici recomand dacă mai găsiți locuri Astera 4*cu UAI, piscina interioara și Spa incluse sau Club Viva 4*. Nu recomand alte hoteluri pentru că stau slab la alimentație și au personal arogant inclusiv celebru lanț Grifid. Am fost de 1Mai la Grifid Bolero (vezi impresii).

Dacă doriți ceva montan în Bulgaria vă recomand Veliko Tarnovo, fosta reședință a tarilor bulgari sau Velingrad (vezi impresii) capitala apelor termale.

În Velingrad sunt foarte multe hoteluri de 4 și 5*cu centre Spa moderne incluse în prețul camerei.

În ambele stațiuni preturile la taverne sunt mici iar personalul este foarte amabil și corect.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

scotyPM[Ro]3r[21.01.20 21:07]

@iulianic: Istanbul, eu acolo ajung de Paste!


steli68PM[braila]4r[21.01.20 21:16]

@olteanul2010: în Albena se plătește 20 leva pe zi doar după 10 iunie pentru parcare, in rest se cere cam 10 leva pe sejur iar în unele locuri chiar 5 leva

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

steli68PM[braila]4r[21.01.20 21:20]

De paste merg la Kușadasi, apoi Istanbul


IoDanGD[Bucureşti]1r[21.01.20 21:55]

@iulianic: Cel mai important e că ai ajuns la cea mai bună concluzie: nu e de stat acasă! Cu aceeași bani te duci undeva și scapi de grijile pregătirilor și, eventual, musafirilor...

Eu îți recomand o super locație: hotel Primasol din Albena (oricare din cele trei corpuri e o alegere câștigătoare). Este locul unde de 15 ani, împreună cu mulți, mulți prieteni ne petrecem Sărbătorile Pascale. Indiferent cum a fost vremea, condițiile oferite nu ne-au desamăgit niciodată. Pe scurt, o superlocație pentru cei care vor să se simtă bine.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

webmasterX[București][22.01.20 08:00]

@IoDan:

Eu îți recomand o super locație: hotel Primasol din Albena (oricare din cele trei corpuri e o alegere câștigătoare). Este locul unde de 15 ani, împreună cu mulți, mulți prieteni ne petrecem Sărbătorile Pascale

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


iulianicTIT[Bucuresti]ConsAFA296r[22.01.20 09:50]

@All: Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor! Studiem și ne vom hotărî.

Vacanțe frumoase tuturor!

N.B.: iulianic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA

CarmensiatatJR[Slatina]4r[22.01.20 09:50]

@iulianic: Va recomand Moeciu de sus... Veti gasi oferte, favorabile ca pret si confort, de cazare la pensiuni... Iar plimbarile in aer liber vor fi binevenite.


webmaster39[Bucuresti][22.01.20 09:57]

@Carmensiatat: Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, avertizarea ATENȚIE - scrisă cu roşu, mai jos (imediat sub „SCRIE RĂSPUNS”).

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).


CATAASSR[Suceava]50r[22.01.20 12:36]

Dacă doriți o stațiune liniștită, ,,departe de lumea dezlănțuită”și ce-i drept, departe de București, vă recomand hotel Bradul din Durău. vezi impresii

Aflată la poalele muntelui Ceahlău, stațiunea are avantajul de a te încărca energetic și de a-ți încărca bateriile. Depinde de preferințele fiecărui în materie de vacanțe... Noi ne-am simțit bine aici.

Prețul pentru sărbătorile Pastale este foarte mic (sunați la ei pentru a-l afla) și în apropiere se află mănăstirea Durău, unde puteți participa la slujbele de Înviere.

La câțiva km, se află mormântul părintelui Iustin Pârvu, unde se poate ajunge într-una din zilele de Paști.

Trebuie să recunosc că aici doresc să ne petrecem și noi sărbătorile de Paști, dar singura problemă este legată de faptul că hotelul este unul vechi, renovat în parte, dar cam friguros...

De vă hotărâți, dați un semn! Venim și noi!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

iulianicTIT[Bucuresti]ConsAFA296r[22.01.20 13:27]

@CATAAS: Mulțumesc pentru informație! Durăul și Ceahlăul sunt locurile copilăriei și tenereții mele. Am locuit în Piatra Neamț, așadar, nu cred că ne tentează un Paște la Durău.

Vă doresc petrecere frumoasă și... sper că vor mai fi ocazii să ne întâlnim.

N.B.: iulianic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33TIT[București]25r[25.01.20 14:13]

@iulianic:

Mă gândeam și la o Bulgaria, dar nu exclud nici România. Atâta doar că nu am experiența unui Paște în România la o pensiune.

Cu varianta petrecerii Sărbătorilor Pascale oriunde în România nu pot să te ajut, deoarece niciodată nu voi fi dispusă să plătesc sumele exorbitante cerute de hotelierii/patronii de pensiuni de la noi pentru nişte servicii la un nivel să zicem discutabil, doar pentru a profita de interesul turiştilor în perioada respectivă.

În schimb, ţi-aş recomanda varianta Bulgariei pe partea de litoral, unde hotelurile bune de patru şi de cinci stele se întrec în oferte care mai de care mai avantajoase.

În ultimii 12-13 ani nu am stat acasă de Paşti preferând de cele mai multe ori Bulgaria şi de fiecare dată a fost perfect.

De cinci ori am fost de Paşti la Duni la Marina Royal Palace 5* AI şi mi-a plăcut mult, pentru că altfel nu aş fi revenit iar şi iar. L-aş fi ales şi pentru anul acesta, dar, din păcate, hotelul nu se deschide decât după 1 Mai.

În aprilie 2017 am ales Kaliakra Superior 4* din Albena, hotel la care mai stătusem cu ani înainte în timpul verii şi din nou a fost foarte bine.

Anul trecut am petrecut sărbătorile în Obzor la Miramar 4* UAI, la fel ca în urmă cu zece ani şi am fost încântată de toate cele oferite. Poţi merge pentru slujba de Înviere la biserica din Obzor aflată la doar un kilometru depărtare de hotel, cu taxiul sau pe jos, drumul fiind luminat sau poţi aştepta până la prânzul din prima zi de Paşti când vine preotul la hotel şi ţine o slujbă pentru sfinţirea bucatelor, cei de la hotel asigurând gratuit şi lumânări pentru cei interesaţi.

Dacă alegi Astor Garden 5* din Constantin şi Elena, un hotel care văd că ţi-a fost recomandat mai sus, sfatul meu este să ceri cameră pe partea opusă mării, spre Mănăstire şi vei putea urmări slujba de Înviere direct din balcon. Oricum la ce aglomeraţie este acolo în acea noapte, nu ai nicio şansă să te apropii mai mult de micuţa Mănăstire, nici vorbă să intri măcar în curtea acesteia.

Am amintiri frumoase şi din 2018 de la Kladovo şi mi-ar plăcea să repet cândva experienţa, dacă nu de Paşti, poate de un Crăciun sau Revelion, pentru că ai văzut şi tu cât de bine ştiu sârbii să se distreze.

Dacă alegi să pleci de Paşti într-o ţară musulmană, şansele de a simţi spiritul acestei mari sărbători sunt mai degrabă nule. Eu am încercat şi această variantă în 2016, când am plecat de Paşti în Iordania, dar era o vacanţă mai lungă de două săptămâni care, doar întâmplător, s-a suprapus cu Paştele. Norocul meu a fost atunci că hotelul era plin de ruşi, iar gazdele nu ştiau ce să mai facă pentru mulţumirea acestora şi aşa m-am bucurat şi eu de ouă roşii, că miel oricum aveam la fiecare masă, gătit în două trei feluri diferite.

Pentru anul acesta, eu am ales pentru a zecea oară Bulgaria de Paşti şi sunt sigură că nu voi regreta alegerea făcută

Alegere inspirată!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

iulianicTIT[Bucuresti]ConsAFA296r[26.01.20 10:05]

@nicole33: Mulțumesc pentru răspuns! Acum chiar sunt într-o mare dilemă. Ce să aleg din atâtea variante oferite? Încă ne mai gândim.

Despre Paștele la Kladovo... Da, și pentru mine este o amintire plăcută. De aceea am cutezat a întreba dacă AFA nu organizează ceva și în anul acesta. Dar, oriunde ar fi - încă de pe acum - urez tuturor celor care mi-au răspuns (și nu numai) un Paște fericit oriunde!

N.B.: iulianic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

BenitoUC[Toronto]1r[27.01.20 00:00]

@iulianic: Vila Stefana la Poiana Sibiului. Proprietari si vila sint super.


 • [23] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 01.04.20 -- 17:43:40 (acest segment de cache se va actualiza în 02.04 01:43:40)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  Website Security Test
  pagină generată în 1.29521298409 sec
  ecranul dvs: 1 x 1