ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
MAR-2016
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant - Pensiunea Dada

TIPĂREȘTE URM de aici

Ori de câte ori trecem pe Valea Oltului, fie spre Sibiu, fie spre București, în Călimănești-Căciulata ne întoarcem de fiecare dată privirile înspre o mică pensiune dosită de o benzinărie OMV, foarte aproape de baraj și de Mănăstirea Cozia. Locul acesta ne amintește că am fost și noi cazați aici, cândva, în urmă cu mai mulți ani. Dar, nu despre cazarea de aici vreau să scriu - oricum, a trecut prea mult timp de atunci - ci despre faptul că la Pensiunea Dada facem un popas aproape la fiecare trecere a noastră pe acolo. Dacă trebuie să alimentăm, dacă vrem să ne relaxăm un pic admirând Oltul și malurile lui stâncoase sau - cu atât mai mult - dacă ne răzbește foamea, Pensiunea Dada amplasată chiar lângă drum, este pentru noi un loc de popas foarte potrivit.

Așa s-a întâmplat și duminică, la întoarcerea de la Întâlnirea AmFostAcolo 2016 când, după atâtea ore de condus, se impunea nu numai o pauză, dar și ceva cald și revigorator pentru stomac. Știam că n-am fi făcut față unui prânz îmbelșugat și nici timp nu aveam pentru așa ceva (mai aveam o bună bucată de drum până la București), cu toate acestea, după ce am parcat mașina în spațiul destul de generos de lângă pensiune, am intrat în restaurant. Este necesar să amintesc faptul că pentru a intra în restaurant trebuie să traversezi mai întâi o terasă acoperită, dar deschisă. Se înțelege că temperaturile lunii martie nu permiteau servirea mesei afară, așa încât terasa era pustie. Doar din când în când câte un fumător - ca să nu-i deranjeze pe ceilalți, dar și pentru că fumatul în interior nu este permis - ieșea la aer pentru a-și lua porția atât de necesară de nicotină.

Intrarea în restaurant este flancată de o parte de un stativ cu ziare, iar de cealaltă parte de câteva panouri informative privind ofertele din meniu. Ciolanul cu fasole, cu varză sau cu cartofi, tochitura moldovenească, mămăliga maramureșeană, pastrama de oaie ca și mai multe feluri de ciorbe și de mâncăruri de post, toate te ademeneau înainte chiar de a intra în sala de servire. În ceea ce privește desertul, personal nici nu m-a interesat ce este înscris pe panou. Știam că restaurantul de la Pensiunea Dada nu m-a dezamăgit niciodată în privința papanașilor. De multe ori, fără a ne fi foame, opream la Pensiunea Dada numai pentru porția mea de papanași. A mea pentru că soțul meu nici măcar nu a fost vreodată tentat să-i guste. Cu țigara în mână și cu scrumiera alături, mă aștepta răbdător de fiecare dată.

Când am fost acolo ultima oară, în interior atmosfera era plăcută și aproape toate mesele ocupate. Era cam ora 16, iar cei aflați la drum lung flămânziseră. În timp ce un televizor mare, fixat în perete, făcea publice ultimele evenimente sportive, ospătarii, într-un du-te vino permanent, duceau comenzile la mese.

Sala de servire este decorată cu "vechituri" interesante pentru cei care nu au prins vremurile în care acele obiecte își demonstrau utilitatea: un samovar, un fier de călcat cu cărbuni, casete din lemn, sfeșnice, mici vase arhaice, fragmente din ziare străvechi... Două din laturile încăperii, cu geamuri mari, permit privirii să se delecteze cu imaginea muntelui, a cursului de apă, dar și a arbuștilor de pe mal, înfloriți la început de martie.

Barajul, campingul de peste Olt, viaductul și Cozia Veche ridicată mai sus pentru a nu fi inundată după construirea barajului, sunt alte imagini care vă vor delecta dacă veți face un popas la Pensiunea Dada.

Ciorba de legume pentru mine și ciorba de văcuță pentru soțul meu, însoțite de un ardei iute, de pâine și de o smântână foarte bună, au sosit repede. Conștientă că porția de papanași este foarte mare și că nu i-aș fi făcut față dacă mai comandam și altceva, am trecut direct la desert. Papanașii erau proaspeți, chiar călduți și scăldați în multă smântână și dulceață de afine. Întotdeauna, peste tot pe unde am servit această specialitate, m-am întrebat de ce se fac porțiile atât de mari. E adevărat că experiența și timpul trecut au demonstrat ospătarilor și bucătarilor că porțiile sunt prea mari. De aceea, când am comandat doar o porție de papanași, ospătarul a întrebat: "La două farfurii?" Nu, nu la două farfurii pentru că soțul meu nu onorează această specialitate, iar eu, necomandând felul II, am făcut față cu brio la tot ceea ce mi-a fost adus pe farfurie.

În final...

Știu că pe AmFostAcolo s-a mai scris despre Pensiunea Dada și despre restaurantul ei. Știu și că au existat plângeri referitoare la condițiile de găzduire, la curățenia localului și chiar la calitatea preparatelor servite.

Ceea ce vreau să subliniez este că locația nu este pentru vizitatorii cei mai pretențioși. Este un loc la marginea unui drum foarte tranzitat, unde - după ce a străbătut o cale lungă - călătorul obosit își poate trage sufletul o clipă și își poate ostoi foamea. Nu mi s-a întâmplat niciodată să primesc preparate alterate (așa cum afirmă unii că li s-ar fi întâmplat) și nici să găsesc mizerie în local sau la toalete. Luați Pensiunea Dada drept ceea ce este: un han la margine de drum! Treceți-i pragul numai dacă apreciați că vă veți simți bine într-un han!

În opinia mea, prețurile sunt rezonabile. Din câte îmi amintesc, ciorba de legume - 5 lei, ciorba de văcuță - 8 lei, papanașii - 16 lei.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 25.03.16 19:52:47
Validat / Publicat: 25.03.16 21:16:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.

VIZUALIZĂRI: 6995 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Restaurant - Pensiunea Dada. Cozia Veche văzută de lângă pensiune.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

maria55 † [25.03.16 22:07:15] »

@iulianic, am trecut pe langa Dada si faptul ca era pe celalalt sens a facut sa mai rulam 1-2km cred... pana la Casa Romaneasca si bine am facut! A fost extraordinar, servire rapida, preturi bune si mancarea foarte gustoasa!

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [25.03.16 22:43:14] »

@maria55 - Noi, mergând spre București, am avut ceva probleme cu intrarea, apoi cu ieșirea din parcare și încadrarea în drumul național. Acolo șoseaua este cam în curbă și mai este și un trafic intens, dar ne-am descurcat. E bine ca la drumuri frecvent bătute, să cunoști locuri bune de popas atât pe o parte cât și pe alta.

Mulțumesc pentru pontul cu Casa Românească! Altă dată încercăm și acolo.

elviramvio [26.03.16 15:48:12] »

@iulianic -

Sa incerci si la Perla Oltului, au si parcare mare, o painica sarbeasca extra. Drept ca nu au papanasi, au altele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [26.03.16 17:21:21] »

@elviramvio - Aaa, n-au papanași? Păi eu merg la Dada special pentru papanași. Alte preparate n-aș zice că mă atrag acolo în mod deosebit.

Am trecut și Perla Oltului pe listă pentru că m-ai ademenit cu pâinica sârbească. În puține locuri am găsit pâinici gustoase, atât de gustoase încât să nu las nimic. O dată chiar am luat acasă, în șervețel, ultima chiflă de pe masă. Că tot o plăteam.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, iulianic, maria55
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Călimanești / Căciulata?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058671951293945 sec
    ecranul dvs: 1 x 1