ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.02.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
DEC-2023
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1320 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

All We Have Is Now – Hotel Subcarpaţi, Curtea de Argeş

TIPĂREȘTE

Perioada sejurului: 30 noiembrie – 3 decembrie 2023

 

Alegerea destinaţiei şi a hotelului

Ultimii doi ani m-au convins mai mult ca niciodată să încerc să profit de orice oportunitate ivită, să mă bucur la maxim de orice vacanţă, oricât de scurtă, ca şi cum ar fi ultima. De pe la sfârşitul lunii octombrie am început „săpăturile” în căutarea celei mai bune variante de petrecere a minivacanţei prilejuite de Ziua Naţională. Zile de concediu nu mai aveam, că aş fi plecat fără să stau pe gânduri din nou în Egipt, unde găsisem oferte super avantajoase, astfel că trebuia să mă limitez la cele doar patru zile avute la dispoziţie.

Prima opţiune a fost Bulgaria, datorită distanţei mici de parcurs până în una din staţiunile bulgăreşti aflate la nord de Varna. Găsisem şi un hotel care îmi oferea tot ce doream, ce-i drept la un preţ cam mare pentru perioada asta de extrasezon, dar ştiam conceptul după ce stătusem la un alt hotel din acelaşi lanţ. Am fost la un click distanţă să-l rezerv, doar preţul nu-mi prea convenea.  

A doua opţiune a fost Turcia, mai exact Edirne, unde Roxana îmi sugerase o variantă foarte ieftină şi interesantă de cazare, ea făcuse deja rezervare, însă pentru Revelion. Nu aş fi refuzat o minivacanţă în Turcia, chiar dacă în Edirne nu aş fi avut ce face altceva în afară de a mă plimba aiurea pe străzi şi a mânca, ieftin şi bun, dar atât, că de vizitat... Nici shoppingul nu mă pasionează, deci ar fi fost cam plictisitor pentru mine. Mi-aş fi asumat chiar şi disconfortul interacţiunii din ce în ce mai dezagreabile cu vameşii bulgari la întoarcere şi excesul lor de zel în controlarea maşinilor care nu „cotizează” , dar nu şi incertitudinea în ceea ce priveşte prognoza meteo pentru perioada respectivă care a fost argumentul decisiv pentru a renunţa.

Ultima variantă care îmi rămăsese era România şi până la urmă era chiar foarte potrivit cu sărbătoarea care urma. Am exclus din start Valea Prahovei, însă căutând o zonă apropiată de Bucureşti, uşor accesibilă şi în condiţii de iarnă.  

După ce am tot răsfoit booking-ul de l-am zăpăcit, salvarea mi-a venit de pe AFA, hotelul ales de mine fiind recomandat de către trei utilizatoare de încredere, cărora le mulţumesc pe această cale pentru articolele lor care mi-au fost de mare folos, iar destinaţia îndeplinea cam toate cerinţele mele.

Rezervarea

Am ales şi rezervat Hotelul Subcarpaţi 4* din Curtea de Argeş, cotat pe booking cu o medie încurajatoare de 9.2 la momentul respectiv. Rezervarea putea fi anulată gratuit cu până la trei zile înaintea sosirii, însă plata trebuia făcută cu şapte zile înainte. Un sistem care mie îmi displace mult, dar nu puteam negocia condiţiile rezervării, astfel că banii mi-au fost retraşi automat de pe card la data stabilită.  

Statutul meu Genius nu mi-a oferit nicio reducere suplimentară, dar am putut folosi bănuţii adunaţi în „portofel” în urma rezervărilor avute în Turcia la începutul verii.

Am rezervat o cameră dublă cu balcon la preţul de 1320 lei pentru trei nopţi, cu mic dejun inclus. Camerele fără balcon erau mai ieftine cu vreo 40 lei pe noapte.

Drumul

Am plecat din Bucureşti joi dimineaţă, dar nu foarte de dimineaţă, pentru că am aşteptat să se mai încălzească puţin. Am traversat oraşul de la est la vest mai uşor decât într-o zi de lucru obişnuită când parcurg cam 70% din acest traseu pentru a ajunge la serviciu. Am prins blocaj şi aglomeraţie la capătul Militarilor la ieşirea din oraş pe A1, previzibil de altfel, doar nu eram noi singurii care plecam din Bucureşti pentru a profita de această minivacanţă :D.

Un alt blocaj, de această dată neaşteptat pentru mine, am prins după Piteşti la ieşirea din autostradă spre Câmpulung, unde am pierdut aproape o jumătate de oră, fără să înţeleg prea bine motivul. Tot după Piteşti am mai prins o porţiune de drum deviat pe malul unui lac, într-o zonă destul de pitorească, unde am vrut să mă opresc la întoarcere, dar nu am mai ajuns pe acolo.

Pe DN7C am mers foarte bine, fără însă a putea recupera întârzierile anterioare.

La intrarea în Curtea de Argeş am pornit GPS-ul care ne-a îndrumat perfect până la hotel.  

Şi aşa am reuşit performanţa de a parcurge 165 kilometri în aproape trei ore şi jumătate, fără zăpadă sau gheaţă pe carosabil :D.

La întoarcere a fost mai bine, cu doar două blocaje, la intrarea pe A1 şi la intrarea în Bucureşti, ca de obicei.

Hotelul

Subcarpaţi este un hotel de patru stele construit într-un stil modernist, chiar modern-industrial pe alocuri. Se află cumva la periferia de nord-vest a oraşului Curtea de Argeş, într-o zonă liniştită în care se termină blocurile şi începe pădurea, astfel că am beneficiat în plus şi aer curat.  

Nu mă pricep eu la arhitectură, dar am avut impresia că hotelul este compus din două corpuri, în stiluri diferite, îmbinate într-un tot armonios, iar camerele, de forme şi dimensiuni diferite, mi-au întărit această impresie.

Are 20 de camere de mai multe feluri situate la primul etaj şi la mansardă. Nu există lift, ceea ce ar putea constitui un dezavantaj. Am ştiut acest lucru şi mi-am organizat bagajele în consecinţă, alegând două valize mai mici în locul uneia mari, pentru a le putea căra mai uşor pe scări.

Adresa: Str. Cuza Vodă nr. 73 E, Curtea de Argeş, 115300

Coordonate GPS: 45.15339 N; 24.68105 E

Website: hotelsubcarpati.ro

Social Media: pe FB

Parcarea

Hotelul dispune de o parcare proprie generoasă raportat la numărul de camere, în curte, în partea stângă a intrării în hotel. Coordonatele GPS puse de mine sunt chiar la intrarea în parcare. Estimez o capacitate de 18 maşini, poate chiar 20 mai înghesuite. Există şi staţie pentru încărcarea maşinilor electrice.  

Parcarea era folosită majoritar de către turiştii cazaţi în hotel, dar am văzut şi localnici veniţi doar să ia masa la Bistro parcând tot acolo.

Noi am găsit locuri libere şi la sosire şi când ne-am întors din plimbare.

Cazarea

M-am prezentat la recepţie cu vreo jumătate de oră înaintea orei oficiale de check in. După verificarea rezervării, oricum achitată integral cu o săptămână înainte, am primit pe loc cheia camerei 102 care îmi fusese alocată, precum şi un „bănuţ” pentru interfonul care permitea deschiderea uşii hotelului dacă am fi ajuns seara mai târziu înapoi la cazare. M-am blocat. Nu credeam că pot avea un asemenea ghinion. Din cele citite pe internet, aceasta era tocmai camera pe care doream să o evit.  

Am încercat eu să negociez schimbarea camerei cu una pe partea opusă a clădirii, cu vedere la grădină şi la parcare, dar în zadar :(. Recepţionera mi-a spus clar că este singura cameră cu balcon disponibilă şi că mai are doar una fără balcon, dar că nu crede că-mi va conveni. Clar nu aş fi renunţat la balconul care îmi era atât de necesar şi pentru care mai şi plătisem în plus. Pe booking ştiam că nu mai apar camere disponibile.

Neavând alternativă, am fost nevoită să accept, cu unica speranţă că nu va fi atât de rău pe cât mă temeam şi chiar nu a fost 😊 

Camera 102

Se află la primul etaj şi este prima cameră pe partea dreaptă cum urci scările. Cred că am menţionat deja faptul că hotelul NU are lift, iar accesul spre camere se face pe o scară din metal cu trepte din lemn, aflată în partea din faţă a hotelului sub acel acoperiş futurist din sticlă. Nu este cea mai comodă scară, dar nici cea mai dificil de urcat, cu bagaje este mai greu, în rest, nu au fost probleme.

Surprinzător pentru un hotel nou construit şi atât de modern, accesul în cameră se face pe bază de cheie clasică, nu cu cartelă, dar nu m-a deranjat acest lucru.

Chiar la intrare pe partea stângă este amplasat un cuier, extrem de util nouă în sezonul rece, cuier care are în partea inferioară un suport de valize şi mai jos un spaţiu pentru încălţăminte.

În faţă este baia, nici mare, dar nici foarte mică, oricum mai mică decât cele văzute de mine în fotografii, foarte curată, dotată cu o cabină de duş spaţioasă, cu tronul cam înghesuit lângă cabina de duş, cu un calorifer portprosop util nouă pentru uscarea prosoapelor folosite, uscător de păr funcţional şi câteva cosmetice de calitate bună, dar pe care nu le-a mai completat nimeni după consumare. Existenţa unei ferestre pentru o aerisire naturală eficientă constituie un plus.

Camera propriu-zisă se afla pe partea dreaptă a intrării. Dimensiunile acesteia mi s-au părut rezonabile pentru doi ocupanţi. Nu cred că avea 21 metri pătraţi, cum scrie pe sait, ci mai puţin, nu am stat să o măsor, dar nici nu m-a deranjat prea mult. Camera era dotată cu un pat dublu confortabil, cu două pilote, cu lenjerie de calitate, impecabilă, care nu a fost schimbată niciodată, dar nici nu am simţit nevoia. Pe post de noptiere erau două poliţe fixate de tăblia patului în consolă şi mai jos decât nivelul patului. Două aplice fixate de tăblia patului asigurau lumina necesară, spotul acestora putând fi direcţionat după dorinţă. De o parte şi de alta a patului existau întrerupătoare şi câte o priză, cam puţin, dar ne-am descurcat.

Pe partea opusă patului se afla un birou sub care era mascat minibarul, contra cost. Nu m-a interesat. Pe birou se afla o tavă pe care era o cană electrică pentru încălzit apa, două pliculeţe de ceai, altele nici nu am mai primit :D, două pahare şi două căni din sticlă termorezistentă. Pe peretele de deasupra biroului era fixat televizorul cu ecran plat, OK ca diagonală şi număr de canale, cât timp soţul meu nu a avut nimic de obiectat. În continuarea biroului se afla dulapul, un corp tip „soldat” , îngust, cu o singură uşă ☹. Categoric, acesta a fost cel mai mic şi neîncăpător dulap întâlnit de mine vreodată într-o cameră de hotel/pensiune whatever. În dulap am găsit seiful gratuit, dar prea mic pentru un laptop de exemplu, papucii de unică folosinţă şi halatele de baie, o altă premieră: unul alb şi altul gri :D. În partea de sus era o bară cu 2-3 umeraşe. Atât! Jumătate din hainele mele au rămas în valiză, iar restul au stat atârnate în cuierul din holul de la intrare. Cam stupid, dar am trecut şi peste asta.

Aerul condiţionat era model split. Eficient şi destul de silenţios, acesta era amplasat pe peretele cu patul, dar mai spre fereastră şi nu deranja.

Balconul

Măcar balconul a fost conform aşteptărilor, spaţios, dotat cu două scaune comode din ratan şi o masă rotundă cu blat de sticlă. Tot în balcon se afla şi unitatea exterioară a aerului condiţionat, dar nu m-a deranjat pentru că nu l-am pornit decât puţin în prima zi. Vremea rece totuşi de început de decembrie nu mi-a permis să petrec în balconul meu cât timp aş fi vrut într-o perioadă mai caldă, dar tot mi-a fost util.  

Din balcon aveam vedere spre casa alăturată, despărţită de hotel doar de o alee îngustă cât să încapă o maşină, dar nici asta nu a fost o problemă, chiar dacă aş fi preferat să beneficiez de o cameră cu vedere la grădina frumoasă a hotelului. Nu a fost să fie acum. Poate data viitoare voi fi mai norocoasă.

Problema tuturor camerelor situate pe această parte a clădirii o constituie însă zgomotul produs de ventilaţia bucătăriei restaurantului, un ţiuit continuu, enervant şi deranjant care nu încetează decât după ora 22.30 când opresc hotele. Bine că nu am avut parte şi de miros de mâncare :D. Singurii nemulţumiţi de acest aspect au fost cei care au ales camere cu balcon, pentru că altfel, dacă nu stai cu fereastra deschisă, termopanele de calitate reuşesc să atenueze foarte bine zgomotul. Pentru mine, ţiuitul acela a fost deranjant şi m-a determinat să stau mai puţin pe balcon şi să fumez mai puţin, ceea ce nu a fost rău deloc. Altfel, poate că nici nu aş fi sesizat, mai ales că aveam camera aflată cel mai departe de sursa zgomotului.

Despre căldură. Pentru încălzirea camerei pe timp de iarnă există calorifer cu termostat, dar şi posibilitatea de a porni AC-ul pe cald şi se rezolvă. Problema mea a fost cu termostatul. La intrarea în cameră ni s-a părut că este cald, caloriferul era aproape fierbinte, nimic de reproşat, dar noi veneam de afară şi după ce cărasem valizele pe scări. După masa de prânz, când am revenit în cameră pentru a ne odihni, deja mi s-a părut cam răcoare, iar caloriferul se răcise vizibil. Am coborât la recepţie exprimându-mi nemulţumirea că, după ce că am primit cea mai proastă cameră din hotel, acum mai sunt obligată şi să dorm în frig ☹. Recepţionera a butonat ceva pe un laptop liniştindu-mă că a setat termostatul la 25˚C şi scuzându-se că, vezi Doamne, cel dinaintea mea a vrut doar 21˚C. O fi fost vreun rus ceva :D. I-am mulţumit politicos, explicându-i totodată că, dacă încearcă că se mai joace cu mine cu căldura, în final îi va costa mai mult, deoarece eu voi folosi AC-ul nonstop pentru a-mi asigura confortul termic cu care sunt obişnuită şi pentru care am plătit suficient de mulţi bani. Însă nu a fost cazul, ulterior nemaiapărând sincope.

Despre curăţenie. Camera a fost extrem de curată la momentul cazării. Dar şi noi suntem obişnuiţi să păstrăm curăţenia, astfel că nici camerista nu a avut prea mult de lucru. Cu toate acestea, pe parcursul sejurului, curăţenia mi s-a părut făcută cam de mântuială. În prima zi a aranjat patul şi a schimbat prosoapele, fără a goli coşurile de gunoi şi fără a completa ceaiurile. A doua zi a golit şi coşurile, dar ceaiuri tot nu a pus şi nici nu a completat cosmeticele consumate între timp. Nu a fost un capăt de ţară, dar la patru stele şi mulţi bani şi pretenţiile sunt altele.

Micul dejun

Micul dejun, inclus în preţul cazării, era servit în fiecare dimineaţă între 7.00-10.00 la Bistro Subcarpaţi, restaurantul hotelului. Noi ajungeam la masă puţin după ora 8. Micul dejun a fost suficient de bogat şi de variat, în sistem bufet. Chiar dacă am mâncat cam aceleaşi lucruri în fiecare zi, pe mine nu m-a deranjat şi nu pot spune că m-am plictisit.  

Aveam la dispoziţie câteva feluri de mezeluri, brânză şi caşcaval, ouă fierte, prăjite şi omletă, bacon prăjit, cârnăciori şi crenvurşti, ardei, castraveţi şi roşii, iaurt, câteva gemuri, măsline, brânză topită, zacuscă, vinete, fasole bătută, cereale, lapte, suc natural de portocale şi de mere, ceai şi cafea foarte bună.

Micul dejun putea fi luat atât în interiorul restaurantului, unde era şi zona de expunere a mâncării, cât şi pe terasa închisă şi încălzită, cu acoperiş retractabil, unde fumatul era PERMIS. Evident, noi am mâncat doar pe terasă 😊

Am povestit aici doar despre micul dejun inclus, însă restaurantul oferă mâncare în sistem a la carte şi la prânz şi cină, au inclusiv o ofertă de tipul meniul zilei, la un preţ foarte accesibil. Seara Bistro Subcarpaţi era şi loc de întâlnire al tinerilor din localitate, care-şi petreceau timpul la un pahar de băutură şi un burger. Noi am mâncat mai multe mese aici şi din comoditate, dar mai ales pentru că ne-au plăcut mult cele comandate, astfel că voi prezenta separat acest restaurant cu circuit deschis.

Altele

Hotelul dispune de un centru SPA cu saună finlandeză, baie de aburi, salină, jacuzzi, bazin cu apă rece. Accesul este contra cost, cu rezervare prealabilă la recepţie. M-a amuzat puţin faptul că a doua zi după ce am făcut rezervarea am şi primit un mesaj din partea hotelului prin care mi se sugera să rezerv serviciile la SPA. Poate aş fi mers şi la SPA de plictiseală în cazul în care vremea ar fi fost urâtă, altfel, preferam clar plimbarea. Oricum în afară de salină şi jacuzzi, restul ofertei nu mă interesa.

Hotelul mai dispune şi de o cramă, cu o diversitate impresionantă de vinuri, unde am înţeles că se organizează şi degustări. Nu am avut timp deşi cred că ar fi fost interesant.

Pentru copii există un loc de joacă exterior, aflat în vecinătatea parcării, câteva trepte mai sus.

Hotelul oferă internet wireless cu parolă care funcţionează bine în restaurant şi în cameră, din spusele soţului.

Concluzii

Chiar dacă nu a fost totul perfect, ne-am bucurat de o minivacanţă plăcută şi relaxantă la hotelul Subcarpaţi, un hotel de patru stele modern şi confortabil, cu un restaurant care ne-a întrecut aşteptările. Mi-ar plăcea să revin aici şi, DA, recomand!

 

 

 

 

 

 

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 19.02.24 00:27:46
Validat / Publicat: 19.02.24 01:10:31
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: -

VIZUALIZĂRI: 1213 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Hotel Subcarpaţi, Curtea de Argeş - holul de la intrare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63100 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

Pușcașu MarinPHONE
[19.02.24 01:38:49]
»

@nicole33: Hi, hi, hi. Mi-a plăcut faza cu rusul și cele 21 de grade. Dacă stăteam eu înaintea ta în acea cameră, găseai temperatura setată la 19 grade, așa că... se poate și mai rău 😀. Altfel, e plăcut să citești un review complet, că de obicei aș spune, despre un loc de pus capul pe pernă, prezentat și cu cele bune și cu cele mai puțin bune. Frumoasă zonă v-ați ales pentru minivacanța asta. E una din zonele mele preferate, așa că acum mai am o referință de bază pentru o eventuală cazare în zonă.

nicole33AUTOR REVIEW
[19.02.24 06:15:41]
»

@Pușcașu Marin:

Mi-a plăcut faza cu rusul și cele 21 de grade. Dacă stăteam eu înaintea ta în acea cameră, găseai temperatura setată la 19 grade, așa că... se poate și mai rău

Hai că exagerezi şi tu!

Atunci mi-ar fi plăcut să vin în urma ta, dar... vara, cu setarea corespunzătoare a climatizării

Şi eu care am bănuit-o pe recepţioneră că încearcă să mă "aburească"

Mă bucur că ţi-a plăcut

Încerc să fiu cât pot de obiectivă în ceea ce scriu, să nu fiu nici prea cârcotaşă, dar nici să nu mă entuziasmez din orice. Las amintirile să se mai aşeze.

Frumoasă zonă v-ați ales pentru minivacanța asta. E una din zonele mele preferate, așa că acum mai am o referință de bază pentru o eventuală cazare în zonă.

Zona este tare frumoasă, într-adevăr. Am avut noroc şi de o vreme care mi-a permis să ajung unde mi-am dorit.

Mulţumesc mult pentru vizită, aprecieri şi ecou!

Vacanţă plăcută în continuare!

webmaster
[19.02.24 06:59:56]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.02.24 14:38:48]
»

@nicole33: N-a fost să fie Turcia, și nici Bulgaria, a rămas România, și se pare că n-a fost rău, cu toate blocajele din trafic și micile nereguli constatate pe parcursul sejurului.

Dacă la momentul cazării de ce ți-a fost frică nu ai scăpat, mă refer la camera 102, până la urmă în cazul tău n-a mai fost valabilă una din legile lui Murphy: orice lucru care începe prost se sfârșește și mai prost, ați avut căldură, televizorul a fost pe placul soțului, ai avut balcon... cel mai important lucru, nu?

Prin review-urile tale am citit că ai mai schimbat camera atunci când cea oferită prima dată nu ți-a plăcut, bineînțeles în țările unde turismul este gândit și practicat la alt nivel, la noi lucrurile sunt altfel, asta e camera, alta nu avem, îți convine, bine, nu-ți convine, pa!

Un hotel modern, care poate fi o bună bază de plecare către obiectivele turistice din zonă, deci un pont foarte bun. Și un review fără cusur, de pus în ramă!

Gânduri bune!

nicole33AUTOR REVIEW
[19.02.24 21:43:49]
»

@webmaster:

Yolanda
[19.02.24 23:19:43]
»

@nicole33:

"Un alt blocaj, de această dată neaşteptat pentru mine, am prins după Piteşti la ieşirea din autostradă spre Câmpulung, unde am pierdut aproape o jumătate de oră, fără să înţeleg prea bine motivul. Tot după Piteşti am mai prins o porţiune de drum deviat pe malul unui lac, într-o zonă destul de pitorească, unde am vrut să mă opresc la întoarcere, dar nu am mai ajuns pe acolo. "

Intrarile si iesirile din Pitesti sunt de minune, trafic infernal, blocaje... asa se întâmpla când este un singur pod peste râul Arges. Cred ca ai nimerit la Podul Viilor (desi nu trebuia luata iesirea spre Câmpulung), se merge pe centura Pitesti, e tot autostrada pâna la Bascov, desi acum se lucreaza la un capat de autostrada Pitesti-Sibiu si se circula mai greu, e si traficul spre Vâlcea, dar la sensul giratoriu din Bascov faci dreapta si tii drum intins spre C de Ag, se circula cu viteza...

Drum deviat pe malul unui lac => acolo e lacul Budeasa.

nicole33AUTOR REVIEW
[19.02.24 23:22:21]
»

@Safta Radu:

N-a fost să fie Turcia, și nici Bulgaria, a rămas România, și se pare că n-a fost rău, cu toate blocajele din trafic și micile nereguli constatate pe parcursul sejurului.

Nu a fost să fie, dar nu-mi pare rău

Exceptând blocajele, în rest am condus foarte relaxată, drumurile mai ciudăţele pe care am mers au fost foarte libere, nu mă grăbeam şi chiar mi-a plăcut.

Ştii că aveam emoţii cu zăpada, dar am avut noroc de drumuri curăţate şi perfect uscate.

Dacă la momentul cazării de ce ți-a fost frică nu ai scăpat, mă refer la camera 102, până la urmă în cazul tău n-a mai fost valabilă una din legile lui Murphy: orice lucru care începe prost se sfârșește și mai prost, ați avut căldură, televizorul a fost pe placul soțului, ai avut balcon... cel mai important lucru, nu?

Camera primită de mine era singura despre care citisem impresii negative, totuşi cam exagerate, dar nu degeaba, problema fiind reală. Cred că vara m-ar fi deranjat mai mult şi pe mine.

Cu căldura s-a rezolvat imediat ce am sesizat la recepţie, ulterior apreciind confortul camerei cu o temperatură constantă, pe gustul meu.

La balconul mult dorit şi plătit cu vreo 40 lei pe noapte nu renunţam decât în cazul în care nu ne-am fi putut odihni noaptea din cauza zgomotului. Peste asta nu aş fi putut trece. Şi aveam eu grijă să-mi recuperez cumva şi banii .

nicole33AUTOR REVIEW
[19.02.24 23:54:22]
»

@Safta Radu:

Prin review-urile tale am citit că ai mai schimbat camera atunci când cea oferită prima dată nu ți-a plăcut, bineînțeles în țările unde turismul este gândit și practicat la alt nivel, la noi lucrurile sunt altfel, asta e camera, alta nu avem, îți convine, bine, nu-ți convine, pa!

Ani de zile am fost campioană la schimbat camere, dar era vorba de hoteluri cu câteva sute de camere, uneori peste mie. Despre atitudinea faţă de turist ar fi mult prea multe de spus şi oricum nu suportă comparaţie.

Culmea este că în ultimele vacanţe am fost mulţumită cu prima cameră primită şi nu am mai cerut s-o schimb. Posibil să fi devenit mai tolerantă cu vârsta şi să fi înţeles că nu mă mut acolo, deşi uneori mi-ar fi plăcut , nu ştiu. Este drept că am şi primit upgrade-uri gratuite de nerefuzat, graţie farmecului personal , că de cotizat n-ai să mă vezi .

Aici hotelul avea doar douăzeci de camere, nu toate aveau balcon cum plătisem eu, pentru că nu m-am lăsat de fumat , iar recepţionera mi-a arătat mă nu mai avea decât o cheie de la o cameră mai ieftină. Clar nu aveam de unde alege şi nici să cer o cameră inferioară nu-mi convenea. Am citit pe AFA, indignată, mult prea multe articole-reclamaţie, în care turiştilor nemulţumiţi, indiferent de motiv, li se spunea direct că dacă nu le convine pot pleca . Din fericire, aici personalul a fost amabil şi s-a comportat foarte OK până la finalul sejurului, fără reproş.

Un hotel modern, care poate fi o bună bază de plecare către obiectivele turistice din zonă, deci un pont foarte bun.

Într-adevăr, hotelul este de recomandat cu toată încrederea. În plus, am fost foarte mulţumită şi de restaurantul acestuia, la care am luat mai multe mese în sistem a la carte şi căruia nu-i pot aduce decât două reproşuri, unul fiind acela că nu au ciorbă de burtă în meniu .

Poziţia hotelului a fost foarte bună pentru ce am avut eu nevoie. Am vizitat tot ce mi-am propus, ba chiar şi ceva în plus

Îţi mulţumesc mult pentru vizită, aprecierile poate prea măgulitoare şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[20.02.24 06:47:02]
»

@Yolanda:

Drum deviat pe malul unui lac => acolo e lacul Budeasa.

Într-adevăr, despre lacul Budeasa era vorba. Ce am căutat eu pe acolo, nici acum nu am înţeles.

Cred ca ai nimerit la Podul Viilor (desi nu trebuia luata iesirea spre Câmpulung), se merge pe centura Pitesti, e tot autostrada pâna la Bascov, desi acum se lucreaza la un capat de autostrada Pitesti-Sibiu si se circula mai greu, e si traficul spre Vâlcea, dar la sensul giratoriu din Bascov faci dreapta si tii drum intins spre C de Ag, se circula cu viteza...

Mă uit acum pe hartă, încercând să identific traseul făcut atunci şi tot nu-mi iese.

Vina mea este că nu am studiat traseul înainte de plecare, convinsă fiind că nu mă pot rătăci în ţara mea, pe un drum de nici două sute de kilometri, mai mult de jumătate pe autostradă. Se pare că m-am înşelat.

Nici nu am fost prea atentă la drum, vorbind la telefon o mare parte din timp, îmi felicitam prietenii de Sfântul Andrei. Mi-am propus să merg doar după indicatoare de la Piteşti încolo, pentru că până acolo ţineam doar autostrada.

Am citit explicaţia ta şi nu ştiu ce să zic. Îmi amintesc doar că la un moment dat eram pe autostradă sau pe centura Piteştiului ce o fi fost şi constat un lung şir de maşini pe banda de urgenţă care mai mult stăteau decât mergeau, mirându-mă ce fac ăia acolo. Soţul îmi spune să încerc să mă bag şi eu dacă pot pentru că urmează să fac dreapta la prima ieşire. Îmi amintesc că pe partea stângă era un mall, ceva cu Cinema City, dar noi eram sus. M-am mirat că trebuie să ies spre Câmpulung când eu mergeam la Curtea de Argeş, dar în intersecţia respectivă am găsit şi indicator spre Curtea de Argeş. Nu mai ştiu cum am ajuns la barajul de la Budeasa, erau indicatoare de lucrări şi galbene de deviere şi nici de ce am ocolit atât de mult până am intrat în DN7C. La întoarecere nu am mai trecut pe la lac, drumul fiind mai scurt şi ca timp şi ca număr de kilometri. Îmi bănuiesc soţul că a pus Waze-ul, fără ştirea mea, pentru că ştie că mă enervează, şi m-a ghidat după indicaţiile acestuia, că altfel nu ajungeam aiurea pe toate coclaurile, pe drumuri judeţene sau chiar comunale .

Mulţumesc mult pentru lămuriri, vizită şi ecou!

Zoazore
[27.02.24 15:20:20]
»

@nicole33:

Un alt blocaj, de această dată neaşteptat pentru mine, am prins după Piteşti la ieşirea din autostradă spre Câmpulung, unde am pierdut aproape o jumătate de oră, fără să înţeleg prea bine motivul.

De cand si de ce-ti bati tu mintea sa intelegi de ce sunt blocaje pe soselele din Romania? Ele sunt, se afla, se gasesc, exista, c-asa e modelul!

M-am prezentat la recepţie cu vreo jumătate de oră înaintea orei oficiale de check in. După verificarea rezervării, oricum achitată integral cu o săptămână înainte, am primit pe loc cheia camerei 102 care îmi fusese alocată, precum şi un „bănuţ” pentru interfonul care permitea deschiderea uşii hotelului dacă am fi ajuns seara mai târziu înapoi la cazare. M-am blocat. Nu credeam că pot avea un asemenea ghinion. Din cele citite pe internet, aceasta era tocmai camera pe care doream să o evit.

Curat ghinion! dar s-a dovedit, pana la urma, ca n-a fost chiar asa de rau si ca v-ati simtit binisor spre bine acolo!

Am coborât la recepţie exprimându-mi nemulţumirea că, după ce că am primit cea mai proastă cameră din hotel, acum mai sunt obligată şi să dorm în frig ☹. Recepţionera a butonat ceva pe un laptop liniştindu-mă că a setat termostatul la 25˚C şi scuzându-se că, vezi Doamne, cel dinaintea mea a vrut doar 21˚C. O fi fost vreun rus ceva

Adevarul ca si eu functionez doar intre 24-25*C pana la 35* C, cand incep sa transpir.

O fi fost vreun rus, vreun nordic, stiut fiind ca la ei, la 23*C se declara canicula.

Adunand plusurile cu minusurile, per total a fost bine, cred eu!

Chiar dacă nu a fost totul perfect, ne-am bucurat de o minivacanţă plăcută şi relaxantă la hotelul Subcarpaţi, un hotel de patru stele modern şi confortabil, cu un restaurant care ne-a întrecut aşteptările. Mi-ar plăcea să revin aici şi, DA, recomand!

Deci am avut dreptate!

nicole33AUTOR REVIEW
[27.02.24 22:05:13]
»

@Zoazore:

De cand si de ce-ti bati tu mintea sa intelegi de ce sunt blocaje pe soselele din Romania? Ele sunt, se afla, se gasesc, exista, c-asa e modelul!

De ce? Pentru că nu sunt adepta resemnării de tip mioritic

Şi, pentru că nu pot schimba lucrurile, de cele mai multe ori schimb... direcţia. Spre sud. Cât mai la sud

Curat ghinion! dar s-a dovedit, pana la urma, ca n-a fost chiar asa de rau si ca v-ati simtit binisor spre bine acolo!

Îţi dai seama că am înnebunit când am văzut ce cameră mi-a picat!

Nu a fost nici pe departe atât de rău cum mă temeam, dar tot o cameră cu vedere la grădină mi-aş dori dacă voi reveni. Am stat şi puţin timp în cameră, mai mult pentru a dormi, în restul timpului fiind plecaţi la plimbare cu maşina sau pe jos.

Adevarul ca si eu functionez doar intre 24-25*C pana la 35* C, cand incep sa transpir.

Pentru mine 25˚C este o temperatură OK. La 35˚C nu apuc să transpir pentru că am pornit deja demult aerul condiţionat pe rece, normal

O fi fost vreun rus, vreun nordic, stiut fiind ca la ei, la 23*C se declara canicula.

Chiar cod roşu de caniculă

Da, a fost bine!

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Pușcașu Marin, Safta Radu, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂSubcarpați Hotel:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063630104064941 sec
    ecranul dvs: 1 x 1