ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.02.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 23.09.20
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
NOV-2020
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Hotel Subcarpați - modern și primitor, nu veți regreta dacă îl alegeți!

TIPĂREȘTE

În loc de introducere

Sunt sigură că oricine a auzit cel puțin o dată prin filmele americane, care de treizeci de ani au inundat piața românească, expresia Trick or Treat? (Farsă sau dulciuri?). Desigur, este cunoscut și contextul în care acei copii, costumați în văjitoare, mumii sau alte personaje scary, merg la colidat amenințând prin această expresie că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va face o farsă – întradevăr, este vorba de ajunul sărbătorii de Halloween.

Ceea ce probabil este mai puțin cunoscut, este faptul că deși sărbătoarea de Halloween a fost împrumutată de români de la americani, aceasta este de origine celtică – denumită Samhain, un festival care marca sfîrșitul recoltei și începutul noului an. Era sărbătorit cu focuri aprinse la care sătenii participau purtând costume din capete și piei de animale. Celții credeau că vălul dintre lumile celor vii și celor morți era cel mai subțire în această noapte și astfel morții puteau să se întoarcă și să meargă unde au mai fost.

Denumirea de Halloween este de fapt o variantă scoțiană a denumirii All-Hallows-Even, adică ajunul zilei tuturor sfinților (All Hallows). Halloween este serbat în tot felul de moduri în lume și sunt țări în care se fac parade și carnavaluri cu această ocazie.

America de nord și multe țări din Europa sărbătoresc Halloween în noaptea de 31 octombrie, iar noi românii” am importat” parțial această sărbătoare, respectiva noapte fiind doar un pretex de petreceri costumate, cu accesorii destinate să trezească groaza dar şi cu dovleci sculptați.

S-a întâmplat ca anul trecut această sărbătoare să pice chiar într-un weekend pe care noi l-am prins în Curtea de Argeș.

Cum am ales cazarea

Se făcea că aveam un voucher-cadou pentru 2 nopți de cazare, prea mult amânat la consum, din tot felul de motive mai mult sau mai puțin întemeiate, astfel că anterior cu vreo 2 săptămâni weekend-ului cu pricina am hotărât să mergem undeva până la care să nu facem totuși călătoria vieții. Dar unde să fie acel undeva?

Voiam să evităm Valea Prahovei și ne-am orientat spre zone la care să ajugem în maxim două ore jumate - trei din București. Vremea în acea perioadă se anunța cam ploiosă și rece în multe părți, așa că oriunde ne îndreptam era cam același lucru. În cele din urmă am ales să mergem către Curtea de Argeș pentru că tot nu mai vizitasem de mult zona, dar și la gândul că dacă timpul nu va ține cu noi, ne vom limita la obiectivele turistice din oraș. Am făcut rezervarea pe Booking și pentru că sunt” genială” ????, am obținut și o mică reducere la:

Hotel Subcarpați

Categoria 4*, Cotată 9,2/10 pe baza a 715 evaluări pe Booking din iunie 2019

Adresa: Strada Cuza Vodă, nr. 75e, 115300 Curtea de Argeş, România

hotelsubcarpati.ro

Coordonate GPS: 45.15334; 24.68113

Adresa Email: info@hotelsubcarpati.ro

Drumul până la Hotel Subcarpați

Am plecat din București cu mașina în jurul orei 16:30, însă fiind vineri, am încercat să evităm aglomerația care se face de obicei la ieșirea pe autostrada A1 (București-Pitești) și am ieșit prin comunele Chiajna, Dragomirești – unde am făcut stânga pe strada Bujorului, apoi pe un drum care ne-a purtat prin parcul logistic al unor lanțuri de magazine din capitală, am ieșit pe A1 pe la km 14-15, am continuat până la Pitești și apoi pe DN7C, până la Curtea de Argeș.

Hotelul este plasat în partea nordică a orașului Curtea de Argeș, într-o zonă liniștită, nu departe de pădurile subcarpatice, limitrofe urbei. Având în vedere că traficul la acea oră (19:30) era foarte slab, ne-a luat mai puțin de 10 minute să traversăm orașul de la sud la nord.

Seara era limpede și aerul puțin rece dar foarte curat, când ne-am coborât din mașină în parcarea hotelului.

Am dat cu ochii de construcția modernă din sticlă și metal, cu parcarea în partea laterală, despărțită de o terasă printr-un spațiu verde cu mulți arbuști. Abia a doua zi aveam să remarc ce bine era îngrijit acest spațiu verde. Am traversat o alee care lega parcarea de terasă și practic am nimerit mai întâi în restaurant. Dar nu a fost o problemă! Ne-a întâmpinat o doamnă drăguță și zâmbitoare, căreia i-am spus despre rezervare și ne-a invitat în recepție. Intrarea se făcea și din stradă, doar că din parcare trebuia să ocolim puțin prin dreapta hotelului, ceea ce am făcut când ne-am luat băgăjelul de la mașină.

Lobby-ul ne-a surprins cu un decor minimalist, pe stilul modern-industrial cu piese din metal, sticlă și lemn în nuanțe de negru-gri și galben. La recepție - un pupitru înalt cu fațada porționată în pătrate și blat de lemn; locul de așteptare - o canapea galbenă, cu picioare metalice înalte; iluminatul - cu lămpi atârnate printr-un décor de plasă de Buzău ????, montată pe tavan.

În seara aceea, recepția și restaurantul ne-au amintit de Halloween cu decoruri drăguțe din dovleci-felinar sculptați în fel și chip, dar și cu o babă-cloanță cu cap imens de dovleac, care ne pândea la scara ce ducea la etaj.


despre SERVICII

Doamna a verificat în calculator rezevarea, ne-a cerut doar actele de identitate cărora le-a făcut copie și a completat direct în sistem formularele de check-in. Ne-a dat cheia și” ne-a făcut instructajul” .

Micul dejun se servea în restaurantul prin care intrasem, iar dacă rămâneam la cină aveam ocazia să participăm la o degustare de vinuri de la Domeniile Panciu, dar trebuia să-i spunem ca să ne rezerve o masă. De asemenea, puteam beneficia de servicii de roomservice, dacă nu voiam să coborâm în restaurant.

N-aveam cum să nu remarcăm că personalul din toate zonele era foarte amabil, atent la nevoile noastre și cu grijă să asigure intimitate oaspeților. Măsurile de distanțare erau respectate, existau dezinfectanți peste tot, iar personalul purta mănuși și măști.

Curățenia în camere se face zilnic indiferent de cât de scurt este sejurul, întrucât a doua zi am observat că s-au schimbat prosoapele, coșurile au fost golite, minibarul realimentat, iar aranjamentul patului refăcut, toate în perioada în care noi am fost plecați la vizitat.

Internetul funcționa atât în cameră cât și în restaurant, iar conexiunea wireless a fost foarte bună, pe toată perioada sejurului nostru.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Hotel Subcarpați are 20 de camere, toate situate la etaj, la care se ajunge pe o scară metalică cu trepte de lemn, proiectată în același stil modern-industrial. Lift nu exista decât între etajul 1 și 2/mansardă, așa că am urcat cu bagajul pe scară, având camera la etajul 1. Pentru noi nu a fost o problemă, căci bagajul pentru 2 nopți și 1 zi nu era prea consistent, dar s-ar putea să fie mai neplăcut pentru oaspeții care se cazează pentru o perioadă mai lungă și au bagaje mai voluminoase. Așa că, Hotel Subcarpați, ai o bilă neagră, sorry!

Camera noastră era pe partea draptă a holului, aproape de capătul opus scării și avea vedere undeva către o zonă de curți, dar și către delușorul înverzit pe care îl admiram cumva din lateral.

Dotările camerei erau cele corespunzătoare categoriei hotelului, iar prin dulap stăteau pitite safe-ul, halatele și papucii de casă de unică folosință, un kit pentru șters încălțămintea, umerașe pentru haine. Minibarul era și el închis în comoda-birou, deasupra căreia se afla un TV cu ecran plat. Am consumat apa minerală cu bule, în sticluțe de sticlă de 0,33l, pentru că în prima seară am uitat să ne luăm o sticlă de apă mai mare, cum avem obiceiul. Nu din alt motiv, dar așa ne-a învățat pe noi domnul doctor urolog, că trebie să consumăm 2 litri de lichid pe zi, iar apa de prin minibaruri este, de obicei, insuficientă ????).

Când am ajuns noi era extrem de cald în camera, așa că am redus puțin căldura și am rabatat geamul, apoi am coborât la restaurant. La întoarcere, camera era aerisită și tocmai bună de odihnă. Salteaua a fost foarte confortabilă, pilotele individuale și pernele bune și ele, lengeria impecabilă.

Baia pătrățoasă și încăpătoare, cu cabină de duș din sticlă, cu o chivetă dreptunghiulară așezată pe un blat, se putea aerisi printr-un geam, ceea ce era un bonus. Mobilierul minimalist din baie era în acord cu tot conceptul, dar ar fi fost necesare un dulăpior sau o etajeră pe care să-ți împrăștii conținutul borsetei. Spațiul din jurul chiuvetei era insuficient, cel puțin pentru efectele mele personale ????).

Ceea ce am apreciat foarte mult a fost jaluzeaua exterioară, acționată manual din cameră, care rulată total acoperea complet fereastra și a fost foarte eficientă de dimineață, așa că nu ne-am trezit imediat ce s-a luminat de ziuă.

Despre izolarea fonică însă, nu pot spune că am fost la fel de încântați. Deși holurile hotelului sunt mochetate și atenuează zgomotele, totuși se aud zgomotele ușilor trântite :(


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Restaurantul decorat în același stil modern-industrial, păstrează o notă caldă, datorată nuanțelor de galben și de lemn natur, dar și a iluminării. În plus, decorurile pregătite să marcheze sărbătoarea Halloween-ului românizat, ne-au ademenit să rămânem, dar fără să sperăm la vreo băutură însângerată ????).

Am optat pentru o cină à la carte și am fost foarte impresionați de prezentare. Nu ne așteptasem la ceva care să arate așa de bine și să fie și gustos. Steak-ul de vită a fost gătit genial, așa cum îmi place mie, iar coasta de porc cu cartofi la cuptor, într-un mare fel.

Am vrut să ne răsfățăm cu un vin, nu din cel care se degusta în seara aceea, iar surpriza a fost total neașteptată! Doamna ne-a luat comanda și ne-a invitat în cramă, să ne alegem” cu mânuța noastră” vinul din colecția așezată frumos în rastel.

Crama arăta minunat și este un loc în care cu în vremurile bune se organizează tot felul de evenimente - de la degustări la cine festive, căci era pregătită pentru așa ceva. La momentul vizitei noastre gradul de ocupare era mic, așa ne-am explicat că nu exista activitate nici în această zonă. A doua zi, urmele de Halloween se șterseseră, dar restaurantul era la fel de primitor.

Micul dejun era inclus și l-am luat tot la” masa noastră” , dar de data aceasta nu era organizat ca bufet suedez, ci l-am primit individual, servit de personalul restaurantului. Am ales tot ce ne doream din lista pregătită pe o coală A4, separat de meniu. Puteai să comanzi mic dejun cald, care se pregătea pe loc (omletă simplă sau în combinație cu cașcaval, ciuperci ori legume, ouă ochiuri sau fierte) mezeluri de vreo trei feluri, brânzeturi tot așa, legume proaspete (ardei, castraveți, roșii) fructe, chifle, unt, gemuri și sucuri fresh, ceai și cafea la discreție.

Cafeaua era delicioasă așa că am mai abuzat de încă una ????.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotelul Subcarați este amplasat într-o zonă liniștită din oraș, în apropierea pădurii și dealurilor subcarpatice.

Prima capitală a Tării Românești - orașul Curtea de Argeș este cunoscut atât datorită mănăstirii ridicată în 1517 de către Neagoe Basarab, cât şi pentru monumentele de arhitectură şi artă. Dacă ajungi aici, de neratat sunt vizitele la Mănăstirea Curtea de Argeș, o capodoperă a arhitecturii medievale, Fântâna Meșterului Manole aflată în apropiere, Curtea Domnească pentru că oferă o adevărată lecție de istorie. La doi pași de Curtea Domnească se află Muzeul Municipal Curtea și ceva mai la est, pe un deal, ruinele Bisericii Sân Nicoară.

În afară de a te bucura de natura înconjurătoare sau a face drumeții în zonă, poți vizita obiective turistice și în împrejurimi: Cetatea Poenari - una dintre cele mai impresionante cetati din Romania; Barajul și Lacul Vidraru - un loc la care merită să te oprești, măcar și pentru o fotografie; Mânăstirea Corbii de Piatra - cea mai veche mânăstire rupestră din Romania.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Hotelul dispune de un centru SPA care include sauna și baie turcească/baie de aburi și un hot tab, dar nu am beneficiat de aceste facilități wellness întrucât la momentul vizitei noastre centrul SPA era închis din cauza pandemiei.

La subsol, se află crama, un spațiu cochet amenajat cu o masa lungă și scaune unde se organizează degustări de vinuri și alte evenimente speciale. Există un spațiu amenajat în care se pot desfășura team buildinguri.

Pentru copii, există un loc de joacă amenajat în exterior într-un spațiu protejat, așa încât aceștia să fie în siguranță, dar fiind în aer liber, este mult mai potrivit pentru perioadele mai calde din an.

De asemenea, pe timp de vară hotelul asigură tururi cu biciletele prin împrejurimi, unde turiștii au ocazia să admire un peisaj extraordinar și să se bucure de aerul curat al pădurilor și munților. Alte activități tot de vară: tir cu arcul, drumeții, teren de tenis. Pentru unele dintre aceste activități se percep costuri suplimentare.

În încheiere nu pot decât să vă spun că am avut o cazare excelentă la hotel Subcarpați, am fost răsfățați, mâncarea a fost bună, serviciile au fost la înălțimea așteptărilor și a fost un loc cald și primitor când reveneam din plimbările și vizitele e care le-am făcut în Curtea de Argeș și prin împrejurimi.

Cum să nu-ți placă un astfel de loc?!


[fb]
---
Trimis de k-lator in 08.02.21 16:26:45
Validat / Publicat: 08.02.21 17:12:00

VIZUALIZĂRI: 461 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (k-lator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Camera noastră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39700 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[08.02.21 17:10:34]
»

Excelentă și această recomandare

Mutat în rubrica "Subcarpați Hotel, CURTEA DE ARGEŞ" (nou-creată pe sait)

-

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.​​​

webmasterX
[08.02.21 17:10:51]
»

Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).

Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.

k-latorAUTOR REVIEW
[08.02.21 17:28:29]
»

@webmasterX:  Mulțumesc frumos!

Am acordat și nota pentru cameră/condiții de cazare.

micutzuPHONE
[08.02.21 18:36:55]
»

Salut. Fiind un argesean get beget ma bucur ca ati fost oaspeți pe aceste meleaguri. Cazarea aleasa a fost și ea pe masura așteptărilor dvs. Nu am sa scriu niciodată articole despre unități de cazare din Argeș , din dorința de a nu fi subiectiv și a nu se interpreta a publicitate mascata. Va mai aștept și cu alte ocazii în vizita pe plaiuri Argeșene și promit sa va îndrum spre câteva obiective turistice mai puțin cunoscute. Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[08.02.21 19:52:40]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Aurici
[08.02.21 20:18:53]
»

Fain locul, o să-l țin și eu minte!

@micutzu

promit sa va îndrum spre câteva obiective turistice mai puțin cunoscute

Păi îndrumă-ne aici că sunt și eu doar ochi și urechi. Am nevoie de ponturi pentru ieșirile mele de o zi în jurul București-ului (100-150 de km) și mi-ar prinde bine o listuță. ​

k-latorAUTOR REVIEW
[08.02.21 20:30:24]
»

@micutzu:  Mulțumesc pentru ecou și pentru promisiunea că voi căpăta și alte ponturi. Dar precum zice @Aurici, ne-ar prinde bine o listă

Am vizitat de mai multe ori zona și chiar în acel weekend am petrecut timp minunat prin oraș și prin împrejurimi (despre care sper să pot scrie în curînd) ​. Cu toate acestea, nu mi-ar strica ceva info în plus.

Toate cele bune! ​

micutzuPHONE
[08.02.21 22:01:23]
»

@Aurici:  Pentru ieșiri în natura iti recomand; Valea Valsanului, se urca pana aproape de izvoare cu mașina, pe urma ieșire direct pe Transfăgărășan. In zona poți vizita manastirea rupestra Corbi de piatra, va puteți potoli foamea cu un păstrăv la Păstrăvăria Vidraru Pana sa întrați pe Valea Valsanului puteți vizita manastirea  Robaia. O mica așezare de măicuțe intr-un colt rupt de din rai. Daca nu doriți sa ajungeți pe Transfăgărășan, mergeți spre Câmpulung. Vizitați muzeul Aro, casa memoriala Toparceanu, manastirea rupestra Namaiesti. În funcție de ce va doriți și de timpul avut la dispoziție va mai pot recomanda. Sant multe, foarte multe de văzut la noi în Argeș.

Aurici
[09.02.21 09:21:45]
»

@micutzu:  Super mulțumim! Unele le știu, de Valea Valsanului, acu aud, am notat. Și te țin minte.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, k-lator, micutzu
Alte impresii din această RUBRICĂSubcarpați Hotel:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064270973205566 sec
    ecranul dvs: 1 x 1