ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: APOLLO
LUNA
JUL-2022
PREȚ 426 lei/6 persoane lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 7 MIN

Din nou la Indigo, cu o ocazie specială!

TIPĂREȘTE URM de aici

S-a nimerit să ajungem la Cluj fix cu 4 zile înainte ca fiica noastră să-și mai adauge un anișor în colecția personală. De fapt, urma să ne întoarcem de la „băi” chiar de ziua ei, dar am socotit că aveam la dispoziție mai mult timp de sărbătorit la dus decât la întors.

M-am uitat pe hartă și am ochit vreo câteva restaurante prin zona unde ne vom fi cazat, însă am lăsat-o pe ea să aleagă și să se ocupe de rezervare. Și a ales: Indigo – Cafe & Restaurant, Indian Cuisine. (Adresă: str. Piezișă 10; Orar: de marți până duminică – 12-22:30, luni închis; Site: www.indigorestaurant.ro)

Pentru mine n-a fost nicio surpriză, am mustăcit un pic când am aflat. Am ajuns în anii trecuți de cel puțin 2 ori împreună cu ea și cu prietenii ei la Indigo, cred că am povestit și aici, pe site. La vremea respectivă, fata mea era vegetariană, iar Indigo se afla în topul preferințelor sale; în primul rând, pentru că oferea o largă varietate de preparate fără carne și, în al doilea rând, pentru prețurile prietenoase (așa cum șade bine unei mâncătorii aflate într-un complex studențesc).

Deci la ora stabilită ne-am strâns cu toții în fața intrării: eu cu Tati, Milena cu Liviu și Paul cu Diana. Pentru mine și Tati a fost cel mai simplu; de la Covaciu Aparthotel, unde ne cazaserăm, doar ce-am cotit-o la stânga pe strada Piezișă și, pe la jumătatea ei, am recunoscut clădirea simplă, cu 2 niveluri, din amintirile mele. Restaurantul are câteva mese la parter, dar majoritatea sunt la etaj. Am aruncat o privire înăuntru, nu era nimeni, cu siguranță vremea frumoasă aglutinase toți mușteriii pe terasa din spate. Evident, și masa pregătită pentru noi tot acolo ne aștepta.

Ne-am bucurat de revedere, ne-am pupat, alea-alea, pe urmă ne-am grăbit să ne ocupăm locurile, îndrumați de o tânără drăguță și fâșneață, ce avea să ne și servească în continuare. M-am bucurat să constat că meniurile aveau fix același format pe care-l știam, chiar și aceeași copertă; poate pe la preparate să mai fi umblat între timp... sau poate nu. Și despre prețuri m-am bucurat, tot prietenoase cum le știam (între timp constat c-au mai crescut nițel 😒). În tot cazul, a fost un pic de loterie să alegem; în afară de câteva feluri basic, gen tikka masala sau curry, altceva nu prea știam. Noroc că sub fiecare denumire era și o scurtă prezentare a ingredientelor, chiar și câte o fotografie ici-colo. A, și – foarte important! – un semn care indica gradul de iuțeală al felului respectiv!

Cât am compilat, domnișoara chelneriță ne-a aprovizionat cu băuturile dorite: bere la halbă nefiltrată (9 lei) sau Staropramen (6 lei), limonadă cu mentă și castravete (preferata Milenei; 34 lei/carafa de 1 litru). Până la urmă, ne-am hotărât și la mâncare. Drept aperitiv, am optat pentru samosa (un fel de pachețele umplute cu diverse; 26 lei), apoi câte un fel principal: pui tikka masala (piept de pui copt în cuptorul tandoori plus sos de roșii, ceapă și condimente; 26 lei), curry de pui (cubulețe din piept de pui în sos de ceapă și nuci caju, aromat cu un mix de condimente by chef; 32 lei), pui Jalfrezi – piept de pui cu sos cremos, dulce-acrișor și legume; 28 lei), Handi Gosht (un soi de tocăniță de miel; 40 lei). Drept garnituri, orez simplu fiert la aburi (8 lei) și pâine tradițională naan cu diverse arome (31 lei).

Constat că prea multe poze n-am făcut, ceea ce înseamnă că m-a furat peisajul, lucru explicabil, dealtfel... De exemplu, pachețelele alea. E drept, eram atât de flămânzi și miroseau atât de apetisant, că le-am devorat cât ai clipi! Vreo 2 dintre noi chiar s-au exprimat cum că păcat că n-am luat decât o porție... Absolut divine! Noroc că am primit repejor și pâinica și-am început a ciuguli și de-acolo...

Pe urmă, până să ne vină felurile principale, am constatat că se cam terminase băutura. Tati a propus ca, dacă tot sărbătorim, s-o facem cum se cuvine, cu câte un pahar de vin. Nimeni n-a avut nimic împotrivă, așa că am rugat-o pe domnișoara să ne aducă o sticlă de roze de la crama Liliac (76 lei). S-a dovedit a fi rece și aromat; bună idee, Tati!

În sfârșit, a venit și mâncarea – un adevărat regal de culoare și arome! Mie mi-a revenit puiul cu legume, am fost foarte inspirată să-l aleg, pentru că mi-a plăcut mult-mult! Am gustat și de pe la ceilalți, dar tot preparatul meu mi s-a părut cel mai interesant. Mielul a fost al lui Tati – foarte bun și el, însă avea să-i pice cam greu (dar Tati e cam sensibilos cu stomacul câteodată); oricum, data viitoare cred că se va feri să comande miel la cină. În general, lumea s-a declarat mulțumită și farfuriile s-au golit într-un timp rezonabil.

Văd pe nota de plată și 2 deserturi, dar zău dacă-mi mai amintesc cine, ce și cum!... Țin minte doar că fix budinca lor tradițională n-o aveau. În compensație, cineva se pare că a poftit la lava cake și altcineva la mousse de fistic, fiecare porție costând 21 lei. Și pe astea am uitat să le pozez. Bre, da’ obosită mai fusei!...

Cumva, spre final domnișoara a aflat că aveam o sărbătorită printre noi. A emis un „aha, bine că știu” și a dispărut cu o parte din farfuriile goale. Cadoul avea să apară în curând pe nota de plată: 10% reducere la toată consumația! Bine, ziua era a fetei, iar cadoul mi-a revenit mie, în calitate de titular de card😊, dar tot e bine! Frumos gest, ce să zic?! Evident, cei aproximativ 10% aveau să se întoarcă mai apoi în stare lichidă către drăguța domnișoară, drept mulțumire pentru serviciul său eficient.

Una peste alta, ne-am simțit excelent la Indigo – unii dintre noi în premieră, alții adăugând proaspetelor amintiri și nostalgia celor trecute. E un loc cu mâncare deosebită, extrem de gustoasă, cu un ambient plăcut și oameni amabili, unde m-aș întoarce oricând. Recent, mi-a căzut sub ochi lista restaurantelor incluse în celebrul ghid Gault & Millau, printre care am fost bucuroasă să regăsesc Indigo-ul nostru (alături de alte restaurante din Cluj despre care v-am povestit nu de mult, precum Via, Manger sau Visuin). Citez din recenzie: „Indigo îți oferă o experiență veritabilă indiană, într-o atmosferă familiară și confortabilă, datorată inclusiv personalului prietenos și atent.” (V-am zis?!) Continui citatul: „Miza aici nu e creativitatea, ci autenticitatea, reflectată în meniul care rămâne fidel rețetelor tradiționale.”

De pe site-ul restaurantului mai aflăm multe lucruri intersante: că poți comanda mâncare pentru acasă, că de marți până vineri, între orele 12 și 16, ai 20% discount la anumite preparate, că oferă o gamă largă de servicii, precum petreceri private, catering pentru evenimente corporate sau meniuri pentru diete personalizate. Indigo dovedește astfel că, de 12 ani de când a apărut pe piața HoReCa din Cluj, se reinventează permanent pentru a oferi clienților o experiență memorabilă. Recomand, desigur!


despre SERVICII

Domnișoara care ne-a servit a fost singura din personal cu care am interacționat. Foarte amabilă și eficientă!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Totul a fost delicios! Bucătăria indiană e plină de culoare și arome!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Restaurantul se află în complexul studențesc Hașdeu, la mică distanță de centrul orașului Cluj.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 08.10.22 20:36:56
Validat / Publicat: 08.10.22 22:12:29
VIZUALIZĂRI: 360INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Restaurant Indigo; pe terasă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mishu [08.10.22 22:31:22] »

@crismis: La Multi Ani! pentru sarbatorita, si la cat mai multe aniversari in familie. Cat despre restaurant, recunosc cinstit ca indian inca nu am incercat, nu sunt chiar fan picant, si ma refer la picantul lor, care chiar si nepicant tot iti ia gura foc. Insa odata va fi si la mine un indian... la restaurant ma refer .

Cat despre poze, nici la inceput, nici la final

cineva se pare că a poftit la lava cake și altcineva la mousse de fistic, fiecare porție costând 21 lei. Și pe astea am uitat să le pozez. Bre, da’ obosită mai fusei!...

pai ce faci Cristina, dai vina pe altele?

Arata bine ce ati luat, recunosc cinstit ca am inghitit in sec la painica, nu prea mult deoarece am mancat nu de prea multa vreme, insa ceva senzatii tot ai starnit.

Frumos, apetisant, sa repetati, pana atunci insa felicitari, votat cu mare drag.

crismisscris / TELEFON [09.10.22 10:17:36] »

@mishu: Ooo, se vede că într-adevăr n-ai prea fost la "indian"... Pentru că "indian" nu înseamnă neapărat picant, ci mai degrabă aromat. Îți jur, niciuna din mâncărurile pe care le-am gustat la Indigo n-a fost picantă! Poate tocănița de miel, dar puțin-puțin de tot! Erau disponibile și variante iuți, dar erau semnalizate corespunzător în meniu. Plus că - e doar o impresie a mea - în România se mai taie oricum din iuțeală, chefii indieni se adaptează gusturilor noastre, cum ar veni.

Cât despre arome... Doamne - divin! Sunt convinsa că ți-ar plăcea. Uite cum facem: când mai ajung la București, tu mă inițiezi în tainele bucătăriei chinezești și eu pe tine în ale celei indiene. Sau... poate ne întâlnim la Cluj, cine știe?!

MaraMurascris / TELEFON [09.10.22 11:21:02] »

La mulți ani, sarbatoritei! Felicitări pentru absolvire, acum apuc sa scriu... sunt foarte frumușei Milena si Paul!

La cat mai multe ocazii fericite de sarbatorit si călătorii frumoase! Astept cu nerabdare sa citesc despre Hajdu cum se cheamă, ma batea si pe mine gândul asta vara, citind inainte niste articole interesante, dar vedem, mai adunam impresii. Cat depre indianul acesta, suna interesant, nu am experimentat niciodată dar cel putin imaginile sunt "apetisante"! ☺️🤗

crismisscris / TELEFON [09.10.22 11:29:54] »

@MaraMura: Mulțumim pentru urări! Ne-am hotărât cam dintr-o dată cu Hajdu, aveam de mult în cap, dar m-au stârnit postările lui Carmen Ion și am zis că dacă tot ajungem prin zonă, acum ar fi momentul. Altfel, să plecăm din Galați, drum întins până la Hajdu - neee, nu e pentru noi! Precum spuneam într-un alt ecou, nu cred că am nimerit optim, pentru că a fost extrem de cald (37-38°C), iar sâmbătă am prins foarte, foarte aglomerat. Aș recomanda o vizită la Hajdu (care, într-adevăr, este un loc deosebit și merită cu prisosință) mai la început sau sfârșit de sezon și de evitat weekendul, când se umple efectiv cu localnici. Probabil că o să mai mergem, dar o să alegem mai bine perioada și o să legăm vizita și de alte obiective din zonă, ca să merite distanța străbătută.

Mulțumesc pentru vizită și ecou, vacanțe minunate vă dorim și noi!

doinafil [09.10.22 14:29:55] »

La mulți ani, Milenei! Să fie ȘI norocoasă, că deșteaptă și frumoasă este!

Despre mâncarea picantă indiană am avut ocazia să-mi dau seama și eu, într-un restaurant de pe platforma resortului unde ne-am petrecut o vacanță, în Gran Canaria. Am ales, într-o seară, să mergem la restaurantul cu specific indian. Așa cum spune și @mishu, cel mai ușor picant a însemnat, pentru mine, un gust de mi-a luat gura foc!

Cred că cei de la „Indigo” s-au pliat (în urma unor sugestii) pe gusturile noastre, ale românilor, care nu gătim atât de picant ca ei, indienii!

Cât despre cei 10% scăzuți din „amendă” , unii dintre clujenii care vor citi acest review, vor fi tentați să sărbătorească mai mereu zile de naștere, ale familiei sau prietenilor cu care vor merge acolo (Vezi ce prostioară mi-a trecut prin minte?!)

Felicitări și

Michi [09.10.22 15:55:33] »

@crismis: Să vă trăiască Milena şi să vă bucuraţi de ea! Nu i-am văzut poza dar merg pe mâna Marei Mura care zice că e frumoasă şi deşteaptă. Sigur că la o asemenea ocazie trebuia şi o sărbătorire pe măsură. Ce să zic? Frumos scris ca întotdeauna dar făcând parte din altă generaţie, eu rămân la sarmale (Doamne, ce prozaică pot fi!). N-a stricat să citesc denumiri şi gusturi noi- omul cât trăieşte învaţă- aşa că după ce am savurat aromele mi-am zis că Amfostacolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, doinafil, MaraMura, Michi, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0926020145416 sec
ecranul dvs: 1 x 1