ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.11.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: TITAN
LUNA
SEP-2020
Cuplu
PREȚ 40-60 lei/pers lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Miercurea Ciuc și împrejurimi

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Ne-a plăcut și am recidivat deja!

TIPĂREȘTE URM de aici

V-am povestit deunăzi despre scurta, dar plăcuta noastră experiență turistică la pensiunea San Gennaro din Miercurea Ciuc. Am ținut să dedic un articol separat restaurantului-pizzerie San Gennaro pentru cei care, trecători fiind prin frumoasa urbe, vor simți nevoia de o pauză de refreșuire sau, poate, de o mâncare gustoasă, gătită și servită cu drag.

În primul rând, se cuvine să vă reamintesc unde-l găsiți. Pe scurt, în centrul vechi al orașului. Dacă sunteți pietoni, cel mai simplu este să-l abordați de pe aleea pietonală Petőfi Sándor; între un magazin de electronice și o „optică medicală” se află clădirea portocalie, cu ferestrele de la etaj împodobite cu mușcate roșii, cu o mică terasă supraînălțată amplasată direct pe trotuar. E posibil ca în sezonul rece să lipsească și mușcatele, și terasa, așa că va trebui să vă orientați direct după firmă (ușor lizibilă, scrisă cu litere mari în partea de sus a fațadei) – San Gennaro.

Dacă sunteți cu mașina, e mai bine să vă setați pe GPS str. Plopilor nr. 19; în curtea generoasă veți găsi o parcare amenajată cu multe locuri, special concepută pentru clienții restaurantului (și micii pensiuni, cu doar 3 camere). Tot aici, în apropierea clădirii, se află cea de-a doua terasă, cu 2 secțiuni (pe care noi am preferat-o de fiecare dată). Nimic special – mese și scaune din șipculițe de lemn, gen „mobilier de grădină” , câteva umbrele uriașe care sunt deschise sau strânse, în funcție de necesități. Am găsit mesele dotate cu olivieră, șervețele și scrumieră, scaunele cu pernuțe și există pături ce se pot distribui clienților, la nevoie.

Dacă vremea-i neprielnică, iar timpurile nepandemice, poate fi folosit, bineînțeles, spațiul din interior. Acesta poate fi accesat din ambele direcții. Dacă intrați prin față, veți da nas în nas cu un băruleț amplasat într-o antecameră, dotată cu câteva mese; e foarte probabil ca fata de la bar să vă întrebe de sănătate și să vă conducă la una din mesele libere sau la cea rezervată. Sala principală se desfășoară în continuare și are mai multe locuri de servit masa. Veți fi uimiți, ca și noi, de multitudinea de fotografii alb-negru, reprezentând actori și actrițe italiene, ce tapetează aproape în întregime pereții vopsiți în verde-fistic. După ora prânzului, din capătul sălii, vă va zâmbi cu uriașa lui gură arzătoare, cuptorul de pizza.

În mod normal, restaurantul este deschis zilnic, de la 10 până la miezul nopții. Mai multe informații veți găsi la adresa lui virtuală: www.sangennarociuc.ro. Tot acolo veți afla că datează din 2004, când 4 italieni s-au gândit să înființeze un restaurant în inima secuimii, într-o clădire istorică (se spune că însuși poetul Petőfi Sándor ar fi fost găzduit aici câteva zile, în anul 1846). Precum bănuiți, specificul este mediteranean; cu influențe autohtone, aș adăuga eu.

Imediat ce ne-am cazat, am fost întrebați dacă vrem să facem rezervare pentru cină; „e mai bine să știm dinainte, că nu avem prea multe locuri și restaurantul nostru e destul de apreciat” (disponibile fiind doar cele 2 terase exterioare). Am stat un pic să mă gândesc; mâncaserăm destul de târziu de prânz și mâncaserăm zdravăn, puțin probabil să ne mai fie foame până a doua zi dimineață la 9, când stabilisem să luăm micul dejun. Totuși... Și dacă?!... Pe principiul pe care l-am învățat în copilărie că „2 bătăi strică, 2 mâncăruri nu strică” și că „ți se face foame fix atunci când n-ai mâncare la îndemână” , am zis „da, dar ceva mai târziu, să zicem pe la 8 seara” , cu gândul că om comanda câte ceva din secțiunea „aperitive” .

Am luat un pic pulsul urbei, apoi ne-am prezentat pe terasa din spate, la ora stabilită. Am fost preluați de una din ospătărițele responsabile de acest spațiu și conduși la măsuța păstrată pentru noi. Într-adevăr, aproape toate celelate erau deja ocupate, alte 2-3 încă își așteptau oaspeții. Am primit meniuri și am fost lăsați să le studiem în voie. Stabiliserăm deja că de la o pizzerie cu renume nu poți cere altceva decât pizza și, nefiind foarte flămânzi, iar ora destul de înaintată, vom împărți o pizza. Am constat însă cu plăcută surprindere că, pe lângă pizza normală, mare (450 g), restaurantul oferă și mini-pizza (250 g) ! Super-idee!

Meniul este destul de bogat, prezentat frumos, în 3 limbi (română, maghiară și engleză); ba, 4, dacă mă gândesc că majoritatea preparatelor sunt numite după denumirea lor italiană. Avem la dispoziție următoarele categorii: pizza/mini-pizza, aperitive, salate, supe, paste, preparate cu diverse tipuri de carne, pește sau fructe de mare, deserturi; desigur, tot felul de băuturi cu alcool sau fără.

După un studiu aprofundat, am revenit la ideea dintâi: câte o mini-pizza, capricciosa pentru mine (mozzarella, șuncă presată, ardei gras, ciuperci, măsline; 20 lei) și Gabor pentru Tati (mozzarella, salam picant italian, șuncă presată, hribi, parmezan, rucola, măsline; 26 lei). Am optat și pentru sos de roșii (6 lei) și câte o halbă de bere Ciuc (7 lei). Timpul de așteptare a fost rezonabil, berea rece și bună, pizzele fierbinți și delicioase! Am trecut nota pe cameră, am mulțumit separat cu o bancnotă domnișoarei amabile ce ne-a servit.

Am rezervat masă și pentru a doua seară, de-acum știam lecția. De data asta am procedat invers: am luat doar o gustare la prânz și ne-am păstrat pentru cină, pe care am programat-o ceva mai devreme. Eu am ales Mix grill con patate arrosto e aglio (cotlet și coaste de porc, 2 tipuri de cârnați, cartofi; 39 lei), iar Tati Coscie di pollo con la salsa del cacciatore (în linii mari, pulpă de pui în sos de vin roșu; 30 lei). Pentru stropit, am optat pentru câte o bere locală, draga de Csíki Sör; de fapt, preferata noastră este Csíki Sör nefiltrată draught, aici nu aveau decât varianta blondă la sticlă, dar n-am mai făcut mofturi.

La fel, totul a fost gătit excelent, ne-a plăcut mult! Mix grill-ul a venit însoțit de 3 boluri cu câte un sos, cartofii fuseseră gătiți la cuptor cu usturoi și rozmarin. Eu nu mă înnebunesc după sosul de vin roșu, dar Tati s-a declarat încântat; tot ce contează. Din nou am pus nota pe cameră, urmând a le plăti pe toate la final, în dimineața plecării.

Ne-am simțit tare bine la San Gennaro, am locuit într-un spațiu plăcut și relaxant, am mâncat bine, dar cel mai mult ne-au impresionat fetele care ne-au servit, atât la cină, dar mai ales la micul dejun. Când ne-am luat rămas bun, am promis că vom reveni într-o zi, dar n-aveam idee că ziua aceea nu era deloc departe! :) Peste nici o săptămână, fiind în trecere prin Miercurea Ciuc împreună cu copiii (fiul nostru și prietena lui) și flămânzi peste măsură, am poposit din nou pe terasa din spate, de la San Gennaro. De data asta am găsit masă fără probleme, ora prânzului cam trecuse.

Nu mai știu cine ce a ales, știu doar ce am mâncat eu: ravioli umpluți cu carne și nuci, în sos de unt cu salvie (32 lei) – bellissimo! S-au mai comandat: o ciorbă țărănească (18 lei), piept de pui valdostana cu cartofi (39 lei), din nou pulpele de pui în sos de vin roșu, o pizza mare prosciutto e fungi (24 lei), o salată de varză cu roșii (15 lei), mâncărică de hribi (32 lei). S-au băut: bere Csíki Sör la sticlă (1 leu, la ofertă; da, da, ați înțeles bine, doar că nu mai știu exact cum suna oferta, probabil trebuia să mănânci de o anumită sumă minimă), limonadă (10 lei/500 ml), cafea espresso (5,5 lei). Toată lumea ghiftuită și mulțumită! Total general, 207 lei pentru 4 persoane; eu zic că-i super-ok.

Ați înțeles ideea: nu ocoliți San Gennaro, ba chiar făceți-vă drum într-acolo, dacă puteți. E valabil și despre Miercurea Ciuc, un oraș care ne-a impresionat în mod extrem de plăcut.


despre SERVICII

Personal extrem de amabil!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncare delicioasă, proaspătă, gătită în incofundabilul stil italian. Pizza și în varianta mini.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Situat în centrul vechi la orașului Miercurea Ciuc, pe pietonală.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de crismis in 22.11.20 12:53:50
Validat / Publicat: 22.11.20 14:56:44
VIZUALIZĂRI: 259INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MIERCUREA CIUC.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46800 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Dan&Emascris / TELEFON [22.11.20 15:35:15] »

Halba de Ciuc si cea de Csiki Sör arata asa cum trebuie, cu putina spuma care se prelinge pe halba, aburinde, ce mai, hai noroc! 🍻​​​​

Am vazut insa multe bucate care arata foarte bine in farfurie: ciuperci, pizza-e, mix grill-ul ala cu carnaciori subtiri, puiul cu sos rosu, ciorba taraneasca. 🍗​​

​​@crismis: Faceti mereu alegeri de top si imi vine sa calc pe urmele voastre. Imi aduc aminte si de Vama54, si de multe... ​​

Felicitari pentru articol, numai bine! 😏

crismisscris / TELEFON [22.11.20 15:40:46] »

@Dan&Ema:  Ne străduim, ce să facem?! 😊

Of, să pălească virusache odată, să recidivam din nou! Și voi, să ne călcați pe urme!

Mulțam de vizită, să auzim numai de bine! ​​

Mihai18 [22.11.20 18:04:23] »

    Frumoase fotografiile cu specialitățile culinare  cu tentă ungurească și desigur apetisante. De-a-lungul călătoriilor mele atât în ținutul secuiesc cât și în Budapesta unde am fost de mai multe ori (până acolo drumul durează  cca 13-14 ore), am fost mulțumit de gustul mâncărurilor pregătite după rețetele lor. De fiecare dată, în privința felului de a pregăti mâncarea, sunt multe asemănări cu ungurii. Gulașul unguresc este atât de renumit și răspândit încât la Praha am găsit și servit „gulaș praghez” la fel de gustos și asortat cu o doză de bere Starepramo.

    O seară bună și călătorii așa cum vă doriți​.

crismisscris / TELEFON [22.11.20 18:22:37] »

@Mihai18:  Mulțumesc frumos, asemenea! Mă bucur că am stârnit amintiri atât de plăcute! Sunt în asentimentul dvs în ceea ce privește bucătăria ungureasca, e printre preferatele mele.

Toate cele bune, să auzim de bine!

mprofeanu [22.11.20 19:45:03] »

@crismis:  Arată bine totul și sigur gustul este pe măsură! Să vă fie de bine!

La Miercurea Ciuc am fost de multe ori și nu numai, eram cazați în Tușnad la băi, este adevărat că au trecut ceva ani, orașul este deosebit, zona veche mai ales... păcat că l-au mai ciuntit cu acele clădiri noi din vremea de tristă amintire...

webmasterscris / TELEFON [22.11.20 20:28:39] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu [22.11.20 21:26:49] »

@crismis:  Exact de ce ma temeam! Asta este insa un semn ca trebuie sa ma opresc pentru ca inghit in sec de la pozele si povestea ta. Este un loc ce merita o recidiva.

Felicitari, votat cu mare drag. ​ 

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, Mihai18, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0973389148712 sec
ecranul dvs: 1 x 1