ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.12.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2021
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 35 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 12 MIN

Cazare confortabilă, mâncare gustoasă, ospitalitate – Pensiunea Valea Lungă – Cheia

TIPĂREȘTE

Adresa: Str. Valea Lungă nr. 95, sat Cheia 507131, Moieciu de Jos, jud. Braşov

Coordonate GPS: 45.474418 N; 25.319518 E

Website: https://valea-lunga. business. site/

Alegerea destinaţiei şi a cazării

Abia revenită din vacanţa petrecută în Turcia, simţeam dorinţa de a petrece câteva zile de relaxare la munte. De peste cincisprezece ani pentru mine zona Bran Moieciu reprezintă prima opţiune atunci când vine vorba de munte, acumulând deja multe minivacanţe în această zonă aflată într-o continuă schimbare. Iau la scotocit cunoscutul site de rezervări în căutarea celei mai potrivite locaţii pentru un weekend prelungit la final de octombrie. Multe cazări erau deja epuizate, surprinzător pentru mine, mai ales în condiţiile restricţiilor impuse celor nevaccinaţi. Ulterior am înţeles că îmi alesesem prost ieşirea la munte, tocmai în timpul vacanţei celor mici, vacanţă care a fost mai apoi impusă tuturor elevilor chiar pentru două săptămâni. Totuşi nu-mi făceam griji ştiind că pensiunile au apărut şi s-au înmulţit precum ciupercile după ploaie în toată acea zonă, deci era imposibil să nu găsesc ceva pe gustul meu.

Norocul îmi surâde şi îmi pică sub ochi o pensiune recent intrată pe booking, cu o poziţie de invidiat, în mijlocul naturii, la aproape un kilometru de drumul principal pe care se află majoritatea pensiunilor din Moieciu. Mai mult chiar, găsesc şi opţiunea cu pensiune completă, care mă scutea de grija căutării zilnice a unor restaurante pentru prânz şi cină, totul la un preţ de nerefuzat :D.

Preţul surprinzător de mic mi-a ridicat unele semne de întrebare, astfel că am mai căutat, fără succes, şi alte variante, am dat şi câteva telefoane la pensiuni la care mai fusesem cazată cu alte ocazii şi unde mi-ar fi plăcut să revin, dar, în final, m-am întors după vreo oră la booking şi am finalizat rezervarea la Pensiunea Valea Lungă din satul Cheia, alegând ultima cameră disponibilă, o cameră micuţă dar care, contrar obiceiului, m-a atras din prima. Îmi era clar că pensiunea va fi plină la capacitate, ceea ce nu ar fi fost o problemă, dându-mi mai multă încredere că va fi bine.

Am precizat şi că voi ajunge la pensiune în jurul orei 11.00. Primesc imediat pe mail confirmarea rezervării şi apoi un mesaj din partea proprietarului cum că voi fi cazată la ora sosirii dacă există disponibilitate, chiar dacă ajungeam mai devreme de ora oficială de check in. Am apreciat răspunsul, chiar dacă obţinerea camerei mai devreme nu era neapărat o prioritate pentru mine.

Două zile mai târziu primesc un alt mesaj de la proprietar, prin care mi se sugerează să aleg un alt weekend, deoarece în perioada aleasă de mine pensiunea este ocupată de un grup care are un eveniment de sărbătorit. Mă enervez. Eu îmi luasem două zile de concediu, vineri şi luni, pentru această scurtă ieşire, abia făcusem cerere şi acum eram nevoită să modific datele, demers destul de complicat. Decât să replanific, mai bine mă lipseam şi stăteam acasă, dar nici să renunţ cu una cu două nu mi se părea ok, cât timp nu era din vina mea. Am ştiut că am rezervat ultima cameră, dar nu-mi închipuiam atunci că restul erau toţi grup cu chef de petrecere, deoarece dacă erau turişti individuali ca mine, era puţin probabil să se împrietenească toţi brusc şi cu chef de socializare, mai ales în contextul actual :D.

Soţul îmi spune să renunţ, dar eu nu renunţ prea uşor. Destul stătusem doar în casă tot anul trecut, renunţasem deja la prea multe :(şi nu mai aveam intenţia de a repeta. Sun proprietarul la numărul de contact din confirmarea rezervării să văd ce şi cum. Îi explic că nu pot pleca în altă perioadă decât cea pentru care am făcut rezervare, omul recunoaşte că a fost vina lui că nu a blocat şi ultima cameră atunci când a rezervat toată locaţia, îmi spune şi că a fost o eroare cu preţul, eu intrând pe site tocmai când el actualiza preţurile, dar că îşi asumă greşala. Din discuţia telefonică am simţit că ne vom înţelege şi că va fi bine, ceea ce s-a întâmplat. Soţul, mult mai precaut decât mine, chiar excesiv de precaut, m-a tot bătut la cap să anulez şi să caut altceva, că fie n-o să ne primească, fie ne va caza prin vreo debara ceva. Am încercat să-l liniştesc că oricum am rezervat cea mai micuţă cameră şi mai rău nu se poate =)). Şansele să mai găsesc ceva liber oricum scăzuseră drastic după anunţarea vacanţei forţate de două săptămâni a copiilor, destui părinţi dorind să profite de această vacanţă neaşteptată pentru a petrece câteva zile la munte. Aşa se „combate” pandemia în România :D.

Despre pensiune

Pensiunea s-a dovedit exact ce căutam, nu foarte mare, cu o poziţie extraordinară în mijlocul naturii, peisaje superbe, departe de drumul principal şi de traficul aglomerat, cu restaurant şi parcare proprie.

Se află în satul Cheia, aflat între Moieciu de Jos şi Moieciu de Sus. Este o construcţie destul de nouă, de prin 2008-2010 cred, care dispune de opt spaţii de cazare în cinci camere duble cu balcon, o cameră dublă la mansardă, un apartament cu două camere şi un dormitor cu şase paturi single, toate cu baie proprie.

La parter este recepţia, barul, restaurantul, un grup sanitar şi bucătăria, la primul etaj este un spaţiu de socializare cu mese, canapele şi fotolii confortabile, transformat ad hoc în loc de joacă pentru copiii grupului, precum şi apartamentul şi cele cinci camere cu balcon, cu vedere spre munte, iar la mansardă se afla camera mea şi dormitorul comun cu şase paturi.

Mi-a plăcut mult foişorul „Lodge House Bran” în care am petrecut ore plăcute la poveşti, la o ţigară, cafea sau un pahar de vin. În continuarea acestuia era „beciul” , spaţiul în care erau depozitate murăturile: varză, castraveţi, gogonele, puse de ei şi oferite nouă la masă. Nici grătarul nu putea să lipsească din peisaj. Îl puteam folosi fără restricţii, însă având toate mesele incluse, nu ar fi meritat efortul.

Drumul

Am pornit spre Moieciu într-o dimineaţă de vineri, nu foarte devreme şi am condus eu, deoarece nu ne grăbeam :D şi drumul a fost destul de liber, aşa cum estimam. Am folosit autostrada A 3 până la Ploieşti, apoi pe DN 1 până la Predeal, continuând spre Pârâul Rece, apoi Bran şi Moieciu de Jos până la Cheia.

Accesul la pensiune se face pe strada Valea Lungă, virând stânga din drumul spre Cheile Grădiştei. Când GPS-ul mi-a zis să virez stânga, am ignorat indicaţiile acestuia, nevenindu-mi să cred că trebuie să intru pe o stradă neasfaltată. Şi dacă ar fi fost numai atât. Am oprit imediat, am analizat situaţia, GPS-ul nu greşise, mi-am făcut curaj, am întors şi am abordat străduţa respectivă cu viteză foarte redusă şi cu maximă atenţie. Am parcurs câteva sute de metri aproape un kilometru pe strada Valea Lungă, atentă la bolovani, drumul urmărind cursul unui pârâiaş, cu porţiuni mai înguste pe unde nu aveau loc să treacă două autoturisme, dar şi cu porţiuni mai late, întâlnind, din fericire, doar puţine alte maşini. Nimeni nu se grăbea, nimeni nu claxona, oamenii erau politicoşi.

Pensiunea se află pe partea stângă chiar în punctul în care pârâiaşul subtraversează strada trecând de pe partea stângă pe dreapta.

Parcarea

Am oprit maşina în parcarea proprie a pensiunii, care avea suficiente locuri raportat la numărul de camere. Parcarea a fost, evident, gratuită.

Cazarea

Am ajuns la Valea Lungă cu puţin înainte de ora 11.00, mai repede decât estimasem. Am urcat cele câteva trepte de piatră şi am intrat în recepţie. Ne-am prezentat, am făcut cunoştinţă cu proprietarul şi am fost invitaţi la o cafea sau/şi o afinată sau palincă. Din partea casei. Nu puteam să refuz o cafea bună, un espresso Lavazza :). Ne-au fost cerute certificatele de vaccinare, le aveam la noi şi a fost ok. În cazul în care nu am fi fost vaccinaţi sau trecuţi prin boală ar fi trebuit să facem acolo un test rapid. Mi s-a părut o abordare corectă.

Am ieşit apoi afară şi am mers în foişor să ne savurăm mai bine cafelele, toţi fiind fumători. Am aflat că pensiunea fusese preluată foarte recent, cu nici trei luni în urmă, că noul administrator făcuse deja unele îmbunătăţiri şi avea şi planuri de viitor pentru dezvoltarea şi extinderea pensiunii, părându-mi destul de implicat.

Am solicitat să plătesc la finalul minisejurului, trecând pe cameră şi toate costurile suplimentare cu cele consumate pe parcurs, multele cafele, afinata şi vinul de la fiecare masă.

Camera

Cum am povestit deja, am ales ultima din cele opt camere ale pensiunii, cea mai mică dintre toate, situată la mansardă, însă aceasta mi s-a părut cea mai intimă. Singurul minus l-ar constitui lipsa balconului, dar acesta a fost un risc asumat.

Camera era decorată într-un stil rustic, cu mult lemn, tavanul mansardat sporind senzaţia de căldură şi de intimitate. Patul matrimonial, suficient de lat şi foarte confortabil, ocupa cea mai mare parte a încăperii. Acesta era încadrat de două poliţe încastrate în perete care ţineau loc de noptiere.

Loc de dulap nu mai era, dar am folosit cuierul din lemn fixat pe un perete şi ne-am descurcat. Televizorul era de tip vechi cu tub catodic, însă proprietarul zicea că le va schimba în cel mai scurt timp cu unele moderne cu ecran plat. Pe mine nu m-a deranjat decât estetic, să zicem, deoarece nu venisem acolo să mă uit la TV, iar soţul oricum se uita pe telefon la ce îl interesa.

Baia era micuţă, curată, dotată cu cabină de duş. Prosoapele erau albe, impecabile. La chiuvetă am avut săpun lichid şi gel de duş la duş; calitate normală. Nu ştiu cât de des ar fi trebuit schimbate prosoapele, pentru că noi nu am avut nevoie; se uscau imediat pe caloriferul fierbinte din baie. Uscătorul de păr a fost disponibil la cerere.

A fost cald, foarte cald, la fel ca în toată pensiunea încălzită cu centrală pe lemne, alimentată în permanenţă cu buşteni. Caloriferele erau atât de fierbinţi încât nu puteai ţine mâna pe ele. Mi-aş fi dorit să-mi fi oferit şi mie primarul ales de unii măcar jumătate din confortul termic de care am beneficiat la Valea Lungă :D.

Restaurantul

Rezervarea mea a inclus toate cele trei mese. Acolo am aflat că puteam alege doar mic dejun, demipensiune sau fără nicio masă. Prânzul costa 60 lei de persoană, iar cina 50 lei de persoană şi se putea trece în contul camerei. Mi-a plăcut faptul că a existat o flexibilitate maximă atât în ceea ce priveşte programul meselor, cât şi al meniului. Am fost mereu întrebaţi când am dori să mâncăm sau dacă un anumit meniu este ok pentru noi. Spre norocul meu toate propunerile au fost pe gustul meu. Am ştiut că va trebui să ne pliem cumva pe preferinţele culinare ale grupului cu care împărţeam pensiunea, însă nu au fost probleme. Dacă am fi dorit să mâncăm altceva diferit sunt sigură să reuşeam.

Micul dejun

Care cum se trezea cobora să mănânce. Începeam cu o cafea Lavazza foarte bună sau cu un ceai. Când am ajuns mai devreme în prima dimineaţă şi eram singuri în restaurant am fost serviţi la masă cu un platou cu mezeluri, brânzeturi şi legume, plus gem, miere etc. Am cerut două omlete şi le-am primit în scurt timp. Celelalte două mic dejunuri au fost servite în sistem bufet, fiecare alegându-şi ce dorea să mănânce, platourile fiind completate des.

Prânzul şi cina

La primul prânz ne-am săturat doar cu aperitivele servite pe un platou bogat cu produse tradiţionale foarte gustoase. Nu am mai aşteptat felul principal care atunci se făcea afară la grătar, am plecat în drumeţie prin împrejurimi anunţând că vom mânca la cină fripturile şi cârnaţii făcuţi la grătar. A doua zi la prânz am avut de ales între ciorbă de burtă şi ciorbă de văcuţă. Am ales, desigur, ciorba de burtă, care, atât de mult ne-a plăcut, încât am cerut încă o porţie renunţând la felul al doilea care nu ar mai fi încăput. Am găsit înţelegere la fiecare solicitare a noastră.

Ziua următoare am încercat şi ciorba de văcuţă, bună şi asta, şi friptură cu cartofi copţi în coajă şi salată la felul al doilea. La cină am mâncat mereu diverse produse „de-ale porcului” , la grătar sau la cuptor şi au fost pe gustul nostru. Mi-au plăcut şi salatele, mai ales castraveţii în saramură din „cămara” proprie.

Singurul reproş ar fi acela că porţiile sau platourile au fost prea mari, greu de dovedit chiar şi pentru persoane cu antrenament şi multă experienţă :). Fiecare masă era însoţită şi de o carafă de vin roze de Drăgăşani. Acesta ne-a plăcut nouă. Într-o seară am încercat şi afinata de casă care, la fel, a fost foarte bună, chiar dacă prea dulce şi prea tare pentru mine. Preţurile băuturilor mi s-au părut absolut rezonabile, clar mai mici decât estimam.

Există internet wireless foarte bun pe întreg teritoriul pensiunii.

Am avut noroc de vreme frumoasă şi însorită, ne-am plimbat prin împrejurimi, cu maşina, dar şi pe jos, am petrecut multe ore în mijlocul naturii admirând peisajul de vis şi culorile toamnei şi ne-am umplut plămânii cu aerul tare de munte. Aveam mare nevoie să ne încărcăm bateriile.

Înainte de plecare am rezolvat şi problemele financiare, am cerut şi primit factură pentru toate serviciile de care am beneficiat. Plata am făcut-o prin transfer bancar, dar se putea plăti şi cu numerar sau cu vouchere de vacanță.

Concluzii

Am petrecut un minisejur relaxant la Pensiunea Valea Lungă. Am fost mulţumită de condiţiile de cazare, încântată de serviciile de masă şi de amabilitatea personalului.

Chiar dacă noi am fost singuri, nu am putut să nu remarc faptul că se pretează foarte bine pentru grupuri, pentru evenimente de tot felul, mici petreceri cu circa douăzeci de persoane.

Poziţionarea pensiunii departe de drumul care leagă Moieciu de Jos de Moieciu de Sus constituie un avantaj important.

Recomand această pensiune la care eu sigur voi reveni. Mai greu va fi să găsesc locuri disponibile :), deoarece rezervările se fac cu destul de mult timp înainte.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 08.12.21 06:13:26
Validat / Publicat: 08.12.21 09:34:15
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU.

VIZUALIZĂRI: 2451 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Pensiunea Valea Lungă – Cheia - Toamna la Moieciu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 93000 PMA (din 70 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 35.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  17 ecouri scrise, până acum

  webmasterX
  [08.12.21 06:39:24]
  »

  Mutat în rubrica "Pensiunea Valea Lungă [Cheia], MOIECIU" (nou-creată pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

  ===

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  alex1987sbPHONE
  [08.12.21 09:48:32]
  »

  De vis priveliștile pe acolo și foarta multă lume lauda zona aia... până la urmă ar cam trebui să mă conving la fața locului se pare... nu mai merge așa????

  webmaster
  [08.12.21 10:03:15]
  »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  doinafil
  [08.12.21 12:19:23]
  »

  Mă bucur pentru voi si... să vă fie de bine!!!

  Spui că ai fost încântată de cazare și masă, iar că raportul calitate/preț a fost excelent, daaaaaar... în rubrica din stânga-sus, nu apare nici un preț. Măcar să fi pus prețul pentru cazare, excluzând prețul mâncării, care - după câte am înțeles - putea fi mai flexibil.

  Voi, de exemplu, ați mâncat la un prânz doar ciorbă de burtă, iar seara ați completat cu ceva ce ar fi trebuit să mâncați la prânz. Probabil că v-a fost calculat un preț - la finalul sejurului - în funcție de ce ați consumat voi, și nu după prețul „impus” de 60 (prânz) și 50 (cina) /pers. Micul dejun era inclus în prețul camerei, de (?) /noapte?! Poate că cineva dorește doar cazare cu MD, restul zilei să-l petreacă hălăduind prin împrejurimi.

  Chiar și așa, această mică-mare nelămurire a mea, nu știrbește calitatea articolului, unde doritorii găsesc tot ce-i interesează! Zona este superbă, am fost și eu pe-aproape, cu ani în urmă, la Câmpulung/Rucăr, și am fost încântată!

  Felicitări și

  Carmen IonPHONE
  [08.12.21 13:21:57]
  »

  @nicole33: Pare o soluție bună pentru o mini-intalnire AFA in vremuri mai bune...

  nicole33AUTOR REVIEW
  [08.12.21 23:07:50]
  »

  @webmasterX:

  Coordonatele sunt corecte. Mulţumesc!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
  nicole33AUTOR REVIEW
  [08.12.21 23:10:46]
  »

  @webmaster:

  Mulţumesc mult!

  nicole33AUTOR REVIEW
  [08.12.21 23:21:27]
  »

  @alex1987sb:

  De vis priveliștile pe acolo și foarta multă lume lauda zona aia... până la urmă ar cam trebui să mă conving la fața locului se pare... nu mai merge așa

  Zona este frumoasă cu adevărat. Noi mergem de mulţi ani la Moieciu, unde ne simţim mai bine ca pe Valea Prahovei, chiar dacă şi aici devine tot mai aglomerat an de an. S-au construit multe pensiuni, poate prea multe, oferta este bogată şi variată, pentru orice buzunar.

  De această dată am făcut şi puţin off road, deşi maşina mea nu era cea mai potrivită pentru asemenea aventuri , pentru a ajunge într-un loc deosebit, însă peisajele fabuloase au meritat tot efortul .

  Îţi doresc să te convingi personal cât mai curând. Ştiu sigur că nu mă vei contrazice

  Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

  nicole33AUTOR REVIEW
  [08.12.21 23:29:21]
  »

  @Carmen Ion:

  Pare o soluție bună pentru o mini-intalnire AFA in vremuri mai bune...

  Într-adevăr, pensiunea, cu cele opt camere camere ale sale, ar fi potrivită pentru o mini-întâlnire AFA, de ce nu? , sau o aniversare.

  Chiar în contextul actual se pot organiza astfel de evenimente, cu respectarea regulilor, desigur, cu certificat sau test.

  Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

  nicole33AUTOR REVIEW
  [09.12.21 00:02:27]
  »

  @doinafil:

  Spui că ai fost încântată de cazare și masă, iar că raportul calitate/preț a fost excelent, daaaaaar... în rubrica din stânga-sus, nu apare nici un preț. Măcar să fi pus prețul pentru cazare, excluzând prețul mâncării, care - după câte am înțeles - putea fi mai flexibil.

  Ai dreptate. Ştiu că sună aiurea să declar un raport calitate/preţ excelent fără a preciza însă cât am plătit.

  Cum am povestit în articol, s-a întâmplat să fac rezervarea pe booking chiar în timpul în care proprietarul îşi actualiza preţurile sau a greşit el ceva când făcea modificări. A fost o eroare de care eu am profitat fără vreo intenţie, fără să ştiu.

  Pot spune preţul total plătit de mine, de 800 lei, extrem de puţin pentru serviciile de care am beneficiat, dar acesta nu este un preţ la care va putea rezerva altcineva, nici eu, pe viitor. Practic, am rezervat trei nopţi de cazare cu pensiune completă la preţul de cazare doar cu mic dejun, s-a scăzut reducerea pentru că sunt client Genius pe booking şi s-au adăugat băuturile consumate acolo, în principal vin şi cafea. Am apreciat faptul că proprietarul şi-a asumat greşala şi mi-a oferit cele promise.

  Pentru cei mai plimbăreţi ca mine, varianta de cazare cu demipensiune este perfectă, cina fiind necesară după o zi de alergătură, mai ales pentru că oferta de "mâncătorii" în apropiere este ca şi inexistentă. Pensiunea NU este la şosea, accesul nu este prea facil. Eu am apreciat mult poziţionarea deosebită şi destul de izolată, asta căutam în vremurile astea, iar varianta cu toate mesele m-a scutit de multă bătaie de cap şi de fâţâiala de colo colo cu maşina. Timp de trei zile nu mi-a trebuit să mănânc altceva şi chiar şi aşa mi se pare că am mâncat prea mult. Uitasem, în prima zi am cumpărat şi mâncat nişte colaci secuieşti, dar nu de foame, ci de poftă

  Zona este superbă, am fost și eu pe-aproape, cu ani în urmă, la Câmpulung/Rucăr, și am fost încântată!

  Ştiu cât de frumoasă este toată această zonă. Nu-mi place faptul că se aglomerează tot mai mult de la un an la altul. Mă disperă să merg la Bran cu maşina, să stau blocată în trafic, să înaintez în ritm de melc, bară la bară şi apoi să mă chinui să caut şi loc de parcare .

  În ultimii ani am mers mereu la o aceeaşi pensiune, ne-am împrietenit cu proprietarii, ne-am bucurat mereu de linişte, de aer curat şi de poziţia izolată, departe de balamucul din centru. Acolo încercam să luăm toată vila pentru a ne petrece timpul liniştiţi cu prietenii noştri.

  Acum sunt bucuroasă că am mai descoperit un "motiv" să revin la Moieciu, deoarece m-am simţit bine la Valea Lungă

  Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

  doinafil
  [09.12.21 11:53:40]
  »

  @nicole33: Mulțumesc frumos pentru precizări! Acum înțeleg mai bine de ce nu ai putut să scrii costul sejurului, n-aveai cum să dai o in formație ambiguuă. Ele - informațiile - sunt binevenite și... cine știe poate că vom nimeri și noi pe acolo cândva!

  Mi-ar plăcea să ne revedem cu câțiva din membrii AFA acolo, pentru un week-end prelungit, bucureșteni și nu numai, dispuși la o relaxare în natură! Zona este una dintre cele mai frumoase așezări submontane din țară!

  elenaadinaPHONE
  [14.12.21 16:44:40]
  »

  Frumoasă evadarea la munte!

  „Pensiunea s-a dovedit exact ce căutam, nu foarte mare, cu o poziţie extraordinară în mijlocul naturii, peisaje superbe, departe de drumul principal şi de traficul aglomerat, cu restaurant şi parcare proprie.

  Se află în satul Cheia, aflat între Moieciu de Jos şi Moieciu de Sus. "

  M-am uitat pe google și locația e foarte bună!

  Mi-au plăcut articolul și pozele, peisaje frumoase, aer curat, mâncare bună, liniște... e perfect pentru o mini-vacanță! ????????

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
  nicole33AUTOR REVIEW
  [14.12.21 21:24:21]
  »

  @elenaadina:

  M-am uitat pe google și locația e foarte bună!

  Îţi dai seama că şi eu m-am uitat pe hartă înainte de a rezerva şi am fost interesată de o poziţionare izolată, departe de drumul principal de-a lungul căruia sunt înşirate cele mai multe pensiuni din zonă.

  Mi-au plăcut articolul și pozele, peisaje frumoase, aer curat, mâncare bună, liniște... e perfect pentru o mini-vacanță!

  Am petrecut o minivacanţă relaxantă în mijlocul naturii, a fost o ieşire de care aveam mare nevoie. Şi vremea a ţinut cu noi, ne-am bucurat de mult soare şi de temperaturi optime de toamnă târzie.

  Îţi mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
  ⭐ValentinB_88⭐
  [18.12.21 10:17:47]
  »

  Frumoasă locație! Toate ca toate dar am rămas cu gândul la ciorba de burtă. Yum-yum. Referitor la acces, probabil se face ceva mai greu pentru cei cu mașini având garda la sol mai redusă dar dacă este ceva mai înaltă intri fără probleme.

  Mulțumim pentru pont! Drumuri bune să avem.

  nicole33AUTOR REVIEW
  [19.12.21 00:04:53]
  »

  @⭐ValentinB_88⭐:

  Frumoasă locație! Toate ca toate dar am rămas cu gândul la ciorba de burtă.

  Poziţionarea pensiunii este extraordinară şi a contribuit decisiv la alegerea mea.

  Ciorba de burtă a fost excelentă. Am fost cam sadică postând fotografiile respective . Nici preparatele gen pomana porcului nu au fost mai prejos.

  Referitor la acces, probabil se face ceva mai greu pentru cei cu mașini având garda la sol mai redusă dar dacă este ceva mai înaltă intri fără probleme.

  Nu am spus că accesul ar fi imposibil. Cu Loganul aş fi mers fără nicio problemă, dar cu o maşină mai joasă şi cu o problemă la un amortizor am fost cam la limită, însă cu multă atenţie şi viteză redusă a fost ok.

  Mulţumesc pentru vizită şi ecou! Continui să mă surprinzi

  MioritikPHONE
  [05.03.22 21:51:49]
  »

  Ce te-admir că nu renunți!

  nicole33AUTOR REVIEW
  [06.03.22 23:12:54]
  »

  @Mioritik????????:

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  alex1987sb, doinafil, elenaadina, Mioritik, ⭐ValentinB_88⭐

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.095970869064331 sec
  ecranul dvs: 1 x 1