ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 1 zile
Familie
4 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Zaga Zaga Land - distracție și relaxare pentru toate buzunarele

TIPĂREȘTE

Trăiesc într-o comunitate în care veștile – bune sau rele – circulă repede. Așa s-a întâmplat și acum două veri, când s-a zvonit prin târg că tocmai ce s-a deschis o grozăvie de complex, cu căsuțe plutitoare, cu Aventura Parc, cu un restaurant bun de pește și multe altele. Nu, nu foarte aproape de noi, dar nici prea departe, la vreo oră jumate de mers cu mașina. Mai concret, în lunca Siretului, fix la granița dintre județele Galați și Vrancea, cam între Tecuci și Tișița. Primele impresii păreau favorabile; dacă vă mai aduceți aminte, amicul @Yersinia pestis ne-a domolit un pic curiozitatea la vremea respectivă, povestindu-ne una-alta și arătându-ne câteva poze. A, nu v-am spus cum se cheamă! Îi zice haios tare: Zaga Zaga Land.

Evident, încă de atunci ne-am propus să mergem și noi măcar într-o scurtă vizită, sau poate chiar să ne cazăm 2-3 nopți la una din căsuțe. Dar altele au fost prioritățile și nu i-a venit rândul... Până alatăieri. Cu câteva zile în urmă, căutând un loc decent cu piscină prin împrejurimi (misiune aproape imposibilă în Galați, cu toată Dunărea, Prutul și Siretul care ne scaldă!), mi-am amintit de Zaga Zaga.

Am intrat pe site-ul lor și am aflat că ar deține „cea mai mare piscină cu apă sărată din județul Vrancea” ; în plus, pozele arătau bine, prețul nu era dărâmător, deci hai și-om merge cândva în week-end!... Tati a zis da, dar deocamdată fără cazare, doar la bălăceală. Am invitat și copiii, pe băiatul nostru și pe prietena lui, au zis da și ei. Nu știam exact când vom merge, sâmbătă sau duminică; sâmbătă s-au petrecut niște chestii gata-gata să ne schimbe iar planurile, dar cumva am reușit să le temporizăm și iată-ne duminică dimineață (nu foarte devreme, că nu-i genul nostru), echipați corespunzător și gata de drum!

Prognoza părea ok, soare cu ceva nori și 29-30 grade în termometre. Ce-i drept, noi ne-am uitat doar la prognoza pentru Galați, că doar ce înseamnă încă 92 km mai încolo?! :) Ei, bine, înseamnă. Pe la jumătatea drumului au început a se aduna norii, pe urmă a picura timid, pentru ca Tecuciul să-l străbatem pe o ploaie cu bulbuci! Ca să nu mai zic cât de tare s-a răcorit atmosfera! Aplicația de pe telefon îmi arăta, în continuare, 29 de grade la Galați și doar 20 loco.

De-acum chiar nu ne mai grăbeam ????, plaja și piscina erau compromise, așa că ne-a mai foit Tati prin zonă să ne arate locurile pe unde a copilărit, ne-am sucit și ne-am învârtit și a fost cu folos, căci s-a domolit ploaia și până la urmă s-a oprit de tot. Exact când am ajuns în imensa parcare din apropierea complexului! În stânga noastră era o pădurice deasă, se zăreau în depărtare amenajările Parcului Aventura.

În resort se intră pe sub o boltă simplă de lemn, practic e deschis permanent și oricui, bună parte din el se poate vizita gratuit. Restaurantul are program, desigur, l-am găsit afișat la intrare: 10-22 luni-joi și 11-24 vineri-duminică. În dreptul celorlalte atracții am descoperit și programul lor de funcționare și vi-l zic de pe acum, ca să nu uit mai târziu: Aventura Parc – 10-18; închiriere bărci și hidrobiciclete – 10-18; piscina – 9-18:30. Cazarea se face începând cu ora 16, iar camera trebuie părăsită înainte de 11.

Desigur, prima care-ți iese în cale este Recepția resortului, care este în același timp și birou de informații; de aici ne-am aprovizionat cu o hartă colorată și drăguță, ce ulterior ne-a fost de mare ajutor. Cu ocazia asta, am avut de la început o idee clară asupra modului cum e construit complexul, o adevărată deltă, cu lacuri, canale și insulițe.

O trăsură trasă de cal își aștepta viitorii mușterii în fața recepției, dar n-am întrebat de preț. E bine de știut că aveți la dispoziție și o atari atracție.

Din zona asta se fac 3 alei acoperite cu pietriș (unele sunt dublate și de un mic trotuar pavat): una în dreapta, alta în stânga, alta în față.

Ne-am abătut doar preț de o privire până la aria piscinei; n-am văzut chiar bine, dar pare destul de spațioasă și dispune de numeroase șezlonguri. Zona este clar delimitată, se intră/iese doar printr-un singur loc ager supravegheat. Există și o mâncătorie dedicată, am citit pe firmă Restaurant Fish & Chips La Iaz, cred că-i doar pentru oaspeții piscinei. La vremea vizitei noastre, doar vreo 2-3 persoane se zgribuleau încă înfășurați în prosoape, probabil neîndurându-se de bănuții cheltuiți...

Am ocolit terenurile de tenis și am luat-o în dreapta, să ne încercăm norocul la Cherhana, că de-acum ne cam înghesuia foamea. Adevărul e că mi-a trecut prin cap acasă că în zilele acestea tulburi ar fi mai cuminte să facem rezervare pentru masă, dar am citit mai multe recenzii în care clienții erau supărați că nu le-a răspuns nimeni la telefon și n-am mai încercat nici eu. Se pare că băieții sunt cam copleșiți de avalanșa de solicitări, în mod sigur mai au de lucru la capitolul comunicare!...

Cherhanaua are formă de T și este cât se poate de plutitoare. Evident că doar partea exterioară era deschisă și că am găsit acolo puhoi de lume! În mare, se merge pe principiul „listei de așteptare” , dar nu știu ce vrăji a făcut Tati, că mintenaș ne-a făcut rost de singura masă liberă, pe care am ocupat-o, deja salivând la gândul bunătăților ce le vom degusta.

Chelnerii roiau în toate direcțiile, mascați și înmănușați, unul din ei s-a prezentat rapid la masa noastră, pe care mai întâi a dezinfectat-o cu un smac, apoi ne-a înmânat câte un meniu. Oferta nu-i deloc stufoasă, încape pe o pagină și cuprinde, în mare parte, preparate din păstrăv și sturion, materia primă fiind exclusiv producție proprie. Ne-iubitorii de pește nu trebuie să dispere, au la dispoziție piept de pui la plită sau făcut șnițel sau coaste de porc și vreo 2 tipuri de ciorbe.

Evident, noi eram chitiți pe pește, așa că ne-am decis destul de repede. Eu am comandat medalion de sturion cu legume și mămăligă, toate făcute la plită. Tati și Diana și-au luat câte un păstrăv prăjit în mălai plus mujdei, iar Paul strips de păstrăv cu fulgi de porumb, acompaniați de cartofi la plită. S-au băut 2 beri la halbă, ½ l vin roze și ½ l apă minerală și la final am șeruit o plăcintă cu brânză de vaci și stafide. Toată afacerea a costat 291 lei. Aș aprecia prețurile ca fiind măricele, dar mâncarea a fost proaspătă și delicioasă, serviciul excelent, iar atmosfera fix din povestea potrivită. Așa că da, recomand!

Cât am stat la masă, au mai tras vreo două răpăieli scurte, dar după aia chiar am avut noroc, nu ne-a mai stropit deloc și ne-am putut continua plimbarea, deocamdată tot spre dreapta. În curând am întâlnit un podeț de lemn pe care l-am traversat și care ne-a condus pe o insulă integral împădurită, iar de aici, pe o altă insulă pe care sunt plantate câteva căsuțe, toate cu pontoanele dispuse pe luciul apei.

Zaga Zaga dispune de 3 oferte de cazare: 41 bungalouri (au un pat matrimonial în livingul de la parter și încă unul mai mic la etaj; suprafață utilă 50 mp), 11 case plutitoare (asemănătoare cu primele, dar mai mici, suprafață utilă 32 mp) și 26 de iurte, dimensionate pentru 2 adulți, cu o arie interioară de 16 mp. Toate, inclusiv corturile, beneficiază de aer condiționat. Bungalourile și căsuțele plutitoare au, desigur, baie proprie și câte un ponton de pe care poți pescui, iar pentru zona de glamping sunt amenajate băi comune. Pentru oferte și tarife, vă invit să consulați pagina de internet zagazaga.ro. Ce ar fi de reținut e că prețul cazării include mic dejun, pescuit sportiv în sistemul „catch and release” și acces la piscină, inclusiv în ziua de check-in, dar nu și în cea de check-out.

În fine, noi ne aflam într-unul din micile „cartiere” de bungalouri, ne-a plăcut mult, ne-am entuziasmat la fiecare pas, am făcut poze, am savurat liniștea și parfumul recentei ploi, ne-am imaginat lâncezind pe unul din pontoanele acelea, una cu splendida natură înconjurătoare! Cred că acela a fost momentul în care am hotărât că vom reveni, măcar pentru un week-end!

În fine, ne-am întors în aleea principală și am continuat încă puțin pe lângă lacuri, până la ultimul obiectiv de etapă: Ferma de păstrăvi și sturioni. Sunt câteva bazine, nu prea mari, în care poți urmări peștișorii în mișcarea lor browniană, mai sunt și altele la care n-au acces vizitatorii, precum și o clădire – fabrica de procesare, îmi imaginez. Din fața acesteia se face o alee care înconjoară întreg domeniul, tot pe lângă lacuri și canale.

Noi n-am apucat pe ea, ci ne-am întors pe unde am venit, iar de la Recepție am luat-o în față, să vedem ce mai descoperim. Am lăsat pe dreapta zona piscinei (acum perfect pustie), am traversat un podeț, de-o parte și de alta am admirat din nou căsuțele ascunse parțial în perdele de vegetație (foarte multe sălcii, atât de fotogenice!).

Încă un podeț și am ajuns pe o insulă mai mare, numită pe harta noastră La Camioane. Am înțeles imediat de unde, de la o construcție de lemn cu rol de bar, căreia i-a fost atașat în ambele capete câte o carcasă de camion. Pe dreapta și pe stânga, precum tribunele unui teren sportiv, două șiruri de corturi albe, iar în capătul opus o scenă improvizată. În centru, numeroși baloți de paie și o vatră pentru foc de tabără. Am citit ulterior că aceasta este spațiul dedicat spectacolelor în aer liber (la intrare ne întâmpinase un bener uriaș, referitor la un astfel de eveniment programat pentru vara viitoare).

În extrema dreaptă, pe o mică peninsulă împădurită, am descoperit zona cu hamace, numită La Reveneală. În continuare, cu fața la canal, se înșiră cele 11 căsuțe plutitoare.

Ne-am întors din nou și din dreptul Recepției am cotit-o pe aleea din stânga. De-acum lucrurile începuseră să se anime tot mai tare pe la Aventura Parc (am uitat să spun că au trasee pentru copii, dar și pentru adulți). Chiar vis a vis este micuțul Port al domeniului, de unde poți închiria bărci sau hidrobiciclete. Un pic mai în față, pe stânga, sunt toaletele publice pentru vizitatori (n-am intrat), apoi un hambar uriaș de lemn, în care se organizează diverse evenimente. În fața lui sunt exuse tot felul de mașinării agricole.

Pe partea opusă se desfășoara livada complexului, cu numeroase soiuri de pomi fructiferi; în capăt au și câteva rânduri de viță-de-vie. Am trecut pe lângă o zonă de pădurice împrejmuită, am văzut vreo 7-8 oi zgribulite una-n alta; am citit pe site mai apoi despre căprioare, dar n-am zărit nici picior, or fi stat ascunse pe undeva.

Aleea continuă printre lacuri și stufăriș, dar noi am virat la dreapta, atrași de firma pe care scria C. A. P. Zaga Zaga. Deși alăturarea celor 3 litere ne-a produs un scurt fior neplăcut (mie și lui Tati), citisem că aici se găsește una dintre cele mai apreciate atracții ale complexului: ferma de animale și păsări. Ce să vă zic?! ; e o adevărată grădină zoo, poate cea mai inedită pe care am văzut-o vreodată! Animalele au țarcuri separate, tot felul de adăposturi haioase și chiar posibilități de divertisment. Mi s-a părut că au spațiu suficient și sunt bine îngrijite. Puteți admira (și chiar interacționa un pic): păsări de curte, porumbei, iepurași, fazani și păuni, struți (foarte simpatici!), canguri (unul alb și altul gri!), căprițe pătate, măgari, vaci, căței (și poate or mai fi).

Cam aici s-a încheiat vizita noastră, aplicația de pe telefon mă anunțase deja că-mi executasem cei 10000 de pași recomandați și chiar ne resimțeam un pic picioarele. Așa că ne-am întors în parcare, încântați de toate cele văzute, făcând deja planuri de revenire.

În concluzie, vă recomand cu tărie o vizită la Zaga Zaga, mai lungă sau mai scurtă, după cum credeți că vi se potrivește. Complexul poate fi vizitat fără să scoți din buznar niciun leu și te alegi cu 2-3 ore petrecute în natură și cu bucuria unor peisaje plăcute, care-ți vor mângâia privirile; bonus, un mini-zoo super-simpatic. Pe de altă parte, poți să-ți organizezi aici un concediu pe cinste, fără grija că te vei plictisi. A propos de asta, pe site-ul complexului găsiți încă oferta de tabără de familie, cu cazare în zona de glamping și cu mesele incluse; cu siguranță, merită a se urmări și alte oferte ce vor apărea în viitor.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Un sat de vacanță cu o sumedenie de facilități, într-o zonă de lacuri, canale și multă vegetație.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Cazare, mâncare, piscină, Aventura Parc, teren de tenis, plimbare cu trăsura sau cu barca, fermă de pește și fermă de animale etc.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de crismis in 21.07.20 10:02:18
Validat / Publicat: 21.07.20 11:27:55
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în PANCIU & MĂRĂȘEȘTI

VIZUALIZĂRI: 8901 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Plimbare cu barca pe canale și lacuri
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71500 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

Aurici
[21.07.20 11:58:27]
»

Au avut reclamă la TV de curând cei de la Zaga Zaga și ne-am repezit și noi zilele trecute să facem o rezervare. Dar nu aveau disponibilitate la căsuțele plutitoare în cele 2 week-end-uri în care am solicitat noi. I-o veni rândul vreodată. Foarte, foarte frumoase pozele, excelent loc de relaxare.

webmaster
[21.07.20 12:03:00]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.​​

Carmen IonPHONE
[21.07.20 12:40:14]
»

@crismis:  Bună găselniță!

Și, vorba ta, să privim imagini frumoase!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.07.20 13:52:53]
»

Anul trecut a fost organizat aici Focșani Blues Festival. Ochisem și eu să mă duc la ediția de anul ăsta, care între timp s-a anulat. Poate la anul. ​

mariana07
[21.07.20 16:55:29]
»

Am facut si noi rezervare la bungalow cateva zile in august. Abia astept sa pescuim si sa ne plimbam cu barca.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[21.07.20 20:00:38]
»

@webmaster:  Mulțumesc frumos!

@Aurici: Așa am auzit și eu că i s-a făcut reclamă destul de mult în ultima vreme. Una peste alta, chiar dacă treaba cu programările a rămas cumva în aer, locul merită atenție și se promoveaza singur prin ineditul său.

@Carmen Ion: Mulțumesc mult, Carmen!

@abancor: Când am aflat prima dată despre festivalul de blues, anul trecut, am fost foarte entuziasmată și ne-am propus să mergem (nu cred că am reținut că se va ține la Zaga Zaga și am putea astfel împușca 2 iepuri dintr-un foc ????). Totuși, se pare că n-am ajuns, s-o fi suprapus cu vreuna din excursiile noastre... De reținut pentru data viitoare (că Smiley & Co nu-s chiar genul meu). Mersi de pont!

@mariana07: Wow, cât vă invidiez! Vacanță frumoasă și așteptăm poveștile de după!

Mika
[22.07.20 10:45:28]
»

@crismis:  Foarte frumoasă locația! Demonstrează că se poate și la noi.   Un loc bun de petrecut câteva zile in natură.  

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[22.07.20 12:09:41]
»

@Mika:  Mulțumesc frumos pentru aprecieri!  

Yersinia Pestis
[30.07.20 22:12:21]
»

Deci, da, mi-ai călcat teritoriul și nu m-ai băgat în seamă ca viceprimar de mă aflu în istorica localitate! O să apelez la două babe, din etnie, să-ți facă bolmoaje, să faci pană la cauciucuri când mai treci, așa, de capul tău, prin Mărășești și nu-mi aduci osanale!      Nu de alta, dar după 27 septembrie nu se știe! 

Măcar am înțeles că ai fost văz' t că n-am mințitără atuncea când am scris despre locația în cauză! Și, chiar că mă bucur că-ți plăcu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[31.07.20 11:58:20]
»

@Yersinia pestis:  Bre, da' de când ca să ajungi de la Galați la Doaga trebe să treci prin Mărășești?! (E drept că am trecut, nu știu cum m-ai prins, dar mai pe seară, asta n-am povestit. Ne-a dus Tati să vedem nu știu ce baltă unde se duc la pescuit niște amici din Focșani. Drăguț, dar am făcut doar câțiva pași prin zonă, poate aprofundam altă dată suficient cât să iasă de-un review...)

Cât despre ăle 2 babe... Oare chiar te lasă inima să-mi faci tu mie una ca asta?!... Dacă mă gândesc bine, suntem chit, că și tu ai promis că vii la mine la Galați și n-ai venit. Deci...

Despre Zaga-Zaga... Numai de bine! Poate facem o adunare la cârciumă mai prin toamnă, să ne împacăm, ce zici?!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia PestisPHONE
[31.07.20 15:43:14]
»

@crismis:  Uite,  asta înseamnă "atitudine prietenoasă", împăciuitoare. Dar, să știi, UAT Mărășești este, administrativ vorbind,  stăpânul acolo.

Mneah, nu ține faza cu coarda sensibilă, alea doo entități etnice sunt, mai departe, bau-bau! Ce, tu nu faci injecții oamenilor nevinovați! ????

Hei, îmi place ideea unei întâlniri, doar că toamna asta e cam greu, știi tu, campanie electorală, alegeri... Dar, ținem legătura!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, crismis, Mika, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂParc de agrement Zaga-Zaga [Doaga]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081108093261719 sec
    ecranul dvs: 1 x 1