ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.06.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
JUN-2022
PREȚ 367 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Mamaia?

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

Mâncare gustoasă, servire rapidă, preţuri rezonabile – Restaurant Agapi Mamaia

TIPĂREȘTE

Restaurantul hotelului Agapi 3* din Mamaia a fost alegerea mea pentru mesele luate în minivacanţa petrecută în Mamaia la începutul acestui sezon estival.

Adresa: Faleza Mamaia, aproximativ la jumătatea distanţei dintre staţia telegondolei şi Cazino, pe plajă

Coordonate GPS: 44.225930; 28.630678

Website: http://www.hotelagapi.ro/

Prima dată l-am ales din comoditate pentru un prânz întârziat sau o cină devreme şi, pentru că am fost mulţumită, am revenit şi a doua zi pentru masa de prânz şi pentru cină, iar impresiile au fost la fel de bune.

În prima zi am luat prânzul mai târziu, deoarece am vrut să profit cât mai mult de ziua frumoasă de plajă, prognoza meteo nefiind tocmai optimistă pentru zilele următoare. Ochisem terasa, aproape plină la prânz, pentru că, nu-mi place mie aglomeraţia, dar, în materie de cârciumi, mă feresc de locurile prea pustii.

Ne-am ales o masă pe terasă. Imediat ne-au fost aduse meniurile de către o tânără domnişoară, simpatică foc cu graiul ei moldovenesc. Ulterior am descoperit că puteam studia meniul pe propriile telefoane prin simpla scanare a unui cod QR, o practică tot mai frecventă în ultimii ani pe care am descoperit-o, cu bucurie, şi la noi în ţară.

Am început cu câte o bere Staropramen la sticlă, rece, bună şi ieftină (8 lei sticla de 500 ml), care ne-a fost servită foarte rapid. Am comandat apoi câte o ciorbă de burtă (19 lei) cu smântână şi mujdei plus o chiflă caldă, la 2 lei fiecare. A fost plăcut să admir marea şi zborul pescăruşilor până la sosirea mâncării. Nu am aşteptat mai mult de zece minute şi ciorba de burtă ne-a fost adusă fierbinte, de parcă ar fi fost gătită chiar atunci. A fost exact pe gustul meu, singurul reproş ar fi că a fost parcă prea mică :D.

Pentru felul principal eu am comandat o tochitură dobrogeană (38 lei), iar soţul un meniu cumva prestabilit constând din două şniţele de porc cu cartofi prăjiţi şi salată de varză albă cu mărar (40 lei). Tochitura mea a fost ok, dar nu am fost impresionată, parcă a fost prea uscată pentru gustul meu. Şniţelele soţului arătau mult mai tentant, aşa că am share-uit porţiile. Porţiile au fost consistente, mai mult decât puteam mânca fără efort, aşa că am împărţit mâncarea cu un pescăruş cerşetor şi cu o pisicuţă frumuşică în amintirea penultimei noastre pisici cu care aceasta semăna izbitor.

Pentru desert nu mai rămăsese loc. Am fost inspirată că nu am comandat de la început, aşteptând mai întâi să vedem ce şi cum. Dar am recuperat eu a doua zi :D.

Nota de plată se poate plăti cash sau cu card bancar.

Am revenit la Agapi şi ziua următoare pentru masa de prânz, goniţi de pe plajă de norii ameninţători şi de vânt. Ploaia putea începe dintr-un moment în altul, ceea ce s-a şi întâmplat, umbrelele de pe terasă fuseseră strânse de teama furtunii anunţate de cei de la meteo, dar nu s-a confirmat, aşa că am fost nevoiţi să luăm masa în interiorul localului, spaţios, luminos, în nuanţe relaxante de alb şi albastru.

Servirea a fost la fel de promptă ca în ziua precedentă, personalul a fost amabil. Am comandat doar ciorbă, de burtă, evident şi ca desert o porţie de papanaşi. Şi bere, desigur. Ciorba de burtă a fost aproape la fel de bună, reglată din smântână şi mujdei a fost din nou pe gustul meu. Papanaşii, fiind doi la porţie (25 lei), i-am cerut la două farfurii, nedorind să fac doar eu excese. Mi-a plăcut papanaşul meu cu smântână şi dulceaţă de afine. Cele comandate s-au dovedit suficiente, mai ales că intenţionam să mai mâncăm şi cina.

Seara, după plimbarea de faleză, ne-am înfiinţat din nou la restaurant la Agapi, ne-am ales o masă pe terasă, chiar dacă bătea un vânt cam rece. Existau şi păturici disponibile pentru cei mai friguroşi, dar noi am rezistat eroic :D. Ştiam deja ce vreau să mănânc, aşa că am comandat două porţii de şniţel de porc cu cartofi prăjiţi şi salată de varză, clătite cu îngheţată la desert, iar ca lichide o bere Staropramen pentru soţul meu şi o limonadă cu mentă (20 lei) pentru mine.

Băuturile ne-au fost aduse destul de repede. Limonada cu mentă, neîndulcită, dar cu miere separat, aşa cum am cerut-o a fost o surpriză pentru mine. Am fost tare mirată când am primit o chestie verde la care mă uitam lung. Mai băusem limonadă cu mentă în multe locuri înainte şi mă aşteptam să conţină, în plus faţă de o limonadă obişnuită, câteva frunze de mentă, însă aici şi lămâile şi menta fuseseră date prin blender şi de aici culoare verde. A fost interesantă şi nu pot spune că nu mi-a plăcut acest mod de preparare.

Pentru felul principal am aşteptat un interval de timp rezonabil având în vedere faptul că şniţelele şi cartofii erau gătite atunci, la comandă, nu reîncălzite, ceea ce eu consider un plus. Pentru clătite am aşteptat ceva mai mult, deşi nu-mi părea un fel atât de complicat de făcut, dar nu m-a deranjat, deoarece eram oricum sătulă. Au fost ok, dar se putea şi mai bine.

După trei mese luate la acest restaurant am fost mulţumită de gustul şi prospeţimea mâncării, de serviciile amabile şi prompte şi de preţurile rezonabile pentru Mamaia. Sinceră să fiu, mă temeam că voi găsi preţuri mai mari, dar a fost ok. Chiar dacă angajaţii nu mi s-au părut foarte experimentaţi, am apreciat faptul că erau politicoşi şi că se străduiau să-şi facă treaba cât mai bine, motiv pentru care i-am recompensat cu plăcere de fiecare dată.

Meniul de la Agapi este mai stufos, voi încerca să pun un link dacă reuşesc, însă noi nu am fost interesaţi nici de paste sau pizza şi nici de diverse vietăţi marine. Veneam imediat după o vacanţă de două săptămâni petrecută într-o ţară arabă unde am avut de toate, chiar mai mult decât ne-am fi putut dori, dar am dus dorul porcului şi aveam de recuperat :D.

Recomand acest restaurant pentru poziţionarea excelentă chiar pe plajă, pentru mâncarea gustoasă, pentru curăţenie şi pentru serviciile bune.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 20.06.22 05:53:17
Validat / Publicat: 20.06.22 06:34:09
VIZUALIZĂRI: 2194INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Restaurant Agapi Mamaia - ciorba de burtă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 92650 PMA (din 80 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată

  • ECOURI la acest articol

    22 ecouri scrise, până acum

    MarinaCoscris / TELEFON [20.06.22 07:57:24] »

    @nicole33: să vă fie de bine. Mă bucur că ați găsit ciorba de burtă ok, știu că ești mai pretențioasă la capitolul asta.

    De cutiozitate, cât mai e sezlongul anul ăsta?

    Eu încă sper sa reușim să mergem măcar la noi pe litoral la sfârșit de August, dar trebuie să vedem cu finanțele și cu concediul de la mine care e mai greu de obținut, eu reîncepând de luna viitoare serviciul.

    Așteptăm cu interes articolul despre țara araba (sincer chiar vă invidiez pentru vacanțele de pe alte neleaguri😁).

    Votat cu mare drag!

    Zoazore [20.06.22 09:10:09] »

    @nicole33: Ce titlu datator de speranta! M-a facut sa citesc totul. Dar... numai Dumnezeu este perfect!

    De ce in P14 ciorba are culoarea mai ciudata? E putin... altfel decat cea din P08, asa cum o cunosc si eu?

    Am început cu câte o bere Staropramen la sticlă, rece, bună şi ieftină (8 lei sticla de 500 ml), care ne-a fost servită foarte rapid.

    Interesant! La mare, bere cu 8 lei? Si Staro, care prin definitie e mai scumpa!

    şi cu o pisicuţă frumuşică în amintirea penultimei noastre pisici cu care aceasta semăna izbitor.

    Ti-ai luat alta pisica? Eu stiu doar una!

    Multumesc pentru pozele cu marea! Asa mai vad si eu marea, care, da este frumoasa, dar nu va mai fi niciodata la fel cum am perceput-o eu!

    mishu [20.06.22 09:14:02] »

    @nicole33:

    Ulterior am descoperit că puteam studia meniul pe propriile telefoane prin simpla scanare a unui cod QR

    corect, insa recunosc cinstit ca imi place sa ma si uit pe un meniu. Este similar cu a citi o carte electronic sau a o tine in mana. Insa ne adaptam pentru ca acesta va fi viitorul. Pe de alta parte daca scanezi codul, iti butonezi propriul telefon si nu mai rasfoiesti o revista care a trecut prin n maini , protejam si copaceii daca meniul ar fi pe acele foite de unica folosinta... avantaje si dezavantaje.

    ciorba de burtă ne-a fost adusă fierbinte, de parcă ar fi fost gătită chiar atunci. A fost exact pe gustul meu, singurul reproş ar fi că a fost parcă prea mică

    puteai sa mai comanzi una , urmatoarea zi insa

    Ciorba de burtă a fost aproape la fel de bună

    in afara de faptul ca ai dres-o tu i-a mai mai lipsit ceva?

    Mai băusem limonadă cu mentă în multe locuri înainte şi mă aşteptam să conţină, în plus faţă de o limonadă obişnuită, câteva frunze de mentă, însă aici şi lămâile şi menta fuseseră date prin blender şi de aici culoare verde. A fost interesantă şi nu pot spune că nu mi-a plăcut acest mod de preparare.

    am avut parte si eu de o astfel de experienta mai ales de cand am descoperit produsele unei firme minunate, din pacate doar cu livrare in Bucuresti, pentru ca sunt fara conservanti, etc insa e ok ca le pot comanda pe net si imi vin acasa.

    Cat despre meniu, cand duci dorul porcului , este normal sa te uiti dupa snitele si sunt de acord si cu dulciurile alese, insa tot nu stiu daca avem papanasi, de ce e numai unul si nu se numeste papanas ?

    Sa va fie de bine si sa recidivati, felicitari, votat cu mare drag.

    doinafil [20.06.22 12:58:59] »

    În primul rând spun: să vă fie „de bine!” ... apoi...

    Tochitura mea a fost ok, dar nu am fost impresionată, parcă a fost prea uscată pentru gustul meu.

    Și mie îmi place o tochitută „mai cu sos”, așa cum cred că ar fi trebuit să fie și asta! Pe unde am mâncat nu a fost așa de „uscată” , ca asta din poză. Despre ciorbele de burtă ce să zic?! Cele din prima zi/seară par mai aspectuoase (și mai gustoase?!) decât cele de a doua zi. Probabil că le preparase un alt bucătar, sau - poate - nu erau, încă, drese cu smântână, de voi.

    Papanașii, în schimb, arată foarte bine! La fel și clătitele. Înghețata era înfășurată în aluat?!

    Am văzut și prețurile din meniu și, într-adevăr, nu par a fi de speriat, având în vedere că este Mamaia și locul restaurantului, pe plajă. Spun asta pentru prețurile la mâncărurile obișnuite, nu și la preparatele din pește! (sau „viețuitoare ale mării” , cum bine spui) Alea nu-s tocmai pentru toate buzunarele!

    nicole33 [20.06.22 23:55:16] »

    @MarinaCo:

    să vă fie de bine. Mă bucur că ați găsit ciorba de burtă ok, știu că ești mai pretențioasă la capitolul asta.

    Mulţumesc!

    Da, ciorba a fost exact pe gustul meu.

    De curiozitate, cât mai e sezlongul anul ăsta?

    Cred că preţul diferă în funcţie de plajă. Noi le-am avut incluse în preţul cazării. Au fost unii care au luat cu 15 lei pentru o jumătate de zi (era după ora 15.00) şi asta în timpul săptămânii.

    Eu încă sper sa reușim să mergem măcar la noi pe litoral la sfârșit de August, dar trebuie să vedem cu finanțele și cu concediul de la mine care e mai greu de obținut, eu reîncepând de luna viitoare serviciul.

    Îţi doresc să reuşeşti să ai o vacanţă aşa cum îţi doreşti

    Poate ar fi fost mai bine dacă reuşeai să pleci în timpul CIC, eventual într-o destinaţie mai caldă, infantul având gratuitate la avion.

    Nu ştiu dacă voi scrie, dar voi încerca să pun ceva poze şi filme.

    Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

    nicole33 [21.06.22 00:15:01] »

    @Zoazore:

    De ce in P14 ciorba are culoarea mai ciudata? E putin... altfel decat cea din P08, asa cum o cunosc si eu?

    Am scris şi în articol că mi-a plăcut mai mult ciorba din prima zi faţă de cea de a doua zi. La prima, în afară de smântână şi mujdei nu a mai trebuit să adaug nimic. La a doua am pus oţet balsamic, că altul nu aveam la îndemână şi a ieşit culoarea aia mai dubioasă. A trebuit să mai adaug şi sare, eu care nu mănânc sărat aproape deloc. Într-un final am reglat-o şi a ieşit bine

    Interesant! La mare, bere cu 8 lei? Si Staro, care prin definitie e mai scumpa!

    Şi noi am fost miraţi de preţul convenabil la bere. Soţul meu, mai cârcotaş de felul lui cum îl ştii, imediat a comentat că probabil este expirată şi din acest motiv o vând la preţul ăsta Evident, nu era, expira abia în octombrie

    Da, preţurile au fost cam ciudate. Un suc la sticlă de 250 ml din gama Coca Cola costa 9 lei şi atunci, logic, am preferat berea pentru a face economie . Şi cafeaua espresso la 10 lei mi s-a părut şi scumpă şi slabă (lungă)

    Nu mi-am luat altă pisică şi nici nu am putere prea curând M-am referit la pisica lui care a stat mai mult la noi în casă în ultimii ei ani de viaţă.

    Multumesc pentru pozele cu marea! Asa mai vad si eu marea, care, da este frumoasa, dar nu va mai fi niciodata la fel cum am perceput-o eu!

    Nu este prima dată când între noi funcţionează telepatia. Dimineaţă am adăugat pozele respective la setul deja pregătit gândindu-mă la tine.

    Ştiu şi cred că doar momentan nu va mai fi la fel, nu şi pe viitor

    Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

    nicole33 [21.06.22 06:31:32] »

    @mishu:

    corect, insa recunosc cinstit ca imi place sa ma si uit pe un meniu. Este similar cu a citi o carte electronic sau a o tine in mana. Insa ne adaptam pentru ca acesta va fi viitorul.

    Şi mie îmi place mai mult să mă uit pe un meniu tipărit, dar doar atunci când are poze sugestive care să mă inspire. Altfel nu am nicio problemă cu scanarea unui cod tot aşa cum în alte situaţii prefer să studiez meniul online dinainte de a ajunge la restaurantul respectiv, unde mă duc cu lecţiile deja făcute

    Cu cărţile este altceva. Îmi lipseşte plăcerea dării paginilor, mirosul hârtiei tipărite. De vreo trei ani încoace m-am reprofilat pe varianta electronică, avantajele fiind multiple, dar rămâne nostalgia.

    puteai sa mai comanzi una, urmatoarea zi insa

    Aşa am şi făcut

    Mi-ai amintit o experienţă cu ciorba de burtă, tot la mare în România, când am vrut să fiu sigură şi am mai luat încă una în aceeaşi zi... şi apoi şi o a treia. Atât de mult mi-a plăcut . Evident, nu am mai putut mânca nimic altceva nici măcar seara.

    in afara de faptul ca ai dres-o tu i-a mai mai lipsit ceva?

    Păi am avut ceva de muncă: pune sare, pune oţet, pune smântână, pune mujdei. Rezultatul a meritat însă tot efortul

    Mă bucur dacă ai remarcat şi apreciat ciorbele de burtă postate de mine

    si sunt de acord si cu dulciurile alese, insa tot nu stiu daca avem papanasi, de ce e numai unul si nu se numeste papanas?

    De fapt, papanaşii erau doi la porţie, aşa că denumirea este corectă gramatical, însă eu, în marea mea generozitate , am împărţit desertul cu soţul meu cerând să ne fie aduşi la două farfurii. Glumesc, desigur. Adevărul este că probleme de sănătate mă obligă de câţiva ani încoace să sar peste desert sau să-l împart.

    Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

    nicole33 [21.06.22 06:45:04] »

    @doinafil:

    Și mie îmi place o tochitută „mai cu sos” , așa cum cred că ar fi trebuit să fie și asta! Pe unde am mâncat nu a fost așa de „uscată” , ca asta din poză.

    Şi mie îmi place tochitura tot aşa mai cu sos, aici a fost bună, dar era loc de mai bine. Pescăruşul şi pisicuţa au apreciat-o mai mult ca mine.

    Despre ciorbele de burtă ce să zic?! Cele din prima zi/seară par mai aspectuoase (și mai gustoase?!) decât cele de a doua zi. Probabil că le preparase un alt bucătar, sau - poate - nu erau, încă, drese cu scântână, de voi.

    Şi eu m-am gândit la posibilitatea să fi fost gătite de bucătari diferiţi, de unde şi gustul şi aspectul diferit. Prima a fost perfectă de la început, dar şi a doua a ieşit bine, cu puţin efort din partea mea.

    Papanașii, în schimb, arată foarte bine! La fel și clătitele. Înghețata era înfășurată în aluat?!

    Papanaşii au fost foarte buni. La fel şi clătitele, însă papanaşii mi-au plăcut mai mult. Da, îngheţata este în interiorul clătitei. Este interesantă combinaţia rece-cald, clătita fierbinte şi îngheţata rece, ceva asemănător cu îngheţata prăjită de la restaurantele chinezeşti.

    Am văzut și prețurile din meniu și, într-adevăr, nu par a fi de speriat, având în vedere că este Mamaia și locul restaurantului, pe plajă.

    Preţurile au fost rezonabile pentru cele oferite de acest restaurant "cu vedere". Restul preparatelor din meniu chiar nu m-au interesat.

    Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

    MarinaCoscris / TELEFON [21.06.22 08:15:17] »

    @nicole33: era bine. Fetița nu are gratuitate la avion, plătește cam jumătate din preț, plus ca mai avem un băiețel pentru care se plătește integral, el avand aproape 4 ani. In plus, am făcut programare din martie pentru sfârșitul lunii mai la pașapoarte. Așa am găsit loc🙁, deci nu prea puteam pleca decât în iunie, când deja prețurile rrau cam mari.

    Dar va fi bine în cele din urmă, poate reușim la anul. Am vreo 3 țări care îmi fac cu ochiul. Una sigur va fi vizitată. Sănătoși sa fim.

    Vacanțe plăcute în continuare!

    doinafil [21.06.22 11:48:28] »

    @nicole33 :

    Pescăruşul şi pisicuţa au apreciat-o mai mult ca mine.

    Sunt încredințată că așa este

    Este interesantă combinaţia rece-cald, clătita fierbinte şi îngheţata rece, ceva asemănător cu îngheţata prăjită de la restaurantele chinezeşti.

    Uite, Nicole, ȘI de-asta-mi place mie aici, pe AFA! Mai aflu lucruri pe care nu le știam, eu nefiind așa de prietenă cu restaurantele! Daaaaar, de curiozitate, aș merge la un restaurant chinezesc să văd/simt gustul înghețatei prăjite. Am să caut pe net să văd unde pot mânca (savura?!) așa ceva.

    MarinaCoscris / TELEFON [21.06.22 11:58:59] »

    @doinafil: să știți ca este foarte bună, mai ales dacă este înghețată de ciocolată. Noi am mâncat la un restaurant chinezesc din Iași, la Cao, vezi impresii.

    Prima oară a fost de ciocolată și a fost foarte bună a-2a oara a fost de căpșune, nu ne-a plăcut la fel de mult.

    doinafil [21.06.22 23:37:50] »

    @MarinaCo: Mulțumesc pentru informație!

    Cu prima ocazie am să încerc și eu, chiar dacă prefer vanilia în locul ciocolatei!

    nicole33 [22.06.22 06:41:45] »

    @doinafil:

    Nu sunt fan bucătărie chinezească, nu o singură dată am plecat de la un restaurant chinezesc fără să fi mâncat mare lucru, însă cu desertul am mers mereu la sigur şi am fost mulţumită.

    Am nimerit prin diverse locuri îngheţată de cacao şi mai rar de vanilie, însă fără să mă fi întrebat cineva ce aromă prefer. Aşa s-a nimetir şi a fost bine.

    Sunt sigură că găseşti şi în Bucureşti restaurante chinezeşti pe alese. Cel mai recent am fost la unul pe strada 11 iunie, care oferea şi ceva gen meniul zilei, unde puteai alege o supă un fel principal şi desert din două-trei variante.

    mishu [22.06.22 08:51:09] »

    @doinafil: Recunosc cinstit ca si mie imi place inghetata prajita, insa trebuie sa o mananci destul de repede. Am in zona un restaurant chinezesc despre care am povestit aici, nu am mai ajuns acolo de vreme buna (mai mult de doi ani sigur) si imi tot propun sa mai ajung pentru ca am niste prietene care vor sa ne vedem acolo.

    Daca ajung si mai au in meniu inghetata prajita am sa iti spun si poate facem o iesire acolo.

    LE- am intrat pe site (restaurantul Chong Qing) si au inghetata prajita, si multe alte dulciuri. Daca vrei sa vii in zona, poate iesim impreuna si poate o convingem si pe @nicole33

    mishu [22.06.22 08:59:16] »

    @nicole33:

    Nu sunt fan bucătărie chinezească, nu o singură dată am plecat de la un restaurant chinezesc fără să fi mâncat mare lucru

    acum in afara faptului ca nu esti fan mancare chinezeasca, cred ca depinde si de locul respectiv. Am in zona doua restaurante chinezesti, unul foarte cunoscut si laudat de lume (Templul Soarelui) si unul pe care nu prea l-am auzit prin laude, este cred si putin mai micut (Chong Qing), insa eu am ajuns numai la acesta din urma pentru ca la un curs de chineza facut de mine prin 2014, unul dintre colegi ne-a spus ca cei de la ambasada Chinei acolo aleg sa mearga. Daca nu s-a schimbat bucatarul, chiar este un loc bun, doar ca dureaza putin mai mult pana vin bucatele pentru ca le face pe rand.

    Cand am avut masa de ramas bun cu colegii de firma (cei din laborator), si-au exprimat dorinta de chinezesc, comandasera cu ceva vreme de acolo, erau incantati, asa ca am zis sa merg la sigur cu ei. Eu am fost dezamagita si am spus ca daca aia li s-a parut lor excelent, trebuie sa ii aduc in zona mea.

    Asa ca daca revenim la afirmatia ta, daca nici nu esti fan bucatarie chinezeasca si nu ai parte nici de meniu pe gust, atunci pa .

    Poate risc odata si te scot aici, macar pentru desert .

    doinafil [22.06.22 13:40:24] »

    @mishu :

    Daca vrei sa vii in zona, poate iesim impreuna si poate o convingem si pe @nicole33

    Cum să nu vreau? mai ales dacă o convingem pe @nicole33, și - de ce nu?! - și pe alți bucureșteni AFA-iști. Cred, însă, că acum, în această vară (sau început de toamnă) majoritatea dintre noi are făcute programări pentru excursii în țară sau peste graniță. Noi, cel puțin, suntem angajați pentru aceste ieșiri.

    Daaaaaar, nu-i nimic! Sănătoși să fim și, cu siguranță, ne vom întâlni la o inghețată prăjită! și...

    elenaadinascris / TELEFON [23.06.22 14:47:30] »

    Mă bucur că ai fost pe litoral și ai avut parte de o experiență plăcută!

    Si mă mai bucur că ai ales să scrii și să ne-o împărtășești și nouă!

    Acum am aflat că îți plac pisicile, mai avem ceva în comun! 😅

    Noi avem 4 (3 pisici și un motan), la început am avut doar una și când a plecat la doamne-doamne din cauze nenaturale 😿, am suferit foarte mult, așa că în decurs de 1 an am adoptat 3, după care din octombrie 2020 am mai primit una.

    Vacanțe minunate în continuare!

    Și să mai scrii!

    👍 😊

    Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [23.06.22 18:26:39] »

    Un punct de vedere corect în ceea ce privește cârciumile, nici mie nu-mi plac cele pustii. Aglomerația, chiar dacă uneori e deranjantă, poate fi un semn că acolo mâncarea e proaspătă și gustoasă.

    Staropramen 0,5 l la 8 lei e foarte convenabil, eu anul trecut în Sinaia comandam berea la 13-14 lei, erau însă mărci de bere și la 18-19 lei sticla de 0,5l, dar era Sinaia, orașul regal...

    Și mie mi s-a întâmplat ca Ninoașca să mă „ciuntească” la mâncare, atunci când i s-a părut că preparatul comandat de mine arată mai bine ca al ei, există riscuri și riscuri când ai lângă tine soția din dotare.

    Gânduri bune!

    nicole33 [24.06.22 00:02:34] »

    @elenaadina:

    Acum am aflat că îți plac pisicile, mai avem ceva în comun!

    Noi avem 4 (3 pisici și un motan), la început am avut doar una și când a plecat la doamne-doamne din cauze nenaturale, am suferit foarte mult, așa că în decurs de 1 an am adoptat 3, după care din octombrie 2020 am mai primit una.

    Într-adevăr, avem tot mai multe în comun

    Să-ţi trăiască!

    Iubesc mult pisicile, am avut destule de-a lungul anilor, fiecare din ele fiind unică în felul ei. Sunt abia patru luni de când m-a părăsit ultima, la aproape optsprezece ani, şi încă nu am depăşit momentul. E greu ...

    În măsura în care timpul îmi va permite, voi încerca să mai scriu câte ceva din ultimele vacanţe.

    Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!

    nicole33 [24.06.22 00:18:46] »

    @Safta Radu:

    Un punct de vedere corect în ceea ce privește cârciumile, nici mie nu-mi plac cele pustii. Aglomerația, chiar dacă uneori e deranjantă, poate fi un semn că acolo mâncarea e proaspătă și gustoasă.

    Sunt convinsă că aşa şi este şi mă bucur pentru confirmare.

    Staropramen 0,5 l la 8 lei e foarte convenabil, eu anul trecut în Sinaia comandam berea la 13-14 lei, erau însă mărci de bere și la 18-19 lei sticla de 0,5l, dar era Sinaia, orașul regal...

    Preţul berii a fost mai mult decât convenabil. Coca Cola la sticlă de 250 ml costa mai mult, forţându-mă, pentru a face economie , să beau doar bere

    Sinaia, oraşul regal, a fost mereu mai scumpă şi mai "pretenţioasă" comparativ cu alte staţiuni de pe Valea Prahovei.

    Îmi amintesc de o vacanţă petrecută la Sinaia într-un mai cu mulţi ani în urmă când aveam poftă de pizza. Intrăm într-o pizzerie care se lăuda cu peste 35! sortimente. Înăuntru era o singură masă ocupată, unde un tip bea o cafea . Evident, am renunţat şi am plecat, satisfăcându-mi pofta de pizza abia a doua zi... în Buşteni

    Și mie mi s-a întâmplat ca Ninoașca să mă „ciuntească” la mâncare, atunci când i s-a părut că preparatul comandat de mine arată mai bine ca al ei, există riscuri și riscuri când ai lângă tine soția din dotare.

    De fapt, Nina te ajuta cu preparatele respective, dar tu nu apreciezi gestul şi încerci să pozezi în victimă

    Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

    =

    Am văzut recent nişte poze pe FB şi acum aştept şi explicaţiile (review)

    nicole33 [24.06.22 00:29:40] »

    @mishu:

    LE- am intrat pe site (restaurantul Chong Qing) si au inghetata prajita, si multe alte dulciuri. Daca vrei sa vii in zona, poate iesim impreuna si poate o convingem si pe @nicole33

    Slabe speranţe să mă convingeţi, chiar dacă m-ar bucura mult o revedere. Mai degrabă "m-aş risca" să merg la un pescăresc , chiar dacă nu e genul meu.

    Cand am avut masa de ramas bun cu colegii de firma... si-au exprimat dorinta de chinezesc, comandasera cu ceva vreme de acolo, erau incantati, asa ca am zis sa merg la sigur cu ei. Eu am fost dezamagita si am spus ca daca aia li s-a parut lor excelent, trebuie sa ii aduc in zona mea.

    Ştiu ce spui. Aşa mi s-a întâmplat la cea mai recentă vizită la un chinezesc, poate singura dată când am fost mulţumită, însă cei care mă invitaseră au fost dezamăgiţi. Mâncarea nu a fost atât de picantă pe cât îşi doreau ei, buni cunoscători şi fani, însă tocmai din acest motiv am reuşit să mănânc şi eu.

    elenaadinascris / TELEFON [24.06.22 14:29:57] »

    @nicole33:

    Sunt abia patru luni de când m-a părăsit ultima, la aproape optsprezece ani, şi încă nu am depăşit momentul. E greu ...

    Îmi pare tare rău! 🥺😭

    18 ani... știu că te-ai atașat foarte mult de ea... o să mai dureze o vreme, bine măcar că a trăit mult!

    O să-ți iei alta, atunci când vei fi pregătită, dacă le iubești nu ai cum altfel! 🤗😚

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    doinafil, elenaadina, MarinaCo, mishu, Safta Radu, Yoda, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂ:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

    [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
    pagină generată în 0.179598808289 sec
    ecranul dvs: 1 x 1