ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.11.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
OCT-2019
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Din nou la pizza, din nou la „Sicilieni”

TIPĂREȘTE

Nu a trecut o săptămână de la prima vizită la restaurantul-pizzerie Belli Siciliani din strada Mătăsari nr. 47, că drumurile m-au purtat din nou prin acea zonă. O nouă întâlnire cu prietena mea, de această dată într-o seară ploioasă şi destul de rece de toamnă.

Ştiam deja drumul până acolo, ştiam că parcarea nu ridică probleme şi am reuşit să parchez chiar mai aproape de intrarea în restaurant decât data trecută, nedorind să umblu prea mult prin ploaie şi fără umbrelă.

Prima surpriză uşor neplăcută a fost faptul că terasa era închisă, mai exact nu putea fi utilizată, toate mesele şi scaunele fiind udate de ploaie. Umbrele, yok, dar nici temperatura de afară nu era tocmai potrivită pentru a sta afară. Nu aveam altă variantă decât să intru în restaurant, ceea ce am şi făcut. Deci adio fumat:(, graţie-mulţumită-datorită grijii excesive a legiuitorilor în ceea ce priveşte sănătatea noastră a tuturor :D. Asta a fost, ne-am asumat.

În restaurant era cald şi bine. Deloc aglomerat la momentul sosirii noastre, astfel că am profitat şi ne-am ales o masă unde ne-a plăcut mai mult. Am admirat din nou şi mai pe îndelete modul în care această clădire foarte veche, iniţial cu destinaţie rezidenţială, a fost renovată şi transformată în restaurant, precum şi abundenţa de tablouri şi obiecte tradiţionale siciliene care decorau cu mult pereţii, uşile pictate manual. Mesele din interior erau cu aceleaşi blaturi originale pictate manual ca şi cele de pe terasă, dar scaunele tapiţate erau mult mai confortabile şi mai elegante.

A fost o vizită mai pe fugă, eu nu aveam prea mult timp la dispoziţie, mi-aş fi dorit să fi putut sta mai mult la poveşti cu prietena mea. Ei îi era foame şi voia să mănânce, eu mâncasem deja şi mă gândeam să îi ţin doar companie la un pahar de suc sau o cafea. Aveam o restanţă de data trecută când am sărit peste desert, dar nici de data asta nu a fost să fie, deoarece îmi depăşisem deja norma de dulciuri pe ziua respectivă.

Prietena mea şi-a comandat o limonadă siciliană de 15 lei, din lămâi siciliene şi lapte de migdale, eu am zis pas la limonadă, bună, prea dulce pentru gustul meu şi am luat un espresso (8 lei). Băuturile ne-au fost aduse în foarte scurt timp. Eu comandasem un espresso lung şi am primit unul scurt :D, dar a fost ok, mi-a plăcut şi nu am comentat încurcarea comenzii.

De mâncare prietena mea a comandat o porţie de spaghetti carbonara (30 lei), iar eu am cedat ispitei comandând, din nou, tot pizza, dar cu pui de data aceasta. Într-un interval de timp rezonabil a sosit şi mâncarea comandată, pe mine nu m-a deranjat aşteptarea. Pizza Pollo (29 lei), alegerea mea, a fost ok, mi-a plăcut, dar nu la fel de mult precum Pizza Pistacchio aleasă cu ocazia vizitei precedente. Prietena mea a fost mulţumită de cele comandate, era şi mai înfometată ca mine :), am gustat şi eu din spaghettele ei cu de toate, erau ok, dar aveau prea mult ulei de măsline pentru gustul meu, însă eu nu mă prea omor cu pastele de orice fel.

Dacă tot mă aflam la a doua vizită acolo, am căutat să recuperez din restanţele de la prima. Am solicitat parola de WIFI, am primit-o imediat şi am verificat că internetul funcţionează ok. Eu aveam propriile date mobile, dar m-am gândit că informaţia poate fi totuşi utilă. Al doilea aspect pe care am dorit să-l clarific, important pentru mine, a fost cel legat de posibilitatea plăţii cu card bancar, având în vedere că în urmă cu doi ani, alţi colegi au putut folosi această modalitate modernă de plată, iar eu nu eram lămurită dacă în prima seară POS-ul nu a funcţionat sau dacă a fost desfiinţat acest sistem. Am întrebat încă o dată şi am aflat că restaurantul nu dispune de POS, nefiind posibile decât plăţile cu numerar, dar ATM-ul aflat chiar la intrare poate rezolva rapid orice nevoie de bani. Pentru mine nu este o soluţie avantajoasă, folosirea cardului de salariu obligându-mă la plata unor comisioane „nesimţite” în cazul retragerilor de numerar de la alte bănci, dar tot mai mulţi aleg carduri fără comisioane de orice fel.

Nota de plată a fost 82 lei, rotunjit 90, achitată cu numerar. Preţurile sunt destul de mari, mi s-a confirmat încă o dată, dar mâncarea este gustoasă, iar varietatea sortimentală este impresionantă. Ingredientele folosite sunt aduse din Sicilia şi concură la gustul deosebit al preparatelor, poate la fel de mult ca reţetele originale siciliene.

După o masă copioasă a urmat o ţigară fumată afară în curte unde ne-am ferit de ploaie sub streaşina casei cu Zoa gudurându-se printre picioarele noastre. Aici cred că se putea amenaja ceva şi pentru „vicioşi”, măcar o umbrelă, dar nu ni s-a oferit nimic, deci un minus în opinia mea.

Şi după a doua vizită recomand în continuare restaurantul-pizzerie Belli Siciliani amatorilor de pizza şi de mâncare italienească în general. Voi reveni pentru că mi-a plăcut, dar doar în perioada sezonului cald, pentru a mă putea bucura de frumoasa terasă din curtea restaurantului.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 11.11.19 06:16:14
Validat / Publicat: 11.11.19 06:47:55
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1343 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Din nou la pizza, din nou la „Sicilieni” - espresso şi limonadă siciliană
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51051 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Mihai18 [11.11.19 09:12:11] »

Rewiev bun, ca de obicei.

Fotografiile la fel de bune și ele sugerează o invitație la acest restaurant. Când compania unei astfel de întâlniri este bine aleasă, calitatea produselor servite este bună, la fel și comportarea personalului restaurantului, vremea de afară contează mai puțin.

Fumatul, bată-l vina, un risc pe care ni-l asumăm, ne mai scoate afară, în ploaie sau frig. Eu nu concep cafea fără o țigară.

O veste ciudată. Într-o zi, la televizor la știri, în subsolul imaginilor, am citit o altă știre. „În Austria, fumatul este interzis” Foarte ciudat. Noi, fumătorii am devenit proscriși.

Cu bine.

nicole33 [11.11.19 22:04:01] »

@Mihai18:

Fumatul, bată-l vina, un risc pe care ni-l asumăm, ne mai scoate afară, în ploaie sau frig. Eu nu concep cafea fără o țigară.

Legea mi se pare total aiurea şi discriminatorie. Corect şi democratic ar fi fost să existe locaţii pentru fumători şi locaţii pentru nefumători, fiecare fiind liber să-şi aleagă localul în funcţie de preferinţe.

Pe vremea când încă se mai fuma în restaurante, firmele care se respectau investeau în sisteme de ventilaţie foarte performante pentru evacuarea forţată a fumului şi nimeni nu avea de suferit.

Într-o zi, la televizor la știri, în subsolul imaginilor, am citit o altă știre. „În Austria, fumatul este interzis” Foarte ciudat. Noi, fumătorii am devenit proscriși.

Eu totuşi cred că este o ştire ruptă din context. Sper să nu fie o interzicere la modul absolut. Ar fi aberant. Îmi amintesc cum în urmă cu peste douăzeci şi cinci de ani străbăteam la pas Viena cu ţigara în mână, neavând suficienţi şilingi pentru a intra în baruri sau restaurante.

Îţi mulţumesc mult pentru vizită, aprecieri şi ecou!

Sunt câţiva ani de când nu ai mai intervenit la articolele mele

tm67bru [12.11.19 08:48:56] »

Intr-o zi, la televizor la știri, în subsolul imaginilor, am citit o altă știre. „În Austria, fumatul este interzis” Foarte ciudat. Noi, fumătorii am devenit proscriși.

Ca de obicei, o știre trunchiată de „profesioniștii” din tv sau interpretată trunchiat - de cititori/ ascultători

În realitate, a fost adoptată ȘI în Austria o lege care interzice fumatul în spațiile publice închise - similar ca la noi și în muuulte alte țări

Austria era printre ultimele țări (civilizate) care nu avea o astfel de lege.

(Interdicția fumatului în spațiile publice închise se respecta, însă, în general - la modul tacit, de MULT timp -- chiar dacă nu era impusă, încă, prin lege)

ANILU [12.11.19 10:00:27] »

@nicole33: Adevărul este că atunci când îți place un restaurant revii cu plăcere! Atmosferă plăcută, personal amabil și nu mai zic de mâncare.

Te înțeleg perfect la partea cu fumatul... ???? " cafea fără tigara" mai greu...

Ai văzut-o pe Amalia, proprietara, la master chef?! Să vedem cât rezistă în competiție!

Să vă fie de bine.

Toate cele bune.

nicole33 [12.11.19 20:28:21] »

@ANILU:

Adevărul este că atunci când îți place un restaurant revii cu plăcere! Atmosferă plăcută, personal amabil și nu mai zic de mâncare.

Aşa este. Mi-a plăcut şi acesta a fost motivul pentru care am revenit la scurt timp pentru a încerca ceva nou. Bine ar mai fi necesare multe vizite la " Sicilieni" până să epuizez lunga listă de bucate oferite .

Întâmplarea a făcut să ajung din nou în zona respectivă şi am preferat să merg la sigur. Mai ochisem eu pe aceeaşi stradă un libanez Nasser ca ăla la care am fost împreună pe Uverturii anul acesta şi mă tenta şi mâncarea libaneză, dar vor mai fi ocazii.

Te înțeleg perfect la partea cu fumatul... ???? " cafea fără tigara" mai greu...

Ştiu că mă înţelegi. M-am resemnat de ceva ani să fiu " prigonită" pentru " plăcerile" mele la care tot nu renunţ , dar nici să stau în ploaie nu mi-a picat prea bine.

Ai văzut-o pe Amalia, proprietara, la master chef?! Să vedem cât rezistă în competiție!

Am cunoscut-o pe Amalia cu ocazia primei vizite la acest restaurant. Mi-ar fi plăcut să o salut şi cu ocazia revenirii, dar lipsea momentan.

Am auzit că participă la nu ştiu ce emisiune televizată şi că se descurcă foarte bine, însă eu nu urmăresc emisiuni despre mâncare. Ispita ar fi prea mare

Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Mihai18, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.095635890960693 sec
  ecranul dvs: 1 x 1