ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.09.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 1 nopți
Prieteni
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR nu știu lei
cu transport AUTOCAR
CAM: DblStd
REGIM MASĂ DP
Raport PREȚ/CALITATE:
REEZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 27 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Pensiunea Milexim 1 & 2 [Câmpia Turzii]4

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea Milexim - Câmpia Turzii

TIPĂREȘTE

Din 2010 și până în 2018, despre Pensiunea Milexim din Câmpia Turzii s-au scris 10 articole. Unii laudă, alții nu recomandă, unii spun că a fost superb, alții că au rămas cu un gust amar... Mă rog, fiecare cu experiența și cu percepția proprie.

Am fost și eu acolo, ultima cazare din circuitul nostru apusean fiind la Câmpia Turzii. Pe drumul de întoarcere spre București, am beneficiat din nou de o cazare la Câmpia Turzii. Dacă tot trebuia să fie Câmpia Turzii, așa cum fusese cu două nopți în urmă - la Hotel A3 - Câmpia Turzii - nici nu-mi închipuiam că de astă dată locația de cazare va fi alta. Surpriza a fost că am ajuns la Pensiunea Milexim.

Considerând că 10 articole scrise deja despre această locație de cazare sunt suficiente pentru o medie cât de cât relevantă, în plus nefiind chiar cea mai mare plăcere a mea să scriu despre hoteluri, pensiuni și restaurante, mă hotărâsem să nu scriu nimic despre Pensiunea Milexim. Totuși, pentru a compara părerile mele cu ale celorlalți, am citit fugitiv toate cele 10 articole. Asta m-a făcut să vin și eu cu câteva rânduri în completare și poate cu niște impresii mai de actualitate.

Pensiunea Milexim - Câmpia Turzii, de fapt Complexul turistic Milexim - se află pe Strada Laminoriștilor, nr. 208A, la intrarea în Câmpia Turzii (venind dinspre Turda, pe E60). Am spus "Complexul turistic Milexim" pentru că aici sunt trei corpuri de clădire cu spații de cazare, cotate la 3*, 4* și 5*. La început a existat doar o clădire, i s-a adăugat o a doua, apoi în timp și o a treia, toate la un loc alcătuind un fel de conglomerat de camere cu grade diferite de confort. Nu cred că am mai întâlnit așa ceva până acum.

Amplasamentul nu este cel mai fericit, vis-à-vis aflându-se un combinat industrial (nu știu ce produce sau dacă mai produce ceva). Situată la 9 km distanță de Salina Turda, obiectiv pe care urma să-l vizităm și noi a doua zi, Pensiunea Milexim - Câmpia Turzii a fost pentru noi alegerea ideală.

Parcarea gratuită - păzită și supravegheată video - se află în curte. Autocarul nostru a rămas în stradă, în fața intrării în complex, atât pentru faptul că manevrele de întoarcere ar fi fost mai dificile în curtea interioară, cât și pentru că - din nu știu ce motiv - agenția a rechemat la bază autocarul, a doua zi dimineața pe noi așteptându-ne un alt autocar.

Curtea este mai îngustă aproape de intrare, apoi din ce în ce mai largă. Pe toată lungimea ei, lângă cele trei corpuri de clădire sunt decorațiuni rustice, flori, leagăne, fântâni, cuști cu iepuri și diferite păsări, precum și Kids Land sub forma unei corăbii de pirați, paradisul copiilor. Accesul aici, ca și la sauna și piscina interioară (pe care - mărturisesc - nu le-am văzut), precum și la internet sunt gratuite pentru oaspeții pensiunii.

Pe lângă toate acestea, barul, terasa, restaurantul, crama, spațiile exterioare pentru recreere, ca și spațiile pentru evenimente, îți lasă impresia că te afli într-un adevărat resort. Ce mai contează faptul că zona înconjurătoare nu e cine știe ce atâta timp cât ai la îndemână tot ceea ce ai nevoie?


despre SERVICII

Recepția se află la parterul unuia dintre cele trei corpuri de clădire. Nu o puteți rata, o săgeată indicatoare fiind plasată chiar în vârful unui copac.

Date fiind necunoașterea locului și deruta celor trei corpuri de clădire, ne-am așteptat rândul la repartizarea camerelor cam sceptici în legătură cu ceea ce vom primi. Amabile, recepționerele ne-au oferit - conform dorinței noastre - o cameră twin. Atâta doar că surpriza o vom descoperi mai târziu, în cameră. În afară de cele două fete de la recepție și de altele două de la restaurant, care ne-au servit la cină și la micul dejun, nu am interacționat cu altcineva din personal. Toate au fost amabile și atente cu preferințele noastre.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Ne-a fost repartizată o cameră la etajul 1 în cea de-a treia clădire, aflată în punctul cel mai retras al curții. Cu terasă exterioară, acoperită, cu cramă la demisol, cu toaletă luxoasă la parter, această clădire mai are în plus doar un etaj, mai degrabă o mansardă.

Camera noastră nu are balcon, dar are acces la un balcon comun, de fapt un loc special amenajat pentru fumat, cu scrumieră, cu o măsuță rotundă și cu câteva scaune din plastic.

Accesul în cameră se face cu cheie, iar pentru conectarea încăperii la curentul electric se folosește un card special introdus într-un dispozitiv fixat în perete. Camera suficient de largă este triplă, cu un pat matrimonial și unul single. Ambele erau proaspăt primenite și aveau pilote și câte două perne. Noptiere, birou pe care am găsit telefonul, două pahare și mapa cu informații turistice de strictă necesitate, un scaun capitonat, două fotolii și o măsuță lângă oglinda fixată în perete, dulapul în care așteptau umerașele pentru haine, caseta de valori, halatele de baie și papucii de unică folosință, completează mobilierul camerei.

Între dotări mai putem enumera minibarul aprovizionat cu băuturi răcoritoare, televizor fixat în perete, aer condiționat, o mochetă veselă, Wi-Fi cu acces nelimitat, calorifer, corpuri de iluminat la fiecare pat, prize și atât de multe întrerupătoare încât ai nevoie de repetiție pentru a memora care și unde acționează.

Baia este spațioasă, capitonată modern, cu gresie și faianță, are cabină de duș, uscător de păr, bețișoare parfumante, o etajeră pe care așteptau prosoapele, un coșuleț cu cosmeticele consumabile, coș pentru gunoi și rezerve de hârtie igienică.

În toată incinta se observă preocuparea de a îmbina stilul rustic cu cel modern, de lux, dar această îmbinare parcă nu e la locul ei chiar peste tot. De aici și până la kitsch nu mai e decât un pas. Foarte mult lemn natur, lăcuit, lambriuri pe un întreg perete, galerii pentru perdele și rame la oglinda din cameră cu încercări de sculptură și... o ușă de termopan la baie.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Restaurantul se află la parterul uneia dintre clădiri și are o terasă exterioară ticsită de flori și decorațiuni rustice.

Fără a intra prea mult în detalii, la acest capitol trebuie să menționez că noi am servit acolo doar o cină și un mic dejun, totul aranjat de mai înainte și nimic comandat de noi. Noi, cei 25 de turiști ai grupului nostru nu am fost singurii consumatori ai acelor momente. Pentru noi s-a pregătit o masă lungă, lungă, acoperită cu ștergare roșii, în stil tradițional. Pereții sunt decorați cu arme medievale, cu frumoase farfurii de argilă încondeiată, cu coarne de cerb și vechi obiecte de bucătărie, precum și cu superbe aranjamente de plante uscate.

Borcanele cu legume puse la murat sunt atât de frumos asezonate încât și-au meritat pe deplin dreptul de a sta la vedere, ele însele fiind un ornament.

La cină, așteptau pe masă peturile cu apa rece. Ni s-a servit carne de porc la grătar cu cartofi prăjiți, garnitură de legume proasptete și murături asortate. Nu am fost încântată de această ofertă - murăturile erau prea iuți, cartofii prea uscați, iar carnea prea grasă și prea sărată. Pâinea în schimb, precum și pandișpanul cu fructe și ciocolată servit ca desert au fost minunate. Știu că eu sunt cam pretențioasă. Spun asta pentru că am observat că farfuriile colegilor mei de grup, flămânzi și obosiți de alergătura zilei, s-au golit de îndată.

Micul dejun a fost în regim bufet. Pentru că spațiul era destul de limitat - de o parte aparatele pentru băuturi, iar de cealaltă linia de servire cu alimente - s-a creat aglomerație. Ca preparate, cam tot ceea ce se oferă la un bufet de tip suedez bine asortat. Totul a fost bun și proaspăt.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Am menționat că Pensiunea Milexim - Câmpia Turzii este situată la marginea orașului, pe Strada Laminoriștilor, nr. 208A. Nu am făcut nici o plimbare pietonală în seara sosirii noastre, timpul rămas după cină abia ajungându-ne pentru telefoane, dat în leagăne și pregătiri pentru a doua zi. Am reținut totuși că la aprox. 200 m se află un magazin alimentar. Asta pentru cei care vor să-și completeze proviziile de apă și altele asemenea pentru ziua de mâine.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Deși știam că Pensiunea Milexim - Câmpia Turzii oferă posibilități multiple, fiind în tranzit, noi nu am fost interesați de distracție. Cât despre relaxare, da, în confortul camerei ne-am relaxat foarte bine până dimineață când ne-am trezit pentru micul dejun și pentru o nouă zi turistică.

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de iulianic in 03.09.22 16:18:05
Validat / Publicat: 03.09.22 16:57:46
VIZUALIZĂRI: 167INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURDA [CJ].
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Pensiunea Milexim - Câmpia Turzii. Din dotările camerei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 27.90 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  1 ecouri scrise, până acum

  webmaster [03.09.22 16:58:33] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ===

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
 • Niciun abonat la acest review, încă...
 • Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.068657875061 sec
  ecranul dvs: 1 x 1