ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.09.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 365 lei ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ DP
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Pensiunea Monte Carlo3

Pensiunea Monte Carlo - Focşani

TIPĂREȘTE

Pentru petrecerea ultimului weekend din această vară am ales ca zonă Vrancea, iar ca locaţie de cazare Pensiunea Monte Carlo din Focşani. Motivele acestor alegeri sunt multiple, dar mă voi referi doar la cele legate strict de cazare.

Nu ne doream un hotel, ci mai curând cadrul intim al unei pensiuni amplasată cât mai aproape de oraş, permiţându-ne deplasări facile la cât mai multe obiective de interes turistic. Pentru că am descoperit că Pensiunea Monte Carlo din Focşani avea deja o secţiune pe AFA, dar nici un review publicat, pentru că eu aveam de valorificat un premiu pentru care mulţumesc tuturor acelora care m-au susţinut, iar una dintre condiţii era ca despre locaţia respectivă să nu se mai fi scris, iată-mă studiind site-ul pensiunii şi încercând o rezervare.

Rezervare

Comunicarea prin e-mail pentru primele informaţii a fost operativă, iar tariful anunţat a fost de 120 lei/camera dublă cu mic dejun inclus. Asta se întâmpla pe la mijlocul lunii iunie.

Probleme de familie, dar şi alte destinaţii de vacanţă mai ademenitoare, m-au făcut să amân weekend-ul planificat pentru zona Vrancea, dar nu să-l şi abandonez. Luni, 26 august, am intrat din nou în legătură cu pensiunea, am telefonat şi am rezervat o cameră dublă pentru două nopţi. Menţionez că dialogul scris, prin e-mail, dar şi cel telefonic, pentru rezervare, apoi pentru confirmare, ne-au dat speranţe că la Pensiunea Monte Carlo din Focşani vom fi bine primiţi. Între timp tariful se modificase (130 lei/camera dublă cu mic dejun inclus), la recepţie tarifele afişate fiind 35 euro sau 150 lei/camera cu un pat şi 39 euro sau 170 lei/camera dublă, cu mic dejun inclus.

Amplasare

Cu GPS sau fără, oricine vine din sud pe E85 şi pătrunde în Focşani pe Bulevardul Bucureşti, va vedea în partea dreaptă Pensiunea Monte Carlo. La numărul 15, gard în gard cu o benzinărie PETROM, într-un cartier de blocuri, Pensiunea Monte Carlo se află în zona de sud a oraşului, cea denumită şi "la cazărmi" datorită faptului că în trecut aici era o importantă garnizoană, cu cazărmi şi poligoane de antrenament militar.

Pensiune

La Pensiunea Monte Carlo din Focşani parcarea se face - fără o plată suplimentară - în faţa recepţiei. Există chiar şi o porţiune acoperită unde pot fi parcate trei autoturisme. Cei interesaţi găsesc alături şi un bancomat.

Privită de pe bulevard, pensiunea pare înghesuită între blocuri şi benzinăria dincolo de care se află o mică stradă comercială cu magazinaşe ca de piaţă. Îmbinarea dintre elementele de lemn traforat şi balustradele de inox, corpurile de iluminat ultramoderne aşezate pe stâlpii sculptaţi… nu mi s-au părut prea inspirate.

- Recepţia se află la etajul 1, iar accesul acolo se face fie pe scara exterioară până la prima terasă, fie prin restaurant, dincolo de bar, pe scările interioare. Scările au trepte de marmură, balustradă de inox şi sunt destul de accesibile, doar cea din restaurant având o curbă ceva mai strânsă. Menţionez că atunci când este cineva pe această scară, un senzor face ca becurile să se aprindă luminând instantaneu punctul critic.

Recepţia este la mijlocul unui hol, cu posibilitatea de a coborî prin interior la restaurant sau de a mai urca un etaj până la camerele de la etajul 2. Deşi destul de limitat, decorat cu flori şi dotat cu câteva fotolii confortabile, spaţiul din faţa recepţiei este plăcut şi primitor.

Fiecare dintre cele două etaje cu camere pentru oaspeţi are câte o terasă.

- Terasa de la etajul 1, de lângă bar (altul decât cel din restaurant), este mai mare. Decorată cu multe plante înflorite (unele atârnate, altele aşezate pe jos), cu o fântână amplasată central, terasa de la primul nivel este dotată cu mese şi scaune unde se pot petrece câteva momente plăcute. Aici, la un pahar cu vin de Vrancea şi o pungă cu struguri buni, tot de Vrancea, am petrecut împreună cu soţul meu serile de vineri şi sâmbătă, rememorând aventurile de peste zi.

- Terasa de la etajul 2 este mai îngustă şi seamănă mai mult cu un balcon lung. Deşi noi am avut camera la etajul 2, nu am frecventat această terasă pentru că nu oferea prea multă intimidate. Toate camerele cu vedere spre şosea au ieşire în acest spaţiu îngust, în plus, accesul este permis tuturor prin uşa comună din hol, de la capătul scării.

- Holurile lungi practic ocolesc clădirea prin partea dinspre blocurile de locuit şi poate că şi din acest motiv au ferestrele scunde şi poziţionate foarte sus. Cu fotolii şi canapele de-a lungul zidului, cu covoare şi perdele, cu plante înflorite (artificiale), holurile discret luminate sunt plăcute şi primitoare.

Cameră

Nu ştiu cu exactitate câte camere are în totalitate Pensiunea Monte Carlo din Focşani, dar pot afirma că la etajul 2 sunt 7 camere pentru oaspeţi.

Camera 205 care ne-a fost rezervată, nu are ieşire la balcon şi nici fereastră pe care să o poţi deschide. Grinzile rustice, peretele de piatră, fereastra din tavan care lasă să se vadă doar cerul şi păsările în zbor, care permite soarelui să pătrundă în interior numai la amiază, pentru unii pot părea deosebit de atractive, iar pentru alţii claustrofobice.

Uşa de la intrare are vizor şi - obligatoriu - plan de evacuare în caz de incendiu. Nu mi-a plăcut foarte mult această uşă în principal pentru faptul că se deschide greu. Trebuie să ai forţă sau o anumită dexteritate pentru a pătrunde în încăpere după ce ai răsucit cheia în broască. Eu n-am reuşit niciodată.

Mobilierul, în foarte bună stare, este alcătuit din pat matrimolial cu două noptiere, o măsuţă cu taburet capitonat, un cuier, un şifonier, o canapea şi un mic dulap care ascunde frigiderul. Televizorul aflat deasupra aceluiaşi corp de mobilier, a fost testat şi prinde toate programele oferite de reţelele prin cablu.

Trei pahare cu picior, protejate cu plastic, sunt pe tăviţa de pe măsuţă, iar câteva umeraşe, o perie, un încălţător, o pernă şi o pilotă aşteaptă în şifonier.

În camera 205 trebuie să mai semnalez prezenţa unui calorifer şi a două aparate de aer condiţionat (dintre care doar unul părea funcţional), precum şi a două spoturi montate în tavan, deasupra canapelei, care împreună cu cele două aplice de lângă pat, asigurau iluminatul de seară.

Camera este pardosită cu linoleum şi un covoraş gros, dar mic, insuficient pentru a atenua scârţâitul de sub paşi mai ales când cineva încă mai doarme.

Un merit al pensiunii este acela că pune la dispoziţia oaspeţilor, în camere, PAGITUR – Ghidul călătoriilor tale, cu hărţi, adrese, numere de telefon şi alte informaţii deosebit de utile.

Baie

Baia camerei 205 de la Pensiunea Monte Carlo este impresionantă. Este mare, capitonată cu plăci de gresie şi faianţă în alternanţă de roşu cu alb, pe alocuri cu un decor floral în ton. Cada pentru două persoane, cu hidromasaj, ocupă un sfert din suprafaţa încăperii. Aliniate pe acelaşi perete, în baie se mai află un bideu şi vasul de toaletă acoperit cu un capac de plastic transparent decorat cu orhidee. Chiuveta cu oglindă şi etajeră pe care aşteptau două săpunuri tip turist şi două plicuri cu spumant, caloriferul, foeunul, două seturi de prosoape (mediu şi mare) fac parte din dotările băii.

Un geam mătuit, destul de mare, care dă spre cartier, deasupra parcării maşinilor locatarilor din blocul vecin, a fost singura modalitate de aerisire dat fiind că nu puteam deschide geamul din cameră. Dacă mai adaug faptul că mirosul de canal trada o funcţionare defectuoasă a canalizării (fapt recunoscut de administratorii pensiunii), este de la sine înţeles că am apreciat prezenţa acestui geam mare. Alături de acesta, o nişă în perete gândită poate iniţial a fi tot o fereastră, este un bun loc pentru a depozita temporar obiectele personale sau produsele cosmetice proprii.

Mici aspecte negative pe care vreau să le mai menţionez: două plăci de faianţă căzute în apropiere de WC (tocmai cele care susţineau suportul pentru hârtia igienică, în prezent aceasta fiind aşezată pe rezervor), înclinarea tavanului chiar deasupra WC-ului (un aspect mai puţin plăcut pentru persoanele înalte), inexistenţa unor pahare-suport pentru periuţa de dinţi, precum şi cele două becuri economice, cu neon (dintre care unul pâlpâia, după un timp încetând şi luminând doar cadaveric).

Restaurant

În restaurantul Pensiunii Monte Carlo din Focşani se poate intra direct din parcare, pe lângă barul de la parter sau pe scara interioară, venind de la camere şi recepţie.

Sala de mese are geamuri mici, amplasate la înălţime şi acoperite cu perdele fantezie. Este luminată cu mai multe policandre şi are două plasme mari care funcţionează necontenit. Mesele sunt pentru 8 sau 4 persoane, iar scaunele sunt capitonate şi confortabile.

Noi am servit aici doar micul dejun şi două mese de seară deoarece în timpul zilei eram plecaţi.

La cererea noastră, micul dejun (inclus în preţul de cazare) a constat în două ochiuri, brânză telemea, caşcaval şi şuncă asezonate cu castravete, un ceai cu zahăr, iar la sfârşit o cafea.

La masa de seară ne-am mulţumit cu piept de pui sau ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiţi (16 lei/porţia), salată de roşii cu castraveţi şi ceapă (6 lei/porţia), pâine şi - desigur - vinul casei (15 lei/litru).

Bineînţeles, se pot comanda şi alte preparate, în opinia noastră preţurile fiind rezonabile.

Pentru că în perioada în care am fost noi acolo restaurantul nu era foarte aglomerat, serviciul a fost deosebit de rapid. Apreciez de asemenea şi amabilitatea gazdelor atunci când am solicitat informaţii privind posibilele locuri de vizitat. Chiar dacă pleci de acasă cu temele făcute, întotdeauna afli de la localnici un mic amănunt, un pont care te poate ajuta.

Acum ştiu că aceeaşi societate deţine în afara Pensiunii Monte Carlo din Focşani şi două vile în stil rustic amplasate într-un peisaj pitoresc, la Lepşa (70 km de Focşani). N-am fost acolo, dar poate că vom ajunge cândva.

Poate că mai sunt şi alte facilităţi pe care nu le-am observat sau poate că am omis să menţionez ceva. Pentru a afla tot ceea ce vă interesează, cel mai bine este să contactaţi pensiunea.


---
Trimis de iulianic in 02.09.13 20:25:59
Validat / Publicat: 02.09.13 21:36:36
VIZUALIZĂRI: 3425
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

MCM [02.09.13 22:04:33] »

Uau, nu te-au durut ochii de la baia aia rosie?

Alex_Macedo [02.09.13 22:17:45] »

@MCM:

... ca-mi luai vorba din gura!!

@iulianic:

... in rest NO COMMENT... review, in stilu-ti obisnuit.

Felicitari!

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [02.09.13 22:21:40] »

@MCM: Numai prima oară. Pe urmă m-am obişnuit.

@Alex_Macedo: Mulţumesc!

MCM [02.09.13 22:29:05] »

@Alex_Macedo:

ca-mi luai vorba din gura!

oooo, iarta-ma, nu am vrut... ia-o inapoi... ))))))))))))

@iulianic: hehe, normal ca te-ai obisnuit, n-ai avut de ales

GYL [02.09.13 23:15:20] »

Bine structurat si detailat post, dupa citire am impresia ca deja am fost cazat in Monte Carlo

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, GYL, iulianic, MCM

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0831849575043 sec
ecranul dvs: 1 x 1