ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.06.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Pensiunea Turistică PARC

TIPĂREȘTE

Pentru că de curând am făcut o deplasare în judeţul Dâmboviţa, în cele ce urmează voi prezenta o pensiune din Pucioasa - Pensiunea Turistică PARC - o locaţie despre care încă nu s-a scris nimic pe AmFostAcolo.

Cum am ajuns la Pensiunea Turistică PARC din Pucioasa? Simplu. O căutare pe internet, un telefon la pensiune, apoi o rezervare prin e-mail fără plata nici unui avans. Proprietarul ne-a sugerat că se aşteaptă la seriozitate din partea noastră, iar noi l-am asigurat că din acest punct de vedere nu vor fi probleme. În legătură cu ora sosirii, i-am promis că îi vom telefona din drum, înainte de a ajunge acolo. La momentul respectiv, acest lucru s-a dovedit benefic şi pentru noi deoarece, proprietarul, amabil, ne-a ieşit în întâmpinare şi ne-a condus spre locul lui de parcare, adică chiar în incinta parcului, într-un spaţiu liniştit şi sigur.

Amplasament. Pensiunea Turistică PARC este amplasată în vecinătatea Parcului Independenţei din Pucioasa şi are două intrări. Din Str. Ana Ipătescu, nr. 6, se intră într-o curte în care se află grătarul şi un foişor pentru cei care vor să pregătească şi să ia masa individual. Cea de a doua intrare, prin parc, pare mai solicitată mai ales datorită terasei generoase, bine dotată şi frumos amenajată care dă direct în aleile parcului.

La camere se ajunge prin holul care separă cele două săli ale restaurantului, apoi pe scara mochetată care duce la etaj. Pe ambele părţi ale clădirii, la parter şi la etaj, sunt pridvoare cu stâlpi care se termină în arcadă asemenea celor de la chiliile mănăstireşti. Peste tot sunt foarte multe ghivece cu plante decorative şi flori. Acestea - ca şi arbuştii de la terasă, precum şi arborii falnici din jurul clădirii - te fac să crezi că Pensiunea Turistică PARC face parte din însuşi bătrânul parc al oraşului.

Pensiunea Turistica PARC oferă cazare în 9 camere duble şi 3 camere triple, unele cu intrare din hol, altele direct din pridvor.

Camera. Deşi am solicitat o cameră dublă, din nu ştiu ce considerente, ne-a fost rezervată o cameră triplă. Camera 11, cu intrare direct din pridvorul dinspre Str. Ana Ipătescu, este spaţioasă şi luminoasă, cu o fereastră mare prin care se vede curtea înconjurată de verdeaţă, precum şi vilele din jur. Aer condiţionat şi calorifer (evident, nici unul necesar atunci când am fost noi acolo), minifrigider pe care de asemenea nu l-am folosit, televizor căruia doar i-am încercat funcţionarea şi programele, o veioză şi mai multe prize, cam astea sunt dotările tehnice de care beneficiază camera 11. Cu solicitarea prealabilă a parolei de acces, internetul este ok atât în cameră cât şi pe terasă.

Un pat dublu, cu saltea şi perne confortabile, ne aştepta proaspăt primenit şi cu câte două prosoape pentru fiecare. Patul single, aşezat lângă fereastră, are la unul dintre capete o noptieră, iar la celălalt două taburete şi măsa cu televizorul. Un şifonier cu două uşi, cu rafturi şi cu bară cu 8 umeraşe, completează mobilierul încăperii. De fiecare parte a întrerupătoarelor, ca apărători, iar altele adaptate pentru cuier, am remarcat nişte piese din lemn cu un design aparte, decorative şi utile în acelaşi timp. Mica oglindă din perete, de la capătul patului mare, datorită accesului cam dificil, este doar un ornament. Pentru perfectarea toaletei este de recomandat oglinda din baie.

Baia. Capitonată cu gresie şi faianţă, îngustă, dar suficient de lungă pentru a cuprinde întreg necesarul unei astfel de încăperi, baia are calorifer, precum şi un gemuleţ pentru aerisire. Chiuveta este micuţă, iar pe etajera de la oglindă aşteaptă două săpunuri tip turist şi două plicuri cu spumant de duş. Am remarcat suficiente bare şi agăţători pentru prosoape şi lucruri personale, precum şi prezenţa apei calde în orice moment. Cabina de duş are închiderea uşilor foarte bună, atâta doar că pe dedesubt se prelinge un firicel de apă care - în drumul lui către scurgerea din mijlocul încăperii - udă pardoseala şi covoraşul din baie.

Restaurant şi bar. Pensiunea Turistică PARC are la parter un restaurant cu două săli (pentru fumători şi nefumători), decorate rustic, cu mese şi scaune de lemn. Aici se pot organiza petreceri de familie (nunţi, botezuri, aniversări) sau diverse petreceri speciale, private. Faptul că atunci când am fost noi acolo nu era nici o petrecere, a fost în beneficiul nostru şi al celorlalţi vizitatori de ocazie care s-au bucurat de o atmosferă plăcută şi de multă linişte.

Terasa restaurantului este poate locul cel mai frecventat. Muzica bună şi un televizor cu ecran foarte mare asigură fondul sonor adecvat, în timp ce barul oferă sucuri răcoritoare, cafea, precum şi bere şi tot felul de alte băuturi la preţuri rezonabile. Am fost surprinsă constatând că atunci când am fost noi acolo nu se consuma altceva decât bere şi sucuri. În afară de pufuleţi (probabil aduşi din oraş), nimeni nu consuma mâncare. Când am întrebat dacă se poate servi cina, băiatul de la bar ne-a răspuns cam încurcat că poate dura cam mult deoarece trebuie să cheme bucătăreasa. Instantaneu, mi-am amintit de sfaturile colegilor care, postându-şi impresiile de prin alte locuri, afirmau că se mănâncă bine (şi proaspăt) numai acolo unde sunt mulţi consumatori. Întrebat dacă ne poate recomanda un local în oraş unde se poate lua masa, băiatul de la bar a devenit mai relaxat şi ne-a dat toate amănuntele necesare pentru a ajunge la Restaurantul "La Tavernă" apreciat ca fiind cel mai căutat şi oferind permanent un meniu variat. Bineînţeles, am dat curs recomandării lui şi nu am regretat.

Dar, cum am rezolvat problema micului dejun? Ştiind că la Pensiunea Turistică PARC nu puteam conta decât pe o cafea, la cina de la Restaurantul "La Tavernă" am comandat suplimentar clătite cu dulceaţă de afine (4 lei/porţie) pe care le-am luat la casoletă, iar a doua zi, dimineaţa, ne-am prezentat cu ele la terasa pensiunii unde eram cazaţi. Împreună cu un suc şi o cafea (bună, cu lapte şi zahăr alături), am încropit un mic dejun foarte mic, dar suficient pentru a ne pregăti începutul de zi.

Parcare. Nu trebuie să vă aşteptaţi ca la Pensiunea Turistică PARC să găsiţi o parcare amenajată, în adevăratul sens al cuvântului. Maşinile se parchează pe Str. Ana Ipătescu, o stradă îngustă, dar cu trafic redus, atât de redus încât în trecerea voastră pe acolo veţi deranja pisicile jucăuşe şi câinii tolăniţi la soare, în mijlocul drumului. Prin bunăvoinţa gazdei, la fel ca şi noi, probabil că veţi beneficia de spaţiul de parcare din parc.

Concluzii. Pensiunea Turistică PARC este o locaţie de cazare frumoasă, amplasată într-un cadru de invidiat. Dacă veniţi pregătiţi cu merinde şi toate cele necesare pentru grătărit sau dacă vă orientaţi spre alte locuri de servit masa în oraş (deci dacă nu depindeţi de restaurantul pensiunii), veţi fi pe deplin mulţumiţi. Întreg parcul ca şi locul de joacă pentru copii care se află în imediata apropiere, aerul curat şi mirosul ameţitor al teilor în floare, vor fi pentru voi amintiri de neuitat.

Despre personal, atât eu cât şi soţul meu, avem numai cuvinte de laudă. Pornind de la primul contact telefonic pentru rezervare, continuând cu celelalte, apoi cu primirea, prezentarea camerei, serviciul la terasă, precum şi detaliile oferite cu generozitate de gazdă în legătură cu obiectivele de vizitat în oraş şi în împrejurimi, totul merită aprecierile noastre.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 30.06.15 16:18:21
Validat / Publicat: 30.06.15 17:38:27
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2516 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Pensiunea Turistică PARC - Flori si plante decorative in pridvor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[30.06.15 16:47:43]
»

@iulianic - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

iulianicAUTOR REVIEW
[30.06.15 17:28:43]
»

@webmasterX - Nu este acolo, ci cu o străduţă mai aproape de parc, adică pe Ana Ipătescu, nr. 6.

Coordonatele pe care le dau ei sunt:

45.0801 N - 25.4337 E

webmasterX
[30.06.15 17:38:10]
»

@iulianic -

Coordonatele pe care le dau ei sunt:

45.0801 N - 25.4337 E

Nu sunt bune - le-am găsit și eu acolo este Centrul Cultural

rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=18665.

 • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
 • - fă click pe locul unde e amplasată
  • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
 • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
 • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
 • Tucu2009
  [30.06.15 18:41:50]
  »

  Bravo pentru impresii, ai punctat concis si relevant locatia. Mi. ai adus aminte de Pucioasa, chiar am piedut mult timp prin parc cu ocazia unei vizite in anul 2011, prilej cu care am admirat si arhitectura pensiunii descrise de tine.

  iulianicAUTOR REVIEW
  [30.06.15 18:43:35]
  »

  @webmasterX - Nu pot deschide linkul pentru că am un browser mai vechi. Coordonatele date de mine sunt cele furnizate de [***]

  Centrul Cultural Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti este pe strada principală - Str. Republicii - din care pleacă perpendicular străduţa Ana Ipătescu pe care este intrarea în Pensiunea Turistică Parc.

  webmasterX
  [30.06.15 18:49:19]
  »

  @iulianic - Ok, le-am găsi noi cândva pe cele certe.

  Te rog însă să ai în vedere prevederea din regulament referitoare la ''AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE''

  iulianicAUTOR REVIEW
  [30.06.15 19:21:34]
  »

  @webmasterX - Scuze, încercând să rezolv problema cât mai bine, nu mi-am dat seama de situaţie. Mulţumesc pentru atenţionare şi pentru ştergerea acelui link!

  @Tucu2009 - Mulţumesc pentru aprecieri! Mă bucur dacă rândurile mele au fost prilej de frumoase aduceri aminte pentru tine.

  il_ma_ra
  [14.08.15 14:40:27]
  »

  @iulianic: Inseamna ca fata de anul trecut situatia restaurantului e si mai precara. Cel putin anul trecut se mai putea manca o pizza sau o friptura. E mare pacat, pentru ca in urma cu sapte-opt ani chiar se manca bine aici.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  il_ma_ra, iulianic, Tucu2009

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.051072835922241 sec
  ecranul dvs: 1 x 1