ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
JUN-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Stuf - o experiență peste medie

TIPĂREȘTE URM de aici

Venind dinspre Nessebar, a început să ne fie foame cam după ce am trecut granița. Unde mâncăm?! Păi, hai să fie Poarta Apelor, să nu ne-abatem prea mult de la șosea. Pentru cine nu știe, Poarta Apelor este un restaurant cu specific marin (logic!) situat pe plaja dintre Eforii, mai aproape de Sud decât de Nord. Am mâncat deseori acolo și am fost mulțumiți; deși prețurile nu-s prea prietenoase, preparatele au fost mereu gustoase și proaspete.

Doar că între timp s-a schimbat schimbarea și noi habar n-aveam despre acest aspect. Mergeam cu Waze (nu că n-am fi știut drumul, mai mult pentru avertizări) și, spre surprinderea noastră, Waze nu ne-a direcționat spre drumeagul ce se face imediat după ieșirea din Eforie Sud, așa cum știam, ci ne-a pus să mai mergem vreo 800 m și apoi s-o cotim dreapta... peste bordură! Am făcut mărunt din buze și-am continuat tot înainte. (Aveam să aflăm peste câteva săptămâni cum stă treaba. Drumul de acces fiind foarte îngust, au făcut sens unic, se intră prin Eforie Nord – la sensul giratoriu faci dreapta și iar prima la dreapta pe Str. Mării – și se iese pe la Sud. Deci, dacă vii din sudul litoralului trebuie să te întorci cam 2 km, ceea ce face Poarta Apelor o variantă nu prea prietenoasă).

În fine, reconfigurare de traseu. Și totuși, noi unde mâncăm?! „Las’ că știu eu un loc!” îl aud pe Tati. Nu știu cum, dar el știe locuri peste tot... La giratoriul de la intrarea în Eforie Nord făcurăm dreapta, pe urmă stânga, încă puțin și... gata, am ajuns! M-am uitat nedumerită în jur – mai mult șantier decât stațiune estivală; unde m-ai adus, Tati?!

Am lăsat mașina, am mai făcut câțiva pași pe jos și am zărit-o: Cherhanaua La Stuf. Mie, una, numele nu-mi spunea absolut nimic, dar Tati jura că nimerise aici cu nu știu ce ocazie și mâncase chestii comestibile, fără niciun fel de urmări neplăcute. Am aruncat o privire pe GoogleMaps și am remarcat nota 3,9/vreo 900 de recenzii; noi alegem, în general, mâncătorii cu peste 4. Hai, că 3,9 nu-i departe de 4 (asta a fost vocea din stomacul meu), așa că am decis să-i dăm o șansă.

Cherhanaua La Stuf se află chiar pe plaja (mult lățită) din Eforie Nord, în extremitatea sudică a stațiunii-șantier. Este compusă dintr-o clădire scundă cu acoperiș de stuf (ar fi fost culmea să fie alcătuit din altceva!) și o terasă ușor curbă, cu 2 rândui de mese și băncuțe de lemn. Deci aspect rustic, plăcut. Rândul exterior este protejat de soare/ploaie cu o copertină, iar cel interior cu ajutorul unor umbrele uriașe. Se cam înnorase și se pornise un pic de vânt când am ajuns noi, țin minte că m-am repezit la mașină să-mi iau jacheta, dar până la final norii aveau să înceapă a se destrăma și temperatura să devină din nou prietenoasă.

Am primit repejor meniuri, am remarcat oferta bogată, obișnuită acestui tip de restaurante: aperitive, supe/ciorbe, feluri principale – majoritatea pe bază de pește și fructe de mare, dar și cu alte tipuri de carne. Și deserturi, și băuturi de toate felurile. Noi am ales pentru început un pahar de bere (9lei) pentru mine și o limonadă (14 lei) pentru șofer, apoi borș pescăresc (24 lei), plachie de crap (46 lei) și zargan la grătar (46 lei). Pe urmă am vizitat toaletele, pe care le-am găsit înăuntru și absolut corespunzătoare.

Băuturile le-am primit rapid și am început a le degusta, savurând în același timp decorul în care ne aflam. Nu sunt o mare fană a acestei stațiuni, care mi se pare un talmeș-balmeș și un veșnic șantier și nici a plajei lățite, cu șezlonguri-sardeluțe, dar îmi place mereu să stau în aer liber și să zăresc (măcar) marea cea mare... Am primit și echipamentul complet pentru servit masa, tacâmuri ambalate într-un fel de huse de hârtie personalizate, olivieră cu de toate (ulei, oțet, sare, piper, scobitori), un suport cu șervețele.

Borșul îl poftise Tati, dar am gustat și eu un pic, a fost bun peste medie, presărat cu verdeață din belșug, mi-a plăcut. După un timp rezonabil, am primit și felurile principale, care arătau bine și, la fel, ne-au satisfăcut papilele gustative, burticile și... inimile. Ambele au fost însoțite de mămăligă caldă, de lămâie și, în plus, plachia de un ardei iute, iar zarganul de un bol cu mujdei. Bun, n-am ce comenta, am lins farfuriile.

Desert n-a mai încăput la final, dar șoferul a dorit să-și consolideze vigilența cu un espresso (8 lei). Am plătit cu cardul și nota a totalizat 147 lei. Absolut ok.

După masă am făcut câțiva pași pe plajă, că nu puteam să nu salutăm marea! Și pe digul din apropiere, de unde am pozat plaja de-o parte și de alta. Amintirea cea mai pregnantă rămâne extraordinara paletă coloristică a mării, în niște nuanțe delicate, lăptoase și felul cum se contopea cu aceea a cerului, că la un moment dat nu-ți mai dădeai seama unde se termină una și unde începe celălalt...

A fost bine la Cherhanaua La Stuf, recomand. Mai ales la început/sfârșit de sezon, când nu-i aglomerat, locul are un farmec anume.


[fb]
---
Trimis de crismis in 01.09.22 10:55:21
Validat / Publicat: 01.09.22 12:08:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.

VIZUALIZĂRI: 2023 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Cherhana La Stuf; zargan la grătar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[01.09.22 12:55:15]
»

@crismis:

Noi am ales pentru început un pahar de bere (9lei) pentru mine și o limonadă (14 lei) pentru șofer,

vezi, de asta spuneam eu cand erau baietii mai mici, mai bine le dau bere decat limonada, e mai ieftina. Sa fim cinstiti, limonadele mi se par jaf, daca ar fi facute din lamai (si nu din concentrate cum fac multi), indiferent ce alte adaosuri le mai pun, menta, zahar, etc, tot nu ajungi la preturile alea. In fine, ghinion pentru sofer.

Mie recunos cinstit mi-au ramas ochii la zargan, insa toate arata apetisant. M-am mirat insa ca am vazut plaja asa de libera, ca sa fiu sigura de ora m-am uitat la nota de plata, se vede ca este o zona mai retrasa.

Felicitari, sa va fie de bine, votat cu mare drag.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[02.09.22 07:13:08]
»

@mishu: Ai dreptate, de multe ori am întâlnit această discrepanță între prețul băuturilor la restaurant! Și ai dreptate și cu limonada; eu, care sunt o mare iubitoare de bere, dacă nu pot bea bere, atunci mai bine apă (uneori și apa-i mai scumpă decât berea...).

Plaja era liberă dintr-un cumul de motive, cred: început de sezon, vreme un pic înnorată, ultima după-amiază a minivacanței. Dacă ar fi mereu așa, m-aș mai duce și eu pe-acolo din când în când... Deși, când văd șezlongurile alea unu' -într-altul, mă ia de la stomac!...

Anyway, a fost o experiență mai mult decât rezonabilă pentru noi și, cu siguranță, am mai repeta-o într-o situație asemănătoare. Mulțam de vizită!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Eforie Nord?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085355043411255 sec
    ecranul dvs: 1 x 1