ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.10.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI
PREȚ 40 lei ?

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Eforie Sud?

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 5 MIN

Pongal - din nou o alegere inspirată

TIPĂREȘTE

Luni 10 septembrie 2018. Prima zi de şcoală pentru copii şi prima zi de vacanţă pentru mine :D. Cu bagajele gata pregătite, fără vreo grabă, pornim la drum pe Autostrada Soarelui spre mare. Spre marea noastră. Aveam rezervată o minivacanţă de cinci zile la Venus. Cu all inclusive desigur, dar în România şi all inclusive-ul este altfel decât prin alte părţi :D, mai exact începea după ora 16.00. Aberaţia acestui sistem o voi comenta mai pe larg când voi scrie despre hotelul la care am fost cazată. Aici vreau să povestesc despre altceva.

Autostrada era liberă, aşa cum anticipasem, noi nu ne grăbeam deloc, astfel că am scos un consum de carburant nesperat de bun, în mai puţin de două ore şi jumătate eram deja în Eforie. Am oprit să-mi vizitez prietena, i-am dus flori şi lumină şi am fumat împreună câte o ţigară.

Încă era prea devreme să ajung la hotel și să mă enervez pe acolo, aşa că decizia de a merge să mâncăm de prânz înainte de a ne caza a venit aproape firesc. Aveam două variante: la Pongal în Eforie Sud sau la un restaurant mai puţin cunoscut în Cap Aurora. Am ales Pongal, pe care îl știam încă de anul trecut când am petrecut minivacanța de 1 Mai acolo la Pensiunea Pongal și a fost totul peste așteptări. Știam că mă va cuprinde o ușoară nostalgie și o mai mare tristețe amintindu-mi de cea mai recentă vizită acolo din decembrie anul trecut, dar foamea şi dorinţa de a mânca o ciorbă bună de burtă m-au convins că merită să-mi asum riscul :))

Adresa: Bdul. Republicii nr. 46, Eforie Sud, chiar în drumul principal care traversează Eforiile, pe partea dreaptă venind dinspre Constanţa. La maxim treizeci de metri se află Lacul Techirghiol şi marea se află ceva mai departe la vreo trei sute de metri.

Există şi o parcare a pensiunii Pongal pe care am folosit-o cu alte ocazii, imediat în dreapta după pensiune, dar acum, venind din sens invers, am preferat să parcăm pe trotuarul de visavis, unde obişnuia să parcheze şi prietena mea, dar acum „buburuza” verzulie nu era acolo :((.

Am traversat şoseaua regulamentar pe la trecerea de pietoni din apropiere şi am intrat în restaurant. Impropriu spus „intrat”, în realitate oprindu-ne la o masă de pe terasa cu mese şi scaune de lemn din faţa acestuia.

Restaurantul are o capacitate de vreo cincizeci de locuri în interior şi cam tot atâtea pe cele două terase de care dispune. Am inspectat puţin şi interiorul: aceleaşi culori calde, mesele frumos aranjate în aşteptarea clienţilor.

O ospătăriţă pe care nu o ştiam ne-a adus imediat meniurile. Preţurile crescuseră cu foarte puţin, dar tot foarte rezonabile erau. Exista şi meniul zilei la preţul de 18 lei, în ziua respectivă oferind: ciorbă de pui, mazăre cu carne de porc, chiflă şi salată. Eu însă doream altceva. Sunt prea mofturoasă pentru a reuşi să mă pliez vreodată pe meniul zilei.

Am comandat câte o ciorbă de burtă cu smântână şi mujdei, o porţie de papanaşi şi o cafea. Era suficient pentru noi care mergeam la all inclusive. Am mers apoi la toaletă pentru a ne spăla pe mâini. La fel cum ştiam, curat, miros plăcut, consumabile ok.

Cafeaua mi-a fost adusă aproape imediat. La scurt timp au venit şi ciorbele de burtă. Nicio surpriză. La fel de bune cum le ştiam. Colegii care au fost la Pongal de 1 Mai pot confirma faptul că nu exagerez cu nimic, ciorba de burtă servită aici chiar este foarte bună, exact pe gustul meu. Un mic minus aş acorda mujdeiului care avea cam mult oţet, dar cum nu l-am regăsit pe nota de plată, nu ar trebui să comentez :D. Am împărţit frăţeşte şi cele două chifle mari, proaspete şi pufoase şi aproape că ne-am săturat.

Am mai avut timp de o ţigară până a sosit şi desertul. Comandasem o singură porţie de papanaşi, evident pentru mine, fără precizări suplimentare şi am avut surpriza să primim papanaşii la două farfurii, câte unul pentru fiecare. Probabil că ospătăriţa îl văzuse mai „somalez” pe soţul meu şi se gândise şi la binele acestuia, dar, ghinion: i-am mâncat eu pe amândoi =)) şi, da, au fost foarte buni. Câte calorii am adăugat nici nu mai contează. Mă aşteptau trei săptămâni de all inclusive, una la noi şi alte două mult mai departe, cu riscurile inerente unor astfel de sejururi :D, astfel că un papanaş în plus oricum nu mai avea importanţă.

Mi-am terminat cafeaua, am mai fumat câte o ţigară două şi am cerut nota de plată. Ieftin ca braga: 40 de lei şi m-am ridicat sătulă de la masă. Se plăteşte doar cu numerar.

Există şi internet wireless şi funcţionează.

Am fost, din nou, foarte mulţumiţi de servirea promptă şi de mâncarea gustoasă.

Am achitat nota, am mulţumit pentru masă şi am plecat cu regretul că nu am avut ocazia de a-l revedea şi saluta pe domnul P., patronul locaţiei.

Recomand cu drag restaurantul Pongal celor care îşi petrec vacanţele în Eforie Sud, dar şi celor aflaţi în tranzit spre staţiunile din sudul litoralului sau spre Bulgaria, fiind un loc curat şi plăcut, cu mâncare foarte bună la preţuri decente.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 16.10.18 06:31:34
Validat / Publicat: 16.10.18 07:08:32
VIZUALIZĂRI: 2761INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE SUD.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Restaurantul Pongal - papanaşii. Porţia normală este de doi la o singură farfurie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 58700 PMA (din 63 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  7 ecouri scrise, până acum

  Zoazore [16.10.18 08:05:46] »

  @nicole33: Am citit cu ochii în lacrimi! Mi-e dor! Mi-e dor de Pongal, de superba ciorbă de burtă, de papanași, de râsetele noastre și de-un zâmbet cald, care mă primea în martie 2015 la Predeal!

  Și eu am fost acolo de acel superb 1 Mai vezi impresii, dar și-n acel trist decembrie 2017.

  Con firm, cu lacrimi în ochi, ospitalitatea Pongal, prospețimea și gustuul bun al preparatelor.

  mishu [16.10.18 21:47:30] »

  @nicole33: Sunt de acord cu amnadoua in ceea ce priveste Pongal si legatura de suflet creata acum un an. Amintiri dragi pastrate in coltisorul secret al inimii mele. Daca am sa trec prin zona am sa ma opresc chiar daca ar servi doar covrigi.

  Un loc excelent cu niste oameni minunati.

  Felicitari, votat cu mare drag si mult inghitit in sec la ciorba de burta.

  nicole33 [16.10.18 22:24:41] »

  @Zoazore:

  Am citit cu ochii în lacrimi! Mi-e dor! Mi-e dor de Pongal, de superba ciorbă de burtă, de papanași, de râsetele noastre și de-un zâmbet cald

  Te înţeleg perfect.

  Încă de când am plecat de acasă am avut unele dubii dacă să opresc la Pongal pentru prânz, chiar dacă ştiam că mâncarea este excelentă, servirea superrapidă, dar ştiam că nu va mai fi la fel.

  Nici eu nu pot uita zilele minunate petrecute acolo anul trecut de 1 Mai.

  În poza P02 este balconul camerei tale, aşa e?

  Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

  nicole33 [16.10.18 22:36:28] »

  @mishu:

  Amintiri dragi pastrate in coltisorul secret al inimii mele.

  Toţi cei care am fost atunci acolo păstrăm amintiri de neşters.

  Daca am sa trec prin zona am sa ma opresc chiar daca ar servi doar covrigi.

  Merită să te opreşti dacă ajungi în zonă. Nu cred că voi putea să trec indiferentă prin faţa restaurantului, chiar sătulă de aş fi.

  În decembrie eram cu Zozo în maşină şi am oprit acolo dimineaţa devreme când am ajuns în Eforie să bem o cafea bună şi să ne orientăm în spaţiu, iar apoi am mai dat o fugă pe la prânz pentru o ciorbă de burtă. Aceiaşi oameni minunaţi ne-au servit cu aceeaşi promptitudine, chiar dacă erau foarte prinşi pregătind mâncare de post pentru multe persoane.

  Iar te-am terorizat cu ciorba de burtă . Mai ales că în acest caz ştii exact despre ce vorbesc şi că nu am exagerat cu nimic.

  Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

  Zoazore [16.10.18 22:38:30] »

  @nicole33: Da, în P02 e balconul camerei unde-am stat eu. E învelit în tei!

  Da, acum nimic nu mai e la fel, deși totul e la fel: cazare, masă, amabilitate, ospitalitate... Lipsește un zâmbet drag!

  Dar să știi c-am citit cu drag, chiar dacă-n lacrimi! Mi-ar plăcea s-ajung acolo la vremea teilor în floare . Cred că e feeric!

  nicole33 [16.10.18 22:54:08] »

  @Zoazore:

  Da, acum nimic nu mai e la fel, deși totul e la fel: cazare, masă, amabilitate, ospitalitate... Lipsește un zâmbet drag!

  Din păcate, aşa e

  Dar să știi c-am citit cu drag, chiar dacă-n lacrimi!

  Chiar dacă te-am întristat cu acest articol, de această dată te cred că ai citit tot.

  Am stat în cumpănă dacă să scriu sau nu acest review, impactul emoţional fiind previzibil. Totuşi l-am postat în primul rând pentru că MERITĂ, dar şi pentru că oricum am rămas cu promisiunea făcută şi neonorată de a scrie despre cazarea la pensiunea cu acelaşi nume, unde ne-am simţit toţi atât de bine.

  Zoazore [17.10.18 10:27:04] »

  @nicole33: Ei, sunt eu mai sensibila in perioada asta! Dar trece! Si va ramane un articol frumos, care va atrege si alti turisti, pentru ca, oameni buni, chiar MERITA!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  mishu, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0844960212708 sec
  ecranul dvs: 1 x 1