ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.01.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
DEC-2019
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Un apartament excelent, cu 2 dormitoare și 2 băi, în centrul Sibiului

TIPĂREȘTE

Într-adevăr, una dintre cele mai bune decizii din viața noastră a fost să devansăm cu o zi vacanța de Crăciun 2019; altfel, după ce am fi străbătut jumătate din țară, pe șoselele dublu-aglomerate de Sărbători, am fi ajuns la Râu Sadului varză de oboseală și nu ne-ar mai fi ars de nimic! Unde mai pui că era dificil să ne sincronizăm cu Milena, care venea cu trenul de la Cluj! Păi nu mai bine ne reunim noi în Sibiu cu o zi mai devreme (poate avem parte și de un pic de Târg de Crăciun????), ne odihnim frumușel și a doua zi dimineață (sau mai spre prânz, că ne rămâne doar un mizilic de drum) o luăm din nou din loc?! Mai bine, desigur! În plus, cu cât mai lungă vacanța, cu atât mai bine! :)

Ideea asta mi-a venit cu vreo 2 săptămâni înainte de plecare. Nu mă așteptam să găsesc cine știe ce pe booking, dar n-aveam pretenții prea mari pentru o noapte... Să fie central, să aibă parcare, preț și condiții decente de cazare. Ei, bine, să știți că am cam avut de unde alege! Se vede că Sibiul are oaspeți tot mai pretențioși, că există un anumit standard sub care nu poți coborî tu, furnizor de servicii turistice, că dispari de pe piață... Asta-i de bine, nu?!

Am rezervat un apartament cu 2 dormitoare – are și un nume: Central Villa – pentru o noapte, la prețul de 234 ron. Am beneficiat de posibilitatea de a anula gratuit până cu 3-4 zile înainte, dar n-am mai căutat nimic, nici nu m-am mai gândit la asta, am avut din start un feeling bun referitor la această cazare.

Am comunicat telefonic cu proprietarul în ziua plecării, i-am zis că probabil vom ajunge destul de târziu, a rămas să-l sun cu jumătate de oră înainte de a intra în Sibiu. Traversarea Comarnicului ne-a luat cam o oră, din cauza unei treceri de pietoni supravegheată de o polițistă; la intrarea în Bușteni, ne-a „salvat” waze pe o rută ocolitoare, pe sus, prin Zamora, altfel mai pierdeam și acolo cine știe cât. Astfel, previziunile noastre inițiale privind ora sosirii s-au dovedit din ce în ce mai fanteziste!

Am realizat că Milena avea să ajungă cu mult înaintea noastră, așa că am pus-o pe ea în legătură cu proprietarul. Omul a fost punctual, fata a plătit contravaloarea cazării și cu asta basta. Am ajuns și noi pe la 8 seara, pe o ploaie măruntă și sâcâitoare (adio, Târg de Crăciun!), iar oficiile de gazdă ni le-a făcut, desigur, fiica noastră.

Adresa este Str. Faurului 14. E o stradă cu case vechi săsești, casele acelea specifice Sibiului, cu „ochișori” în acoperișuri. Sunt locuri de parcare amenajate de la un capăt la celălalt al străzii, toate aparțin proprietarilor din zonă, fără specificație. Noi am găsit destul de ușor loc de parcare, inițial la vreo 100 m de adresă, apoi chiar „la botul calului” (dar a doua zi, la plecare, ne-a pândit un nene de la o prăvălie vecină și ne-a rugat să-i păstrăm câteva minute locul, până își aduce mașina).

Apartamentul nostru se găsește la etajul unei case văruite în galben. Se pătrunde pe o poartă mare, metalică, într-un fel de gang, ce duce în curtea interioară. Milena ne-a făcut instructajul: o cheie e pentru poartă, alta pentru ușa de la intrarea în casă, alta pentru ușa apartamentului; descui și încui la loc de fiecare dată, cu fiecare cheie. Am găsit balustrada scărilor împodobită festiv, ca de Crăciun; și neîmpodobită ar fi fost foarte frumoasă, fiind executată dintr-o dantelărie de fier forjat. Un mozaic deosebit pe podeaaua de la etaj, pe casa scării, tablouri și oglinzi decorează pereții. Un loc cu patină de timpuri vechi, rasate.

Apartamentul e compartimentat astfel: din holul de la intrare se intră în cele două încăperi de dormit, într-una din băi (cealaltă este atașată primei camere) și în micul living-bucătărie. Nu scria clar în descrierea de pe booking despre cele două băi, dar eu cred că reprezintă un avantaj în plus față de alte locații de cazare! Central Villa se pretează foarte bine nu doar pentru o familie, ca în cazul nostru, ci și pentru două cupluri!

Holul are doar un cuier simplu agățat pe unul din pereți; altceva nici n-ar mai încăpea. Camera din stânga (să-i zicem camera 1, pentru simplificare) pare să fi fost cândva adevăratul living al apartamentului, căci e mai mare decât cealaltă. Pat dublu pe centru, încadrat de noptiere cu veioze; aspectul somptuos îl completează aranjamentul gen baldachin de pe perete, din spatele tăbliei patului. La capătul celălalt, un fel de băncuță. Ferestrele mari (ce dau spre stradă) sunt acoperite de perdele albe și de o draperie de catifea, închisă la culoare; în dreptul lor, o măsuță ovală, purtând un aranjament decorativ, încadrată de scaune rococo. Pe peretele opus patului, un scrin micuț și TV-ul cu ecran plat agățat de perete. Într-un colț, o mică vitrină, iar pe peretele dinspre baie un dulap-soldat în care am găsit o pilotă de 2 persoane, prosoapele (câte 2 de fiecare), fier de călcat, uscător de păr și câteva umerașe. Toată mobila este din același film, închisă la culoare, elegantă. Candelabru discret, frumos, cu mai multe becuri. Parchet laminat pe jos, covoraș doar sub masa de lângă fereastră.

Precum spuneam, din camera 1 se intră direct în baia 1. Aceasta este dotată cu cadă (prevăzută pe o parte din marginea externă cu un paravan de plexiglas), chiuvetă încastrată într-o mască-dulăpior, oglindă cu etajeră, vas de toaletă, calorifer-suport de prosoape, coș de gunoi. Drept consumabile, am avut un recipient cu săpun lichid și hârtie igienică. Gresie și faianță bejulie.

Camera 2 conține 2 paturi simple, un dulap (cu încă o pilotă, alte 2+2 prosoape și alte câteva umerașe), un scrin cu oglindă, o măsuță fixată în perete, deasupra alt TV. Ferestrele acoperite cu perdele albe și o draperie crem, asortată cu parchetul camerei. Dincolo de ele, am descoperit a doua zi dimineață un mic balcon închis, dotat cu o băncuță interesantă și o masă; oferă vedere tot spre stradă.

În baia 2 se intră direct din holul apartamentului. Aceasta este echipată asemănător celeilalte, doar că în loc de cadă are cabină de duș.

Livingul conține o masă înconjurată de o canapea și 2 scaune, toate tapițate cu saten cărămiziu, iar pe peretele opus o vitrină de epocă (expunând câteva decorațiuni de sezon), încadrată de alte 2 scaune. Livingul se continuă cu o chicinetă, între ele e un mic prag, trebuie să fii atent să nu te împiedici; probabil, bucătărioara a fost amenajată într-o terasă dezafectată, nouă așa ni s-a părut. Dotările sunt minimaliste, suficiente totuși pentru a-ți face un ceai sau o cafea (mai ales că găsești pliculețe oferite din partea casei), sau chiar pentru a-ți găti câte ceva pe plita electrică. N-am studiat foarte aprofundat, dar pot enumera: prăjitor de pâine, cană-fierbător, chiuvetă (dotată cu bureți și detergent de vase), veselă suficientă pentru 4 persoane. Noi ne-am folosit de aceste facilități doar pentru a ne „găti” câte o cafea în dimineața plecării.

Stabiisem cu proprietarul ca tot așa, să-l sunăm cu jumătate de oră înainte de a vrea să eliberăm ringul (oficial, ziua hotelieră începe la ora 14 și se termină maxim la 12). Așa am făcut. Fiind Ajunul Crăciunului, probabil că omul era prins în tot felul de treburi; în plus, l-o fi convins și fața angelică a fiicei mele!:), căci n-a mai venit la fața locului, ne-a recomandat să încuiem ușa apartamentului, apoi pe cea a casei, să descuiem poarta, pe urmă să introducem setul de chei în cutia poștală ce se află lângă intrarea în casă. Poarta puteam s-o lăsăm descuiată, nu-i bai. Crăciun fericit, la mulți ani, alea-alea și asta a fost! A rămas ca, dacă mai avem nevoie de cazare în Sibiu, să-l sunăm direct.

Chiar i-am salvat numărul în agenda telefonică, apartamentul ăsta mi se pare foarte, foarte bun, din mai multe puncte de vedere. Are o împărțire excelentă, precum v-am povestit. Beneficiază de parcare gratuită, destul de ușor accesibilă. Poziție ultracentrală – 4-5 minute de mers pe jos până la treptele ce urcă la Podul Minciunilor. Chiar și de la gară se ajunge ușor, Milena a făcut 15-20 de minute, în plimbare lejeră. Proprietar amabil, preț ok. Nu i-am găsit niciun defect major, sinceră să fiu! Să zic doar că a trebuit să ne învelim singuri pilotele, cearceafurile-plic l-am găsit împăturite la capul paturilor. Și că a fost un pic răcoare în camera 1 peste noapte (am deschis caloriferele seara, când am ajuns; poate dacă ar fi fost pornite cu câteva ore mai înainte...). Și pragul de la bucătărie. Dar astea sunt chestii mici-mititele, care pălesc în fața avantajelor! Deci da, recomand din inimă Central Villa!


[fb]
---
Trimis de crismis in 01.01.20 13:00:32
Validat / Publicat: 01.01.20 14:01:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 345 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Frumoasa scară interioară a casei, decorată de Crăciun.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[01.01.20 14:01:26]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Apartamente în regim hotelier, SIBIU" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

ANILU
[01.01.20 16:41:05]
»

@crismis: La mulți ani!

Un an cu multe bucurii și călătorii!

Arată tare bine apartamentul și cum este compartimentat merge pentru două cupluri. În primă fază, am zis da merge pentru o familie de 4 cum sunteți voi...

Se vede din poze că în ajunul Crăciunului ați făcut o plimbare și prin târg.

Ca de obicei, găsești cazarile așa cum ar trebui să fie toate.

Crăciunul am văzut că l-ati petrecut în " tabără " .

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[01.01.20 16:49:05]
»

@ANILU: Mulțumesc pentru urări, ți le întorc asemenea!

A fost o mini-vacanță tare faină, nici nu ne așteptam să iasă așa frumos! O să ne amintim multă vreme de " tabăra" de la Râu Sadului!

Sibiul mi-a oferit mereu variante bune de cazare și destule, chiar ai de unde alege! Îmi pare rău că am pierdut pozele, n-am apucat să scriu despre altă cazare excelentă în Sibiu; am stat acolo 5 zile, prin martie, de data asta singură, cu ocazia unui curs la care am participat...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, crismis
Alte impresii din această RUBRICĂApartamente în regim hotelier:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.37785506248474 sec
    ecranul dvs: 1 x 1