Solicitare CMR / ROMÂNIAîncărcată de pe telefon!

De la Medgidia la Maramureș

Trimisă în 28.07.24 19:44
autor MiliadeJR [Medgidia [CT]]
» VIZUALIZĂRI: 466

Bună tuturor!

Vreau să ajung la Poienile Izei Maramureș, pornind de la Medgidia. Am fost sfătuită să aleg traseul prin Moldova, pentru că cel prin Valea Prahovei este foarte aglomerat.

I-aș ruga pe cei care au urmat acest traseu, să îmi enumere și mie concret toate localitățile principale prin care au trecut.

De asemenea, fiind un drum de cca 10 ore, aș fi vrut să facem un popas de o zi-doua pe la jumătatea drumului aproximativ, dar să fie o zonă în care am avea locuri minunate de vizitat.

Vă mulțumesc pentru orice potențial răspuns!


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 6
  • BUGET: 6000 -- TRANSPORT: mașină personală
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri

Yersinia PestisAU235r[29.07.24 09:24]

Sărut mâna!

Referitor la ceea ce ai cerut tu, eu, pentru Maramureș aș alege Borșa drept localitatea unde m-aș caza pe durata sejurului. Distanța Medgidia-Borșa este de vreo 650 de km. în mod normal se parcurge, auto, cam în vreo 9-10 ore, mers întins, cu mici pauze necesare. Aș alege un drum pe ruta :Medgidia-Țăndărei-Viziru-Rm. Sărat-Focșani-Bacău-Roman-Gura Humor-Câmpulung Moldovenesc-Borșa.

Deci, plecând din Medgidia de pe la ora 8 dimineața, seara, pe la ora 18 ați ajunge la destinație.

Dar, ținând cont că vei trece prin Moldova, care poate că nu e o destinație uzuală pentru tine, aș alege drumul cu o pauză de o noapte sau, poate chiar două în Gura Humor.

Ați avea ocazia să treceți și să vizitați orașe cu oarecare rezonanță pentru Moldova :Focșani (Piața Unirii, borna de hotar, Muzeul Unirii) -Bacău (Curtea Domnească, Casa memorială George Bacovia, Observatorul Astronomic) - aș continua spre Roman și, mai departe spre Suceava. Aș lua masa de prânz la Hanul Ancuței, deși, ținând cont de orașele prin care treceți, dacă vă ajunge foamea din urmă sigur veți găsi locuri de adăstat și potolit pârdalnica senzație. Hanul Ancuței ar rămâne o destinație preferată, măcar din plăcerea de a mânca mâncăruri tradiționale moldovenești într-un decor rustic real.

De la Hanul Ancuței până la Gura Humor se mai face o oră jumate, poate două, traseul este frumos, drumul absolut bun.

Cazarea peste noapte aș face-o la Gura Humor, sunt pensiuni multe, care oferă ospitalitatea aia, moldovenească„Bucovina este celebră pentru asta!

În Gura Humor veți avea multe de vizitat, mai mult ca sigur veți ajunge la Voroneț, poate și pe la alte locuri frumoase de acolo sau din apropiere. Dacă veți sta două zile, ați avea timp și pentru o buclă la Mănăstirea Putna și Chilia lui Daniil Sihastru, locuri de interes și cu o legendă aparte, sau pentru urcat pe Rarău, spre Pietrele Doamnei, spre Rădăuți, Marginea, Cajvana,Mănăstirea Moldovița, asta ar însemna, în oricare situație, excursii de circa o oră jumate, poate două, mers cu mașina și apoi plimbat, odată ajuns la destinație)

Spre Borșa aș pleca pe ruta Gura Humor-Câmpulung-Moldovenesc (aș mânca de brunch chiar la intrarea-n Cîmpulung, la Popasul Baciului, unde mâncarea este bună, prețuri cuminți, porții imense-, apoi, aș urca spre Maramureș. Aproape de Vatra Dornei se face drumul spre Baia Mare.

Borșa este un bun loc de cazare pentru Maramureș, de aici poți ajunge ușor la Cascada cailor, Lacul (Tăul) Știol, sau, ca o excursie de o zi, spre Sighetu Marmației (Memorialul Durerii, Muzeul Satului Maramureșan, Mănăstirea Bârsana, Monumentul de la Moisei, sau, mai departe, spre Săpânța-Peri (biserica cu cea mai înaltă turlă de lemn din Europa)și Săpânța(Cimitirul Vesel, vâltorile), sau, funcție de ce vreți, spre Vișeu, mers cu mocănița, sau, și mai departe, spre Breb și Baia Mare. De fiecare dată când am fost în Maramureș eu așa am procedat, firesc, n-am pretenția că așa e cel mai bine pentru toți.

Astea sunt parte din multele variante pe care le oferă Maramureșul, o parte foarte frumoasă a țării, de care e bine să vă bucurați pe îndelete.

Orice veți alege, să vă bucurați de vreme frumoasă și să aveți o vacanță plină și relaxantă. De ospitalitate știu că vă veți bucura! Enjoy!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

MiliadeJRPHONEAUTOR SOL[29.07.24 10:36]

@Yersinia Pestis: Vă mulțumesc pentru răspunsul atât de amplu și explicit!

În ceea ce privește cazarea, am deja rezervare cu avans plătit în Poienile Izei la o pensiune deținută de niște oameni tare dragi mie (fără să îi fi cunoscut până în prezent, doar din comunicarea în online), ceterași din tată în fiu - toată familia cântă și oferă program artistic specific în fiecare seară. Demipensiune cu mese specifice bogate conform recenziilor.

Cumva ați fost în gândul meu când mi-ați sugerat un popas la Gura Humorului, unde deja am făcut și acolo o rezervare pentru două nopți (23-25 august), dar dilema mea era dacă nu aș face un ocol prea mare prin Gura Humorului, așa cum s-au exprimat unii sfătuitori.

Noi chiar avem nevoie de o pauză după o bună parte din drum, având deja o vârstă care își spune cuvântul, motiv pentru care nici drumețiile mai lungi pe drumuri abrute sau urcușurile nu mai sunt pentru noi. Însă aveam în obiectiv mănăstirile enumerate de dv, muzee și locuri istorice care sunt foarte importante pentru noi.

Deci să înțeleg că traseul Medgidia - Rm Sărat - Focșani - Bacău - Roman (? Nu trecem și prin Piatra Neamț?) - Gura Humorului, este ok? Pornind apoi din Gura Humorului urmăm drumul spre Câmpulung Moldovenesc, având în vedere că nu mergem la Borșa ci la Poienile Izei? Se trece și prin Suceava?

Nu am vizitat în ultimii 30 de ani această parte de țară și, după cum vedeți, sunt praf și la geografie. 🤭

Oricum, vă mulțumesc din suflet pentru toate sfaturile prețioase! 🤗

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Yersinia PestisAU235r[29.07.24 13:52]

@Miliade: În mod normal nu se trece prin Piatra Neamț, din Bacău se merge spre Roman, apoi spre Suceava (la vreo 6 km de la ieșirea din Roman, drumul se desparte în două direcții, dreapta spre Iași, stânga, spre Suceava), treceți Moțca , aici e intersectia cu drumul spre Pașcani , iar la Spătărești se face spre stânga, spre Gura Humor. N-aveți cum rata intersecția, sunt niște indicatoare imense care-ți indică drumul spre Gura Humorului și Mănăstirile celebre din zonă. Dacă țineți drumul drept se ajunge la Fălticeni , la vreo 3-5 km, și, mai departe , Suceava, ceea ce înseamnă un ocol de , cred eu , vreo sută de km, pentru că din Suceava trebuie să veniți în Maramureș, trecând tot prin Gura Humorului.

Ocolul prin Gura Humorului s-ar justifica și prin mulțimea de variante de plimbări pe care v-am expus-o în primul răspuns, mai ales ca aveți deja rezervare făcută pentru două nopți,, trei zile, timp suficient pentru excursiile de care-am pomenit. Sau, dacă nu vreți excursii, la Gura Humorului este un mare complex de recreere, Complexul ”Aluniș”, care are variante de relaxare suficiente și atractive: bazine de înot, trasee ușoare de plimbare, tir cu arcul și ce mai e), tiroliană în Aventura Parc, Pârtia Șoimul, chiar dacă acum e doar pentru plimbare, nu pentru sporturile de iarnă.

Altfel , sunteți la 5 km de Mănăstirea Humorului, un alt loc frumos, demn de vizitat, sau poate o vizită la Muzeul obiceiurilor populare din Bucovina, ce știu eu, aveți foarte multe variante.

Eu v-aș recomanda varianta mea de traseu, mai ales că, așa cum ați spus, ajungeți extrem de rar în Moldova. Se circulă pe DN 2, drum cu două benzi pe sens, treceți prin orașe importante, cu tot ceea ce înseamnă asta (restaurante, centre comerciale) sunt stații de combustibil la distanțe rezonabile, zona este civilizată. Dacă nu doriți să intrați prin orașe, mai toate au variante ocolitoare (centură): Focșani, Bacău, Roman.

De la Borșa la Cascada Cailor sau către Lacul Știol se ajunge cu telescaunul apoi, se merge pe jos, la Lacul Știol chiar vreo două ore și , mers destul de pieptiș (Cascada Cailor, traseul de întoarcere) deci, dvs o să stabiliți dacă doriți traseul, funcție de puterea fizică. Peisajul însă este absolut încântător, recompensează efortul făcut.

Oriunde v-ați caza, vă recomand să nu ratați, în Maramureș fiind, Mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel de la Săpânța,Biserica de la Săpânța-Peri , Sighetul Marmației cu Memorialul Durerii și cu Muzeul Satului Maramureșan precum și un mers cu Mocănița, e sfatul meu! Dar, glumind un pic, dacă-mi dați voie, se spune că nu trebuie să dai sfaturi, fiecare om poate greși și singur! Programul dvs de vacanță vă aparține, firesc!

Sper că v-a fost util răspunsul meu, vacanță frumoasă vă doresc! Sincer, cu respect, sărut mâna!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

MiliadeJRPHONEAUTOR SOL[29.07.24 14:26]

@Yersinia Pestis: Răspunsul dv mi-a fost mai mult decât util... de fapt, mi-ați fost de mare ajutor, fapt pentru care vă mulțumesc.

Toate obiectivele enumerate de dv pentru Maramureș sunt deja în vizorul meu și, cine știe ce situație neprevăzută (Doamne ferește), m-ar determina să ratez ceva.

De asemenea, popasul în Gura Humorului, în afară de un răgaz de odihnă de la condus, are ca principal scop vizitarea a tot ce ține de această zonă, inclusiv obiective din împrejurimi la distanțe de cca 1,5-2 ore (mănăstirile Putna, Moldovița), desigur Voroneț care este în zonă.

De obicei, sunt avidă de locuri și edificii cu încărcătură istorică, legată de tradiții, dar și natură religioasă, și mai puțin de restaurante (pentru mine mâncatul este ceva necesar, nu fac un mod de viață din asta), sau alte activități pe care le-aș putea desfășura oriunde.

Vă mulțumesc încă o dată pentru ajutorul atât de la obiect și de complet. Toate cele bune vă doresc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

tata123 🔱POSCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA972r[31.07.24 12:40]

@Miliade: O alegere excelentă - Maramureșul! Dar și parte din Moldova și Bucovina. Sunt zone cu un potențial turistic uriaș, înțesate de obiective istorice, culturale și religioase - de fapt, pentru a vizita tot ce v-a expus @Yersinia Pestis (răspunsuri la obiect, foarte utile) cred că nu vă este de ajuns o săptămână. Timpul trece foarte repede! Dar aveți de unde alege...

Adaug și eu alte câteva obiective, astfel încât să vă fie și mai greu de ales , bineînțeles în funcție de interes și pasiuni:

În Maramureș

*Muzeul Țărăncii Române din Dragomirești;

*Biserica de lemn din Desești (1770) sau cea din Budești Joseni (1643) - ambele în patrimoniul Unesco;

*O moară/vâltoare tradițională - pe valea Cosăului, la Ferești ori Sârbi.

În Bucovina

*Salina Cacica și Basilica Minor;

*Muzeul Ouălor „Lucia Condrea” din Moldovița (mai există unul în Vama și o expoziție în Ciocănești);

*Satul Ciocănești cu a sa arhitectură specifică (are și un muzeu etnografic și o expoziție de ouă încondeiate) etc.

Sunt numeroase obiective turistice în cele două regiuni istorice... Să aveți o vacanță minunată!

N.B.: tata123 🔱 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

MiliadeJRPHONEAUTOR SOL[31.07.24 17:04]

@tata123 🔱: Vă mulțumesc pentru sugestiile prețioase! Sper să bifez cât mai multe obiective din toate cele menționate. Voi sta în total 10 zile: 3 în Gura Humorului și 7 în Maramureș. Sănătoși să fim, că poate revenim. Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • [6] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.58895897865295 sec
    ecranul dvs: 1 x 1