ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.09.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mărăşeşti (VN)
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: CONSUL
LUNA
JUN-2021
Cuplu
PREȚ 150 lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: BUN
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
85.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în zona Roman?

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Hanu' Ancuței, de ce nu?!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Unde : În comuna Tupilați, jud. Neamț. Practic, după ce veți trece de Roman, la vreo 6 km veți ajunge la intersecția cu drumul spre Iași, dreapta și, spre Bucovina, stânga. Cu încredere, intrați pe drumul din stânga și, după vreo 20-25 de km, veți ajunge la Hanul Ancuței. Nu puteți să-l ratați, e chiar la marginea drumului E 85 sau, na, DN 2.

De ce: Că e loc de poveste, de la Mihail Sadoveanu încoace, cel care a introdus hanul și-n” Baltagul” , romanul lui polițist, deși critica literară îl include în” romanul social” . Mai ales că Vitoria Lipan, acea moldoveancă cu limba lată, e mai ageră decât Agatha Christie în dezlegarea enigmei morții bărbatului său, poate și pentru că e mai interesată decât englezoaica. Mă rog, tocmai ce mi-am exprimat părerea despre parte din literatura română, acu un review în urmă, zic să mă opresc.

Altfel, merită să intrați, dar, atenție, Hanul este clădirea cea mare, albă, a doua spre Suceava! Veți găsi la intrare o plăcuță care vă va explica, pe scurt, ce și de ce, iar în parcarea auto veți vedea o statuie a lui Mihail Sadoveanu, vă veți descurca ușor.

Eu abuzez de acest loc de fiecare dată când călătoresc spre Bucovina și, de cele mai multe ori plec de-acasă nemâncat ca să am motiv de oprit. Nu cred că Adi nu s-a prins, dar mă lasă să-mi fac holomoaca, mai ales că și ei îi place locația.

Că vorbirăm de plăcut locația, este bine să știți că, la fel ca-n cazul tuturor crâșmelor din lumea asta, părerile vor fi pro sau nu, schițată, aprecierea ar arăta cam ca o electrocardiogramă, cu punctul maxim” Wow, ce ca lumea!!!” iar la ăla de jos la nivelul de” Iadul e mai primitor” . Asta în funcție de gusturi, mofturi și pretenții, dar, nah, cine suntem noi să educăm gusturile oamenilor?!

În cazul meu, am avut și situații când i-am prins cu pantalonii-n vine, de m-am jurat că nu mai calc acolo dar, deh, puterea obișnuinței, la câtva timp mi-am călcat pe inimă și-am re-oprit, și, nu mi-a părut rău.

Ca final de argument, zic că n-aveți de ce să nu vizitați și voi, dacă valurile vieții v-au aruncat pe DN 2, aruncați o geană și folosiți-vă olfactivul, dacă nasul vă dă ghes, intrați, e la liber!

Vă las să citiți ce-am scris eu, vă pun și muzică, dar, nu așa, de capul meu, ci, doar dacă web vrea să pună gălăgia asta: https://www.youtube.com/watch?v=UcsQvTpi3Oc&ab_channel=HarapAlb.

Vă salut, cu un intens respect: haidi, pa!


despre SERVICII

Relația mea cu locația a fost, în majoritate covârșitoare, bună, prietenoasă, în sensul în care am lăsat bacșișul cuvenit, acel 10-15% din valoarea facturii. În iarna lui 2019 am avut și caz de fractură deschisă, dar, acuma, fiindcă-s bun, zic că totul s-a datorat viscolului puternic de bântuia prin mediul înconjurător iar ospătarul a crezut că suntem OZN-iști, de-am intrat în sala lui, de aia era atât de uluit, de ne-a servit ciorba în formă de cuburi de gheață și la felul doi a abandonat lupta! Glumesc, dar nu cine știe ce!

Ultima oară de-am fost, adică prin luna iunie, am avut parte de o prea frumoasă surpriză: o fată frumoasă-frumoasă, moldoveancă cu accent ardelenesc (glumesc, pe bune!) cu niște ochi superbi și un păr negru, legat în cozi groase, ca pe mână și un zâmbet de erai, direct, diabet tip 2, caz de targă! Credeți-mă, știu când lumea râde de mine și când îmi zâmbește, mai ales că atunci nu eram în stare de ebriebrea, că nu mă lăsa Adi să beau când exersez conducerea auto și, cu atât mai puțin, alte activități de mă cred eu Crai. Nu strâmbați din nas, când mergeți la mâncătorii, cine-ați vrea să vă servească, Baba Cloanța sau Ileana Cosânzeana? Dar, fiți sinceri, lăsați „politically right! „

Deși aglomerat, în limite acceptabile, cât să-ți dai seama că lumea mănâncă acolo, servirea este relativ rapidă, nu trece mai mult de-un sfert de oră de când te împăunezi, dând porunci cu ce-ai vrea să molfăi și până bați falca.

În caz de opinteli intelectuale, când nu-nțelegi ce-ai vrea să mănânci și să bei, personalul te-ajută și-ți recomandă ce-i mai scump, firește! Pentru că, nu-i așa, toată lumea-ți vrea binele, nu-i lăsa să ți-l ia!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Nu sunt din cei de mănâncă, invariabil, ciorbă de burtă și ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți! Nu, mie-mi place mâncarea gătită, ba chiar spun adevărul!

Mâncarea, aici, este bună! Băi, bună!!!

Nu vă codiți să comandați mâncare specifică zonei, moldovenii gătesc bine, cu multă grăsime, ceapă prăjită și carne grasă! @crismis știu că se va cutremura auzind ce prăpădenii îndrug eu, aici, dar, fraților, mâncarea e bună cu” prăjală” , cu zeamă în care să-ntingi cu coltucul de pâine și cu carne din aia, învârstată cu mușchi și grăsime, ce-o mai dăm de gard?!

Vă e frică de colesterol? Sanchi, luăm câte-o țuică, din aia, de-a noastră, moldovenească, nu din aia, de-a buzoienilor, trecută pe lângă alambic, și dizolvă grăsimile, glicemiile și creierii, dar, ce-are-a face, ne simtem bine! =)).

Dar, orice ați comanda de crăpelniță să faceți bine și, în loc de pâine, să cereți turte, focaccia moldoveanului! Bine, cele mai bune turte le face soacră-mea, pe plita din bucătăria ei de iarnă, dar și cei de la Hanu Ancuței pot cere să defileze, verificați și-mi veți da dreptate!

Comandați cu încredere, dacă bucătarul nu va fi beat la ziua când sunteți acolo, zama de cocoș va fi plină de steluțe de grăsime, carne de pasăre din greu, acră să dai cu căciula-n câini și veți primi și-un ardei iute din ăla, fâșneț, de-ți aduce aminte că și berea fără alcool poate fi o soluție atunci când cerul gurii-ți (cerul palatin, na, v-am dat pe spate cu cunoștințele-mi anatomice?) ia foc! Puteți extinde pretențiile și la alte feluri de mâncare de veți vrea să le comandați și, veți vedea, există viață și după!

Prețurile nu se ridică-n cer, ca zmeiele copiilor, rămân naturale și de bun simț. Care n-aveți să plătiți, cereți nota de plată în spălat podele sau metri înălțime de farfurii murdare. Nu cred că veți avea succes dar, na, trebuie să-ncercați! =))


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Firesc, fiind vorba de un han de pe vremuri, este axat pe modul rustic.

De la intrare veți vedea niște mici instalații gospodărești din gospodăriile moldovenilor. Apoi, veți găsi camera” Cămară” de unde puteți cumpăra conserve specifice zonei, sau, dacă aveți dexteritatea, puteți să le furați. Dacă sunteți prinși, bătaia de-o primiți nu-i proastă!

Zic că, dacă tot ați ajuns la cămară să intrați și-n camera de vinde produse tradiționale: o șunculiță afumată, un mușchiuleț, o legătură de cârnați, din ăia, aiți, nu se poate să nu vă facă ceva cu ochiul de prin vitrinele de se află acolo! Garantez că dacă alegeți” mușchi” asta veți găsi, nu ca prin părțile Sibiului de-am ales pastramă și-am găsit doar seu dat cu boia! Bine, așa și la alegeri, am ales un președinte și-am căpătat un jucător de golf, mai nou! Că, doar se știe, tot românul e cu golful: 1,9 TDI.

Altfel, pe lângă construcția de v-am tot omorât, eu, aiciea, o să găsiți altele, mai de vară, făcute din lemn, ca să fie parte din peisaj, cu o oarecare amenajare de spațiu verde, cât să-nțelegi că ăla de administrează locul chiar pune inimă pentru ca oaspeții lui să se simță bine!


---
Trimis de Yersinia pestis in 24.09.21 19:41:25
Validat / Publicat: 24.09.21 19:56:03
VIZUALIZĂRI: 326INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ROMAN.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Asta am mâncat eu, tocană de porc cu ceapă prăjită, sau, ce știu cum se chema?! Dar, bună rău!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43600 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

webmasterX [24.09.21 19:55:41] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

DOINITA [24.09.21 20:21:21] »

Sa va fie de ghine tat ci ati mancat! Noroc ca sant din Moldova si am priceput tati cuvintili pi cari li-ati scris.

Hanu Ancutei, este un loc drag si sufletului nostru, desi nu apucam prea des sa oprim pentru un blid de mancare acolo. Ultima data a fost acum cativa ani, dar imi amintesc de placintele "poale-n brau" si de alivenci.

Acum, dupa ce am tot inghitit in sec, poate ca la urmatorul drum prin zona, vom intra sa vedem frumoasa cu cosite si sa gustam ceva de-a locului. Sa nu uit, frumoasa tare si "galagia "!

Yersinia pestis [24.09.21 21:43:02] »

@webmasterX: Mulțumesc!

Yersinia pestis [24.09.21 22:01:36] »

@DOINITA: Ha, ce așteptam: o moldoveancă de-a mea!

Chiar dacă ne separă vreo 250 de km, geografic vorbind, ne unește amintirea lui Fane Babanu' și bucătăria noastră, aia de de mai sus de Milcov!

Sincer, sunt om cu armata făcută la infanterie, nuș' dacă te impresionează asta, dar, tu, ca urmașă a Vitoriei Lipan trebuie că-ți dai seama ce bucătărie bună au moldovenii! De-aia spui de crâșma de-am vorbitără.

Mersi de vizită, vot și vobe, mai vino și combate!

Yersinia pestis [24.09.21 22:14:44] »

@webmasterX: Am văzut că ți-ai șters votul, deci, un semn de neîncredere! Ai dubii cu veridicitatea review-ului?

Mioriticascris / TELEFON [25.09.21 00:10:37] »

Evident, m-am tăvălit de râs,

Iadul e mai primitor? 😁

Yersinia pestisscris / TELEFON [25.09.21 02:09:58] »

@Mioritica: Este o mare inflație cu Iadul, toți abuzăm de el, la modul peiorativ, pentru că-l dorim ca destinație pentru foarte mulți de ne supărăm noi pe ei!

Ținând cont de faptul că mare parte din noi, proporție covârșitoare, păcătuim cu pricepere și nu suntem preocupați de devenirea noastră spirituală se pare că, după obștescul final, o să ne vedem pe-acolo, cu băștinoșii călare pe noi!

Mioriticascris / TELEFON [25.09.21 02:27:11] »

@Yersinia pestis: youtube

webmaster [25.09.21 07:48:49] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Michi [25.09.21 07:50:57] »

@Yersinia pestis: Si eu ca moldovancă prin naştere, nu şi prin locaţie, am mâncat de vreo două ori la Hanu Ancuţei şi pot confirma că mâncarea e bună rău şi implicit reviewul.Ţin minte ghine nişte ˝poali-n brâu˝pe care nu le-am mai întâlnit în alti părţi.

DOINITA [25.09.21 10:33:45] »

@Michi: Nisti poali-n brau bune rau veti gasi la "Filuta", un loc de pomina aflat in Malini, satul lui Labis. Si aici mancarea este gatita dupa retete moldovenesti, iar placintele chiar au branza si poale!

Va imbratisez cu drag, mama Michi!

Yersinia pestisscris / TELEFON [25.09.21 10:45:56] »

@Michi: Cum am spus, Han de poveste, bucate de povestit.

Bine, așa cum veți citi la intrare, dacă aveți curiozitatea și răbdarea, actuala clădire nu este chiar aia, originală, dar e construită în același loc. Deci, moștenirea rămâne, se transmite mai departe, altfel zis, povestea merge mai departe!

Spre rușinea mea nu am cerut vreodată desert, nu prea bat eu cu dulcele la masă că taie cheful de vin, dar, și țuica-i bună !

gpopascris / TELEFON [25.09.21 12:15:02] »

@Yersinia pestis:

Ultima oară de-am fost, adică prin luna iunie, am avut parte de o prea frumoasă surpriză: o fată frumoasă-frumoasă, moldoveancă cu accent ardelenesc (glumesc, pe bune!) cu niște ochi superbi și un păr negru, legat în cozi groase, ca pe mână și un zâmbet de erai, direct, diabet tip 2, caz de targă!

Ați citat din Sadoveanu (aproape). Păi așa s-a creat faima acestui han. Pe lânga Ancuța din legendă, mai există povești și despre alte "Ancuțe", în aproape 300 de ani. Acum, avem o mărturie în plus.

Bine, așa cum veți citi la intrare, dacă aveți curiozitatea și răbdarea, actuala clădire nu este chiar aia, originală, dar e construită în același loc.

Hanul a fost demolat în timpul celui de-al doilea război mondial (fără legătură cu războiul: proprietarul era falit și statul îl obliga să plătească impozit pe clădire, așa că a dărâmat-o) și reconstruit de la temelie în anii 1960.

Interesant e altceva: în anii 1930, în Iași a fost ridicată o replică a Hanului Ancuței - care replică a fost ulterior folosită drept model pentru a-l reface pe cel de la Tuchilați (nu e typo 😉).

Cei în trecere prin oraș îl găsesc în Parcul Expoziției - se numește Casa Vânătorului. Nu are o faimă deosebită pentru bucătăria sa, din contră, dar atmosfera și locația sunt faine.

gpopascris / TELEFON [25.09.21 12:45:21] »

@Michi:

am mâncat de vreo două ori la Hanu Ancuţei şi pot confirma că mâncarea e bună rău şi implicit reviewul

Hm, implicit... Aș spune că, de multe ori, se scrie bine despre locuri proaste / se scrie mediocru sau mai rău despre locuri faine. Nu prea există corelație între una și alta.

Dar da, Yersi scrie excelent despre un restaurant bun.

Yersinia pestisscris / TELEFON [25.09.21 14:13:12] »

@gpopa: Buei, "Ancuța" de ne-a servit pe noi n-avea 300 de ani, sau, dacă asta era vârsta reală, se ținea bine, detot!

Acuma, na, e drept că Sadoveanu, după venirea comuniștilor la putere , s-a cam făcut ghiocel în atitudine, cică a și primit foloase din cauza asta, dar, orice bărbat din lume poate observa femei frumoase fără a face dovada inteligenței în exces sau a unei acuități vizuale deosebită!

Și, nu, nu l-am citat (aproape) pe Sadoveanu, el m-a anticipat pe mine, da?!

Yersinia pestisscris / TELEFON [25.09.21 14:26:00] »

@Mioritica: Ăștia-s un fel de "Ternipe", doar că fără fete... fără fete fiind nu-s atât de fotogenici! Și nici cu dansul nu-s chiar first class , mai trebuie lucrat!

Nu-s rasist, mie-mi plac țiganii, mai ales când stau în alte țări decât România!

Altfel, dacă te-ai gândit ca dedicație, nu m-ai nimerit, io-s cu Florin Bogardo! Să nu uităm, nicicând / să iubim trandafirii ...

Mioriticascris / TELEFON [26.09.21 10:05:59] »

@Yersinia pestis: Era vorba despre hell,

Deși ne-recomandat, o atracție irezistibilă, cum spun unii.

Mesajul era, nici dansul nici țara:

"În iad voi avea companie bună"

Amu, nah, nici cu trandafirii nu-i rău.

Yersinia pestisscris / TELEFON [26.09.21 19:38:11] »

@Mioritica: Haidi, buei, am înțeles ce vrea ei, doar c-am făcut, așa, o căutare în memoria de scurtă perioadă! M -am prinsără de mesaj, mai ales că nu fu subliminal, ci, așa, de-a dreptul, bolovănos .

Să nu crezi că sunt chiar așa, cu creierul pe moațe ca să pun virgulă între subiect și predicat, chiar dac-am fost polițist! Îndură-te și dă-mi atenuante!

Circumstanțe, spui!

Mioriticascris / TELEFON [26.09.21 19:45:40] »

@Yersinia pestis: 😁

Și eu la fel 😁

Dar nu știu ce 😁

Eu m-am oprit la mesaj.

Mai departe n-am săpat.

😁

Yersinia pestis [27.09.21 14:09:46] »

@Mioritica: Ce bine-i când doi oameni se-nțeleg așa, din vorbe!

Mioriticascris / TELEFON [27.09.21 14:16:14] »

@Yersinia pestis: 😁

gpopa [27.09.21 14:41:47] »

@Yersinia pestis: youtube

Mioriticascris / TELEFON [27.09.21 15:35:28] »

Nici asta nu are coregrafie 😁

Și mesajul este bolovănos 😁

Yersinia pestisscris / TELEFON [29.09.21 13:31:56] »

@Mioritica: !

Mioriticascris / TELEFON [29.09.21 13:36:16] »

@Yersinia pestis: 😁

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, Michi, Mioritica, Yersinia pestis
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0885670185089 sec
ecranul dvs: 1 x 1