ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.04.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mărăşeşti [VN]
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Vâjâiala de Paște. Prima zi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Se pare că primăvara a venit, indubitabil! Nu de alta dar, iată, tocmai ce trece și ce-a de-a treia zi de Paște și, pe viitor, ne pregătim de concediile din vară pe care abia le așteptăm.

Primăvara este un lucru frumos care ni se întâmplă : scăpăm de hainele greoaie, devenim, deci, mai spințari în purtări, ne etalăm, parte din bărbați, tricourile alea, cumpărate, intenționat, cu două numere mai mici, din dorința de-a epata cu atletul care zace în fiecare bărbat.

Bine, mulți dintre masculi, ca să-și capete forma anatomică perfectă, merg la sală și trag de fiare sau de diferite instalații. Pentru că de ce?! Pentru ca să facem femeile să-ntoarcă privirea, admirativ, după noi.

Cei care n-au talent la exerciții fizice s-ar putea folosi, pentru a câștiga admirația fetelor, de o altă instalație, se cheamă, acronimic, ATM, adică-i o mașină din aia, de are înăuntru un chinez mititel, care-ți numără banii și ți-i dă printr-o fantă. Lucru bun...

În cazul meu nu poate opera faza cu corpul cu mușchii dăltuiți și nici cea cu ATM-ul, banii fiind gestionați strict de jumătatea mea. Nu, nu de jumătate din corpul meu ci de jumătatea din familie, care, spre fericirea mea, e și partea frumoasă a familiei mele.

Exasperat de ariciul pe care-l are, acum ceva timp am purtat o discuție cu ea. Am întrebat-o dacă pot să-i pun două întrebări. A zic că da, așa că am întrebat-o , două întrebări, una după alta :

- Pot avea mai mulți bani de buzunar?

- De ce nu?

Răspunsul încă nu l-am primit, dar, nu-i nimic, știu că așa e ea, ține la mine. De exemplu, luna asta facem 28 de ani de căsnicie oficială, plus cei 5 ani de relații de cofetărie pe care i-am avut înainte de ofițerul stării civile, ăhă, de câtă vreme suntem împreună???!!!

Chiar deunăzi am găsit pozele de la nuntă, i le-am arătat și, pe ea, fire simțitoare, a podidit-o plânsul. Printre sughițuri am înțeles că spunea ceva de genul ” Oh, Doamne, trebuia să deschid ochii mai bine! ” dar n-am înțeles la ce se referea ?! Bine, pe vremea când m-am însurat, eram slab și urât de spuneai că fac reclamă la ghinion.

Mă rog, asta-i altă discuție, să revenim la subiectul acestui review și anume la ce-am făcutără noi în alea doo zile libere de Paște, pe unde și ce-am văzut și de ce.

Zic doar, ca să-nchei discuția despre Paște că eu am ținut cu strictețe de post: ăla de viceprimar, că, în rest, despre postul alimentar, nu s-a lipit de mine!

Mă rog, sper că Doamne-Doamne să nu fie extrem de supărat pe mine din cauza asta, el știe că-L iubesc, dar iubirea nu poate fi condiționată de ceva atât de insignifiant, cum ar fi postul.

Ca tot românul, de Paște am consumat numai mâncare ușoară, exact așa cum au spus medicii la radio: borș, drob și friptură, toate din miel, ca să fiu în trend, bașca oo roșii, caș, urdă și alte chestiuțe din astea, mezelicuri cum s-ar spune. Normal că am avut și legume la masă, de care nu m-am atins, doar m-am uitat, ca să nu altereze gustul de carne!

Cozonacii și pasca nu strică gustul, vă promit eu, puteți încerca ”sens peur”, vorba englezului Goethe

N-am abuzat nici de băutură, ceva țuică și vin roșu, ambele de la mine din beci, eventual și vreo doo sticle de bere, de trei litri fiecare.

Altcumva, fiind oarecum ghiftuiți, ne-a venit cheful și anume de-a călători, undeva unde să nu mergem prea mult cu mașina dar, musai, să vedem locuri frumoase, grabnic aducătoare de bună dispoziție.

Ce să fie, ce să fie?! Ca un adevărat cap de famelie de mă aflu, am decis, tăios, că mergem unde vrea Adriana! Așa că am luat drumul spre Slănic-Moldova, aruncându-ne-n viață, la ce-o fi!

Pe drum creerele meu a dat semne că nu i-au murit neuronii, sinapsele alea au făcut ceva scântei și am decis că să mergem la barajul de la Valea Uzului și-apoi, spre Comănești, să belim ochii pe-acolo, urmând ca, venind nazati, spre casă, să adăstăm ceva timp prin frumoasa stațiune Slănic Moldova, care unora dintre membrii AFA le spune ceva.

Cum se ajunge la Barajul Valea Uzului

Păi, plecând din Mărășești, pe DN 2, până la Adjud, dupe care, mergi spre Onești pe DN 11A, până la Onești și, mai departe de-aicea, pe DN12 A, până la Comănești.

Pentru mine orașul Comănești stârnește oareșce emoții, legat de faptul că, pe vremuri, long time ago, a fost primul oraș unde, la Adjud jucând, am performat în Div. C, la juniori. Am jucat portar și, nu știu de ce, echipa mea a bătut, cu 3-1.

Pe bune, Comănești era un oraș frumos pe atunci, aveau echipă bună că o ținea Intreprinderea Minieră de acoloșa.

Cum vă spuneam, ajungi aicea mergând pe DN 12 A dar, dacă ai chef de ducă, mergi mai departe, spre Miercurea Ciuc. Traseul este chiar frumos, să știți, șoseaua bunicică, deci, care vreți, faceți cum vă spui! Dacă o să regretați și vreți să vă răzbunați, iacă, vă dau numărul de telefon: 07** /***. ***

Cum vă spuneam, Comăneștiul este un oraș frumos, măcar pentru cadrul natural. Este de acord cu mine și Alexandru Vlahuță , care a spus în „România Pitorească”: Comăneşti, sat mare, frumos, aşezat în munţi, pe tăpşane deschise, uşor înclinate spre apa Trotuşului. Tăcut priveşte de pe podişul din stânga măreţul castel, care-şi întinde în fund, spre codri – parcu-i întunecos, cu drumuri tăinuite, cu bărci pe lacuri, cu punţi peste cascade şi boschete de portocali… ” Na, poftiți de mă contraziceți !

Ce să faceți în Comănești

Cam ce vreți, câtă vreme sunteți politicoși și civilizați. Nu uitați, educația-n zonă este accentuat proletară, mare parte din locuitori având sau au avut tangențe cu munca-n mină, deci nu prea găsiți suflete poetice. Mina a fost închisă, definitiv, în anul 2005 , stilul de viață a rămas .

Tot pe-aici, se muncește, încă, la pădure, unde, vorba aia ”Carte multă nu se cere/ Prost să fii și s-ai putere! ” Deci, atenție la ce glume faceți, poate că glumele seci nu au prea multă căutare !

Cum intrați în Comănești, dinspre Onești, spui, fie că veniți cu auto, fie cu trenul, primul obiectiv frumos de văzut, este Gara CFR Comănești.

Gara a fost construită și dată în folosință în 1892. Cel care a proiectat-o, inginerul Elie Radu s-a inspirat după construcția Gării CFR Curtea de Argeș și cea din Lausanne, aflată în țara prietenă Elveția. Dac-o fi adevărat, iacă, nu vă poci spune, Gara CFR din Curtea de Argeș am văzut-o, pe cea din Lausanne, niet!

De ce or construit Gara, e simplu, vă spuneam că la Comănești au fost exploatări miniere și cărbunele ăla trebuia transportat, la fel și lemnul din pădurile de lângă.

Castelul și Parcul Ghika - Comănești

Familia Ghika a fost una dintre cele mai importante ale istoriei românești. Se știe că această familie a dat României (Moldova și Țara Românească )cum a fost împărțită ceva timp, 25 de domnitori.

Frumuseţea locurilor dar şi moşia marii familii boiereşti Ghika l-au impresionat şi pe istoricul Nicolae Iorga, care, în 1918 remarca: „Comăneşti, moşie a familiei Ghika, [... ] Castelul, o clădire nouă, în mijlocul unei grădini foarte frumoase, se găseşte în faţa gării smălţuite şi încununate cu turnuri, care se pot admira mai mult decât locui şi întrebuinţa”. Clădirea a fost inclusă în lista monumentelor istorice, din patrimoniul naţionalș . Această construcţie ridicată prin 1890 poartă semnătura arhitectului Albert Galleron (1847-1901). Galleron era un arhitect francez care într-o anume perioadă în care moda era franţuzească în mai toate clădirile, a proiectat câteva clădiri devenite embleme arhitecturale ale capitalei, printre care Ateneul Român..

Acuma, ca să fie pe dreptate, alaltăieri, când am fost eu acolo, Castelul era foarte închis.

Castelul a avut o istorie lungă, în decursul timpului devenind sediul diferitor institituții. Acuma găzduiște sediul Muzeului de Etnografie și Artă din Comănești.

Fiind închis, ca să-l putem vizita, aveam opțiunea pătrunderii prin efracție, de care, însă, n-am abuzat, ne-am mulțumit să ne uităm, pe-afară, la el. Nu, nu era o poartă nouă, deci privirile noastre nu se pot potrivi cu zicerea ce se referă la perspectiva vițelului atunci când vede o poartă nouă.

Parcul Castelului nu m-a impresionat, mi s-a părut chiar neîngrijit, mai ales că era prima zi de Paște, când tot omul găsește o lingură de var să mânjească niște borduri iar iarba nu era tunsă. Dar, asta e, e drept, eu sunt mai mereu, așa, cârcotaș.

Barajul de la Valea Uzului

Lacul este un must see al locului, e păcat să treci și să nu-l vezi!

Cert este că, odată ajunși în comuna Dărmănești, venind dinspre Comănești, faci, ușor, la dreapta. Mergi, preț de vreo 13-14 km pe DJ 123. Aveți încredere, drumul vă va duce exact deasupra barajului.

Șoseaua este asiguratoare de mici șocuri, sunt întreținute gropițele și chiar unele hârtoape , dar, drumul este suferitor. Ba, de la un punct, este proaspăt asfaltat. Se merge prin pădure și se urcă, dar nu nebunește, este chiar bine. Căldura de-afară este estompată de umbra brazilor, dar, pădurea este mixtă, foioase-rășinoase, deci, peisajul este încă știrb.

La un moment dat, printre copaci, se vede silueta zveltă a barajului, motiv de poze. Apoi, la circa 1 km mai sus, ajungi chiar la baraj.

Am oprit și noi dar, surprize, nu ai voie pe coronament, stăm doar și ne uităm. M-am uitat la lumea de-acolo, nimeni nu părea să aibă bomba la el, dar, nah, paza bună trece primejdia rea.

În locul unde-am parcat mașina se vede și silueta unui frumos motel, închis în totalitate. Un mare anunț ”De vânzare” arată cât de comercial este locul. Nope, nu veți mânca mici și nici să beți bere aicișa nu o să puteți , este închis.

Ne mulțumim cu priveliștea barajului și a lacului de acumulare

” Lacul de acumulare Poiana Uzului este situat in apropiere de Sălătruc si are ca scop principal alimentarea cu apa si producerea de energie electrica. Barajul in spatele caruia s-a format lacul este un baraj cu contraforti, unul dintre putinele baraje de acest fel din Romania. Barajul este inalt de 84 de m, lung de 507 m iar lacul are o lungime de 3,75 km, o suprafata de 334 hectare si un volum de 98 milioane metrii cubi. Adancimea maxima a lacului este de 64,7 m. ” zice un sait de ne explică ce și cum e cu lacul.

”In acest lac pitoresc traiesc mai multe specii de peste, asa incat este un loc ideal pentru amatorii de pescuit. Se plateste o taxa ca sa stai pe balta si sa iti incerci norocul, dar pasionatii nu vor regreta pentru ca pestele trage bine.

Ca informatie utila, malul stang este bolovanos si nu e recomandat pentru excursii sau pescuit in familie, fiind pericol de accidente pentru copii.

Pescarii pasionati sustin ca Valea Uzului este n loc unde poti sa stati o saptamana si sa pescuiesti in toate felurile fara sa te plictisesti. Lacul are caras, stiuca, pastravi.

Daca pescuitul nu e punctul vostru forte, va puteti incumeta sa parcurgeti unele dintre traseele montane care ofera privelisti spectaculoase.

Iata cateva trasee spre Muntii Ciucului: Podul de Piatra – Darmanesti, Podul de Piatra – Valea Uzului (sat), Lacul Poiana Uzului – Cascada Nasolea Mare, Lacul Poiana Uzului – Varful Obcina Laposu, Lacul Poiana Uzului – Varful Muierusu.

Mai puteti urca si in masivul Nemira pe una dintre aceste rute: Lacul Poaia Uzului – Varful Fantanii – Lemnia (sat), Lacul Poaia Uzului – Varful Nemira Mare, Lacul Poaia Uzului – Rezervatia Nemira, de unde incep numeroase alte trasee, Lacul Poiana Uzului – Varful Farcu, Lacul Balatau, amonte – Rezervatia Nemira. ” ne spune același sait

Mă rog, noi nu eram pregătiți pentru așa ceva, voiam doar s-aerisim celula nervoasă aflată în posesia noastră, așa că ne-am declarat mulțumiți cu ceea ce-am văzut, apoi, am năpădit în mașină și am pus cap compas spre Slănic Moldova.

Plecând din zonă, am mers spre Tg. Ocna. Am trecut pe lângă prima sondă săpată prin foraj mecanic din România, sondă bătută în 1861. Făcut poza de rigoare și apoi, plecat mai departe.

Am dat să intrăm în frumosul drum spre Slănic Moldova dar am avut prilejul ocaziei să vedem că nu se poate merge că se surpase drumul. Aveam de ales o cale ocolitoare, prin orașul Tg. Ocna, dar, am decis să renunțăm, să mergem spre casă, trebuia să-l vedem pe Vettel cum câștigă în Grand Prixul de la Bahrain.

 

Per total, dacă a meritat tot drumul? Răspuns: DA! Am clătit creerele, am văzut locuri frumoase și aducătoare de bucurii.

Acuma, pe bune, am fost și la Mănăstirea Cașin, dar, despre ea, altă dată.

Nenea web, te rog, asigură nivelul de zgomot al acestui review prin : youtube

Altfel, haidi, pa!


[fb]
---
Trimis de Yersinia Pestis in 10.04.18 15:12:58
Validat / Publicat: 10.04.18 17:04:11

VIZUALIZĂRI: 1122 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Castelul de v-am zis de el
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[10.04.18 17:03:22]
»

Mutat în rubrica "O zi în Comănești, MOINEȘTI / COMĂNEȘTI" (nou-creată pe sait)

Am considerat, mai sus ca subiect „majoritar” acest oraș - Comâneștiul - și împrejurimile sale.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[10.04.18 17:13:56]
»

@webmasterX: Saitul tău, regulile tale! ????

webmaster
[10.04.18 17:19:44]
»

@Yersinia pestis: AFA spune că atunci când se inițiază un articol (un review), este recomandat să se aleagă un subiect geografic despre care se vor scrie impresiile/recomandările.

Sunt acceptate însă, evident, și „struțo-cămile” precum ce-i mai sus /-- „struțo-cămile” din punct de vedere STRICT geografic.

Ne-am dori însă să ajungem la acest ”nivel superior”, când utilizatorii realizează că, în timp, sunt MULT mai valoroase articolele concentrate pe subiecte / obiective GEOGRAFICE

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[10.04.18 18:17:09]
»

@webmaster: OK, am înțeles, nu-i bai!

ANILU
[10.04.18 19:26:31]
»

@Yersinia pestis: Deci, ești ca tot românul muritor ????

N-ai ținut post alimentar dar îți respecți cu sfințenie postul de viceprimar!!!

Ai avut pe masă de Paște toate bunatatile din miel dar și lichide din beciul propriu!

După care ai plecat la plimbare pe lângă casă. Tu nu ai stat blocat în trafic la întoarcere? Că noi muritori din București așa plătim, se blochează toate intrările în București!!!

I-am arătat și soțului pozele cu gara din Comanesti, el este interesat de astfel de clădiri, doar este constructor de căi ferate.

Frumoasă plimbare.

Aștept să ne scrii unde ai petrecut cu jumătatea ta cei 28+5 ani de conviețuire.

O primăvară frumoasă.

krisstinna
[10.04.18 19:56:12]
»

@Yersinia pestis: Mi-a plăcut melodia solicitată.

La mulți ani cu fericire și vacanțe frumoase!

Frumos castelul muzeu, păcat că era închis.

Barajul e tare atrăgător, mie îmi plac atracțiile astea turistice, îmi place mult și apa, mă relaxează, pentru mine înseamnă viață.

Felicitări pentru plimbăreală, pupici pentru Adriana.

Zoazore
[10.04.18 20:18:02]
»

@Yersinia pestis: 28+5=33. Woow! O viață de om! Aveți ceva vechime! Felicitări, la cât mai mulți ani împreună.

Și fiindcă ții postul meriți felicitat. Iar eu îți mulțumesc și pentru dedicația din P13.

Cât despre Barajul Uzului, l-am văzut în 1988, vara, când am făcut practica la Tg. Ocna. Și la Comânești am fost. Așa că pot confirma: e tot așa de frumos cum îmi amintesc.

krisstinna
[10.04.18 20:31:44]
»

@Zoazore: Care post? De Vice, că ăla de haleală nu, e păcătos ca și noi

Adică e un om normal.

Zoazore
[10.04.18 20:34:46]
»

@krisstinna: Păi de-ăla zic! De-ălălalt... l-om ține noi trei... cândvaaaa... aaaaa!

AZE
[10.04.18 20:39:37]
»

@Yersinia pestis:

No, la mulți ani pentru ăia 28... plus ăia 5... (la mine doar 23+5)

Sincer la mine ecourile se scot cu cleștele. Tu reușești fără clește, așa să știi că bancul ghicitoare sună așa:

-care este cel mai bun lemn de pin?

-răspuns corect: PIN-ul de pe card (la fel de acronimic valabil pentru a doua categorie de masculi menționat în articolul tău, dornici de a seduce/atrage/a întoarce privirile femeilor cu o singură condiție-suma disponibilă să conțină suficiente zerouri în capăt)

Și ca să nu ne abatem de la subiect, felicitări pentru excursie

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[10.04.18 20:44:03]
»

@ANILU: Da, exact așa, “ român obișnuit “! E drept, până am devenit viceprimar am fost și eu om obișnuit! ????

De stat în trafic n-aveam cum, la Comănești am fost în prima zi de Paște. Ori, atunci, tot românul stă la grătare, la fripturi nu la volan!

Cât despre vinul propriu, da, îl am da’ nu-l dau la nimenea!

Județul Bacău are câteva gări tare frumoase, începând cu Onești și mai departe. Aș aminti Ghimeș, gara ce, pe vremuri, era împărțită în două pentru că pâna acolo era Imperiul Austro-Ungar.

Poate c-o s-ajungeți să le vedeți!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[10.04.18 20:50:51]
»

@krisstinna: Ei, melodii bengoase mai am doar că mie-mi place muzica aia, mai fără vorbe!

Mersi de urări și reciproca este perfect valabilă!

Nu știu de ce muzeele sunt închise în zilele libere?! In Bacău casa lui Bacovia este închisă-n week end, aici Castelul, care e sediu de muzeu, la fel!

Păi, mă gândesc eu, nu atunci este mai mare posibilitatea de-a avea vizitatori, când sunt zile libere?!

Mă rog, de-ale României!

Da, barajul este frumușel. Nu neaparat el cât zona unde este construit. Dacă o s-ajungi prin zonă încearcă-l! Pe răspunderea mea, mă poți blestema la telefon la o adică! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[10.04.18 20:55:57]
»

@Zoazore: Vezi ce-nseamnă inginerul?! Cum știe el să facă socoteli???!!! Este lucru de toată stima, pe bune, asta o spun prin prisma polițistului de-am fost! ????

Uite ce-nsemnează mândria de-a face parte din breaslă, te emoționași la poza cu fierătania din P13. Iacă, mă bucur ca-ți facui o plăcere!

Credeam că știai că nu găsești minciuni la mine, așa că e normal să scriu despre locuri frumoase. Chiar dacă doar din zona Comănești!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[10.04.18 21:00:48]
»

@AZE: Știi vorba:”Muncește pe rupte până ce contul bancar va arăta ca un număr de telefon “ Mie mi-a reușit, doar că e un număr de telefon de interior. Dar, nu mă las!

Da, la noi a trecut timpul, eu m-am insurat la 25 de ani, chiar in anul de terminam școala militară de la Băneasa! Sincer, ăștia 33 de ani i-au ieșit pe nas Adrianei, eu am trăit bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Pușcașu Marin
[11.04.18 05:47:51]
»

@Yersinia pestis: Dom'le, povestesti frumos, ce sa mai!

Si vazui intr-un ecou mai sus treaba cu telefonul, cu numarul de interior. Sa stii ca al meu e de genul 9xxxx, asa ca io m-as multumi s-arate si contul de genul asta.

Da' io nu-s viceprimar .

In rest s-auzim de bine, sa mai citim impresii de-astea scrise mestesugit si haios si sa dea Sfantul Partid de Guvernamant sa vad pe la teveu ca viceprimarul are grija de monumentul ala de la locul de domiciliu ca de contul de pe AFA

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[11.04.18 06:19:55]
»

@ghisor: Păi, n-arată rău “numărul tău de telefon”, poate tocmai pentru că nu ești viceprimar! Nu ca să mă apăr dar salariul de viceprimar e mult mai mic decât cel pe care-l aveam ca ofițer de poliție.

Mausoleul este pe teritoriul Mărășeștiului dar este întreținut de către Direcția “Cultură” din cadrul CJ Vrancea, nu e al nostru. Așa că eventualele huiduieli nu ne sunt corect destinate.

Altfel, mulțumesc că-ți făcuși timp s-arunci o geană pe ce scriu eu și-mi pare bine că-ți plăcu! Dacă vrei să mai votezi vezi că mai am 135 de reviewuri. Enjoy! ????

Zoazore
[11.04.18 07:55:00]
»

@Yersinia pestis: Pai tocmai ca stiam ca nu gasesc minciuni, la toti prietenii de pe AFA, citesc p-acilea!

M-a emotionat sonda aia. Asa batrana si mai misca!

Chiar si la Comanesti sunt locuri frumoase, pretore!

webmaster
[11.04.18 09:41:26]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[11.04.18 10:59:55]
»

@Zoazore: Aia cu sonda e ca-n bancul cu baba și peștele proaspăt.

Se duce o babă la pescărie și-l întreabă pe vânzător:

-E proaspăt peștele?

-Proaspăt, mamaie, nu vezi, uite, mai mișcă încă!

-Eh, maică, așa, de mișcat, și eu mă mișc!

Da, o să v-arăt, celor de nu le știu, și locurile frumoase din zona Comănești-Moinești. Fiți cu ochii pe ceea ce scriu!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[11.04.18 11:03:01]
»

@webmaster: Cum spuneam : saitul tău-regulile tale. Mulțumesc că m-ai ales!

Qvadratvus
[14.08.20 23:10:38]
»

Dom' le, am apreciat faptul că aţi mâncat legume de Paşti. I-am dat temă soţiei să citească rw-ul din scoarţă în drob (pardon... în scoarţă) şi să vadă şi ea că vegetarienii sunt de mai multe feluri. De mult îi spun că cea mai bună legumă este porcul, dar nu mă crede! Acum am dovada că şi cu preparate de miel se ţine post, aşa că rămân veşnic îndatorat! Semnează: un vegetarian cuvios

P.S. Cât despre aluziile precum că rw-ul nu ar avea leăgturi cu geografia, sunt absolut siderat ! Drobul este o denumire cu indicaţie geografică, deci e clar că textul conţine informaţii în acest sens...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, AZE, Pușcașu Marin, Qvadratvus, Yersinia Pestis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Comănești:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085616111755371 sec
    ecranul dvs: 1 x 1