ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.04.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mărăşeşti (VN)
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
APR-2022
PREȚ 150 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în zona Focșani

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 9 MIN

Hai-hui prin Vrancea. Restaurantul” Cerdac” Cotești sau, îndeplinirea nevoilor din Piramida lui Maslow

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Aristotel a stabilit că” omul este ființă socială” , ideea a fost întărită și de Hagi, care are un stâng mai bun decât al grecului, cel de a stipulat, doct, că” Omul este ființă umană” și, ca atare, individul, spui, are și el dorințe, nu joacă numai” lungă și pe-a doua” .

Acuma, nah, dacă așa s-a dat ordin asta facem, devenim sociali și sociabili. Adică, cum ar veni, trebuie să interacționăm, că trebuie să trăim în cetate, să ne simțim parte a lu' societatea de ne are membri, adică să ne includem în ideea de apartenență, de organizație.

Ăștia de se cred mai șmecheri, poate c-or și fi, au stabilit fără putere de echivoc că nu putem trăi de capul nost' , că, musai, lucrurile vin și se completează unele după altele și că fiecare om are niște nevoi pe care caută, nu, nu le caută, trebuie să și le îndeplinească.

Maslow, un tip care și-a cîștigat mâncarea dându-și cu părerea despre cum percepem noi durerea, a categorisit nevoile omului ființă umană reprezentându-le într-o piramidă cu vreo cinci niveluri, ceea ce n-ar fi vreo mare brânză întrucât eu cunosc localități unde cășile membrilor anumitei etnii, au de la cinci etaje în sus, dar cară apă cu bidonul... hm, am deviat.

Booon, Maslow, ăsta, a stabilit că noi, oamenii, ca să ne simtem bine, trebuie să ne îndeplinim niște cerințe: alea primare, fiziologice, alea referitoare la siguranță, de nevoi speciale și apartenență, de recunoaștere socială și, moțul, alea de dezvoltare personală. Și, se pare că, inconștient dar permanent, ne agităm pe orbită, ca electronii instabili, să realizăm, toate astea.

Eu, unul, am descoperit un loc în care toate astea se pot rezolva instant, fără alt efort decât ăla de-a te deplasa pân' acolo. Dacă vreți să aflați unde, nu faceți nimic altceva decât citiți ce-o să scriu, în continuare, mintenaș.

Ca să nu vă ieie urâtul, sau plictiseala, iacă, vă pui un filmuleț, pentru care nu vă iau bani, că, așa-s io, bun. Dar, care doriți, mă puteți ajuta cu o sumă modică, o mică atenție, de la 100 de euro-n sus, în contul pe care vi-l trimit personal, pentru întărirea legăturii dintre noi, mai ales că astfel vă veți îndeplini și o necesitate din piramida de spusei de ea, aia cu socializarea. Web, te rog, socializează cu mine postând: https://www.youtube.com/watch?v=zi4YQlzOYiY

Care nu vreți să mai citiți, treaba voastră, nu știți ce pierdeți! Vă spun tot eu: timpul! :p


despre SERVICII

Ca să fiu sigur că pot să-mi îndeplinesc dorința de recunoaștere socială și să pot fi primit în cantină, am făcut o prea frumoasă rezervare, telefonic, la numărul afișat pe saitul dedicat acestui așezământ. Că deoarece doream să pătrund acolo, eu și cu un grup de prieteni, voiam să fiu sigur că voi găsi o masă și nu-mi voi lua vreo ușă-n nas dacă nu anunț din timp.

Am apelat, spui, cineva din partea ailaltă m-a ascultat și m-a băgat în seamă: i-am spus ce vreau, pentru câte persoane și data când, la o adică. El nu mi-a cerut decât să spui cum mă intitulez și un număr de telefon, fără să-mi ceară bani pentru asta.

La data și ora de-am stabilit-o, plus/minus vreo câteva minute, trecute, fix, ne-am prezentat, eu și grupul cu care realizam dorința de socializare, pe prea frumoasa ușă a stabilimentului. Când am ajuns la restaurant, am fost abordat de cineva de păzea locul. I-am explicat ce căutăm și persoana respectivă, extrem de feminină, ne-a zâmbit larg (are un dentist bun) și ne-a condus la masa ce părea pregătită festiv. A continuat să zâmbească și când ne-a adus menurile și am conversat oarece nimicuri, cât să ne sîmțim băgați în seamă.

Atmosferă frumoasă, destinsă, prezență personalului - elegantă și discretă.

Dacă tot ne-a adus menurile, am buchisit ce scria acolo și am început să ne dăm importanți, întrebând ce e cu ceea ce voiam. Aceeași domnișoară ne-a explicat, pe îndelete, ca la aia mai puțin inteligenți, ce ar fi cu mâncarea, din ce substănți e confecționată și de ce.

La băuturi ne-am descurcat singuri. Am stabilit deci ce vrem, noi și perechile de ne însoțeau, am căscat ochii prin sală, să vedem ce e pe-acolo și, la câteva minute ne-am pomenit deranjați de fata de ne servea cu băuturile dorite. Cât ne-am mai băgat în seamă între noi, prietenii, socializând cum ar veni, mai o minciună, mai un basm, a venit și cu mâncarea. Deci, la” promptitudine” , un mare plus!

Sincer, mâncarea arăta -ntr-un mare fel, de asta spui mai jos. Iar la gust, mmm, dar și despre asta o să leorbăi mai jos!

Mai remarc prezența discretă a personalului, care trecea pe la noi întrebând ce ar mai dori pipotele noastre, operând funcție de necesități la fel de repede, un alt plus, așa că chiar ne-am simțit alintați.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Dacă la Cherhanaua” Paradisul Pescarilor” mâncarea a fost ca să fie, aici se schimbă calimera: feluri de mâncare atent pregătite, cu tot ce-nseamnă iute dătătoare de pofte, evoluând în lăcomii: vizual, olfactiv și gustativ.

Chiar dacă eu și Adi ne-am stricat ziua de ieri pentru că ne-am luat cântar și-am abuzat de el, cântărindu-ne, apoi suferind șocuri emoționale severe, nu ne-am putut abține să nu comandăm produse cu conținut ridicat proteic și alte alea glicemice de-ți strică silueta. Nu mă dau la bârfă aici că râde @crismis de mine, ea le știe pe astea cu microbii de - ți micșorează hainele, făcându-te să pari gras.

Am comandat, deci, fiecare ce-a râmnit, cam așa: mușchi de vită cu sos de trufe și cartofi aromatizați, pulpă de rață cu piure de țelină și sos de merișoare cu gutui în sos de vin, risotto cu fructe de mare, șnițel crocant de pui cu cartofi și salată, o salată Caesar și o porție de ciulama de ciuperci, asta din urmă absolut de post, din motive de liber cugetător ortodox. Mă rog, mie nu-mi pasă de religie, poți să crezi și-n becul din tavan, e o alegere a fiecăruia.

Porțiile erau mărișoare, spre imense, am ras tot din farfurie și am hotărât că-ncep să slăbesc de luni. Judecând după farfuriile goale pe care ospătarul le-a luat din față noastră, este clar, nu ne-a plăcut, niciunuia, mâncarea. Mie mi-a luat cel mai greu farfuria din față, mai ales că mi-a spus că nu e frumos să ling strachina până scot șpan din ea.

De la bar ne-am alintat cu gin tonic, o carafa de 1 l cu vin, trei fresh-uri de fructe și, eu și ălălalt năpăstuit de am fost șoferi, 4 beri” Heineken” de 0,3 l. Fără alcool, se știe!

Prețurile absolut decente, pe mine, ca famelie, eu și consoarta, adică: șnițelul, salata caesar, doo beri, un gin tonic, un fresh m-a ajuns frumoasa sumă de 110 lei. A uitam, a fost și o porție de papanași, că Adi e mai prietenă cu cântarul decât sunt eu.

La așa sumă, am renunțat să mă umilesc, făcând faza cu leșinul, sau povestea cu părinții care-au murit iar io-s orfan, nope, doar am achitat, cash, ba chiar am făcut criză de mână spartă, lăsând 15 % tips-ul pentru cea care ne-a servit. Dar, dacă nu vrei cu lichidități, merge și cu POS-ul, este undă, la greu!

Rezumând, dar fără a minimaliza, mâncarea grozav de bună, de făcut poze cu bucătarul, prețuri de mare bun simț! Excelent!

Deci, am realizat aici și nevoile primare, de hrană, pe alea legate de apartenență și pe alea de recunoaștere socială. Și, chiar dacă nu am băut alcool, sunt pe cale să bifez și moțul lui Maslow, nevoia de dezvoltare personală, că mi-am făcut damblaua!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Despre împrejurimi nu prea poți comenta mare lucru, locația este la vreo 5-6 km de Focșani, la intersecția DN 2 cu DJ 205 R, care duce spre Cotești. Ați înțeles, deci, că e chiar lângă șosea, deci” nu e peisage” , că n-are de unde!

Clădirea este mare și frumoasă, cel care s-a ocupat de amenajarea strictă chiar se pricepe: parcare largă, iluminată a giorno, pavată frumos, restul curții cu mult spațiu verde atent întreținut. Parcarea păzită, este o mare clădire acolode găzduiește personalul de pază, plus că și-n curtea stabilimentului se intră pe o poartă, restul fiind împrejmuit. Adică, împlinim și nevoia de siguranță, de zice Maslow că ne crapă măseaua după ea.

Arhitectura clădirii este spre cea locală, fără stridențe. Spațiul interior impecabil, restaurantul compartimentat discret cu ajutorul unor coloane și a unui paravan ornamental. Afară, restaurantul are o terasă cu cîteva mese, dar aseară se burzuluise vremea și nu se putea abuza de acel loc. Pentru anumite evenimente, clădiri de terase, protejate cu folie transparentă.

Totul inspiră eleganța aia, adevărată, neostentativă, de bun gust. Personalul, de la bar sau cel din sală, corect și elegant îmbrăcat, fetele care servesc, fie opătari, fie runneri, sunt o prezență plăcută, discretă.

Atmosfera creată impune o anume atitudine pe care trebuie s-o ai, ambientalul este frumos. A, să nu uit, muzica discretă, așa cum trebuie să fie!

Gata, terminai! A ieșit o postare lungăăă, dar voi știți că io nu pot fi concis. Și, cum m-ați iertat mereu, sper să mai puteți s-o faceți încă o dată. Nu se știe, poate că e ultima oară, depinde doar de voi! :))

Haidi, pa!


[fb]
---
Trimis de Yersinia pestis in 10.04.22 13:01:06
Validat / Publicat: 10.04.22 13:39:35
VIZUALIZĂRI: 463INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FOCȘANI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Clădirea Pensiunii și a Restaurantului ”Cerdac”
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35750 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmaster26 [10.04.22 13:39:48] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu [10.04.22 13:49:21] »

@Yersinia pestis: Start vot! Ce sa mai spun, de la tine ma astept la orice, asa ca imi asum orice risc. In ceea ce priveste articolul de fata, cvred ca din punctul meu de vedere as fi vrut sa dai rasol , nu de vita, ci la figurat spus, caci eu mai intai am vazut pozele si am sperat ca macar gustul sa fie altfel decat o sugerau pozele, insa nu am avut noroc.

Dar ma bucur pentru tine si ca sa fiu si eu multumita, ma bucur pentru cantarul tau, desi nu prea cred ca iti pasa de parerea lui, cred ca il consideri doar un obiect inutil in casa (pentru tine) sau ceva la genul "de maine incep regimul, azi ma simt bine"

Sa va fie de bine, preturile au fost si ele de asa maniera incat sa revii, felicitari, votat cu mare drag.

Yersinia pestis [10.04.22 13:59:43] »

@webmaster26: Am văzut, mulțumesc!

Yersinia pestis [10.04.22 14:08:10] »

@mishu:” Ce sa mai spun, de la tine ma astept la orice, asa ca imi asum orice risc.”

Sper c-o spui în mod pozitiv, că, da, m-ai ghicit, nici nu știi ce inimă sâmțitoare și suflet curat am.

Drept e că, până prin 2008, când eram dezvoltat plenar de ajunsesem de mă cântăream în tone, nu-mi prea păsa de cântar, așa că aveam 0,128 tone. Culmea e că, deși eram cât China, asta nu mi-a afectat încrederea-n sine ba chiar invers. P-ormă am aflat că ar trebui să slăbesc vreo 50 de kile și, cu ajutorul unui medic din Focșani, o doamnă pe care @crismis o cunoaște, am ajuns la frumoasa cantitate de 88 de kile. E drept, în vreo 8 luni, cu mari și frumoase eforturi. Și, mult timp, m-am menținut pe-acolo, mai renunțând la șpriț, mai făr dulce, de bere am uitat, pâinea e decor, cu mașina mergem rar și numai pe distanțe ce duc afară din oraș.

DE ceva timp am mai abdicat de la regulile alea și, iacă, am ajuns pe la vreo 95, că, nah, ce să spui, porc am avut, vin știu să fac, țuica mea îmi place. Adi gătește bine dar eu sunt și mai bun și, fără laudă, mai bucătar decât ea. Și, am redescoperit bucuria de-a mânca.

Acuma, că vine vara (pe-unde-o fi, că e o vreme afară de câh!) vreau să uimesc iarăși lumea cu fizicu-mi numai fibră, doar că am văzut că mi se ridică bluzele și tricourile pe burtă. Deci, da, de mâine-ncep să slăbesc!

mishu [10.04.22 14:27:33] »

@Yersinia pestis:

Deci, da, de mâine-ncep să slăbesc!

multa lum promite ca de luni, insa nu prea se tine de cuvant. se pare (statistic vorbind) ca e mai bine sa te apuci de vineri.

Acum tu nu o lua ca pe un motiv, strica statistica si incepe de luni daca asa ai decis . Succes!

Yersinia pestisscris / TELEFON [10.04.22 15:22:01] »

@mishu: Știi ce-a spus Mark Twain despre lăsatul de fumat :

"Lăsatul de fumat e cel mai ușor lucru de făcut! Eu m-am lăsat de vreo 300 de ori! "

Eu, dacă-mi pun în cap să fac ceva nu mă las până nu uit, iar dacă nu-mi iese planul toți îs de vină, doar eu, nu!

So, de luni încep să slăbesc, dixit!

adsoscris / TELEFON [10.04.22 16:21:03] »

@Yersinia pestis: Mâncarea bună ți-a priit. Că a ieșit într-un mare fel și rw-ul. Am râs cu lacrimi.

au de la cinci etaje în sus, dar cară apă cu bidonul

De asta rămân unii fit. Eu stau la cinci și urc numai cu liftul. Alții au de dus pe scări 10 + bidoane pe zi. Iți dai seama câte drumuri faci ca sa umpli o cadă de baie?

Pe de altă parte, dacă pleci în lume ai să găsești pe unii care aruncă nucile în pod cu țăpoiul sau care cară soarele în casă cu oborocul. Și ai să revii tot la ai tăi.

Pe de și mai altă parte , mintea multă l-a omorât pe ăla din clipul tau. Cum o dai, ca naiba vine.

Yersinia pestis [10.04.22 18:15:00] »

@adso: Ca să răspund punctual la ceea ce ai scris tu, nu de alta, dar m-a lăsat spontaneitatea:

La ce bun să umpli cada?! Să te speli, cumva???!!! Pe bune, tu n-ai auzit, sau, mai corect spus, mirosit” Malizzia” , parfumul cu miros de tămâie?! Te dai pe la axile, inghinali și cine mai știe unde și, gata, ești nou-nouț ! Când ieși pe stradă mor femeile după tine, vorba ălora de la” Paraziții” . Că de ce spun asta, spălatul e desuet, ne-au obligat ăștia cu COVID-ul să ne spălăm dar, gata, am înfrânt, nu mai trebuie !!! Nu mai e pandemie, s-a anunțat, a revenit la modă să candim !

Nu plec nicăieri în lume ca să văd angoasa drobului de sare, România este condusă să mergem în marș-arriere, tocmai cei de ne-au furat sau au trădat ne-nvață ” să trăim bine!” , să avem” România lucrului bine făcut” și ne explică faptul că Udrea e nevinovată, ce-a apucat să fure, abia 6 milioane de euro?!

Insulei Belina îi este mai bine acum de când aparține unui vajnic luptător al democrației, că el are grijă de ea, împlinindu-și în același timp, toate nevoile din piramidă, aia a lui Abraham Maslow , că el are nevoi paralele nu e vina lui, ci, a statului perpendicular !

Carte nu trebuie, putem culege sparanghel, în Germania(cine are noroc) și dacă credem că Eminescu e pilier la grămada de rugby, ce, Becali știe de Eminescu ?! Ai, tu , banii lui ?

Fii pe pace, roata, ca invenție, e inutilă, cheltuim, ca turbații, să putem învârti roțile pătrate! Iar ăluia de-i merge mintea, stai cuminte, îl potolim, scoatem noi ceva despre el și, pac, la ”Resbelul”!

Numai de bine!

adso [10.04.22 18:48:21] »

@Yersinia pestis: Scrisesem ceva despre „ce nevoie avem să mai facem și baie” , dar nu am vrut să se interpreteze și am renunțat...

Poate nu ai aflat, dar insula Belina este din nou a întregului popor, a tuturor oamenilor muncii de la orașe și sate. Sau ai tu alte informații, pe surse?

Yersinia pestis [10.04.22 20:27:17] »

@adso: Ei, că e Belina, că-s vreo șase case prin Sibiu, sau Domeniul Nana, mai are vreo importanță?!

Poporul este doar ca să ne-arătăm mușchii și s-avem de cine” să ne râdem” ... cel mai mult și mai bine din patru-n patru ani.

Dar, altfel, România este o țară frumoasă, păcat că e locuită!

Gata, să fim, dară, veseli și optimiști, a plouat, se face grâul, poate și porumbul și vine Paștele peste doo săptămâni, la ortodocși, că, la catolici, săptămâna viitoare e cea mai mare Sărbătoare. Să ne bucurăm!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
MarinaCoscris / TELEFON [11.04.22 11:15:00] »

@Yersinia pestis: acum chiar că arată super totul. Restaurantul arată ca un vechi conac boieresc deci îi dau puncte suplimentare pentru aspect.

Cât despre povestitor... Același din totdeauna care reușește să fure câte un zâmbet (hohot de râs).

Mă bucur că experiența a fost mai bună de data asta comparativ cu ieșirea la pește.

Votat cu mare drag!

Yersinia pestis [11.04.22 13:36:32] »

@MarinaCo: Sărut mâna pentru faptul de a-ți fi făcut timp să citești ce-am scris, pentru laude și pentru vot!

Bine,” Cerdac” a avut, dintotdeauna, critică bună, e de o cu totul altă factură decât ăla de scrisei anterior. Acuma, știi cum se spune, cine este fără de prihană să arunce, primul, cu piatra. Nici Cherhanaua nu era chiar caz de targă, doar că sunt eu mai sclifosit!

Cât despre râs, da, așa e: toate reviewurile mele sunt de tot râsul!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
MarinaCo, mishu, Yersinia pestis
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0861229896545 sec
ecranul dvs: 1 x 1